"През юни ще сме мами на кавалери и мадами."- тема 21

• 25 475
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Мамо Звярке, аз не виждам някой от нас тук да ходи при случайни лекари  Wink
Моята лекарка ми е лекар от години и изобщо не е словоохотлива. Но аз й вярвам изключително много като специалист.
А на Тина аз лично също се чудя, защото голяма част от нещата, които й се случват са пълни безумия и са много нелогични. Хубаво, един лекар е някакъв, ама двама, трима...

П.С. И между другото не смятам, че повечето лекари не са хора  Wink

# 586
Моята АГ също ми е лекар от години. Вярвах й до скоро. После почнах да ходя и на частно, защото нидях, че изтърва положението. От вчера направо не знам да й вярвам ли изобщо - реши аз да избера антибиотик, който да пия, от два потенциално токсични и абсолютно непрепоръчителни за бременни. Добре, че исках и второ мнение. Под "случайни" лекари имах предвид непознати, избрани без препоръка.
А че повечето не са хора - лично мнение. Първо - от първото раждане. Второ - от операцията ми през лятото, когато беше абсолютно ясно, че в кратък срок туморът ми ще стане истински рак, а бях предвидена за операция в планов порядък за тази пролет, с нашепването, че може да се измисли нещо, ама.... Оперирах се в частна клиника 10 дни след това. Излезе доста по-евтино  Wink.

# 587
  • София
Мамо Звярке, аз раждах при лекар напълно непознат. Прие ме един екип, друг ме изроди  Wink Сложиха ми упойка, не ми искаха нито лев. Заши ме доктора за показно на една лекар-стажант. Не се имам за невероятна късметлийка. И изобщо ако трябва да съм честна това с избора на екип го намирам за тотална истерия обхванала народа напоследък Mr. Green Някак зловещо се шепне,ч е ако не избереш екип в родилното ще издевателстват над теб. Да, ама това не е вярно  Grinning Честно казано дори малко ме е яд на мен си, щото се поддавам на тази истерия. И аз ще избера лекар, поне засега. Но мен лично сега повече ме е страх, точно защото вече съм раждала и ща не ща съм запозната с какви ли не патологии.
Но в крайна сметка нищо чудно пак да ида и да родя при дежурните.  Grinning

# 588
аааа какви хубави новини си имаме   Grinning
 ДЕСКАААА ЧЕСТИТО БЕБЧЕ!!!!ДА ВИ Е ЖИВА И ЗДРАВА МАЛКАТА ЙОАНКА!!!БЪРЗИЧКО ДА НАДДАВА И СКОРО ДА СИ СПИНКА В НОВОТО КРЕВАТЧЕ!!!ТИ СИ ИСТИНСКИ ГЕРОЙ ВЪЗХИЩАВАМ ТИ СЕ!ПРЕГРЪЩАМ И ДВЕТЕ ВИ!   Hug  bouquet
леле,просълзих  се от щастие, толкова мило ми стана  Heart Eyes

# 589
Аз пък не мисля, че трябва да питаме за всичко  Crossing Arms Аз съм учила за  програмист, не за лекар и не мисля, че е нормално да проверявам всяка диагноза и назначено лечение. За съжаление го правя и нямам доверие на лекарите  Confused Това е едно от нещата в здравеопазването, които много ме дразнят
Радвам се, че сме здрави и до сега не ни се е налагало нещо по-сериозно. Лошото е, ча в такава ситуация и като си плащаш пак не си спокоен  Confused
За избор на лекар - според моята лекарка всеки си избира лекаря, който познава. Това, че аз не познавам еди кой си, който е дежурен днес не значи, че неговите пациенти не го избират. Винаги има недоволни, но има поне да пъти повече доволни.
Мен повече ме дразни отношението - знам, че съм му 10тата за днес, но на мен ми е за 1ви или 2ри път /на eldra за 4ти  Hug / и ми се иска да обясняват повечко. НО това, че не обяснява и че си говори с колегите за разгоненото си куче, не значи, че няма да си свърши работата  Peace

# 590
  • София
Добро утро!  Кафенцето днес ще е от мен (май за първи път Wink )

Хубав и успешен ден на всички Hug  Аз пак съм по задачи цял ден Crazy

# 591
Добро утро,мамчета.Хубав ден ви желая ,въпреки,че няма слънце. Hug
Тинче, ,аз когато прокървих в 5ти месец 3ма лекари в Майчин дом не видяха откъде е кръвта.След десетина дни ходих на ФМ и при големия Марков-и той не видя следи от хематоми и т.н.Така ,че в този ред на мисли явно не винаги се разбира откъде е прокървявянето.В така наречената Епикриза пишеше "заплашващ аборт" и това е.А иначе докато бях в болницата ,всеки ден си питах за състоянието,но получавах едни и същи отговори от лекуващата лекарка-"матката расте,затова ти е дискомфортно".На изписването я питам какво ще ми каже да спазвам като режим и т.н.Тя отговаря ,пиейки уиски в 13 ч ,-"ами не вдигай тежко и това е".

Не го споделям ,за да се заяждам или назидавам.Просто всичко е индивидуално,а и късмета си има роля,както за всичко в живота. Peace

# 592

Добро утро мамчета ето и една закусчица от мен. Днес поне слънцето се мъчи да напече и да разведри денят ни  Simple Smile . Днес съм на ЖК и съм доста притеснена напоследък всички се връщат от там с някакъв проблем дано при нас всичко е наред стиснете по едно палче  ако може.

# 593
  • софия
Добро утро.
Бюти страхотно кафенце Heart Eyes. Гери и закусчицата е страхотна.
Напълно съм съгласна с Ваче и Чин по въпроса с прегледите на Тина, трябва да направи тя самата всичко възможно да и се изясни от къде идва проблема, да пита разпитва, ако не са и казали нещо да поита как са и водите, плацента бебето коло е голямо, виждат ли се контракции и такива основни неща, ако виждат проблем какво трябва тя да направи от тук на татък. Ако е притеснена да отиде мъжа и с нея да слуша. Ама с кървене лекаря да ми казва да се разхождам повече и други такива коментари който чух от нея малко ме втрещиха. ShockedТо може и да е страшен кърък и да попада на идиоти, но според мен има и нещо в което тя бърка.
От нощес си чувствам краката много странно, като изтръпнали, леко ме болят много странно, на някой случвало ли му се е newsm78
 Аз съм от 10 на доктор, стискайте ми палци, Моля Praynig
Хубав ден.

# 594
Ваче, аз при личната после не искам да го изкарвам алергичен или нещо такова. Идеята ми, поне за сега, е да отложим ваксините. Не ми се иска да слагат ваксини на толкова малко бебе. То едва се родило бори се за живота и да му вкарат още вируси да се бори и с тях. Още повече че БЦЖ е жива. Ами ще опитам. Ако успея да ги поотложа - успея.

# 595
Добро утро!
Честита прекрасна и силна принцеса Йоанна на мама Деси -да ви е жива и здрава и да носи само радост в живота ви!!!
И аз да изкажа мнение по обсъждания въпрос -не смятам ,че ние като бъдещи майки ,а не доктори сме длъжни да знаем кога и какво точно да питаме лекарите си -нали все пак за това разчитаме на професионализма им на медицински лица .Не мисля ,че Тина е оставила така нещата ,без да задава конкретните си въпроси на лекарите .Извинете ме ,но няма да се съглася с мнението на Чин .Онзи ден след сблъсък с лекар по конкретни въпроси за възможност за операция на очите на баба ми  получих такива отговори и такова отношение ,че наистина не искам да коментирам професионализма и качествата на някои лекари.Така че мисля ,че е задължение  на всеки лекар да ни обяснява всичко случващо се с бременността ни -извинявайте ,но не искам да се съглася ,че с течение на годините самочувствието и изродяването на някои лекари достигат неимоверни граници.
След като не им се обяснява и смятат за излишно да дадат конкретни отговори ми да не са лекари ,да ходят да работят нещо друго,което няма да ги прави такива .
И за истерията за екип също да си кажа -не искам и няма да повярвам ,че трябва да платя на доктор ,за да направи всичко възможно да ме изроди и да се погрижи за мен ,защото трябва да защити 6г. си образование и клетвата ,която е държал,защото лекарите трябва да бъдат преди всичко ХОРА,а не търговци.

# 596
Здравейте и от мен.
Честито бебче на мама Деска да е живо и здраво и бързо да си ходях вкъщи.Деска ти наистина си нашият герой на теб бързо възтановяване.
Аз вчера бях на отворени врати в МД и вечерта като се прибрах бях каталясала и нямах сили да пиша.

# 597
Хайде добро утро и от мен Simple Smile

Аз се позагубих малко,но положението при нас е меко казано сложно и вървим бързо по пътя на Деската.За сега сме си вкъщи и смятам да се завърна в отбора с бясна сила.Много ми липсвахте Simple Smile

Относно лекарите-никой не е длъжен да обяснява каквото и да е.Все пак става въпрос за нашето здраве и нашите деца и е наша работа да питаме,не на някой друг да ни обяснява.На лекарите работата им не е това.Ако искам да знам-питам.Ако смятам,че не трябва да знам-си мълча.И казаното до тук е натрупано от мнооого опит през последните 4м.А ако толкова искате да ви се обяснява-плащайте си на частно и ще ви говорят днес и нощес.Аз понеже много държа да знам какво ми се случва,съм си намерила лекари,който ми казват.В болницата нито един лекар,освен моите 2ма,не ми е казал доброволно и дума относно това какво се случва с мен и детето ми.Дори една много прехвалена докторка на визитация не ме и забелязваше,защото и се на врях в очите,че съм приета по друга пътека и не смята за нужно да ми обръща внимание.Но аз винаги питах и винаги ми беше отговаряно.Не ми е отказан преглед или обяснение за нещо,което не ми е ясно.И благодарение на това,че мнооого питам,знам до къде ще го докарам и какво ще става с детето ми след като се почви на бял свят.Така че вината не е в лекарите.

Цвети стискам палци  Hug

Чин какво стана...преместихте ли се в другия апартамент?Изпуснах много аз... Simple Smile

# 598
добро утро мамчета

Гери - обожавам кроасани за закуска! С кафеце  Wink Мерси Бюти! - как е коремче днес?

На Гергана и Цветич - стискам палци днес да се върнете само с добри новини  Praynig

Последните години, особено покрай малката станах половин доктор Wink С тези смени на докторите ми се налагаше непрекъснато да чета за диагнози, лекарства... А съм съгласна с Мая, че това не ми е работа. Откакто намерих последната ни педиатърка съм много по-спокойна и се доверявам на преценката и почти "без проверки", винаги вдига телефон ако имаме проблем, а дори не си плащаме за прегледи. Сега ще трябва пак да си търся педиатър - и като се сетя за първия "несполучлив опит" изпадам в ужас...
Мами, помагайте с идея/контакти на добър педиатър в София, за предпочитане в Люлин!

Вещица - това което казваш малко ме шокира...как така никой не ти казва в болницата какво се случва с детето ти? кой ако не ти трябва да знаеш? За мен това не е нормално, да не говорим че докторите много добре знаят, че от поведението на майката зависи до голяма степен и протичането на бремеността...например, ако има проблем със задържане, трябва да се обясни какво да се прави, ако не успокоят майката - може да вдигне кръвно и дори нещо повече....

Ох май не трябваше на пускам Гала днес....едва ли ще имам кураж да искам естествено раждане и този път. Май ще си слушам докторката.

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 09:55 от heberlea

# 599
Гергана, Цветич , имате по едни стиснати палци Simple Smile

Аз  смятам, че с лекарите е малко като лотарията- на какъв ще попаднеш е късмет.  Познавам лекари, които са  много учтиви , но пък не са добри специалисти ( нямат опит) , други , които  са големи " самсурници" , но пък са добри специалисти. Обикновено много търсените лекари се овълчват и стават нелюбезни , необясняващи и  лежат на лаврите си. За съжаление много съм ходила по лекари, та мога книга за лекарската психология да напиша Simple Smile

ТинаТ , ние тука като една банда лелки  само ти се "караме",  но не се сърди, искаме да ти помогнем. Ако имаш възможност , просто си хвани мъжа и отиди на лекар ако трябва в София, ако трябва в Майчин дом или в Шейново. Потърси доктор, специалист по патологична бременност, не обикновен гинеколог.  Мисля, че беше писала ,че пътуването не ти е забранено. Освен това просто за всеки случай  не се разхождай ,лежи.  И дори ако пътуваш лягай си на задната седалка на колата.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт