Еркан Петеккайа в Öyle Bir Geçer Zaman ki # 13

• 20 668
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
Кралева, не се притеснявай, че ще се отметнеш,
нали ние всички дружно ще го направим.. Аз искам да видя Али в затвора, казала съм го вече..
20 години е бил в затвор ( защото да си моряк е точно това - затвор на кораб в продължение на години, малка отпуска да оправи сметките и пак наново).
Само не искам повече да му се мяркат разни Джемилета и Каролинки и лъжливи другари, и вечно обиждащи го деца... Джемилето го признавала за баща, как го признава, като генетичен материал ли как по точно???

Колкото до този разговор който ни очаква, аз имам един бърз въпрос педи това, тя ( Джемиле) каза ли му там на корабчето, че няма да се жени за балъкчъ?

Не ме яд за друго, ами всичко става по-зле и по-зле...обвиненията на Джемиле, са верни...дотолкова, че тя не знае...че след женитбата си с Каролин, всъщност той разбра..грешката си, за нея...и частично осъзна....дотам, случилото се! Невъзможността да й признае, пък и пред себе си...забравяше, всеки път провокиран, ядосан и гневен от срещите си с Джемиле, тоталното й отхвърляне...неискаща, даже да говори с него...как да признае, онова което е разбрал...осъзнал, не можеше! Като беше пиян, също....той, демонстрираше и казваше....непоозволението му, се виждаше и подчертаваше...че не може Джемиле да го нарави, не очакваше...казваше й, направо...че няма право, а, тук...на кораба при онзи разговор, й казва онова.."Ти ми принадлежиш!".."Да не съм, стока...аз, че да ти принадлежа, опомни се..!" - отговаря, Джемиле! подходът, той не може да разговаря с нея, държанието и обвиненията й всеки път, пресичат онова което би искал..да й каже, провокиран от това....ето, докъде стигна.....много е жалко, Мете заподозря от поведението му...преди да си иде, в началото...при този разговор дето го сложих...че, може би баща му, все пак е обичал...майка му, макар и по своему...и при всичките грешки, казва го на майка си...тя, се замисли...ала, не казва, нищо!
Не, на кораба ...неказа, че не е приела....предложението, в крайна сметка...голяма грешка, винаги я прави Джемиле....с него, оставя го, нарочно да си мисли...предизвиква, ревността му...отмъщавайки си, ала....този път.....трябваше, да беше го изкрещяла....в ужаса, в момента на...скорост, като отидоха при него.........като, откачи напълно....пак, нямаше да е късно, според...мен, но не......уплахата й, бе очевидна....тя,преди не го е направила...сега, съвсем...нямаше да се сети...разбира се!
Колкото за неговия затвор, те и двамата са били в някакъв....собствен затвор, по единично....в затвора, при убеждаването от страна на Али, да я принуди да се разведат, понеже онази няма да си промени показанията, иначе...отказвайки отначало, беше...казала на Аи, той..понеже, реагира после..."Иначе, ще те затворят, Джемиле, ще останеш в затвора....това ли искаш?"...- отговаряйки му, бе..казала, какъв затвор бе..та, аз цял живот съм...в един, такъв...затвор! Така, че...някои неща, наредвайки филма.....се изясняват, ..постепенно, предполагам....занапред, ще е по-ужасно, всичко е.....обвинения, прехвърлени..между двамата.....ала, неосъзнати....за собствените си такива, всеки вижда вина у другия...общата, я..няма!  ooooh! ooooh! ooooh!

# 586
Да аз помня думите на Джемиле в затвора, че била цял живот в затвор...
и точно заради това написах за "затвора" на Али на кораба..
Обаче, кой "видя" неговия затвор, кой се трогна от него..
Тя е подтиснатата според всички а те както вчера цитирах ,
 "винаги „говорят истината”, защото те по презумпция са от групата на „подтиснатите”. И от позицията на „подтиснати” те, според тях самите, виждат истината много по-ясно от обикновения човек, който ги „подтиска”. "

# 587
А това, че му е спестила тази подробност за развалянето на годежа така да се каже,
и то при тази инфарктна ситуация.. си е направо скандално..
Всъщност ето, така както той не й казва някои неща, така и тя не го прави..

# 588
# 589

Свърших спешните задачи, пуснах си една приятна музика и прочетох много бавно и спокойно всичко което сте написали....
Кралице благодаря за превода.....и разясненията от разговорите......

Вече нищо не ме изненадва. Двамата - Джемиле и Али явно, че никога не са разговаряли - липса на нормален диалог и на комуникация. Али от времето на излъчване на сериала допусна много грешки, но Джемиле не му отстъпва в това отношение. Най-голямата грешка на Али, че продължава да я "преследва"......, а колкото и да е странно макар, че му се подиграва и го гони - Джемиле го иска това преследване. Затова и снощи написах и сега ще го повторя - Али спри да се унижаваш и да я преследваш. Едва тогава Джемиле може би ще прозре и своите грешки. Защото сега излиза, че Джемиле има много къса памет или така й изнася....може би по-правилно е второто...., защото едва ли е забравила как стана така, че излезе от затвора.....
Но сега и аз искам Али да влезе в затвора - само и единствено заради самия него. Тогава и Джемиле и Каролин ще бъдат наистина щастливи. Джемиле ще живее живота си така както си мечтае - в нейния подреден и безпроблемен свят, Каролин ще получи спокойствието което иска - Али няма да тича след Джемиле.....А той ще остане сам със себе си и ще може да помисли на къде да тръгне......

# 590

# 591
Пак е Сани,
приключвам, няма да досаждам повече..
но не мога да не коментирам и другата фраза на вечерта " принадлежиш ми"
Джемиле забрави как постоянно казва, че децата й принадлежат, само на нея..
нали помните, че Али в един момент си помисли, че поне може Осман да му принадлежи от цялата тая работа, 20 години бъхтене.. обаче се оказа, че те всичките 4 принадлежат на майката, по никакъв начин на бащата, защо? защото бил изгубил това право.. хахахахахаха.
защото се разведе ли защо го е изгубил и аз не знам...

По същия начин по който и Али не може да смята Джемиле за негова собственост,
по същия начин и тя не може да смята децата за нейна собственост..

Насила взе Осман тогава Али, сега насила ще "вземе" и Джемиле..
всичко насила трябва да получи????? това ли е Али каптан?????

# 592
Цитат
Джемиле: Да, може да се каже, но съжелява....измъчил се, платил е цената за което, след направеното се опитва...да компенсира грешките си, да вземе живота си, в ръце!

Цитат
Джемиле: Умрелите, никой не може да ги върне...Али, но за нас живите..по всяко време, може да се направи..още, нещо! Ти, никога не съжали....не се замисли за направените си неща, като за грешки...не се обърна назад, след направеното..да погледнеш, да се поправиш...дори не се опита, най-лошото е....че от многото възможности..когато имаше, нито от една не се възползва...не видя, не разбра, и все още...не разбираш! Аз, на този човек на балъкчъ...докато научих за грешките му, болката му....ввидях я, той още го боли...така, че аз му се доверявам...и затова, приемам предложението му да се оженим, съгласна съм!

Тук Джемиле напълно оневинява рибаря, защото не на нея са се случили всичките тези неща.....Това, което е сторил рибаря го е преживяла друга жена, която макар и психично болна не питае омразата към своя прегрешил бивш съпруг.....
Само рибаря ли е платил цената за своите грешки, или Джемиле отчита плащането на цената само с престоя в затвора. А другата цена за умрялото дете дали не я плаща все още бившата му съпруга.....Тя е видяла болката в очите на балъкчъ, но видя ли болката в очите на бившата му съпруга.....Постави ли се Джемиле на нейното място......запита ли се тя самата дали може да преживее това и да прости......
Много ми е едностранна Джемиле. Въобще не може да ме трогне нито с приказките си, нито с поведението си......Каквото и да й е казал Али на лодката преди да се бутуряса в колибата на рибаря вече е без значение. Той Али не се вписва в нейния подреден и праведен свят.....

# 593
Ако искате нека си поговорим за Айлин и Ахмет..
Ще ви дам на вас честта да започнете,  трябва да изгледам сцените им отново,
защото ги прескочих тази сутрин, бързах..
За Али и Джемиле, не ми се пише повече днес Sad

# 594
Ако искате нека си поговорим за Айлин и Ахмет..
Ще ви дам на вас честта да започнете,  трябва да изгледам сцените им отново,
защото ги прескочих тази сутрин, бързах..
За Али и Джемиле, не ми се пише повече днес Sad
За Ахмет този път не мога да коментирам, защото имам там пропуск.
За Айлин - тя вече трудно се контролира......Разкъсва се от ревност по Сонер......Месуде разбира това и както и снощи изразих съмнение изглежда поставя условия на Сонер.....Сонер е умен мъж, но не зная този път как ще се измъкне от тази каша, но мисля, че ще успее да го направи....
Колкото и да ми е по сърце Айлин, не постъпва добре спрямо Мурат. В крайна сметка решението да се омъжи за Мурат тя сама го взе - знаем защо.....Страхувам се, че Месуде ще се опита да стигне много по-далеч.....Ох там ситуацията е много много сложна.....

# 595
Разговора им, когато и двамата...вече са си тръгнали, и Али и Рибаря!

Mete: ee şimdi ne olacak?
Мете: Е, сега какво ще стане?
Cemile: ne n'olacak?
Джемиле: Какво, за кое какво ще стане?
Mete: yani sen evlenince balıkçı buraya bizim eve mi gelecek sen onun yanına mı gideceksin?
Мете: Еми, дето...след като се омъжиш, балъкчъ тук, в нашата къща ли ще дойде...или ти при него ще се преместиш?
Berrin: Mete'le ben burada kalırım ama Osman ne olacak?
Джемиле: Мете и аз, може тука да останем...но, Осман...какво ще стане с него?
Osman: ben seni bırakmam anne gidemezsin
Осман: Аз, няма да те пусна, мамо...не може да отидеш!
Cemile: ben seni bırakırmıyım hiç bitanem. balıkçı bana ben senin çocuklarından sonra gelmeye razıyım dedi öylede olacak eğer aksi olsaydı teklifini asla düşünmezdim hemen red ederdim her şey sizin istediğiniz gibi sizin için en iyi şartlarda olacak.
Джемиле: Аз, тебе ..как ще те оставя, миличък...единственният ми, балъкчъ ми бе казал, че ще уважи молбата ми, че вие сте на първо място в живота ми, той ще се наредя след тях...каза! И, така ще бъде....ако, беше друго не бих...мислела да приемам предложението му, веднага щях да откажа! Всичко ще е както вие искате, за вас както е удобно...ще стане!
Mete: babam evleneceğini duyunca nasılda deliye döndü dimi anne yoksa seni seviyor mu hakketten
Али: Баща ми, докато чу, че ще се омъжваш, как ..като полудял, стана...нали, мамо?...или още те обича, май... дали?!
Cemile: sevmesi, Allah aşkına sende, o benim üzerimde ki hakimiyeti yedirdi diye kuduruyor. öyle hissettiklerinide aşk, sevgi sanıyor beni tekrar zapdro altına almaya çalışıyor naptığını kendi bile farkında değildir.
Джемиле: Любовта му...в името на аллах, и ти...той в мое лице, дето загуби господството си..и правото си, затова побеснява...такава, /немога да го преведа/..любов, си мисли че е любов....иска, да продължава...под негово влияние, да съм...и сам, едва ли го осъзнава!
Berrin: anne peki için rahat mı? iyi misin?
Берин: Майко, добре ли се чувстваш?
Cemile: bilmem iyim galiba içimde bir sıkıntı var sebebini bilmiyorum her şey hayal gibi rüyamda görsem inanmazdım olanlara bakın, hayat işte
Джемиле: Не знам, добре съм..сякаш, нещо отвътре ме притеснява, незнам защо...причината, ала всичко ...ми е като сън, да бях го сънувала нямаше да повярвам...ех живот, това е!

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 16:59 от KraLeva66

# 596

Това е актрисата  Meltem Cumbul'a, която е била първото предложение за ролята на Джемиле
Ако не се лъжа е била едно от гаджетата на Къванч.....

# 597
Една от фенките на Еркан ме развесели.....Толкова истинска била последната сцена, че имала чувството, че капитан Али е блъснал лодката в тяхната къща  Joy Joy Joy Joy
Кралице ти по-добре разбираш какво пишат във форумите, но аз оставам с впечатление, че вече разграничават Еркан от Али......На всякъде поздравяват Еркан, възхищават му се  и изказват искренна благодарност, че го виждат в тази роля.....Според тях Е.П. си заслужава всичките награди.....

# 598
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug HugЗдравейте! От Геджеманките съм, Mr. Green ! Снощи незнайно отде на нашия кабелен оператор му хрумнало да ни пусне три турски канала. Че на живо и с мнооого добро качество гледах филма. Порочетох някои ваши постове,вързвам няколко думи на турски, но ще ви попитам,вярвам няма да се обидите.
Това  сигурно още е първи сезон на филма?
Али защо е луд и изпълнен с омлаза към Рибаря- Балъкчи?
Айлийн не се ли сгодяваше с едно момче,ама май обича този другия,дето бритона му е настрани. Ох,тепърва ще им уча имената. Моля да ме извините. Снощи много драматично свърши епизода,как се разби кораба...
И да питам къде мога да намеря програмата на КаналД за сериалите?
Благодаря- Hug  bouquet  bouquet  bouquet Hug

# 599
Hug HugЗдравейте! От Геджеманките съм, Mr. Green ! Снощи незнайно отде на нашия кабелен оператор му хрумнало да ни пусне три турски канала. Че на живо и с мнооого добро качество гледах филма. Порочетох някои ваши постове,вързвам няколко думи на турски, но ще ви попитам,вярвам няма да се обидите.
Това  сигурно още е първи сезон на филма?
Али защо е луд и изпълнен с омлаза към Рибаря- Балъкчи?
Айлийн не се ли сгодяваше с едно момче,ама май обича този другия,дето бритона му е настрани. Ох,тепърва ще им уча имената. Моля да ме извините. Снощи много драматично свърши епизода,как се разби кораба...
И да питам къде мога да намеря програмата на КаналД за сериалите?
Благодаря- Hug  bouquet  bouquet  bouquet Hug
Добре дошла   bouquet Ще се опитам да отговоря на някои от въпросите, но предполагам Кралицата ще ти отговори най-добре.
Щастливка си, че вашия кабелен оператор ви е пуснал 3 турски канала. Аз гледам на компа, много често прекъсва....предполагам, че знаеш как е....
Сериала се снима от есента на миналата година - това е първи сезон, но аз не зная колко сезона ще бъдат - имаше инфо, че ще направят сериала до наши дни......
А за Али - ами според Джемиле той си е луд......Защо мрази рибаря - защото рибаря му беше уж приятел......а сега иска да се жени за бившата му съпруга.....
Айлин не е сгодена, а е омъжена за един младеж, но е влюбена в брат му......
Добре е да изгледаш сериала отначало......Приятни минути в темата  Hug Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт