От кой матрак сте доволни? - Тема 2

• 236 689
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
Въпрос- възможно ли е да се намери матрак 70/ 140? Продава ли се изобщо или няма смисъл да търся? Благодаря предварително.

Мечо Пух, продава се разбира се. По поръчка обаче. Можеш да си поръчаш на всяка фирма, производител на матраци, във всеки търговски обект на техен партньор.  Wink

# 166
Въпрос- възможно ли е да се намери матрак 70/ 140? Продава ли се изобщо или няма смисъл да търся? Благодаря предварително.

Мечо Пух, продава се разбира се. По поръчка обаче. Можеш да си поръчаш на всяка фирма, производител на матраци, във всеки търговски обект на техен партньор.  Wink

Дам може (: Те са си стандартни бебешки матраци (: Иначе знам, че има и матраци които се правят по поръчка за избран от нас размер (:

# 167
привет на всички!изчетох само тази тема, за старата нямах време, и намерих само по един коментар за фирмите, на които засега сме се спрели - росмари/геномакс/ и don almohodon. търсим не само удобство, но и съответната твърдост на матрака и установихме, че принципно най-твърдите са тези безпружинните с кокосови вложки - не всички фирми ги предлагат, аз гледах такива на релакс, росмари и хепи дриймс/безобразно скъпи - последната фирма/, но модела на испанската фирма ни изненанда със съответната твърдост. имате ли някакви коментари, до момента повечето от вас по-скоро хвалят меки матраци....мерси предварително!
До колкото ми обясниха на мен.. колкото по- твърд е един матрак, толкова по ортопедичен е. Т.е. Ако имаш проблеми с гърба е хубаво матрака да в твърд и да се води ортопедичен.
 По принцип обаче това колко е твърд е доста относително, защото килограмите също имат значение. На един стандартен матрак момиче 45кг. след пробване няма да потъне в него и ще й е твърд, а вече за хора с повече килограми матрака ще е мек.
 По- меките матраци са по- анатомични и приемат формата на тялото.
Кокосовата вложка.. не мисля че придава чак такава твърдина. Всичко зависи от плътността на дунапрена вътре.
Всичко е въпрос на лично усещане и индивидуални нужди (когато има здравословен проблем).
На мен си ми харесва мекия мартак.То меко, ама не като едно време да потъват само в средата и да се чувстваш некомфортно и схванато. Имам го вече 3 години и съм супер доволна.

# 168
привет на всички!изчетох само тази тема, за старата нямах време, и намерих само по един коментар за фирмите, на които засега сме се спрели - росмари/геномакс/ и don almohodon. търсим не само удобство, но и съответната твърдост на матрака и установихме, че принципно най-твърдите са тези безпружинните с кокосови вложки - не всички фирми ги предлагат, аз гледах такива на релакс, росмари и хепи дриймс/безобразно скъпи - последната фирма/, но модела на испанската фирма ни изненанда със съответната твърдост. имате ли някакви коментари, до момента повечето от вас по-скоро хвалят меки матраци....мерси предварително!
До колкото ми обясниха на мен.. колкото по- твърд е един матрак, толкова по ортопедичен е. Т.е. Ако имаш проблеми с гърба е хубаво матрака да в твърд и да се води ортопедичен.
 По принцип обаче това колко е твърд е доста относително, защото килограмите също имат значение. На един стандартен матрак момиче 45кг. след пробване няма да потъне в него и ще й е твърд, а вече за хора с повече килограми матрака ще е мек.
 По- меките матраци са по- анатомични и приемат формата на тялото.
Кокосовата вложка.. не мисля че придава чак такава твърдина. Всичко зависи от плътността на дунапрена вътре.
Всичко е въпрос на лично усещане и индивидуални нужди (когато има здравословен проблем).

да, права си....мерси все пак!

# 169
Момичета, доскоро само бях чела за матраци Темпур, обаче днес ги изпробвах. Е, няма друг толкова удобен матрак...поне за мен това е перфектния матрак...е, цената, обаче, не е никак приятна...не знам колко време е нужно да спестявам, обаче за качествения сън си заслужава Peace

# 170
Здравейте,
Днес като гледах поредното предаване на Гала по Нова телевизия даваха за матраците. Много добре обясниха от какво може да се правят матраците. Впечатлиха ме. Ето ви и линк да видите и вие http://play.novatv.bg/play/249905/

# 171
Здравейте,
Днес като гледах поредното предаване на Гала по Нова телевизия даваха за матраците. Много добре обясниха от какво може да се правят матраците. Впечатлиха ме. Ето ви и линк да видите и вие http://play.novatv.bg/play/249905/
О да и аз го гледах..сега съм много по-наясно какъв матрак искам Simple Smile между другото - видяхте ли с какво красиво легло се е сдобила Гала... супер е ..просто се размечтах...

# 172
Привет! Отдавна не съм се разписвала. Нааааай-накрая и ние си купихме дългочудения матрак.  Mr. Green След като полежахме в 1-2 вериги+последното Стройко се спряхме на Paradise Viscolex Lavander

http://matraciparadise.com/?page_id=241

Все още не сме се нанесли и не мога да дам отзиви. На първо лягане ни се стори страшно мек у удобен (този път търсех мек матрак). Беше и в бюджета ни. Моля ако има някой от вас с такъв матрак да ми даде някой друг отзив за този Мемо модел.  Hug

# 173
Аз от една година ползвам Magniflex и съм доволна..но не претендирам да съм експерт...
...да кажем така - за мен хубав матрак е този, за който не се сещам, т.е спя като бебе, събуждам се отпочинала и дори и не се и замислям добър ли е матрака или не... Simple Smile

# 174
здравейте отново, както бях писала по-горе, взехме 2 различни матрака, защото въпреки че са за детската стая, със съпруга ми имаме различни виждания за удобство и твърдост, и понеже и двамата искаме да позлваме стаята при необходимост/аз когато малкия е неразположен, той когато ми е сърдит  Crossing Arms/ , та след не мноог чудене взехме кокосовия на росмари и ергономико на доналмодахон/нищо че х-то не се чете  Simple Smile/ и сме много доволни и двамата. кокосовият е ужасно трърд и ортопедичен, а другият даже не бих го определила като твърд, на усещане е като тези на дормео, което е странно защото не е от мемори пяна. и така и вълкът сит, и агнето цяло!  Peace

# 175
  • Пловдив
Аз пък съм твърд фен на покет пружините. Вече 10 години ползваме такъв матрак, без забележки, но предвид естественото амортизиране е време да се сменя. Проучих всички изброени в темата производители и се спрях на два:
Life Sleep Compfort - модели Титан и Лавандулова градина. За съжаление в Пловдив няма къде да се видят и опитат на живо, само мостра на Титан в разрез намерихме, така че ще се възползвам от лятната отпуска и ще посетя шоурума в Бургас, за да се убедя/или разубедя в качествата на тези модели
Тед - Брит де лукс ме разочарова, една идея по-мек от моите очаквания; Лиосел ми е много удобен, но тук ме спира слоя латекс (с мъжа ми не сме от топлолюбивите); Матера и Лавандула не ми влизат в бюджета.
Тъй като имам доста време за окончателно решение приемам всякакви препоръки за други модели с покет пружини, за предпочитане от доволни ползватели  Wink

# 176
Фаворит S на Тед е с покет пружини - аз си избрах такъв, но тази седмица ще го поръчаме. Цената ме устройва идеално, твърд е. Колежката си взе преди два мееца и ми го препоръча, ходих, изпробвах ги всички - другите ми идват меки, а спя по корем основно.

# 177
Привет отново, нямам нищо против тед, но спах на фаворит С и повярвайте ми, не е твърд, а нашите приятели, които са му собственици пък са генерално разочаровани от него. само за инфо, не налагам мнение! а, и спарва в допълнение, облицовката му не е памук и често дори ластиците на чаршафите не помагали същите да се задържат отгоре. успех  Peace

# 178
Мацки, помагайте  Praynig
Тези, които сте си купили латексови матраци, интересуваме на руло ли са навити, каква марка са? Деформираха ли се, миришат ли, на колко време ги обръщате?
Чудя се между латексов на Тед, Екон и Релакс. Близки са по цена, но за сега май клоня към Тед, тъй като има по-хубав свалящ се калъф и е с белгийски латекс.  Разбрах, че този от Екон мирише като  това не е задължително, а зависи от партидата, на която ще попаднеш. Този на Релакс пък, необяснимо защо е само с 5 години гаранция и трябвало да се обръща - глава, крака, от едната страна от другата. Голяма хамалогия ми се вижда.
Отделно от матрака мисля да взема мемори фоам, затова тези, които гледам са само латексови без мемори пяна.
Всъщност още един харесах, който ми е малко над бюджета Зип слип, ако някой има мнение за него, моля да го сподели  Hug

# 179
От няколко дни сме с матрак на Екон- лукс с цип. За мое учудване няма никаква миризма, ама абсолютно никаква. Нашият го доставиха прегънат на две и нищо му няма. И да си призная по нищо не отстъпва на Темпур, поне според мен!

Общи условия

Активация на акаунт