"През юни ще сме мами на кавалери и мадами."- тема 21

• 25 483
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
 Хеберлеа, Чин,  Като ви слушам - прави сте. И аз забелязвам ,че няма логика вида храна как ми се отразява- от пържено  не получавам , а от плодове , варено- зверски  киселини.....Ужас! Пробвах тази вечер вода с лимон, а утре щеси купя Талцид.
eldra, мисля си ,че притесненията ти са напразни- щом се чувстваш чудесно,значи всичко е наред!Ето ,докторът си е казал ,че се презастрахова. Hug
TinaT , то пък и твоята одисея с докторите е достойна за  разказ на абсурдите.. Може ли пък един  да няма там , на който да се довериш безрезервно?!?шантава работа- нерви да имаш само... Sad

# 571
  • София
Влизам да кажа, че тази вечер имам лек напредък  Simple Smile - успях да си уговоря конкретен час за другия вторник. При този лекар има часове, които почти се спазват  Simple Smile Шегичка  Laughing  Изглежда много симпатичен, моя лекар го препоръчва и най-важното - в България е почти до края на юни, т.е. би поел ангажимент  Party

Тина  Hug Още предния път щях да ти пиша да идеш в Горна за допълнително мнение. Аз съм от този край и въпреки глупостите, които се изписаха, там специалистите са отлични. Две приятелки раждаха там, едната при Сотиров точно, и двете са много доволни (без избор на екип бяха). Дано всичко да е наред.
Междудругото за кръвотечението - моята кума е бременна почти в 7 месец и скоро също имаше малко кръв, много се беше шашнала, но се оказа, че кръвта не е гинекологична, а от бъбреците. Т.е. нищо общо с бебето. Не мога да съм максимално точна какъв беше проблема, но в крайна сметка нямаше нищо страшно.

# 572
Рая, с креватчето мисля че няма да имате никакъв проблем да го замените, ако си пазите касовата бележка. В Хиполенна ми сее налагало да връщам играчки, с касова бележка заменят дори дефектирала играчка след игра с нея дори. Естествено първо може да предложат ремонт. Късмет!  Peace

# 573
  • софия
Тина , много ме е яд не знам какво да ти кажа, и аз се чувставах така докато намерих педиатъра на сина ми, лутах се лутах на никой вяра нямах, беше кошмар, има много некадърни незаинтересовани не им пука #2gunfire. Ти се пази дано и Господ ви пази Praynig
Чин ех тези киселини, газирана вода не помага ли, моята приятелка отиде да ражда със стекче сода.
Аз утре съм на доктор тази нощ пак няма да се спи от емоции.

# 574
  • София
Ваче, вярно е че ваксините в БГ са задължителни все още, но ако изрично посоча че не искам да се слагат ваксини в родилното няма как да ги сложат. Ако нищо не отбележа, естествено че няма да ме питат. Надявам се да попадна на разбран персонал.

Тц! Съмнявам се, че има опция с изричен отказ. Дори глоби има по принцип за неваксинация.  Ако е при джипито може нещо да се разбираш там да изкарат детето алергично например. Но в родилното честно казано не вярвам да успееш. Още повече, че раждането си е раждане и съгласието е за раждане, не за манипулации на детето след това. Т.е. в документа ти подписваш че си информирана с начините на родоразрешение, упойки, форцепс и пр неща. Чисто технически при раждане. За бебето поне аз нямам спомен нещо да има в ИС. Ако има нещо, което може да правиш според мен е след раждането. Обаче ти тогава вече не си в родилна зала... А пък относно задължителноста на ваксините, имай предвид, че ако не поставят ваксините мед. лица носят отговорност сериозна. Ти имаш дете и знаеш, че вътре в епикризата след раждане е записан партидния номер на ваксините. Никой няма да си заложи хляба за това да не сложи ваксина или да подправи документ. Така си мисля аз.. но ти си знаеш.. сигурно има начин да успееш.

Елдра като мърда много бебето как видя доктора. Та то изтласква водата. Сега.. честно казано според мен докторите се презастраховат заради това, че бременността е четвърта. Знаеш, че шийката се поразхлабва. Абе явно си има значение. Така че докторът се презастрахова. Моля те, не изпадай в паника!  Hug Hug Hug

# 575
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
Здрасти, аз току-що се прибирам от лекари, разходки и покупки. Идвам с добри и не чак толкова добри новини.
Първо бебетата - двечките са добре, днес бяха будни на прегледа и много буйни. Лекарката доста се постара да ги гони, за да може да ги премери. 45 мин ме държа  Crazy Едното е 1535 гр, потвърдено е, че е момченце. Другото шушулче - 1585 гр, все още подозираме, че е момиченце, но пък и то се оказа по-инато от нас, не се спря на едно място, че да го видим. Най-накрая така изрита ръката на лекарката, че тя милата се отказа.
Не толкова добрата новина - по-голямото бебче е с доста понамалели околоплодни води. Не казаха нищо повече, може би за да не ме стряскат, но вече ще искат да ме гледат на ехото на всеки две седмици. Та сега с посещенията при акушерката ще ме гледат всяка седмица. Ако някой има инфо за намалени околоплодни води - що е то, да метне един линк...

Да се похваля, най-накрая направихме първите по-големи покупки за бебетата. Мъжът ми както се пъна да купува, така и го изпуснах днес в един магазин и се снабдих с два броя от това  Joy Уж ги дават като най-добрите в Скандинавия. А имат и напълно легнало положение, което ме устройва идеално, понеже няма ограничение във времето за престой на бебето вътре.
Заплюхме си и легълцата в комплект с матрачета, но тях чак другата седмица, че нямаше място в колата.

Толкова от мен, сега се връщам да чета и да допълвам.

ПП. Видях възглавницата на Шунка. Много е хубава  Heart Eyes И аз си търся такава, но подходяща за близнаци. Да видим дали ще намеря тук...

# 576
  • София
Елина, за водите питай в близнашките теми.. Там е важно това, че са близнаци. Разни плаценти, мехури, неща... имат си значение.
Обаче щом са ти казали на 2 седмици ходи така и спокойно!!!
Водите аз четох, че до 30 г.с. някъде растат, после вече не... точно обратното намаляват и защото плода расте

# 577
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
Ваче, аз току-що четох твоите отговори за водите. Интересното е, че и при мен бебчето с малкото води много мърдаше и както казах, лекарката много трудно успя да го измери. За водите дори вика консулт, че не можела да се справи. Та може и това да е  newsm78 Все пак и аз мятам от днес айряни и пресни млека, да видим.

Елдра, сигурна съм че при теб всичко ще е наред  Peace

# 578
На мен не са ми казвали как съм с водите  newsm78
Дано няма и там проблем,че станах мама с 1 000 000 нерви вече-горкото ми дете.
Нашата ЖК е на 27.04,но дотогава трябва да съм си намерила час и да съм се срещнала с трети специалист поне да ме успокои. Благодаря ви за подкрепата отново  Hug Hug Hug

# 579
А добър вечер, да наваксам и аз.  Crazy
Да е жива и здрава малката Йоана и много да радва хората около себе си  Hug С такава борбена и целеустремена майка, като Деската, няма как иначе да е!   bouquet
Даги, благодаря за отговора, ще си намеря добър слънцезащитен крем засега, а за после ще видим, въпреки, че моята кожа не е толкава светла и аз обикновено нямам такива проблеми, ама тия хормони  #Crazy
Аз да споделя, пия вода, но гледам да не прекалявам, доки досега не ми е казвала да има проблем с околоплодните води.
По принцип, както някои момичета писаха, става въпрос за течности като цяло, не точно за вода (естествено тук не става въпрос за нездравословни неща, като газирано например). Съществуват много мнения за това, как прекаленото пиене на вода води до разреждане на много важни за организма електролити, ензими и минерали. Ако пък пиете повече, гледайте да не е минерална и не пийте точно преди, след и по време на хранене.
В крайна сметка всеки организъм е различен и ако обичате да пиете - пийте, но ако не обичате - не се насилвайте - пийте други полезни течности - не точно вода.

# 580
  • София
Ани, това ИС, което ми пратиха, е за Тина Киркова.  Предполагам, че има различия, но бих очаквала по същество да пише едно и също Rolling Eyes
За окситоцина ми казаха, че можеш да откажеш, а и в ИС не пише нищо за него.  Но за ваксините...съмнявам се.  Ваче доста е писала по темата, склонна съм да се съглася с нея.

Тина, малко се поизмъчи напоследък, голяма одисея стана с докторите при теб ooooh!  Дано всичко с бебето е наред и най-накрая да попаднеш на свестен специалист Hug

кити, по питането за количките - докато четох безкрайните теми за количките във форума, останах с впечатлението, че повечето там подкрепят Куинито, докато има не малко такива, които отхвърлят Чико, когато става дума за колички... Аз иначе лични впечатления нямам Rolling Eyes

# 581
На мен не са ми казвали как съм с водите  newsm78
Дано няма и там проблем,че станах мама с 1 000 000 нерви вече-горкото ми дете.
a какво са ти казвали в крайна сметка? Чудно ми е просто... досие не ти ли дават, лист на всеки преглед?! Защо чакаш някой да ти каже, а просто не попиташ?
Извинявай за назидателния тон, но мисля, че не подкрепа ти трябва, а освестяване. Не знам при какви лекари ходиш и на база какво ги избираш, но все пак за ВСЯКО кървене си има обяснение и то трябва да е дошло от някъде.  Peace

Цвети, стискам палци от тази вечер, утре да ни зарадваш с хубави новини Simple Smile

Кити, за съжаление и аз не мога да ти дам мнение за марки колички, виж ако говориш за някоя конкретна мога да се включа Simple Smile

Елина, радвам се за хубавите новини, за ок. води и аз не мога да помогна  Rolling Eyes Хубаво е, че започват да те гледат на 2 седмици вече, и мен ме викат вече на 2 седмици.
Лека вечер от мен.. и спокойна. Искам утре, когато се събудя всички да сте на лице   bouquet

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 22:38 от chin

# 582
ЧЕСТИТО НА МАМА ДЕСИ !ДА ИМ Е ЖИВА И ЗДРАВА МАЛКАТА ЙОАНА!!!

# 583
Чин, ако сравняваш отношението, което получаваш на ЖК при познати на свекърва ти с това при повечето случайни лекари/т.е. непознати, по ЗК/ - ами несравнимо е. Питай си.... ако ти отговорят, добре... Тъй че не виждам Тина да е виновна за нещо - те са лекари, не тя. Същото и с раждането при случайни екипи/без избор/ - ако са хора, ще обърнат внимание. Ама повечето не са. И не, не на всички дават лист от прегледа. На мен например ми се налага да си го искам. Както ми се налага и много да питам. Защото съм се напатила.

# 584
Чин, ако сравняваш отношението, което получаваш на ЖК при познати на свекърва ти с това при повечето случайни лекари/т.е. непознати, по ЗК/ - ами несравнимо е. Питай си.... ако ти отговорят, добре... Тъй че не виждам Тина да е виновна за нещо - те са лекари, не тя. Същото и с раждането при случайни екипи/без избор/ - ако са хора, ще обърнат внимание. Ама повечето не са. И не, не на всички дават лист от прегледа. На мен например ми се налага да си го искам. Както ми се налага и много да питам. Защото съм се напатила.
НЕ мисля, че е коректно въобще да намесваш свекърва ми или моята лекарка от ЖК в случая. НИЩО не сравнявам. Това какво АЗ питам няма общо с това, което те ми казват. Това, че я насърчавам да пита означава, че АЗ питам, а щом питам, значи се интересувам, а щом се интересувам, значи информацията, която получавам не ми е достатъчна. Дали и как ми отговарят няма значение, въпроса е, че ТЯ трябва да се интересува сама за състоянието си и ако трябва да приготвя въпросите си преди това!
П.П ти сама си каза- искаш си листа! - така е при всички.

Общи условия

Активация на акаунт