От кой матрак сте доволни? - Тема 2

• 236 651
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Сега разгледах нашия матрак и на етика пише "Мade in Italy". Предполагам, че след като пише така, значи не е китайски Магнифлекс. Simple Smile Не знам какво ви кара да смятате, че в БГ се внасят само китайски.

Защото на митницата са внасяни от Китай. Но най- важното е да сте доволни, дори да са правени в Занзибар.  Peace
Странно, тогава би трябвало поне някъде да отбележат, че са произведени в Китай. Ако наистина е произведен в Китай, а на етикета пише Италия, тогава е малко нечестно. Пак ще разгледам матрака да видя дали не пише още нещо. Peace
За мен без значение коя е марката, на етикета трябва да си е указано къде е произведено,  а не от коя държава е фирмата, или греша? newsm78
Някой по-запознат от мен ако може да се изкаже, защото аз не съм специалист в тази област.
Както и да е. Дори да е Китай, аз пак съм си доволна от матрака. За мен тези бяха най-доброто в този ценови клас от матраците, които гледахме. За матраци над 2000лв нямам мнение.

Последна редакция: нд, 01 яну 2012, 18:50 от Анонимен

# 526
  • София
Всички големи корпорации имат изнесено произвидства в страни като Китай, защото е мнооого евтина работната ръка! Качеството БИ трябвало да не се различава (все пак марката е една), но и аз съм виждала много и най-ралични стоки произведени в китай, на който не го пише.

Друго, което ми е направило впечатление, че ако наистина е произведено в Италия например, то ще пише Made in EU.

Не съм специалист, но това са моите наблюдения Simple Smile

# 527
CoB пише: "Странно, тогава би трябвало поне някъде да отбележат, че са произведени в Китай. Ако наистина е произведен в Китай, а на етикета пише Италия, тогава за мен си е направо измама от страна на Магнифлекс. За мен без значение коя е марката, на етикета трябва да си е указано къде е произведено,  а не от коя държава е фирмата, или греша? Някой по-запознат от мен ако може да се изкаже, защото аз не съм специалист в тази област. Както и да е. Дори да е Китай, аз пак съм си доволна от матрака. За мен тези бяха най-доброто в този ценови клас от матраците, които гледахме. За матраци над 2000лв нямам мнение."

И аз се ядосвам, когато се опитват да те мамят - било то производител или магазин. Матракът не е щипка за пране, за да не можеш да разбереш кой го е направил и откъде идва, нито пък се продава на пътя от анонимни. Продава се в големи магазини и те би трябвало да могат да удостоверят кое какво е и от къде идва. ТРЯБВА ДА СЕ ДЪРЖИ СМЕТКА НА ПРЕДОСТАВЯЩИТЕ СТОКИ И УСЛУГИ! На това българинът все още не се е научил.
Има един тънък момент при матраците от мемъри фоум (споменах го преди, сега ще кажа нещо повече). Когато за пръв път с жена ми попитахме в магазин за матрак с мемъри фоум, ни посочиха един произведен в Западна Европа, с мемъри фоум, 30% по-евтин от съседния Манифлекс. Жена ми легна в него и каза: чуден е, страшно е мек и удобен. (Но и тя не е от тия, дето се хвърлят бързо да купуват.) Съседният беше Манифлекс, не ни направи особено впечатление. Направих много проучвания, посетих много магазини, четох много в Интернет и накрая установих, че е от изключително важно значение каква е плътността на мемъри фоума. И тук какво става? Едни фирми съобщават каква плътност има техният мемъри фоум, други не съобщават. Сега, интересното тук беше, че тая западноевропейска фирма съобщаваше каква е плътността, и тя беше ниска. Темпур съобщават - и тяхната е най-висока. Колкото по-висока е плътността, толкова по-качествен е мемъри фоумът, толкова по-скъп е матракът и толкова по-ДЪЛГОТРАЕН! Затова на едни дават 10 или дори 15 г. гаранция, на други по-малко. Би трябвало периодът на гаранция да е индикация за качеството на матрака и плътността на мемъри фоума. Разбира се, и тук някоя фирма може да се мъчи да мами, като дава дълга гаранция, а материалът да не съответства на тази дълга гаранция. Не купихме "чудния матрак", купихме Манифлекс - и сме много доволни вече повече от година.
Искам тук да добавя няколко хубави думи за българските матраци Happy Dreams с мемъри фоум. Имаме в едно жилище Манифлекс с мемъри фоум по 1000 лв. матрака (единичен) с 15 г. гаранция, и в друго жилище Happy Dreams с мемъри фоум по 500 лв. Happy Dreams не обелват и зъб за плътността (и Манифлекс не дава данни) и дават само 2 години гаранция. Заявиха, че мемъри фоумът им е качествен и достатъчно плътен. Поръчахме ги малко на риск. Когато дойдоха вкъщи, видях, че са изработени много прецизно, също като Манифлекс, имат луксозен вид, на продукт от класа. Вече доста месеци ги използваме и сме толкова доволни от тях, колкото и от Манифлекс.
Надявам се да съм полезен с мнението си.
Аз четох много в този форум и подобни, преди да купя матраците, и научих много. Сега се мъча да се реванширам. Винаги чета много, преди да купя каквото и да било и много се радвам, когато може да се намерят мнения. Много е полезно. Има и допълнителен ефект - елиминират се недобрите производители и продукти, повишава се конкуренцията между добрите.
Пример от друга търговска област. Преди месец бяхме на три места в три хотела в Италия. И в трите хотела се скъсаха да ни питат доволни ли сме, искаме ли още нещо и т.н., и накрая, след като казахме, че сме доволни, едни помолиха направо, други намекнаха, че много ще бъдат благодарни, ако напишем за тях добър отзив в съответните сайтове - booking.com, tripadvisor.com, hotels.com и пр. Там няма шест-пет, пишат се много отзиви от хора по целия свят, клиентите са честни, когато им харесва, хвалят, когато не им харесва - бият яко през пръстите. И хотелите с висок рейтинг просперират, тия с нисък си получават заслуженото. Така трябва да бъде за всичко, особено когато става дума за безкрайно скъпи и важни неща като напр. матрак, от който на всичкото отгоре не можеш да се откажеш, не можеш да върнеш и т.н.
ВНИМАВАЙТЕ, КОГАТО КУПУВАТЕ МАТРАЦИ, ПРОУЧВАЙТЕ, ЧЕТЕТЕ, ПРОБВАЙТЕ, МИСЛЕТЕ И ПАК МИСЛЕТЕ! smile3538
Здраве и успехи през Новата година!  newsm20

Последна редакция: нд, 01 яну 2012, 18:18 от Jankoff

# 528
Колкото повече чета и разглеждам/"излежавам се", толкова повече се разколебавам кой е най-подходящият матрак за мен. Та за сега съм свела избора до Тед Антистрес и Нани Аруба Мемори. Ако някой има пресни впечатления, ще му бъда много благодарна да сподели.

# 529
 Нашият матрак е  латексов  на Екон. Купихме го преди около 5г., от най-твърдия им вид и най-висок /тогава/. Относително удобен е. Но спарва ужасно- даже и през зимата. А при темп встаята над 25градуса сутрин ставам като мокра кокошка. Ако някой знае как може да справим с този проблем, ще е прекрасно. Друг минус- наистина е ужасно тежък, а трябва да се обръща през 3-4 седмица. Само 3 пъти съм го въртяла. Невъзможно е без рота войници. Сега след 5 г. малко започна и да ми е неудобен, омекна леко.
други с проблем със спарването?

# 530
Момичета днес ще си купуваме матрак. Имаме бюджет до към 500 лв. така като гледам май за тази сума( ако гоним цена- качество) можем да си вземем Блян - матрак Специал(164/200) .Някои да има впечатления от него? струва ли си? Ако пък има някои по добро предложение съм отворена за идеи. Между другото до сега сме имали НАНИ , много съм доволна, жалко обаче че новите модели вече са над 600лв Sad

# 531
  • София
Нашият матрак е  латексов  на Екон. Купихме го преди около 5г., от най-твърдия им вид и най-висок /тогава/. Относително удобен е. Но спарва ужасно- даже и през зимата. А при темп встаята над 25градуса сутрин ставам като мокра кокошка. Ако някой знае как може да справим с този проблем, ще е прекрасно. Друг минус- наистина е ужасно тежък, а трябва да се обръща през 3-4 седмица. Само 3 пъти съм го въртяла. Невъзможно е без рота войници. Сега след 5 г. малко започна и да ми е неудобен, омекна леко.
други с проблем със спарването?
И ние сме с такъв матрак. Така го мразя  #2gunfire Въртя се по цяла нощ, за да си намеря място. Деформира се с времето. Въртим го с мъжа от време на време, но пак става така след една седмица. Аз не се пота много по принцип, но мъжа ми много се оплаква че го запарява и става вир вода. Тежък наистина и най-тъпото е, че не можеш да изпереш свалящия се калъв, защото не се събира в пералнята. Носих го на химическо, казаха ми че не перът такива калъфи  Rolling Eyes
Хубава работа, ама ... българска!

Сега сме се насочили към покет матраците.
Моля, да ни препоръчате, ако имате впечатления   bouquet

# 532
Момичета днес ще си купуваме матрак. Имаме бюджет до към 500 лв. така като гледам май за тази сума( ако гоним цена- качество) можем да си вземем Блян - матрак Специал(164/200) .Някои да има впечатления от него? струва ли си? Ако пък има някои по добро предложение съм отворена за идеи. Между другото до сега сме имали НАНИ , много съм доволна, жалко обаче че новите модели вече са над 600лв Sad
Аз имам Блян Специал от месец юни, удобен е, доволна съм. Не се е деформирал.
 Мен един консултант много ми го прехвали и май той ме нави да купя точно него.
В този ценови клас разгледай Сан Марино Флекс на Тед, някакъв нов модел
пак на Тед -Венеция, има и няколко на Нани-Модена, Аляска.
Предимството на това Сан Марино е, че му се сваля
калъфа, а на нашия Блян-не. На Бляна пък му дават 5 г.гаранция, на Тед май 2 г.
Тези модели, което изредих са все с полиуретанова пяна (високоеластичен дунапрен) иначе
има за тази сума и някакви латексови Латеко, но нямам представа дали са хубави.

# 533
Повече от месец сме с матрак на Екон. С коксови вложки. Идеален е. Въртим го всяка седмица. Наполовина е по-лек от предишното извращение, което имахме за матрак. Наспивам се прекрасно. Никой не се поти и запарва с него. Peace

# 534
Аз имам Блян Специал от месец юни, удобен е, доволна съм. Не се е деформирал.
 Мен един консултант много ми го прехвали и май той ме нави да купя точно него.
В този ценови клас разгледай Сан Марино Флекс на Тед, някакъв нов модел
пак на Тед -Венеция, има и няколко на Нани-Модена, Аляска.
Предимството на това Сан Марино е, че му се сваля
калъфа, а на нашия Блян-не. На Бляна пък му дават 5 г.гаранция, на Тед май 2 г.
Тези модели, което изредих са все с полиуретанова пяна (високоеластичен дунапрен) иначе
има за тази сума и някакви латексови Латеко, но нямам представа дали са хубави.

Благодаря довечера отиваме в една матрачена борса и ще ги пробвам всички изброени. Все ще харесам един от тях.

# 535
  • София
Имате ли впечатления от матраците с покет пружинки на Сън Райс?

http://www.matraci-sunrise.com/cat/3/page_40.html

Благодаря Ви предварително   bouquet

# 536
  . Носих го на химическо, казаха ми че не перът такива калъфи  Rolling Eyes
Хубава работа, ама ... българска!

И по-добре,че не са ти го взели на химическо- на една приятелка й се сви почти с 1/4. А змоя затова съм го махнала. Без него май поне до следващата вечер успява да поизсъхне малко матрака Simple Smile))

# 537
geryger опитай в друго химическо. Калъфа на нашия магнифлекс съм го давала на химическо без проблем.

# 538
  • София
Благодаря, но си мисля, по скоро да го изхвърля. Между другото какво правите със старите матраци?  newsm78

# 539
geryger, от един месец сме с такъв матрак http://www.matracinani.bg/product.php?cID=2&pID=19 и сме много доволни. Той е с такава POCKET SPRING технология, за която ти питаше.

Общи условия

Активация на акаунт