СЕПТЕМВРИ - 36

• 27 112
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
  • Испания и Стара Загора
Добро утро,
Андреа намали кашлицата.Нощно време изобщо не кашля,само през деня малко.Видях една от рецептите на Ванга за кашлица и я направих.Много добре й действа.Лекартсва не й давам. Peace

За кърменето- като ви чета,и се радвам че не кърмя. Crazy(за мен кърменето,никога не е било удоволствие) Rolling Eyes

# 196
Добро утро  Hug

Интересна темичка си бистрите.....
Мога да се включа слабо обаче, все пак от 6 месеца не кърмя (леле струва ми се цяла вечност),,,,При нас имаше един зъбоник, който протече с целонощно кърмене, а в момента който зъбите избиха вместо да се буди 100 пъти почна да се буди само 3-4, давах му бибата, вместо гърда и проблема приключи...Явно, не е бил толкова на зор, след като само с биба минаваше номера, дори не си и спомням да е ревал и да е правил сцени... може да е било един два пъти, но след като не помня, не е било нещо фрапантно Crazy

Бебешондел радвам се за мъничето, сега ще му е по-лекичко и на него..Още колко време остава докато махнете гипса....

Анита  Hug

Криската радвам се, че пишеш...А за Катето и за тръшкането не е от градината споко, Боби и той взе така да прави вече, ако нещо не му изнася и почва да удря нещо/някой, че дори и себе си.....и вика и нарежда нещо....

А за имунитета се съгласявам с Емката, колкото повече толкова повече.....завъртам се в порочен кръг от хреми, кашлици и прочие неразположения, спре ли и спира да боледува с месеци и е по-стабилен и на следващите вируси.....Виж при нас пък категорично забраняват всякакви лекарства, сиропи и капки и т.н., единствено ако е подържащо лечение за хронично заболяване е разрешено и то се дава изришно от сестрата....

# 197
  • София
anita29 дай рецептата за кашлицата...да я пробвам...
, колкото повече толкова повече.....
само дето нестава въпрос за медец  Laughing

# 198
  • До хладилника, който обичам
И аз като arllina мисля, че е добре да се огледате за причината за умора и другаде, а не само в кърменето. Не казвам, че нощното будене не влияе - не всеки може да се "изключи" след разбуждане, но надали е само това. А който успява да се наспи нощем, и пак се чувства уморен - може би е вариант да се обсъдят с лекаря някакви витамини или ревитализиращи истории, или да се потърси ново занимание, което да енергизира Simple Smile

Аз съм пристрастна в случая, и разбира се, личният пример не е меродавен, нито мерило, но второ дете кърмя и нямам проблем... голямото спря да се буди след избиване на последните кътници - признавам с ръка на сърцето, че ми беше по-гот да спи по цяла нощ непробудно, но общо взето и няколкото кратки сукания не ми пречеха чак толкова, въпреки че и тогава, и сега, имам спорадични нощи, в които се разбуждам една идея в повече и после трудно се спи, но това е рядкост.

Не съм ви казала май, но аз и без умора, тръгнах пак на салса. Не съм ходила от 5 години почти, така че се записах в група за начинаещи. Много съм доволна. Благоверният ми не е толкова доволен, защото записах и него, без да го питам  Mr. Green и сега го влача. Но призна след четвъртото ходене, че и той се забавлява  Laughing И така, намерих занимание, което да ни зарежда с енергия -  и смях, учителят по салса е български турчин и в старанието си да изглежда по-интересен и по като чужденец, приказва много странно на моменти.

Почнах да правя повече неща за мен си по специализирана програма "и аз съм човек". Ходих на масажи на телесата (без ефект, но пък беше приятно), взех си ваучери за маникюр, такива неща Simple Smile Чувствам се добре.

На ясла мисля да не пускам Ръкавичка, но напоследък се замислям дали да не тръгне на половин ден след като навърши 2г - не знам дали в държавно заведение или в една частна занималня в квартала; една позната така си водеше детето там, мисля да проуча дали е доволна. За по 3-4 часа на ден; със сигурност не искам да давам целодневно на ясла, както с каката, защото втори път такъв стрес не искам да причиня на детето и себе си; все ще намеря как да излазя. В краен вариант с приятелка, чието дете е с 4 месеца по-малко от моето, обмисляме да наемем обща гледачка на половин ден... ама дали ще стане, не знам.

Ръкавичка е суперкомуникативна и много приказва. И голямата говореше, но това ни скрива шапката. Прави изречения от по 2 думи и опитва за 3; всичко й се разбира, като говори и жестикулира - въпреки че, разбира се, говори съвсем на бебешки, успява да се изрази достатъчно добре, че даже и непознати да разберат, когато иска нещо (например да яде, да пие, да вземе нещо, да даде...) Без притеснение отива при непознати и тръгва с тях  Rolling Eyes Чакам кога ще влезе в срамежливата възраст; последно отпраши последователно с едни старци и с коминочистач. Ей така, някой й казва "здрасти" (хората много я закачат), тя се врътва и тръгва с човека.

Почна и да се тръшка драматично (kriskata Simple Smile , това е от възрастта - 1,6-3,6, не е от детската градина Simple Smile), но общо взето нищо страшно; голямата леко премина през този период, надявам се, и малката така.

# 199
  • София; Дружбето
Габи си легна ок, а се сеъбуди със ужасна хрема Crazy Ама като река наистина, та тичах до аптеката за боаронските хапове. Сга очаквам и Миша да се включи, че няма от къде да дойде тая гад

# 200
  • София
Бу браво бре...а кой гледа децата, докато салсувате.... Grinning И аз имам нужда от такова време, ама нещо не се получава Sad Завъртяхме в порочен кръг, болести вече от 15 дена, инхалации, един куп лекарсва и 4 ма подкашлящи и подсмърчащи - хич не е приятна картинката дори и гости не сме канили заради това...че в нас е бацилник...
Цвета включи и ферум фосфорикум...или пък ги почни и на МИша...може пък тя да няма... Winkили поне по леко да изкара...

# 201
  • До хладилника, който обичам
Децата - 2 х час и половина седмично - водим при свекърва ми. Малко е галимация заради едните танци, но просто няма как иначе. Веднъж и ни пропадна салсата, като нямаше на кой да ги оставим, абсурд е да ги водим с нас. Но нищо Simple Smile справяме се добре, забавно е.

# 202
  • София
Е галимация, ама си заслужава...моята  свекърва, отказва двамата заедно да ги гледа.... Confused/не че и пооделно има желание  Mr. Green/Въобщееее...бате по едно време исакаше, някаква жена да наемем...за да излизаме...ама то къде ще намериш жена, на която пък и да разчиташ и да я викаш отвреме на време и то вечер.....не че съм търсила де...ама бързо го отхвърлих като вариант...Ще се погънем,  още една две години Wink
А да...Кришка вмчера ти разглеждах снимките във фейса...много си отслабнал бре...а си трайкаш..
Соник чиста ли е МБ на Никола...

Последна редакция: пт, 15 апр 2011, 09:31 от EmiR

# 203
  • Испания и Стара Загора

1 глава лук,1 ябълка и 1 картоф се варят в 1 литър вода,докато остане на половина.Лука с люспите,ябълката с обелките и семките и картофа необелен.Дава се на деца 3 пъти на ден по 1 чаена лъжичка.За възрастни не знам по колко се дава. Thinking

# 204
  • София

1 глава лук,1 ябълка и 1 картоф се варят в 1 литър вода,докато остане на половина.Лука с люспите,ябълката с обелките и семките и картофа необелен.Дава се на деца 3 пъти на ден по 1 чаена лъжичка.За възрастни не знам по колко се дава. Thinking
Ще пробвам с двойна доза  Wink...не я бях чувала тази рецепта...Мерси...

# 205
  • София
Соник чиста ли е МБ на Никола...
Не знам още, надявам се днес да разбера. Вчера не беше готова, пък уж казаха тогава да отидем. Rolling Eyes Иначе той още си буха от време на време, обаче сополи никакви не успявам да извадя - доста са еластични. Crazy

Вчера ходихме да видим малкия племенник - ей бях забравила какъв кеф е да гушкаш малко бебе Grinning Само яде и спи, идилия.

# 206
  • sofia
Дообрютро!
Днес станахме в 8.45, което е прекрасно. Е, Пецата спа пак при мен, което не е ...прекрасно, но...
Анита, много точно си формулирала чувствата ми относно кърменето...
Емир, ще те черпя, кажи само кога!  Hug
И днес гадно временце...Ние превъртаме у нас...В момента Петко реве и ме замеря с разни играчки...Научил се е да гледа едно филмче на компа /Випо летящото куче/ и иска нон стоп да му го въртя...Като ме види да седя тук и настават драми...

# 207
Ми добър ден  bowuu Кой чел,чел,ако е писано, ще го направя и взема гадния тест утре  Crazy По този повод заведох дребен при майка и ходих на маникюр. Той не спрял да я рови и да и вдига блузата  Laughing

За кърменето и отбиването - аз съм на някакъв среден етап, по принуда кърмя само от лявата гърда. След като пи АБ и гъбяса в устата, Свилето ми лепна гъбки на дясната гърда (ареола и зърно). Та по предписание на 2 лекаря спрях даването на тази гърда (мъкааа, аз лактирам като за новородено сукалче) и мажа. Вече 3-та седмица и още не ми е спряла кърмата, колко компреси - зеле, извара, колко лецитин изпих, чааак сега се понормализирах малко и не боря бучки и запушвания  Crazy Та Свил отвикна да яде от дясната и не я търси, но пък лявата-така смуче, тръгнаха му и кътниците, боли ме много, дъвче, не знам до кога ще издържа. Той категорично не е готов за отбиване, такъв кеф му е, но аз...не ми е и за съня-той яде нощем в полусънено състояние, понаспивам се. От утре ми започват очните за 15 дни, ще видим как ще са нещата, дано поотвикне с дневното "муцане", само нощното да остане - берекет версин  Laughing Въобще за неговото кърмене, удоволствие и моите несгоди около него труд мога да напиша  Crazy

За най-пристрастен кърмак съм признала Свил Wink Атракция хич немой я мисля Hug
Факт  Whistling

Криска, браво на Катето  Peace

Анита, да минава леко  Peace

Бебешондел, малко остана до махането на гипса, дано е зарастнало вече  Hug

Кришка, моите гледат Випо на Сънчо, кефят му се и двамата  Party

Последна редакция: пт, 15 апр 2011, 14:48 от Atrakcia

# 208
  • София
Такааам... На Никола му е чиста микробиологията поне откъм бактерии. Ама в гърления секрет има гъбички Tired Откъде ги е прилепил грам идея нямам, мислех, че само кърмачетата имат такива чудесии.

# 209
Витамини взимам. След 18 април съм решила да спя, спя, спя денонощно почивните дни. И да, като се вдигнат температурите да обикалям с майките из градинки и библиотеки. Танци - друг път. Трябва да си дооправя на детето албумчето до 1 годинка.
Никога, ама никога да не насърчавате децата ви да стават счетоводители  Tired  Април е ад.

ПС Не подлагам и на съмнение, че правя най- доброто за детето си. Ако имам #2 най- вероятно и то ще е кърмено.

Леле Атракция, ако трябва и да уча, бая ще се озоря. Успешна сесия.

Общи условия

Активация на акаунт