"През юни ще сме мами на кавалери и мадами."- тема 21

• 25 484
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Нямах нет сутринта и сега видях че Деската си има момиченце.
Много се радвам за вас Деси,пожелавам бързо възстановяване  и само хубави моменти от тук нататък!

# 556
  • София
Елдра, и моите води са малко още от началото, ние с Ваче доста си писахме на лични по въпроса (за да не спамим тук, че бяхме само двете така). Много четохме и се интересувахме, в крайна сметка, при Ваче се оказа, че не са по-малко, а просто се бяха преместили заради контракции. При мен обаче са си малко и си стоят така - клонят към долната граница. Според моята лекарка пиенето на много вода няма по никакъв начин да повлияе (според Марков, при който ходих на 2-ра ФМ, също няма нищо, което да помогне). Околоплодните води нямат общо с водата, която ние пием...Аз все пак си се наливам с по 3литра на ден и за сега  Praynig водите стоят на едно и също ниво. То така или иначе е нормално да започнат да намаляват, но не се притеснявай, щом са в нормата не го мисли. Пий повече вода (за твое успокоение) и мисли позитивно, всичко ще е наред Hug
това пък с ритането 10 пъти на ден защо  newsm78 май всеки лекар има различно мнение по този въпрос...
Цвети, недей така и ти с водата, пий ако ще и насила, защото е много важно за всичко да се пие достатъчно вода Naughty - поне по 2-2.5 литра

# 557
Орикс, слушам и изпълнявам, даже съм те послушала преди да ти прочета поста Simple Smile

Елдра, знам, че каквото и да ти кажа, няма да те успокоя, затова само ще ти кажа, че ти си силна и борбена жена, но тиквения медал не е медала, който заслужаваш, така че помисли малко за себе си и за нероденото си дете, тегли им по една на всички, които те ядосват и почивай повече.
Щом доктора ти просто иска да се застрахова- приеми и ти така нещата.

Каква вода, какви 4л. Аз не вярвам околоплодните води да имат много общо с количеството течности, което ние поемаме. Ако изпия една чаша вода преди сън, след това ставам поне 2 пъти до тоалетна, а ако изпия 4л не трябва да излизам от там...

Защо намаляват тези води, тея деца като пият мяра нямат ли ?  Wink

# 558
Момичета тъкмо се връщам от дълъг път.Сутринта пак имах бледа кръв след като пишках.Веднага отидох при консултиращия/новия/ и той ме прегледа и каза,че нямам нито вътрешно,нито външно разранявания и няма логика от къде идва кръвта.Пуснах си урина да се види с нея какво става,но докато ми излезнат изследванията той се омел към Търново.Та хванах Мимо и ние към Търново да си подам документите за книжката/не че стана,защото имаше опашка от около 20 човека/ и да идем при трети човек,защото нямам час за Плевен.Решихме да идем при Паньова-уви свободен час чак на 26.04,при Сотиров в Горна Оряховица-бил извън града,но щял да ме прегледа като се върне/това е някъде сега по това време/,отидохме до болницата в Горна да видим поне някой различен лекар да ме прегледа дали плацентата и шийката ми са наред-неуспешно.
След дългото обикаляне сега гледам като зомби и довечера ще решаваме при кой и кога ще се иде,защото ако продължава така ще изперкам  #Crazy

Извинявайте,че така се наоплаках,но ми е много тежко.....

Зизуна,Цветич да са ви живи и здрави родителите!Да ви помагат още дълги години!   Hug

# 559
Ееее, много хубава новина......... едва сега прочетох ,че си имаме още едно бебче...!!
Да е жива и здрава прекрасната Йоана  и честито на Деска !!!!
Както се казва...... Започна се! Ама ние не бързаме , де... колкото повече , толкова повече! Laughing
Само всичко да е безпроблемно и по- леко  до края!
 Praynig
Елдра ,присъединявам се към съвета на другите момичета- почивай си повечко , как издържаш на това темпо още , не знам?!?!?
И аз се боря с водата ,че повече от литър- литър и половина , не мога да изпия на ден, а знам ,че е хубаво да е поне два!
С тоал. вече сме в много близки отношения-повече , отколкото ми е приятно и бих искала , ама..... свиква се ...
Само с тези киселини  не мога да се справя- измъчих се. Но ще послушам Чин и ще си взема Талцид- дано помогне Sad

# 560
ЕЛДРА, спокойно мила, ти си мама на три прекрасни дечица, ще видиш, че всичко е наред.  Hug Мисля, че поста на ЗВЕРЧЕТО, както и активността на малкото човече трябва да те успокоят.

За пиенето на вода- мисля, че все пак има някаква връзка, макар и да не съм наясно каква точно. Аз пия около 2 л, а в началото стигах до 4 л., но започнах да се ограничавам. В интерес на истината въпреки това през деня пишкам много, но през нощта- изключително рядко и то само веднъж. Не задържам течности.

ТИНА, и на теб толкова ти се събра Hug

# 561
Това с водата да ви кажа при мен е като алкохолизма.Вечер се наливам с почти 2л докато вечерям,а после тоалетната ми е първа приятелка.Денем не знам защо не пия толкова много,но горе долу за деня се събират 4 л и отгоре понякога.

# 562
Да дам отчет за днес и да отивам в кухнята, че ей сега ще изтпуркат моите хора...

Бебо е добре. Малко се притесних че е забавил темпото на растежа (1200г.) но после сверих с нормите и гледам, че се движим точно по тях. ... Все пак ще взема да пусна резултатите на софийската си докторка да даде и тя мнение... За седмица съм качила почти кило, но пък общо засега са 7 така че има накъде

Ей щях да забравя да честитя на Зуза рожденика! да ти е жив и здрав!

Елдра - моля се всичко да е наред с бебче! (Абе тези твои свекър и свекърва как не се сещат да помогнат поне малко...)

Рая07 аз малко да прекаля вечер с порцията или да похапна нещо от сорта на яхнийка или друго нещо с пържено и си докарвам киселини. Та вечер карам на лека храна - предимно варена или печена. Ей сега на моите хора ще направя спагетки с доматено сосче, но за мен ще задуша за 1-2 мин спанак, и после обилно поръсвам с кашкавал и се надявам да нямам проблем.
Избягвам течности по време на хранене и непосредствено след ядене (разреждат се ензимите в стомаха и това също затруднява п-са) и гледам да похапвам по-малко но пък честичко Wink Ако все пак усетя пустите киселини, хапвам сладка ябълка...дано някое от тези неща ти свърши работа...

До утре момичета - лека вечер и забранявам всякакви щъркели да ни вестяват тази нощ!  

# 563
Елдра  Hug

ТинаТ внимавай със Сотиров.  Wink

# 564
  • София
Аз тържествено обещавам вече да не казвам ако сънувам бебчета. А и дати също. Че гледам че ме грози опасност от БАН, а аз без форума не мога да дишам.  Laughing Когато Ваче каже че ми е отменила наказанието, почвам да споделям.  Mr. Green

Ха тъй! Това беше приказка!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Шунка, и Сашата само пита.. кога ще се роди? Колко още остава? А кога ще се роди? А колко остава? АкогащесеродиАколкоостава.... ааааааааааааааааааааааааа Twisted Evil

Елдра.. слушай сега.. няма да го пиша, за да те плаша, но от пиене на вода не се покачват околоплодни. Това няма отношение никакво. Околоплодната течност бебето си я изработва, а не ти. Нали и аз бях така с води на граница. Тогава се разрових. Прочетох, че трябва да се пият белтъчни неща. Бульони (истински), мляко. Просто белтъчни напитки. Освен всичко я кажи като те преглежда доктора матката ти спокойна ли беше? Ако имаш контракция в момента, макар и слаба водите се редуцират. Изтласкват се по разни кухинки и джобчета в матката. При мен това се оказа. Т.е. водите реално не са били на долна граница. И преди и след това пишат "ликвор нормален". Така че спокойно, опитай да пиеш айрянчетаи бульончета, но и помисли дали си била напрегната. Да не е било като при мен фалшива тревога. А плацентата как е?
Нека ти бият сърфъктанта за твое спокойствие. Човекът според мен просто ти е обяснил какво може да се очаква и защо взима тия мерки, а не че нещо има обезпокоително. И изобщо не е задължително сега да вадят бебето. Може да е в началото на 9-ти. Успокой се! Hug

Ани за ваксините нищо не може да направиш. Те са задължителни, а не пожелателни. БЦЖ се слага моментално.. до 24 час след раждане, както и Хепатит Б. Никой няма и да те пита и да те кара да подписваш съгласие за това. Просто защото е задължително. Ако има някаква здравословна причина самите неонатолози няма да ги сложат, но с противен случай не питат.

Зверче ритането е индикатор за водите също. Ако са малко или много. Не помня каква е зависимостта, ама четох, че има такава. При теб явно така си вървят от началото, значи щом си има в норма води и свежа плацента страшно няма.

И да отбележа това, което ми каза моята лекарка по ЖК. Записа на тонове в 9 месец е изключително важен!!! Той е най-добрият мониторинг за състоянието на бебето. Така че ходете на тонове. Дето се вика на ехото вече няма какво толкова да се види, колкото от един запис на тонове.

# 565
За киселините стигнах до извода, че те просто са си на приливи и отливи. Трябва да знаете, че е голям мит това с косата- или ще има или няма да има, но това определено НЕ зависи от това да ли сте имали или не киселини.
днес ядох препечени филийки, пица с кашкавал с пилешко филе, айран, банани - имам зверски киселини, вчера ядох доста цитруси, мляко с ориз, ориз- пак киселини.
Онзи ден ядох пържени картофи, пържена риба, понички и какво ли още не, като всичко предизвиква киселини и нямах такива.
Явно просто в  някои дни бебето притиска повече карантийки, които пречат на стом. клапа да се затвори..

# 566
Ваче, вярно е че ваксините в БГ са задължителни все още, но ако изрично посоча че не искам да се слагат ваксини в родилното няма как да ги сложат. Ако нищо не отбележа, естествено че няма да ме питат. Надявам се да попадна на разбран персонал.

# 567
Ваче, благодаря ти. Вярно, докато ме преглеждаше, бебо мърдаше ужасно много. Доста усилия положи док., да измери водите. Матката ми беше спокойна и наред. Понеже така се шашнах, до сега съм му се обаждала поне 10 пъти по тел. последно ми каза, че всичко ми било ок, но просто взимал мерки за всеки случай. Шантава работа.Аз иначе се чувствам прекрасно. Стяга ме коремчето по 2, 3 пъти на ден, но не болезнено. Не се преуморявам, но да легна в къщи, е напълно невъзможно, пък и не мисля че е необходимо. Дано поне вляза в 9 м.За всеки случай си стегнах чантичката, да ми е готова. Събота и неделя ще викам жена да чисти в нас, е после, каквото сабя покаже.Много прегръдки на всички вас. Hug

# 568
  • Sofia
Ей, покрай тия кучета днес се ошашках. Излизам навън и три големи като тръгнаха след мен с бърза крачка, вярно, въртяха опашка радостно, ама знам ли докога... Едва се отървах.

Шунка, и Сашата само пита.. кога ще се роди? Колко още остава? А кога ще се роди? А колко остава? АкогащесеродиАколкоостава.... ааааааааааааааааааааааааа Twisted Evil
Joy Не ти е леко!

Тина, абе толкова ли няма лекар в твоята област!!  Close Като гледам, половин България сте обиколили и толкова пък на никой да не му трепне, да те прегледа спешно. Еййй значиии...

Хеберлеа, браво за хубавите новини! Чакаме и Елина да се отчете Simple Smile

Чин, от печени филийки, айрян и кашкавал/сирене и аз получавам задължително киселини...

# 569
TinaT  Hug Дано намерите лекар на който имаш доверие и можеш да разчиташ!
Аз пък често си мисля, че няма да дочакам до термина. Начинът ми на живот е доста по-натоварен от предния път и вече често ме наболява, натежава и т.н.
Обаче! си купих летни дрехи за бременни  Mr. Green Остана да се постопли да успея да ги понося

Общи условия

Активация на акаунт