От кой матрак сте доволни? - Тема 2

• 236 660
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
Ние вкъщи сме с матраци "Латекс" от Екон. Беше отдавна, но не бяха много евтини  Laughing. Много са удобни и имат нестандартни размери.

# 511
Здравейте! От около 3 месеца сме в новото жилище и съответно с новия матрак. Лятото много следях тази тема, защото бях в огроооомна чуденка какъв да бъде матракът.  ooooh! Даже може някои от вас да ме помнят с дилемата твърд или мек да бъде този път, заради проблемите ми с гърба и кръста и ужасно напатване от един ортопедичен, ужасно твърд матрак на Sensofeel. ooooh!  #Crazy Та умишлено чаках да мине известно време, за да дам обективно мнение. Иииии... ами ОБОЖАВАМ си матрака PARADISE VISCOLEX Heart Eyes (с лавандулова калъфка  Heart Eyes ) Ами няма да ми стигнат думите да изкажа кооолко съм доволна от него! Имах резерви относно мемори матраците, дали наистина са толкова полезни с функцията си да "заемат формата на тялото". Но сега съм на 1000% убедена, че за мен и моето състояние, а също и за мъжо (който също има проблем с гърба и кръста) по-удобен матрак от този няма! Преди се будех схваната отгоре до долу, с неистови болки. А спането по гръб за мен беше невъзможно. Трябваше ми около минута да стана сутрин. Сега нещата коренно се промениха. Почти никога нямам болки, а и ако някога се случи да усетя няяякакъв дискомфорт, той далеч не може да се сравнява с това, което беше с предишния матрак! Спя много спокойно, дори по гръб.  Заради меморито дупето ми потъва, краката ми някак се повдигат и съответно кръстът ми явно успява да отпочива. Та който иска мек, изключително удобен и бих казала полезен за  хора с проблеми в гръбнака матрак, пробвайте този. Няма да съжалявате!  Heart Eyes Цената му е изключително добра, не мога да повярвам и че това е български продукт!  Направо съм като ходеща реклама, но за мен правилният избор за матрак наистина беше нещо много важно и не мога да не споделя с вас!  Heart Eyes Апропо още една приятелка си взе същия матрак (беше в напреднала бременност) и абсолютно сподели моите впечатления.

На предната страница някой беше попитал за удобни възглавници: ето ТОВА са нашите възглавници. От същата серия на Парадайс и също у-ни-кал-ни!  Peace

Последна редакция: сб, 17 дек 2011, 19:16 от ♥Пандичка♥

# 512
Регистрирах се току-що в този форум и искам да споделя впечатления от матраци, защото четох много тук преди да купим с жена ми матраци. И добре че го направихме (че четохме тук), беше много полезно!
Преди година и половина си купихме матраци Манифлекс - модела, който е около 1000 лв. (за единичен матрак) и е с две различни страни - едната по-мека, там е мемъри фоумът, другата е по-твърда.
Няколко месеца по-късно трябваше да купим матраци за друго място, където също живеем, и понеже вече бяхме дали доста пари, си купихме Happy Dreams - модел около 500 лв. (единичен матрак) с мемъри фоум.
Имам много впечатления, но има едно нещо, което е важно и което искам да споделя, за да помогна евентуално на тия, които ще си купуват тепърва.
ВНИМАВАЙТЕ МНОГО, ПРЕДИ ДА КУПУВАТЕ! Четете, обмислете всички аспекти, чак накрая купувайте! МНОГО Е ТРУДНО ДА СЕ НАМЕРИ ПОДХОДЯЩ МАТРАК! ВСИЧКО Е МНОГО ИНДИВИДУАЛНО! Един човек обича да спи на твърдо, друг на меко, един иска тип мемъри фоум, за да потъва, друг иска тип пружинен матрак.
Стана доста дълго съобщението, ще продължа по-късно днес или тия дни. Все пак казах най-важното, и ще го повторя: не бързайте, не се хвърляйте да купувате, преди да сте се информирали добре!

# 513
Някой ползвал ли е Венеция на Тед? Какви са отзивите? Трябва ми твърд матрак, защото Комбино на Блян ми е много мек, хлътвам и потъвам в него.

# 514
Магнифлекс - гласувам и с двете ръце за него  Peace

# 515
  • Пловдив
Някой ползвал ли е Венеция на Тед? Какви са отзивите? Трябва ми твърд матрак, защото Комбино на Блян ми е много мек, хлътвам и потъвам в него.
От няколко седмици сме с Венеция. Много съм доволна от избора - не е прекалено твърд, но не е и мек. Не потъвам в него, успявам да се наспя чудесно. Пробвайте го в някой магазин, за да придобиете представа.
Важно е и върху какво ще бъде поставен матракът. В магазин на ТЕД изпробвахме няколко варианта - върху мека основа, върху твърда основа и върху различни ламелни рамки.

# 516
Да споделя едно впечатление от жени - от жена ми и от познати жени. Жени, купили матраци, и то хубави, с мемъри фоум, често се оплакват, че матраците са им твърди.
Нормално. Жените обикновено са и по-леки от мъжете, и с по-ниско специфично тегло. Един и същ матрак - на мен ми е удобен (той е нещо средно между твърд и мек), а на жена ми й е малко твърд. Извод - би следвало жена и мъж, които са с различно специфично тегло, и особено когато разликата е по-голяма, да мислят предварително повече! И евентуално да си купят различни матраци! А не два еднакви. Къде е казано, че двата матрака трябва да са еднакви? Това съответно означава още, първо, че за жената (когато е по-лека) е нужен по-мек матрак, за мъжа (ако е по-тежък) - по-твърд. Второ, добре е да се избягва двойният матрак. В огромния брой от случаите на единия той ще е удобен, на другия не (или няма да е чак толкова удобен).
Искам да споделя нещо много съществено (според мен) от моя опит от спане на матраци с мемъри фоум. Опитът ми е от двата вида матраци, които имаме - единият е Манифлекс, другият е Happy Dreams. Манифлексът е малко по-мек от Happy Dreams. Това е, защото Happy Dreams е с по-малко мемъри фоум. И от двата матрака аз лично съм като цяло много доволен, жена ми също, но малко по-малко! В мемъри фоума има много добри неща, но има и един негатив. В рекламите обикновено се казва, че мемъри фоумът предотвратява въртенето. Това е така, защото потъваш - съответно повече или по-малко, в зависимост от дебелината на мемъри фоума, от плътността му и от твоето специфично тегло. Липсата на въртене обаче може да има и неприятна страна. Защото оставаш в известна степен малко като закован. На мен през последните месеци нерядко ми се случва нещо, което преди никога не ми се беше случвало. През три или четири нощи сънувам, че трябва да отида някъде да свърша нещо. Вървя, вървя, за да отида, където трябва, обаче ми тежи вървенето, вървя като в пясък. И все не мога да стигна там, където трябва, все не успявам да свърша едно или друго, което е важно. Това е, защото от мемъри фоума си повече или по-малко скован.
Човек не бива да се върти много, докато спи! Но не бива и да е съвсем неподвижен!
Слава Богу, и двата матрака, които взехме, въпреки мемъри фоума, все пак са твърдички. Слава Богу, че не взехме МЕК матрак с мемъри фоум! (С уговорката, че за жена ми малко по-мек щеше да е малко по-добре.) Предполагам, че ако бяхме взели по-мек матрак, неприятното чувство за сковаване щеше да се проявява по-често.
И във връзка с това съвет: не се лъжете, че като легнете в магазина за 2 минути в един доста мек матрак и ви става много приятно, ще е така 8 часа! Да, приятно е в магазина - но едно е да ти е приятно 2-3 минути, съвсем съвсем друго е да спиш в нещо прекалено меко с часове!!!
Не е зле да се има предвид, че качествените матраци с мемъри фоум са ПЛЪТНИ! Най-плътни са на Темпур, следват тези на Манифлекс. Затова Темпур са такава скъпотия - цената се качва с плътността.
Внимавайте! Не купувайте матраци, които не са с плътен мемъри фоум и които са прекалено меки!
Толкова засега, надявам се да съм полезен на търсещите матраци.

# 517
  • На земята, която е всъщност звезда.
...
Не е зле да се има предвид, че качествените матраци с мемъри фоум са ПЛЪТНИ! Най-плътни са на Темпур, следват тези на Манифлекс. Затова Темпур са такава скъпотия - цената се качва с плътността.
Внимавайте! Не купувайте матраци, които не са с плътен мемъри фоум и които са прекалено меки!
Толкова засега, надявам се да съм полезен на търсещите матраци.

Aми точно при Темпур усещането е като да си в "корито", аз затова се отказах от него.  Thinking

# 518
 Aми точно при Темпур усещането е като да си в "корито", аз затова се отказах от него.  Thinking [/quote]

Нямам опит с Темпур, само съм съм лежал за минути на матраци Темпур. Но какво значи "при Темпур усещането е ..."? Има различни модели матраци Темпур, също както има различни модели матраци Манифлекс и т.н. Едни модели са меки, други са твърди и т.н. И са меки или твърди не в абсолютни стойности, а спрямо всеки отделен конкретен човек.
При всеки матрак Манифлекс има таблица, на която човек да си провери теглото и ръста и съответно пише при еди-какъв ръст плюс еди-какво си тегло (в различни възможни комбинации) какво ще е усещането върху този конкретен модел матрак - дали за мекота или твърдост и т.н.
Италианците са го измислили и осъществили доста добре! Предполагам, че при шведите от Темпур, особено при тези високи цени и това реноме (и реномето на Швеция изобщо), информацията ще е още по-подробна!
Повтарям предупреждението си: недейте да се хвърляте да купувате матрак - особено с мемъри фоум, след като сте легнали на такъв за пет минути в магазина!
Четете, информирайте се, мислете, мислете, и чак накрая купувайте!

# 519
Aми точно при Темпур усещането е като да си в "корито", аз затова се отказах от него.  Thinking

Нямам опит с Темпур, само съм съм лежал за минути на матраци Темпур. Но какво значи "при Темпур усещането е ..."? Има различни модели матраци Темпур, също както има различни модели матраци Манифлекс и т.н. Едни модели са меки, други са твърди и т.н. И са меки или твърди не в абсолютни стойности, а спрямо всеки отделен конкретен човек.
При всеки матрак Манифлекс има таблица, на която човек да си провери теглото и ръста и съответно пише при еди-какъв ръст плюс еди-какво си тегло (в различни възможни комбинации) какво ще е усещането върху този конкретен модел матрак - дали за мекота или твърдост и т.н.
Италианците са го измислили и осъществили доста добре! Предполагам, че при шведите от Темпур, особено при тези високи цени и това реноме (и реномето на Швеция изобщо), информацията ще е още по-подробна!
Повтарям предупреждението си: недейте да се хвърляте да купувате матрак - особено с мемъри фоум, след като сте легнали на такъв за пет минути в магазина!
Четете, информирайте се, мислете, мислете, и чак накрая купувайте!

[/quote]

Имай предвид, че матраците Магнифлекс за Бг се произвеждат в Китай и не отговарят на матраците, предназначени за итал. пазар: за справка разгледай страницата на Магнифлекс.

# 520
Имай предвид, че матраците Магнифлекс за Бг се произвеждат в Китай и не отговарят на матраците, предназначени за итал. пазар: за справка разгледай страницата на Магнифлекс.
Да. Така е. Peace
Преди да си купим със съпруга ми много обикаляхме и всичките Магнифлекс бяха китайски, но на цени като за Италия, разбира се. Crazy
Добре, че случихме на матрак. Вече знам какво е да се наспиш, а не да ставаш сутрин пребит, все едно, че цяла нощ си цепил камъни. Crazy

# 521
Къде може да се провери къде е правен матракът Магнифлекс? Сега ще разгледам моя дали има етикетчета. То всъщност голяма част от производителите си изнесоха производството в Китай, та е истинско чудо да намериш нещо, което не е правено там. Нямам идея какво е истински матрак Магнифлекс правен за италианския пазар, но знам каква е разликата между Магнифлекс за български пазар и Тед и с 2 ръце гласувам за Магнифлекс. В пъти е по-добър. Вече 3 месеца спя на този матрак и съвсем сериозно започнах да спя непробудно и сутрин дори не си чувам алармата на телефона.

Последна редакция: сб, 31 дек 2011, 18:11 от Анонимен

# 522
Сега разгледах нашия матрак и на етика пише "Мade in Italy". Предполагам, че след като пише така, значи не е китайски Магнифлекс. Simple Smile Не знам какво ви кара да смятате, че в БГ се внасят само китайски.

# 523
Сега разгледах нашия матрак и на етика пише "Мade in Italy". Предполагам, че след като пише така, значи не е китайски Магнифлекс. Simple Smile Не знам какво ви кара да смятате, че в БГ се внасят само китайски.

Защото на митницата са внасяни от Китай. Но най- важното е да сте доволни, дори да са правени в Занзибар.  Peace

# 524
 Имай предвид, че матраците Магнифлекс за Бг се произвеждат в Китай и не отговарят на матраците, предназначени за итал. пазар: за справка разгледай страницата на Магнифлекс. [/quote]

Честита нова година!!!  newsm68 1dating newsm44

Вярно е, че китайското все още се води синоним на некачествено, но то се отнася за част от производството (гигантско и най-различно).
Имам доста уреди, произведени в Китай, все на реномирани марки. Нито един не е дал дефект. Част от примерите: три DSLR апарата (това са три сложни компютъра при това и със сложна механика) вече повече от три години нито един не е дал дефект; 9 (девет) усилватели, CD плейъри и подобни на известна марка, използвани вече години в две семейства, нито един, чукам на дърво, не е дал дефект. Огромната част от производството на реномираните фирми е изнесено в Китай.И те, произвеждайки там, го правят със собствените си стандарти и собствения си контрол. Обратно, най-скъпият ми уред, произведен във Великобритания, се повреди след 6 месеца.
Нямам никакви причини да не купувам произведено в Китай, когато на продукта стои лого на уважаваща себе си западна (или японска и пр.) компания.

Общи условия

Активация на акаунт