Еркан Петеккайа в Öyle Bir Geçer Zaman ki # 13

• 20 669
  • 756
  •   1
Отговори
# 570

Разговора, тук..от тази сцена, преди Али..да си тръгне! ooooh!

Ali: Cemile, Cemile sen aklını mı kaçırdın ne diyorsun biraz önce ne haltlar ettiğini sana anlatmadı mı kulaklarınla duymadın mı ya sağır mısın?
Али: Джемиле, Джемиле..ти да не откачи, да си изгуби ума, какво...говориш по дяволите, не чу ли ..срамните неща, от миналото му...разказаните, преди малко..глуха ли, беше?
Cemile: sağır değilim, aklımı da kaçırmadım
Джемиле: Не съм глуха, и ума ми ...не съм го изгубила!
Ali: ya sen nasıl bu adama evet diyorsun hangi kadın bu adamı kabul eder
Али: Да, и как тогава му отговаряш "да"...коя жена, би приела такъв мъж?
Cemile: senin gibi bir kocadan boşanmış ama hala yakasını kurtaramamış her kadın evet der
Джемиле: Една, освободила се, развела се с   теб.....ала, не могла съвсем, да се отърве...всяка...такава "да", би казала!
Ali: ya sen benden bu kadar mı nefret ettin be Cemile?
Али: Я, виж...ти, толкова ли съм ти омразен, Джемиле!
Cemile: ben senden nefret etmiyorum artık, senden tek bir şey istiyorum hayatımdan çık git beni rahat bırak, bak sen evlendin kendine yeni bir hayat kurdun, ben de aynı şeyi istiyor olamam mı benim hakkım yok mu?
Джемиле: Аз, дори не те мразя, вече....от тебе едно нещо, искам....излез от живота ми, остави ме....не ме притеснявай, повече....виж, ти се ожени...устрои си един нов живот, и аз това искам....не може ли, нямам ли право?
Ali: o aynı şey değil
Али: Това, не е същото....
Cemile: aynı şey Ali, aynı şey bunu kafana sok
Джемиле: Същото е Али, същото....разбери го, най-после!
Ali: Cemile ben varken
Джемиле: Джемиле, докато ме има ...мен..
Cemile: sen yoksun Ali, sen yoksun sen sadece benim çocuklarımın babası olarak varsın, kocam olarak yoksun. üstelik sen istedin benden boşanmayı
Джемиле: Тебе те няма Али, няма те....ти си само баща на децата ми, вече...като баща те има, но като мой мъж те няма....и на всичкото отгоре, ти пожела ...да се разведеш!
Ali: evet doğru, evet ama
Али: Да, разбира се....права си, да ..но....
Cemile: aması yok. hem sen benden boşanacaksın, başka bir kadınla evleneceksin, kendine yeni bir hayat kuracaksın ben de senin eski karın sıfatıyla bir köşede oturup senin emirlerine boyun eyicem öyle mi yok öyle şey
Джемиле: Няма, но...ти, хем се развеждаш с мен, за една друга се жениш... устрои си другия живот, а... аз, като "бившата" ти жена.....ще седя в ъгъла и ще изпълнявам прищевките ти, заповедите ти..оттам, така ли..няма, такова нещо?!  
Ali: ya bu adam benim yaptıklarımın elli bin beterini yapmış be Cemile
Али: Този мъж, в сравнение с направеното от мен, петдесет хил. пъти...по-лоши неща е направил, Джемиле!
Cemile: evet olabilir ama pişman olmuş, acı çekmiş, bedelini ödemiş mühim olan yaptığın hatayı telafi etmeye çabalamaktır.
Джемиле: Да, може да се каже, но съжелява....измъчил се, платил е цената за което, след направеното се опитва...да компенсира грешките си, да вземе живота си, в ръце!
Ali: telafi etmek öyle mi ölenleri geri getire biliyor mu acaba?
Али: Да му простим, така ли? А, мъртвите...дали може да ги върна, назад?
Cemile: ölenleri kimse geri getiremez Ali ama yaşayanlar için yapılacak birşeyler her zaman vardır. sen hiç pişman olmadın, hiç yaptıklarını hata olarak görmedin, arkana dönüp bıraktıkların için hiç iyi birşeyler yapmaya çabalamadın, en fenası eline bir sürü fırsat geçmesine rağmen hiç birşey için telafi etmedin, görmedin, anlamadın hala da anlamıyorsun. ben balıkçının hatalarının acısını hala yüreğinde hissetiğini düşünüyorum, ona güveniyorum bu yüzden evlenmeyi kabul ediyorum.
Джемиле: Умрелите, никой не може да ги върне...Али, но за нас живите..по всяко време, може да се направи..още, нещо! Ти, никога не съжали....не се замисли за направените си неща, като за грешки...не се обърна назад, след направеното..да погледнеш, да се поправиш...дори не се опита, най-лошото е....че от многото възможности..когато имаше, нито от една не се възползва...не видя, не разбра, и все още...не разбираш! Аз, на този човек на балъкчъ...докато научих за грешките му, болката му....ввидях я, той още го боли...така, че аз му се доверявам...и затова, приемам предложението му да се оженим, съгласна съм!
Ali: sana göstericem Cemile sana gününü göstericem Cemile göreceksin
Али: Ще ти покажа, Джемиле....един ден ще видиш,  Джемиле!
Cemile: çık git evimden
Джемиле: Излез и си отивай....от дома ми!
Ali: ayaklarıma kapanacaksın
Али: Ще съжеляваш, ще видиш...в краката ми ще лазиш!
Cemile: çık dışarı çık, çık evimden
Джемиле: Излизай, навън....излизай от дома ми...!
Ali: pişman edicem seni göreceksin
Али: Ще видиш, ще те накарам да съжеляваш...

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 12:30 от KraLeva66

# 571
Здравейте момичета   bouquet
Сани, благодаря за персоналното кафе.....Кралице, не се тревожи за закуската - аз я пропуснах, но ти си оставила ягодката - много хубава беше  Hug Hug Hug Hug Сега ако някой от вас има време може да сложи нещо за обяд.......
Много емоционален беше епизода снощи.....Кралице страшно много диалози имаше в този епизод - и много съществени ми се струват.....На теб как ти се струва като си разбрала за какво си говорят.....
Не зная вие какво си мислите, но аз много съжалявам Али......дори снощи му написах да спре да се унижава......В крайна сметка никой човек не си струва да стига до такова унижение.....Може би Джемиле се чувства и горда и доволна, че Тя е причината за това унижение на един мъж....Той имал много грешки, а тя безгрешната и праведната си навежда главата като минава по улицата.....Отново Али ли я унижи, за да се срамува от съседите си....Май не е точно така....Когато Али беше виновен тя вървеше с гордо вдигната глава.....Аз като жена никога не бих докарала бащата на децата ми да изпадне в такова положение - да върви да ме моли - просто ще седна и на четири очи ще му кажа за всичко с което ме е наранил, ще призная и собствените грешки и няма да го лиша от връзка с децата му......Но всички сме различни - затова светът е толкова пъстър, цветен.....
Аз бих попитала Джемиле, ако Али не беше разказал всичко какво е направил рибаря и тя се омъжи за него, как би се чувствала пред неговата бивша съпруга.....защото сега доколкото разбирам, не Али, а точно състоянието на тази жена е причината Джемиле да се откаже от този брак.....Как би се чувствала Джемиле, ако тази жена беше здрава и обвини нейния рибар пред нея, пред Джемиле за всичко, което е причинил на нея и на детето им.....както Джемиле на всеослушание в присъствието на рибаря обвинява Али......
Аз отново тръгвам по задачи, а вие пишете..... Hug Hug Hug

# 572
# 573
Ünlü Olmak İçin Çok Uğraştılar

İşte oyuncu olmak için aileleriyle arası bozulan ünlüler...

Ayça Bingöl şu sıralar belki de kariyerinin en parlak dönemini yaşıyor. Yıllardır kulis tozu yutan Bingöl, 1990'ların sonundan bu yana da TV dizilerinde rol alıyor. Ama o da eğer ailesini dinlemiş osaydı bugün kimse onu tanımayacaktı. Belki de bambaşka bir iş yapıyor olacaktı.

Ailesi Bingöl'ün oyuncu olmasına öyle çok karşı çıkıyormuş ki güzel oyuncu konservatuar sınavına bile onlardan gizli katılmış

Ayça Bingöl, ortaokul ve lise yıllarında da okulda sahnelenen bir çok oyunda rol almış. Ondan sonra da kopamamış oyunculuktan.

Sonunda ailesi de onun isteğine boyun eğince Bingöl de kariyerini kendi istediği alanda şekillendirdi.

# 574
# 575
# 576
# 577
# 578
# 579
По повод преведения диалог:
Може би Джемиле предпочиташе да остане в затвора вместо да се разведе..
После когато тя излезе, никой от двамата не се опита да спаси брака си.
Може би Али се опита, но още тогава получи същото безразличие което получи и "снощи".
Не може да ме разнежи Джемилето - пак го казвам.
Освен това, този рибар не е ли още женен за лудата госпожа от къщата..???
Какво става балъкчи?? Имаме смелост да играем руска рулетка, имаме смелост да се загледаме по жената на приятеля си, а нямаме смелост да погледнем жена си в очите, нямаме смелост да се погрижим за нея.. Тя има нужда от него - вчера го видяхме..
Каква асоцияция направиха сценаристите само..
Хасан се е удавил индиректно заради метресата, а жена му щеше да се удави индиректно заради Джемиле  ooooh! ooooh! ooooh!

До по късно, работа, работа  Whistling Whistling Whistling

# 580
# 581
# 582
По повод преведения диалог:
Може би Джемиле предпочиташе да остане в затвора вместо да се разведе..
После когато тя излезе, никой от двамата не се опита да спаси брака си.
Може би Али се опита, но още тогава получи същото безразличие което получи и "снощи".
Не може да ме разнежи Джемилето - пак го казвам.
Освен това, този рибар не е ли още женен за лудата госпожа от къщата..???
Какво става балъкчи?? Имаме смелост да играем руска рулетка, имаме смелост да се загледаме по жената на приятеля си, а нямаме смелост да погледнем жена си в очите, нямаме смелост да се погрижим за нея.. Тя има нужда от него - вчера го видяхме..
Каква асоцияция направиха сценаристите само..
Хасан се е удавил индиректно заради метресата, а жена му щеше да се удави индиректно заради Джемиле  ooooh! ooooh! ooooh!

До по късно, работа, работа  Whistling Whistling Whistling

Привет, Сани...Може би, Джемиле не отчита като грешка, направеното с Каролин..тя, никога не говори за усилията на али...тогава! Тя не подозира и какво му е струвало, това, защото никога не го е знаела, като излезе вече...нямаше, не беше в позиция да иска каквото и да било.....имаше си други грижи, знаеме...нямаха дом, отиваха в онази...новопостроената! Джемиле, се занимаваше с проблемите от ....досегашните им грешки, настоящите...в момента, така че винаги е ...правела, така май...обвинява го..и за преди! Нейната вина и принос, не отчита...ама, въобще! пак се крие, зад....и в името на децата си! Не му вярва, според онова...което, ставаше! ooooh!
Рибаря, се е развел...много отдавна, преди...вероятно, след самоубийството на сина си....така, че не в брак с лудата си жена, просто продължил да се грижи...за нея! Преместил я в вилата, за да я гжледат по-добре....преди това, вероятно е била в лудницата, по времето когато той е живеел с метресата си.....
Е, добрите грижи, отплатиха му се...тя помни поне, че е била женена за него, ти си ми мъж, повтаряше....дигайки пръстена, падналия!
Аз, далеч не искам да пиша глупости...да се отмятам или друго, ала снощната серия отново ме потресе...обаче, вина за всичко имат, и двамата...комуникацияа им липсва, ала и Джемиле ...сякаш е имала право, той не се е поправил...пък и ми се струва, нататък ....ще разберете, когато по този начин я принуди, после да се видят...преди Каролин, там разговорът е....по-важен!

# 583
Кралева, не се притеснявай, че ще се отметнеш,
нали ние всички дружно ще го направим.. Аз искам да видя Али в затвора, казала съм го вече..
20 години е бил в затвор ( защото да си моряк е точно това - затвор на кораб в продължение на години, малка отпуска да оправи сметките и пак наново).
Само не искам повече да му се мяркат разни Джемилета и Каролинки и лъжливи другари, и вечно обиждащи го деца... Джемилето го признавала за баща, как го признава, като генетичен материал ли как по точно???

Колкото до този разговор който ни очаква, аз имам един бърз въпрос педи това, тя ( Джемиле) каза ли му там на корабчето, че няма да се жени за балъкчъ?

# 584
Още нещо!
Аз много пъти съм се изкушавала да напиша нещо..
ако си спомняш исках от теб превод на разговора им пред къщата ( когато той беше пиян и й каза, че щял да му изкара очите на рибаря задето се загледал по нея...помниш ли?
Та защо исках превод, (благодаря ти че го получих), защото исках да видя поне като е пиян дали Али ще признае на Джемиле, че всъщност нея обича, само за нея мисли по цял ден, не се интересува от Каролин. Вместо това тя пак получи нападки от него, не му остана длъжна разбира се, дечицата тоже  ooooh! ooooh! ooooh!. Но понеже като пишеща която разбира и поведението на Али, аз все пак си мисля, че той беше длъжен да опита да й каже какви чувства таи към нея и какво безразличие таи към Каролин.. Предполагам Мама Ан, ще каже: защо да се унижава повече, достатъчно се е унизил..
и ще е права, но едно унижение повече или по-малко, нямаше да го направи по-луд..  и по-малко унизен. Та като стана дума за това унизен - кой е унизения всъщност в цялата тази история?
Колко грешки им се случи на двамата да направят защото са се почувствали унизени от другия ???? Това го гледаме от септември, хайде дайте нещо по-свежо.. сценаристчетата...

Общи условия

Активация на акаунт