Великден идва с шарени яйца, за ЮЛСКИ мами и деца!

• 28 692
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Ей , тая тема с страшни тем пове се развива .
Честит Лазаров ден на именниците!  newsm51  Айде да дойде тая пролет най-сетне!

На болните и страдащите от дискомфорт да се оправят, стискам палци и кураж. Стискайте зъби момичета.

Аз тази седмица бях на консултация, мерки и теглилки, кръвно в норма - 100/70 . Килограми +3 за последния месец, а общо от началото май са +12. Не е много добре, май няма да се спра на +15 както предите 2 пъти . Ама много сладко ми се яде  Embarassed Всики ми викат, споко ти с 3 деца бъзо ще ги смънеш  Mr. Green . Аз на ЖК  ходя по здравна каса, къде стрикно ми пускат всички нужни изследвания, и отделно на частно на ехограф всеки месец . В понеделник съм на хематолог, че хемоглобина ми беше 100 преди месец.

А сега и да се изкажа, по някои теми :

За ноктите на новородените, педполагам ,че това което е казала акушерката на курса за нерязане първия месец е било не от суеверие , а защото ако сасегнеш малко кожичка , може да загнои.Но според мен ноктит трябва да се режат , но внимателно. На нашите деца мъж ми ги режеше, (понеже е по-прецизен от мен  Wink) А иначе бебешките нокти растът супер бързо, те ако не се режат почват и  да се чупят.

За обличането на летните новородени. Мойта дъщеря е родена на 8 юли. Първия месец я обличах основно с тънки ританки и тънки камизолки с дълъг ракав, не се е претопляла. Боса не съл я държала , че и бодита с къс ръкав много не  сме и слагали, просто забелязах , че ако е по-гола и се охлаждат крайниците или посиняват.   Все пак  бебетата идват от 37  градуса и са с доста несъвъшенна терморегулация в началото. Та трябва да се следи за признаци на охлажда или претопляне. Едно новородено например от претопляне може да вдигне темпратура (е не висока )  В побщи линии знам следния принцип, че бебето трябва да има 1 дреха повече от теб.

След раждането аз държа бебето да е при мен , непрекъснато. Не приемам носене на три часа за кърмене и отделяне за през ноща. Не съм сигурна как това се отразява на бебешката психика, но на кърменето  breastfeeding подобна практика със сигурност не се отразява добре. Чудесно можеш да си спиш легнала и с бебе на гърда.

Иначе момичета браво чудесни кулинарки сте, възхищавам ви се.  bouquet Аз уви не съм, а пък откакто съм бременна готвенето ужасно ми тежи, и каквото и да направя все не ми харесва.  Sick Ужас, добре че свекърва ми готви като за световно в събота и неделя , че и ние често се облажваме.

# 586
Добро утро! Хайде днес капучиното да е от мен  Hug

От много размисли и страсти цяла нощ не можах да мигна! Сега като съм си наумила столче за колата да купувам и докато не да реша кое да е бъде ще съм така  newsm78 Боже, това бременната жена не е като човека  Laughing

Целувки и хубав ден   bouquet

Лелеле, аз съм същата....... Още избирам количка и е голяма драма. След като цял месец търсих количка 3в1 - с кош за новородено, столче за кола и седалка за 6м+- и почти се бях решила коя ще е, се усетих, че ще раждам юли - с тоя кош за новородено май ще му е топло на бебо, а ако махна покривалото - те кошовете за новородено (тези пластмасовите, а не платнените порт-бебета) са без колани вътре и не е много безопасно.  Та драмата се почна отначало.....

А мойто мъжо само викач - искам си старата Петя - тази не е моята. Аз преди не съм се ваниячавала така. Добре поне че за легхлото реших, че беше станало страшно. Сега ми се върти в акъла да сменяме колата, ама ще видим. .......

# 587
  • София
Здравейте и от мен!

sisata, къде се загуби? Честити розови гащички!

Аз ей сега ставам  Embarassed , че нещо трудно заспах снощи и сега си откарах до късничко. Сега ще допивам кафенце и ще се мъча да накарам мозъка ми да функционира.

До после!

# 588
Добръ ден и от мене маминки  Hug

ЧЕСИТ ЛАЗАРОВ ДЕН НА ВСИЧКИ

Завърнах се от болницата, имам си тежък пилонефрит- възпаление на бъбреците, с много силна стрептокова инфекция, възпаление около серклажа, абе  ooooh! Голям съм Марко Тотев. Оперираният ми бъбрек е пълен с урина и има задръжка, а дребния точно върху него се е разположил.  Изписаха ми антибиотик, имам и температура но е ниска( 37.3), ако вдигна над 38 ме вкарват в болница Cry Cry

Оплаках ви се, сига толкова  Mr. Green

За бебето- при теб е най-добре да бъде, първите часове е тежко, ако раждането е било по трудно, но после ти е по-добре.

Цвете - ако са замръзнали цветята по-добре не ги пипай, малко вероятно е да оживеят  Tired

Моите мъже се прибраха, че дребният беше на Състезание по математика, отивам да им сготвя обеда и пак ще пиша

# 589
 Здравейте,мами! wavey
  Честит Лазаров Ден!Спомениет ми от този хубав празник от детството са много мили! Blush
 Сисата,честити розови гащи! newsm51
Bo4inka,да продължаваме проучването за стволовите клетки,но надеждите са малко,заради двата смъртни случая при педишната ми бременност Cry Cry!Относно столчетата за кола-аз бих предпочела Рьомера!
Рита, Hugи тук става бавно със зъболекарите,но по отношение на профилактиката на бременните нещата са добре организирани или поне в Каталуния!
 Танче,забравих вчера да ти кажа, че поста ти наистина приличаше на розова новина на пръв поглед,толкова въодушевена беше!Честит 7 -ми месец на всички, нагзили смело в него! Peace
 Добре дошли на новите бременлиики  bouquet!Ниа,имаш моите адмирации newsm20!
 Днес се занимавам със безопасността и начините на носене със слинг на бебето!Имам нов,които не съм ползвала и сега се забавлявам,макар че е различно с малкото човече в него! Wink
 На всички усмихнат и приятен ден и много прегръдки! Hug Hug Hug
 Джен Hug,писали сме заедно-съжалявам за лошите новини,стискам палци антиботика да подейства и да не се налага да влизаш във болница! Praynig

# 590
  • Варна
Джен ,
и аз стискам палци , мила. Имаш цялата ми положителна енергия !

# 591
Джен, миличка, дано АБ подейства и се оправиш бързо  Praynig Praynig Praynig Hug Ех, тези проблеми нямат край бе......

Хубав Лазаров ден на всички  Hug
Аз си сготвих една постна супичка за днес  Blush

Ели, чети и после сподели, кое е най-доброто според теб  Wink Hug

# 592
  • Варна/Сливен
Привет  Grinning
Честит Лазаров ден на всички  празнуващи bouquet
Джен Hug Hug Hug силно се надявам мила да се разминеш с болницата и аз ти изпращам  цялата си положителна енергия  Heart Eyes
Сисата честити розови гащи  stork-girl ти верно се беше позагубила малко wellcome back again  Mr. Green
И аз си записах рецептата за тутманика  Peace в най-скоро време ще я пробваме.Днес ще майсторим   chef козуначените кифлички после ще пиша как са станали и дали сме ги издокарали т.е.  майка де аз съм само помощник  WinkПочвам да си мисля майка като си замине дали ще се справям че то аз за толкова време забравих да готвя  Rolling Eyes
smyrfieta верно от де това кръвно бе мила дано успейш да го нормализираш  Hug че да си нямаш неприятности
Мойто кръвно в повечето случаи е 110 или 120\60 долната ми граница винаги е ниска даже понякога пада и леко под 50  Confused
Хубав и лек  ден от мен  lovekiss

# 593
Хайде, привети и от мен! Честит празник на всички празнуващи.
Джен, мила, пращам ти цялата си положителна енергия.  Hug
Малко реанимирам, че цяло сутрин бяхме в една приятелна на workshop по правене на картички за великден. 12 деца и ние двете. Лууууда работа. Не е за разправяне какво оставихме след себе си - брокат, звездички, изрезки, ама и аз намазах - разбирайте правих картички. Като малкит деца. А за капак навръщане влязох в мола и стана тякаквато стана - бебето е оборудвано с дрехи за първите три месеца Twisted Evil
Сега пък се намествам в кухнята, че ще имаме гости довечера и трябва да спретна едно меню. Но първо съм намислила да направя едно панетоне, че ми е мерак от два-три дена. След това всичко останало.
Исках и цветя да садя за утре, ама май няма да ми стигне времето. Ще видим.
*kisses* & *hugs*

# 594
Честит Лазаров ден Simple Smile
Знам че днес не се работи, но аз от сутринта   chef newsm28 wash hang и какво ли още не, което трябва да се избягва Simple Smile
Джен и от мен стиснати палци Simple Smile
Приготвих си една много готина салатка за довечера - много прилича на руска салата, но е по лека. Правя я в йенската купа, защото е прозрачна - нареждам ред сварени настъргани картофи, ред кисели краставички, картофи, майонеза+кисело мляко (1:1), настъргани картофи, сварени моркови, картофи, майонеза+к.мляко, саламче ... и каквото има в хладилника, слагала съм и царевица и грах (пак става) най отгоре настъргано яйце и маслинки за украса - мога да си я ям и за закуска и вечеря. Дано съм обяснила добре, отстрани става шарено на пластове, а когато не сте в настроение може и всичко рабъркано, то така или иначе отива на едно място Simple Smile
Забравих да кажа, че кръглата торта стана супер и не остана, а аз вече съм +7 кг за протокола.

# 595
Леле, Джен, как е възможно да ти се струпват все неприятности!!! Вярвам, че ще се справиш обаче. Колкото и да е тривиално - трудностите те правят по - силна...и бебето ще е силно също, със силна воля за живот!

А за цветята и аз така реших, сега си седят на терасата на слънце, само съм ги поляла.

честит лазаров ден на всички!!! нека усещането за пролет е у вас през цялата година!

# 596
Джен, дано се размине само с антибиотик! Стискам палци всичко да се оправи безпроблемно.  bouquet

Ноктите на бебетата като поизраснат малко сами се закъсват от страни, тъй като са много мекичи и като го дръпнеш много внимателно става като изрязан. После като се втвърдят се режат с ножичка. На моя син му ги режех като спи. Иначе беше невъзможна работа.

При нас е трагедия днес. Трън му влезе на диването в пръста и орева квартала. Направи страшна истерия като се опитах да му го извадя. Аз също бях пред истерия и нервна криза. И сега си ходи с тръна ( по скоро трескичка от една пръчка). Разбрахме се да я извадим, когато той ми каже. Иначе трябва да се боря с него, а не искам да го натискам и насилвам. Не ми се мисли като вземе да ми се влачи с обелени колене какво ще е...

# 597
Здравейте тумбачета,
връщам се от преглед и разходка, и веднага да се отчета - после ще видя какво сте писали Simple Smile
Бебко е добре, цели 800 гр. е в 26 г.с., разположен си е седалищно, но е малко ниско! Все пак от мануалния преглед се установи, че няма разкритие или омекване на шийката, обаче май си имам гъбки! Така, че 15 дена ще слагам гино-певарил 50.
Много съм доволна от доки по ЗК, вика ме пак на 29-ти този месец, за разлика от Майчин дом, човека поне явно разбира защо е рискова бременността и държи да ме гледа явно на 2 седмици, а не на месец и половина. Не неглижира оплакванията ми както акушерката в МД, а доста сериозно се отнесе! Човека явно си работи с хъс и желание!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Отговори ми и на въпросите за секциото, каза че бебко първия ден няма да е при мен, но после може да си е с мен... въобще почувствах се спокойна!

Сега отивам да ви чета, че имам да наваксвам 2 стр.

# 598
  • Варна/Сливен
Eто ме пак   newsm47 днес ми е голяма скука  не че не лежа като всеки друг ден ама ми е една ткова и аз незнам какво   smile3507.Цял ден се чудя какво да правя  smile3502 тъй като аз до като съм се моткала из нета майка е направила козуначените кифлички чакам да станат готови че да се понатъпча с кеф  preggo  Ей и това време не се оправи значи та поне да мога да излизам на терасата да се попичам мухлясъх в къщи  newsm09.Бебко инак цял ден си ме подритва прави някви лупинги   newsm32 ту нагоре ту надолу  Heart Eyes
fat.wombat мога да си ви представя каква гледка сте били като е направил истерията то сигурно милия толкова не го боли(дано да е така) колкото го е страх миличкия той  Hug
Кратунка много се рдавам че прегледа е минал добре напразно толкова се изтормози значи  Hug  и че бебко е ОК.Важното е че нямаш разкритие и омекване на шийката до края все така да е  Peace

# 599
Здравейте!

Честит Лазаров ден !

semruna, дано кифличките са станали хубави.Днес явно майките са по сладките неща, моята пристигна да ми прави компания  и по между другото забърка едни кексчета и сега не мога да ви опиша как съм се издула, то бива лакомия ама пък моето на нищо не прилича!
Кратунка, браво за прегледа.Много е хубаво да имаш доверие на лекаря си.
tzveta33, дано са оцеляли цветята.
snow_79, тази салатка скоро ще я опитам.Само се чудя преди или след пицата по която ме запалихте.
Сисата, честити розови гащи !
jen, мила и аз ти изпраштам цялата си положителна енергия.

Общи условия

Активация на акаунт