От кой матрак сте доволни? - Тема 2

• 236 684
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Трудно ми е да ти обясна каква миризма. На химикали май е най-точното обяснение. Гадно е. На Екон е! Да поясня, че е купуван преди две години и грам не се е измирисал.

# 196
Ясно  Peace Аз май съм попаднала на партида, която не мерише... Tired

# 197
Латексовия матрак на ТЕД не е лош, но ми се стори малко мек като сядам, но пък като легна май е добре. Нали е с различни зони на твърдост, май по краищата е по-мек. Иначе хубавото е, че калъфа му се разделя на две части и имат 10% промоция сега та много се замислям...

# 198
  • Варна
Ясно  Peace Аз май съм попаднала на партида, която не мерише... Tired
Късметлийка  Mr. Green

# 199
Латексовия матрак на ТЕД не е лош, но ми се стори малко мек като сядам, но пък като легна май е добре. Нали е с различни зони на твърдост, май по краищата е по-мек. Иначе хубавото е, че калъфа му се разделя на две части и имат 10% промоция сега та много се замислям...
Направо се изкушавам сега да разделя и моя калъф, на Екон на две, като  понадя цип и да си го пера у дома LaughingНо нали е  гаранционен още 9 години...Пък и доста ще  ме измъчи, защото не от всички страни има шев Thinking

# 200
Направо се изкушавам сега да разделя и моя калъф, на Екон на две, като  понадя цип и да си го пера у дома LaughingНо нали е  гаранционен още 9 години...Пък и доста ще  ме измъчи, защото не от всички страни има шев Thinking
И аз това се изкушавам...може ли да са толкова мегатъпи, че да направят калъф, обаче да не може да се пере в домашни условия. Гледах Магнифлекс са решили този проблем и сега малко ме е яд, че нямах сили и техните да пробвам, можех да си купя техен и всичко да е ок Confused

# 201
  Е, няма как всичко да е идеално.Поне е удобно.Дано си вземат забележка, че ми се ще и на малката да купя такъв по-нататък.

# 202
Здравейте отново  Grinning
След всичко прочетено, след обикаляне, гледане и много пробване се отказах от латексовите матраци. Благодаря на всички за мненията и препоръките  Hug
Само за информация - имало е период, в който и на Магнифлекс матраците са миришели. Не е нормално да миришат и от фирмата са подменили матраците на тези, дето много са упорствали  Laughing
Харесах матраците и базите на една турска фирма, чиято фабрика се оказа изгоряла преди три месеца - става въпрос за Лайф Слип Комфорт. Ще подновят работа до 3 месеца, а аз не мога да чакам толкова време. Сега се насочих към друга отново турска фирма - Яташ. Изненадва ме качеството на турските легла и матраци. Цените са малко по-високи в сравнение с Релакс, Екон и Тед - българските фирми, а като качество са доста напред. Харесах модел матрак. Комфорта, който ти дават не може да се сравни изобщо с матраците, които съм пробвала досега. Със 7 см. мемори пяна е. Днес отиваме да го вземем. Успех на всички търсещи  Peace

# 203
  • Бургас
Здравейте момичета какво ще кажете за тези матраци 

http://www.dogtas.com/Kurumsal/52/Dogtas_Yatak/

# 204
здравейте. Да се разпиша и в тази тема, макар че още нямам впечатления, за да гласувам в анкетата. След дълго четене, обикаляне и чудене избрахме матрак на Блян - Захир Tencel, ето този:
http://blian.bg/index.php?option=com_content&view=article&am … 01-&Itemid=59
Калъфът е с цип, изцяло делим, но не съм сигурна дали ще мога да го вкарам в пералнята. Не усещам миризма, но пък и матракът не е латексов. Като усещане мога да кажа средно твърд, общо взето май е точно това, което търсехме. Засега, на прима виста, сме доволни.

# 205
  • Пловдив
Издирва се удобен матрак 160/200, мин.20см, за спалня тип ракла.  Grinning
Използвана литература:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mattress
http://en.wikipedia.org/wiki/Latex
форуми, сайтове...

Придобити "знания" и разсъждения:
В момента ядрото на матраците може да е покет пружини, пяна и латекс. Цените на матраците от трите вида, с добро качество, са приблизително еднакви, гаранцията е минимум 10 години. Оскъпява ги мемори слоя, в зависимост от дебелината.

Първоначално се бях насочила към покет системата, но и след "меренето" на матраци установих, че това е доста мека основа, вероятност за лек шум, обличат пружинките с пяна - която спарва, неиздържлив и най-вече се деформира във времето, и колкото и да е добра системата в сравнение с другите ядра, най-силно се усещат движенията на партньора.

Отхвърлям пяната като вариант, т.к. от изпрочетеното разбрах, че спарва, структурата и развива организми някакви, лесно запалимо, неиздържлив и най-вече се деформира във времето. Въпреки, че най-удобния матрак при "меренето" ми е точно с такова ядро. (Блян Амар 20см, с мемори 6см, ядро пяна).

Относно латекса - доста твърда основа, по малко се усещат движенията на партньора. В зависимост от плътността не се деформират във времето и са по издържливи, антиакарни и т.н.

Имам следните питанки към "препатилите"  Grinning:
1. Ако латекса ви спарва и изпотява, дали протектор от чист памук би подобрило нещата?
2. Матраците с лоша миризма, от къде са поръчани? Директно от производителя Екон (изнамерих статия, че в Пловдив открили фалшиви матраци Екон).
3. Какво мислите за варианта латексов матрак + топер мемори?
4. Латексови матраци предлагат Парадайз, Екон, Happy dreams - моля, ако знаете други марки латексови матраци пишете, за да ги разгледам и "проуча".

Ако съм разбрала грешно някой неща, очаквам да ме поправите. И най-вече очаквам да ме разубедите Simple Smile

Лека и мека  Grinning

# 206
И аз се интересувам за топер с мемори, но много висока ми става спалнията, която и без това е доста висока Simple Smile Иначе аз използвам протектор, някакъв на някаква фирма подобна на Темпур, даже доколкото разбрах е по тяхна технология и бих казала, че е много добре, не спарва, дори ми държи леко хладно Peace Нашия матрак е Екон и го взех от магазин, който е техен представител за София и е обявен за такъв на страницата им Peace, миризма няма никаква Simple Smile, а и в магазина, когато го избирахме, не меришеше на нищо.

# 207
Прочетох цялата тема и нищо не разбрах  Mr. Green
Замисъла е добър, но аз полза не извлякох.
Да не забравяме, че все пак всичко е индивидуално.
Аз искам мек матрак, но не прекалено,защото всяка сутрин се събуждам с болки в гърба.
Ще видя какво ще купим Crazy

# 208
Латексови матраци предлагат и ТЕД, като ядрото е белгийски латекс с 3 зони на твърдост, както и LatexEco, с италиански латекс. LatexEco преглагат и модел с мемори пяна, но поне в моя град никъде не можах да намеря мостра на латексовия модел. Матраците се правят по метода Dunlop.
Иначе ги има в Мебели нов дом Симеонов.

Латексови матраци има и от моделите на матраци Сънрайз, които се продават в Арон. Фирмата, която прави тези матраци е немска с изнесено производство в Полша. Матраците се правят по метода Talalay. За съжаление матрака, който мисля че ще ми пасне Ibiza H3 не се предлага в Арон, има само модела H2, който е доста мек.

Издирва се удобен матрак 160/200, мин.20см, за спалня тип ракла.  Grinning
Използвана литература:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mattress
http://en.wikipedia.org/wiki/Latex
форуми, сайтове...

Придобити "знания" и разсъждения:
В момента ядрото на матраците може да е покет пружини, пяна и латекс. Цените на матраците от трите вида, с добро качество, са приблизително еднакви, гаранцията е минимум 10 години. Оскъпява ги мемори слоя, в зависимост от дебелината.

Първоначално се бях насочила към покет системата, но и след "меренето" на матраци установих, че това е доста мека основа, вероятност за лек шум, обличат пружинките с пяна - която спарва, неиздържлив и най-вече се деформира във времето, и колкото и да е добра системата в сравнение с другите ядра, най-силно се усещат движенията на партньора.

Отхвърлям пяната като вариант, т.к. от изпрочетеното разбрах, че спарва, структурата и развива организми някакви, лесно запалимо, неиздържлив и най-вече се деформира във времето. Въпреки, че най-удобния матрак при "меренето" ми е точно с такова ядро. (Блян Амар 20см, с мемори 6см, ядро пяна).

Относно латекса - доста твърда основа, по малко се усещат движенията на партньора. В зависимост от плътността не се деформират във времето и са по издържливи, антиакарни и т.н.

Имам следните питанки към "препатилите"  Grinning:
1. Ако латекса ви спарва и изпотява, дали протектор от чист памук би подобрило нещата?
2. Матраците с лоша миризма, от къде са поръчани? Директно от производителя Екон (изнамерих статия, че в Пловдив открили фалшиви матраци Екон).
3. Какво мислите за варианта латексов матрак + топер мемори?
4. Латексови матраци предлагат Парадайз, Екон, Happy dreams - моля, ако знаете други марки латексови матраци пишете, за да ги разгледам и "проуча".

Ако съм разбрала грешно някой неща, очаквам да ме поправите. И най-вече очаквам да ме разубедите Simple Smile

Лека и мека  Grinning

# 209
1. Ако латекса ви спарва и изпотява, проверете си и завивката - някои завивки го правят с всеки матрак  Peace

Общи условия

Активация на акаунт