СЕПТЕМВРИ - 36

• 27 108
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Оооо сега сме с 13 зъба и другите 3 са до н-та степен наболи, но не са порбили.Хич несмятам преди да се покажат да правя каквото и да е било. Мисля за вариант да я оставя да спи с баща си няколко дена, но незнам дали после няма да се сети ако се буди и аз съм там...

# 181
  • София
...кърмата има обезболяващи свойства...
Е само за туй чудодейно свойство на кърмата още бях чувала Crazy Mr. Green

# 182
Simple Smile

Последна редакция: сб, 16 апр 2011, 18:38 от Niki1

# 183
Бяхме на ортопед. Като му видя гипса  каза  Shocked тоя гипс е като за 100кг-мов човек  ooooh!. Микак няма да е като е 3 пласта, 30 мин го рязаха със сто зора го срязаха и сложихме пласмасов гипс, сега на детето не му е тежко и неудобно и се чувства много добре. На мама героя не плака въобще  Flutter

# 184
  • До хладилника, който обичам
И аз като ванина123 да си излея болката.
Става през нощта и казва страдалчески"мяяяякоооо". Докато сваля презрамката понякога само се обръща и заспива. Суче точно 4 пъти, точно 2-3 мин. Сутрин пампарса прелива. Всички зъби са поникнали. Никога не съм смятала, че ще имам проблем с отбиването, защото тя пиеше мляко зорлем от бутилка и в полубудно състояние от мен. Сега надига шишето сама (изцедена кърма) и смеейки се се настанява у мен през деня, без значение какво има около нея.
Вчера сама си каза "нани- нани", пристигаме в спалнята, каза дрезгаво "мяко" и само ми докосна гърдата и заспа.
Чета за отбиване усилено, но още от първата статия нещо не ми се вързаха нещата. Излиза, че тя не е готова за това. Аз започвам да се питам не става ли навик да се иска гърда с и без причина? В разрез на написаното тя вдига блузата на жената, която я гледа и си иска мляко.
Страхувам се да не навредя повече с неправилно отбиване.
Много ще бъда благодарна на отговор.
Знам, че Атракция, Детелини също са консултанти.
Методи като мазане на гърдите с горчиви капки не ми харесват
Ники,
ако сутрин памперса прелива, явно си суче стабилно в тези 2-3 минути Simple Smile А причината да искаш да я отбиеш каква е? Това като определи човек, дори да е само вътрешно и за себе си, понякога помага и да се видят решения за ситуацията Simple Smile

п.п. аз хич и не мисля за отбиване за момента. При мен това решение е повлияно и от каката, която оставих да се отбие сама - и тя наистина се отби сама, въпреки прогнозите на майка ми, че "никога няма да се отбие така!" Mr. Green

# 185
  • София; Дружбето
Аз не ща да отбивам, но искам да го огранича. Нощем и той суче по 2-3 мин няколко пъти, но на мен ми тежи вече, защото се разсънвам. Не му давам и е едно реване, тръшкане, квичи като заклан ooooh! кво ли си мислят комшиите. През деня е много досаден, само идва да ме джвака, а вече боли. Та, искам да го огранича както казах. С Миша стана като тръгна на ясла, та там ми е надеждата Grinning

# 186
Умора Бу.

Последна редакция: сб, 16 апр 2011, 18:38 от Niki1

# 187
Бебе6ондел време беше да му го сменят. Аз ти казах че на детето ще му е перфектно, ако може така да се каже в дадената ситуация....Да се оправя бързо героя Simple Smile

# 188
Здравейте момичета!
От много време не съм писала, но или няма нищо интересно при нас или толкова много неща има, че не мога да смогна да пиша!
При нас новото е, че Кати ходи до обяд на детска градина  Sunglasses Много съм доволна, защото много й харесва и изобщо не е плакала за мен. Научи се да ни бие с баща й и да се тръшка, да ляга на земята и да се търкаля, ако нещо не й изнася, но това явно са рисковете  Twisted Evil
Иначе градината е частна, има 10-12 деца, пускат деца със сополи и дори им слагат капки, ако има нужда. Не мога да преценя дали това е добре или зле все още. Приятели в германия са ми казвали, че са им се карали защо не са завели детето на градина при положение, че имало температура  Shocked но според тамошната система е по-добре така да се гради имунитет и да се расте. Както казах още нямам мнение понеже Кати не е боледувала откакто ходи на градина (май има вече почти един месец  newsm78 по-скоро 3 седмици).
Тя не е боледувала, но за това пък аз боледувах! Направих синузит, изписаха ми АБ, аз не го пих заради кърменето, пръсках локален и ходих на физиотерапия и уж вече съм добре пък ще видим. То и физиотерапията не можаха всички процедури да ми направят заради брекетите ooooh! Голяма гадост беше, дано не се повтаря.
Другото при мен е, че пак започнах да уча, но този път за 2 изпита (остават ми общо 5  Crazy ). Сутрин докато Кати е на ясла уча за единия, после следобед докато спи за другия. Почти не ми остава време за тортички   Confused  
Включих се защото гледам, че обсъждате отбиването. Аз много се замислям. Вчера реших за попрочета и попаднах на тази статия http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=568
Искам да отбивам, заради натрупана умора. Вероятно е и заради пролетта, но наистина се чувствам като изсмукана! Това диване си суче на обяд сериозно, понякога и като стане от сън иска. Вечер пие АМ и след това суче. През нощта се буди задължително и я взимам в спалнята и пак суче и сутрин преди да се събуди пак! Ми много ми идва! Мисля че иска само на мляко да живее...Направо имам чувството, че няма да престане никога. Абе изморих се вече.
Началото на май ще ходим с бате до Германия за 3-4 дни и мисля да се пробвам тогава да я отбия, но някак си си мисля, че ще иска да суче като се върна и дори леко се плаша  ooooh! Ми то такова Чмок се чува като засмуква, че си е стряскащо  Crazy
Та това е от мен...очаквам съветите ви  Mr. Green

# 189
Simple Smile

Последна редакция: сб, 16 апр 2011, 18:39 от Niki1

# 190
С наближаващото лято и жеги заваляха въпросите за отбиване Mr. Green На този етап аз не смятам да отбивам/дано тя сама реши да се отбие все някога/, не мисля че е готова за това. Идея си нямам, ако се буди вечер как бих я приспала, тя заспива сама, без люшкане вечер, ако се събуди през ноща само на гърда.
Някаква вероятност момичета при вас тази умора да се дължи на пролетната умора наистина? Вариант някакви витамини да пиете?
Иначе за отбиването пробвайте да не предлагате, но и да не отказвате Wink Разсейвате, ако можете, отвличайте вниманието към нещо друго и вижте дали децата са готови. Дългото отсъствие може да помогне, но може изобщо да не подейства и при завръщане детето пак да иска мляко. Голямото съм го оставяла дори  за 5 дни и си сучеше после, сякаш я яла от гърдите ми преди час Crazy Иначе си суче сутрин, по обяд ако сме у дома и след следобеден сън и вечер за заспиване, инцидентно ако се събуди през ноща също. За най-пристрастен кърмак съм признала Свил Wink Атракция хич немой я мисля Hug

# 191
  • София
Добро утро мацки!

Криската браво на КАтето-патето....направо герой..
Относно имунитета - еми доказано е, че с често боледуване  не се гради  Mr. Green При боледуване спада имунитета и след това се лепва следващия вирус и така обикновено нещата хронифицират/алергизират. То реално и в нашите ДГ казват, че не пускат болни, ама пускат...та и тук е като в Германия  Wink  Дават сипорчета, пускат капки..дават и хомеопатични, така че...съвсем се вписваме...
Бебешондел добре, че сте отишли на др.лекар...
Niki1 на теб голяма прегръдка, че като те чета направо...незнам как издържаш...
Иначе Ангел като стане още кашля...КАти спря, но ще си пие АБ 10 дена и това си е...Аз кашлям като магаре и говоря като тревестит, гласа ми толкова е спаднал, че дори и на АНгел му е смешно.... Laughing

# 192
Добро утро!
Разкажете, моля ви се за отбили се сами деца - как и кога стана! Така ще ми е по-добре! Засега нямам намерение!

# 193
  • София
За Кати незнам дали, ако не бях влязла в болница щеше да се отбие...но пък мн.леко го прие...НА 2 години й бяха отсанали вечерното, нощното и сутрешното поцокване...НО понеже вече бях бременна вкуса на кърмата явно се беше променил, и тя ми пробутваше да кърмя куклите й и ми обясняваше, че нещо млякото е гадно Laughing Та може би тя е била готова вече...Като се прибрах от болницата, първата нощсе  събуди  и не й дадох, а се гушнахме. Сутринта просто станахме бързо от леглото и пак не дадох и така...После профилактично се пробваше, но според мен й беше ясно, че и на нея не й се цока, но...В общи линии, леко мина...
Ангел пък намали дневните кърмения/не е било за с/ка на количеството твърда храна, защото имаше период, в който цокаше по 4 5 пъти през нощта/. Според мен през деня гледаше от сестра си и я копираше, а тя не цокаше...Наваксваше нощем... Останаха само нощните...спря да се буди през нощта и така отпаднаха и те...Но това стана в рамките на 3 4 месеца...НАкрая имаше 1 2 нощни. След като се отби, имаше  1 2 нощи в които се будеше и аз ставах да давам мляко, защото не искаше да цока, после престана и да се буди...и направо сутрин...Но Ангел посто си отказваше кърменето, той не е бил пристрастен...последните дни, като му давах си обръщаше главата настрани...

# 194
Добро утро!
Налегна ме една носталгия като ви чета... SadАма сигурно ако кърмех и аз щях да съм на края на силите си...
Дани скочи в 2 часа Shocked,ние с баща му бяхме седнали по нощите да ядем,че аз заспах преди Дани към 9 и се събудих гладна GrinningПърво яде наравно с нас,после скача до 4,сега кой знае до кога ще спи...Аз пък се ококорих в 7,довечера сигурно в 8 с него ще си легна hahaha
Бебешондел,браво на Явор!Дано минат леко дните,през които ще е с гипс Hug

Общи условия

Активация на акаунт