"През юни ще сме мами на кавалери и мадами."- тема 21

• 25 491
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
А, Дени, това не се сетих. Аз помислих нещо противогрипно и ми настръхна косата.
Ани, в различните болници се различават бланките. Тук никой не ми даде да го прочета първия път Confused Ако имаш познат, вземи си бланка предварително. Освен това, като питах тези дни, ми казаха, че съгласна-несъгласна, със и без съгласие, ако преценят, ще действат както намерят за добре /за окситоцина специално/, и това окончателно ме отказа да раждам тук.
Шунка, добре е мъжът ми, дори на работа си ходи. Само дето сума ваксини ще отнесе, коя от коя по-опасни. Не е бездомна гадината, дворна е. Просто аз много се уплаших - не всеки ден ми звънят от Спешното с подобна новина.

# 541
Аз пък снощи, почти не успях да спя. Непрекъснато мислих за това, което ми каза моя док.А и тези околоплодни води на долната граница. Мислите ли, че с пиене на много вода ще се покачат? Не ми се ражда все още...В къщи е направо лудница, а и щерката няма на кой да оставя. Не мога да спра да мисля и за тези инжекции за стимулиране развитието на белите дробове на бебо. Най-накрая не издържах и се обадих на доктора ми да го питам защо ще ми ги бие. Дали не е видял нещо обеспокоително. Е, каза ми че при 4 детенце и трето секцио е по-добре да сме вземели мерки по-рано, за да сме подготвени при евентуално преждевременно раждане. В моя случай, не трябвало да се допусне нормално раждане, защото можело да се отвори матката.та, такива все страшнички неща.... Sad

# 542
heberlea ,  ние сме накрая , ама пък ще известяваме   за другите мами, нали така Simple Smile
 Приятна среща с кавалера  Peace

И аз съм с вас момичета последния ден на юни.

# 543
  • Sofia
Мама Звярка, как да не се изплашиш, такива новини има за изядени от кучета хора.... А и за каквото и да било, звън от Спешното не предвещава добри новини.
Радвам се, че всичко е наред!!

Елдра, Ваче помня, че си покачи водите с пиене на повече вода, нали и нейните бяха по едно време в долната граница. Надявам се докторът просто да се презастрахова, а всичко с бебчо и теб да е прекрасно! Недей да си мислиш лоши неща!  Hug
И е крайно време да се тръшнеш малко и то на дивана, че да не може свекито да седне там, а да подхване да помогне!

# 544
Елдра не се притеснявай това са превантивни мерки, почивай си повече, въпреки че едва ли можеш да си го позволиш с децата, ремонт и свекърва.

Ние сме с теб и ще стискаме палци всичко да отшуми.

Знаеш ли тук имам една колежка и тя е бременна обаче в по малки месеци та, тям ми каза че нейната лекарка и казала че трябва да пие по 4 л на ден, на мен ми се видя ненормално много но може би има нещо на предвид за да и го казва, за това пробвай да пиеш повече.

# 545
  • софия
Елдра, ще съм честна с теб,  Hugвидял е че бебето няма достатъчно води, тоест те могат да преценят до кога ще му стигнат, така че си бии инжекциите, не мисля че на този етап с пиене на вода или с каквото и да е може да се повиши нивото на водите, но и това не значи че утре ще родиш, нека по често те следи, наистина не е хубаво да се допусне нормално раждане , тоест те в един момент ще преценят да го извадят, ако беше много напечено щяха да те викат през ден, а не след 2 седмици. Прегръщам те.
Мама звярка , много неприятно с мъжа ти, ама защо са  ти се обадили от спешното, не можаха ли да ти го спестят. И теб съм те мислила къде с второ ще тръгваш на 90 км да раждаш.
Дени 2 не се тревожи без ехограф да ти кажат че е малко бебето не е много точно.
Шунче, Дани мина периода в който искаш да се ражда бебето веднага, сега е много смешен защото и говори, ''стой си стой си на топло, докато пораснеш''.

# 546
Garley,наистина с пиене на вода се увеличават и околоплодните води,но чак 4л ми се вижда много много...хора,които пият много вода и са жаби дето се вика пият по2,5 макс 3л вода.Аз по принцип съм чувала за формула от рода на 30мл на кг от тежестта ни и така за всеки е индивидуално,както би трябвало да бъде според мен.Едва ли за жена 45кг и за жена 75кг едно и също количество е необходимо.Представете си бременни и с 4л вода какво ходоне до ВЦти ще е  ooooh! Simple Smile .Мисля,че лекарката на твоята колежка й е казала така,за да се стреми изпива възможно най-много.А всъщност тя пие ли по 4л наистина?

# 547
  • София
Елдра, не мога да коментирам казаното от лекаря, но и аз да те посъветвам да намалиш темпото. Оставай поне по половин ден вкъщи, да си почиваш, да поспиваш. Не може ли да наемете някой? Нали ще се наложи като се роди бебето някой да те замества  newsm78
Аз дето се чудех какво ще правя като изляза болничен, че не съм свикнала да си стоя вкъщи и да почивам, вече нямам търпение. Ами то организма си го иска.

Да честитя рождените дни на близките на Цвети и Зизуна   bouquet

Мама Звярка, представям си как си се стреснала, важното е, че е добре мъжа ти.
Аз изпитвам ужас от бездомни кучета на глутници особено, но  и от домашни, свободно пуснати добермани и питбули  #Crazy

# 548
Мама Звярка, наистина ще поискам това ИС чрез познат. За този окситоцин още се чудя дали да го отказвам. Ако отида по късничко няма да имат време да ми слягат окситоцин. Аз главно заради ваксините се интересувам. А бе добре е човек да види какво се съгласява да му правят все пак.
А мъжа ти дано да няма последствия от тоя инцидент. Супер неприятна история!

# 549
  • софия
Аз вода почти не мога да пия от около 2 месеца и всеки ден положението става по зле, просто нямам място от половин чаша ставам като тупан, да не говорим 4 литра, а както каза Пао сигурно от ВЦ няма да излизам.

# 550
Наистина е много важно да се пие вода. Аз пия много . Не знам колко точно , но повече от 2 л. на ден. Мъжа ми само ми се присмиваше ,че се разхождам по стаите с каната , ама като му казах, че обезводняването води до контракции и само почна да ми носи каната в спалнята  , и да ми налива вода Simple Smile
Пийте колкото можете. Поне със сигурност не е вредно
Някъде четох, че макар да звучи странно пиенето на вода подпомага  да не се задържат течности и да не оттичат крайниците.
Тия дни обаче вече явно матката притиска мехура ми и снощи съм ставала 5-6 пъти до тоалетна.  Ама и аз съм много смешна : ставам , отивам до WC-то и преди да си легна удрям 1-2 чаши вода , след час - час и половина пак същото, и така цяла нощ:)

Елдра, мисля че ти го казват това , за да те подготвят за най-лошия вариант , а сигурно вероятността за него е много ниска.  Просто си "връзва гащите" лекаря. Мисля , че в този случай по-добре да ти сложат стероидните инжекции. Все пак ползата от тях би била много  по-голяма от евентуална вреда. Всичко ще е наред, ще видиш!

# 551
Благодаря ви, момичета. Да си остана в къщи е невъзможно на този етап. А и не се чувствам никак уморена, напротив всичко ми е ок.По схемата на всеки кг по 30 мг вода ми се получава 2л.250 мл., което е приемливо. Пия си водата, ходя всеки 15 мин. до тоалетна, пък ще видим.Док. ми каза да следя и бебо дали рита поне 10 пъти на ден. Та, то моя, просто не се спира.... Rolling Eyes

# 552
Привет момичета!
Само да ви се оплача - днес купихме преносимата кошарка и много си я харесвам- с люлка е и цветът е един свеж , весел.... решихме да я разпънем вкъщи ,защото в магазина ни увериха ,че всичко ще е наред и така до мига на истината-  оказа се че има счупен механизъм и утре ще се наложи да я връщаме или заменяме- не знам как ще процедират в Хипо... Sad  Съвет към мамите , които са се ориентирали да купуват такава кошарка- искайте да ви я разпънат в магазина , защото явно си дават дефекти!!! Или просто ние случихме на такава, като се има предвид че купихме от по- скъпите.  newsm78
Та така..... да се върна сега да ви прочета ,че вие доста сте изписали ,а не искам да губя" нишката" Simple Smile
Айде до скоро! Hug

# 553
Елдра щом маника буйства значи се чувства добре спокойно Hug

Иначе и аз като чух тия 4 л се оцъклих Shocked, щото аз някой дни не стигам точно 2л, но не само водата е течност аз обичам много таратор супи и др.

Моята бебка и тя мърдоли много и даже се базикам че не е бебе а  е кенгуру  Joy

# 554
  • София
Аз доколкото знам за течности се броят и супи и плодове като ябълки, круши, портокали и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт