Тема Незабравима 188

• 30 291
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Много хубаво стихотворение,bganio.
Тук са се събрали много и все надарени стихоплетци - Бобояна, боб_99, Уинона, Ради, Данидорина, Тарабас, Кесара, диди88. Дано не пропускам някого.
И какво от това, че Ферда се предаде на любовта! Щастлива ли е и докъде я докара! Според мен идеята на екипа е, че любовта няма такова значение в живота на хората, което ние й отреждаме! И тя може да направи хората нещастни и уязвими! Има други ценности, които са по-важни от нея.

Това, което се случи с Ферда, е урок да не съдиш прибързано и прекалено строго другия. Всичко, което тя изрече по адрес на сестра си и Харун, и се върна със страшна сила. С тази разлика, че тя попадна на един негодник.

# 676
  • Русе
Тая работа ще свърши  цялото кралско войнство - Бату,Мелда, Арас, Бурак! И така ще се изрази общественото мнение! /Каламици/
Ако 3-та , без Арас, са говорители на общественото мнение, то значи, че цялото общество се състои от престъпници, убийци, мошеници, лъжци и лицемери!
И ако надделеят над любовта на две чисти същества, не виждам смисъл защо правят филма изобщо?!

# 677
  • София
И какво от това, че Ферда се предаде на любовта! Щастлива ли е и докъде я докара! Според мен идеята на екипа е, че любовта няма такова значение в живота на хората, което ние й отреждаме! И тя може да направи хората нещастни и уязвими! Има други ценности, които са по-важни от нея.

Щастието е относително понятие за мен. Човек може ли да е щастлив напълно, ако да речем е богат, а пък другите или повечето около него - бедни? Имам предвид най-вече нашия роден контекст, но и по принцип. За мен щастието е поредица от мигове - нещо като Виенски колела в комбинация със захарен памук. Качваш на колелото, изяждаш един памук, а после живееш със спомена за това и с очакване на следващото колело, памук и т.н. Така е при духа, но и при тялото - дали ако правехме перманентен секс, телата и душите ни щяха да бъдат щастливи? А пък любовта поначало си е егоистична категория. Тя е за двама и място за трети и четвърти няма. Независимо колко добри, благородни, хубави и т.н. могат да бъдат тези трети и четвърти. Те могат да си останат нещастни и да страдат много, но това е положението. Така че под щастлив финал не разбирам непременно някакво безоблачно съществувание на Харун и Еда, а пълноценен живот с всичките му хубави и лоши страни, но изпълнен с любов. А страдащите покрай тях за какво точно страдат? Мелда, че е била отхвърлена - не е първата, няма да е и последната страдаща по тази причина. Бату си мъсти, не че му пречи любовта на Харун и Еда. Тюркян страда заради Джемил и всичко, което ги сполетя, но Еда и Харун ли са виновни за всичко? И Джемил заради тях ли се спомина или понеже рухна всичко, в което  вярваше и което се оказа лъжовно и гнило? Ферда дали е щастлива? Не знам, може и да е била в кратките мигове на илюзии или поне тогава е била по-щастлива, отколкото преди, когато влачеше едно сиво и безсмилено съществувание в кухнята или по-преди, когато я пребиваше мъжа й.

# 678
  • София
Тая работа ще свърши  цялото кралско войнство - Бату,Мелда, Арас, Бурак! И така ще се изрази общественото мнение! /Каламици/
Ако 3-та , без Арас, са говорители на общественото мнение, то значи, че цялото общество се състои от престъпници, убийци, мошеници, лъжци и лицемери!
И ако надделеят над любовта на две чисти същества, не виждам смисъл защо правят филма изобщо?!

И аз...

# 679
  • Русе
Море и равнина

Ти, родена край морето
Аз в безбрежна равнина
Ти ми влезе във сърцето
и нямам никаква вина

Ти, със нрава си момчешки
Аз с характера си благ
Ти, лек за всичките болежки
целуваш ме на моя праг

Знам, че идваш отдалече
Вечно търсила си мен
Ти от всичко се отрече,
за да го има този ден

Ти прекрачи Хелеспонта
Светът е в твоите крака
Там, където беше фронта
море се люби с равнина
/стихчето на Бганьо/

П.П. Бганьо, толкова ти е хубаво стихчето, че го чета за Н-сти път! Прекланям се пред музата ти! Фенка заклета съм ти! newsm74 newsm74 newsm74 newsm74 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3521 smile3521 smile3521 smile3521

# 680
Много жалко ,че скоро няма да можем да гледаме нашият любимец-Серхан Яваш в нов филм.Той е не само много красив,но и невероятно талантлив актьор! Sad Sad Sad

# 681
  • Русе
Много хубаво стихотворение,bganio.
Тук са се събрали много и все надарени стихоплетци - Бобояна, боб_99, Уинона, Ради, Данидорина, Тарабас, Кесара, диди88. Дано не пропускам някого.

Това, което се случи с Ферда, е урок да не съдиш прибързано и прекалено строго другия. Всичко, което тя изрече по адрес на сестра си и Харун, и се върна със страшна сила. С тази разлика, че тя попадна на един негодник.

Напълно съм съгласна!Дори и подсилено, сценаристите ни показват типично физичен, житейски закон - на всяко действие - равно противодействие. Както при Ферда, така и при Мелда, а също и при Едже.
Важното е /според мен/ как те променя това, каква поука си вадиш , дали я вадиш въобще или продължаваш да тъпчеш в същия коловоз/ Бату/.

# 682
  • София
Море и равнина
.................
П.П. Бганьо, толкова ти е хубаво стихчето, че го чета за Н-сти път! Прекланям се пред музата ти! Фенка заклета съм ти! newsm74 newsm74 newsm74 newsm74 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3521 smile3521 smile3521 smile3521

Щастлив съм, че ти е харесало. Знаеш, че и аз също съм ти голям фен, както и на всички таланти във форума. Но това го написах и малко с користна цел - крайно време е Кометка да ми оформи оценката за сезона, че ми писна да треперя и да уча като луд по цяла седмица и най-вече в сряда, когато седя до 2 часа над тетрадките със спирали. Като казвам да ми оформи оценката, имам предвид и двойка ако ще да ми пише и да ме върне да повтарям първи сезон, ама да се свършва вече това напрежение.

# 683
  • София
Много жалко ,че скоро няма да можем да гледаме нашият любимец-Серхан Яваш в нов филм.Той е не само много красив,но и невероятно талантлив актьор! Sad Sad Sad

Да - и плътно се доближава до идеала на Йозлем. 

# 684
Здравейте незабравима дружина. Hug Heart Eyes
Благодаря на г-жа Броненосец и Милена за превода и инфото.  bouquet
Благодарности и на Розичка за качената част с интервюто на нашите любимци.  bouquet
Боб 99,Дани Бганьо поклон пред таланта ви .Невероятни сте . newsm20 newsm51 newsm51 newsm51

Лека и успешна нова седмица на всички ви изпълнена само и само с позитивна енергия. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

П.П. Благодаря на всички ви за прекрасните  поздрави които сте ми отправили за детенце и мен .Много е приятно когато имаш такива приятели дори и виртуално .Благодаря ви ,че споделихте нашият празник и допринесохте за едно  прекрасно празнично настроение. lovekiss lovekiss lovekiss lovekiss lovekiss

# 685
bganio,наистина си невероятен талант,прекланям се пред това!:)

# 686
bganio,наистина си невероятен талант,прекланям се пред това!:)

Благодаря ти! Талант не знам дали съм, но компанията е много вдъхновяваща. 

# 687
Вчера пропуснах да поздравя Мария с РД на детето й. Правя го сега на патерица с най-добри пожелания към рожденичката и майка й за здраве, щастие и любов!

Вчера цял ден се борих с един шкаф и след 7 часа сглобяване стигнах до извода, че трудно бих си вадил хляба като монтажист на мебели. Нищо де, има и други хубави професии, като поет или сценарист например.

# 688
Марийче, ЧРД на дъщеря ти! Нека да е жива и здрава!

# 689
Бганьо ,Каламитси благодаря ви .  bouquet
Бганьо важен е крайния резултат независимо след колко време е станало това .Важното е ,че е финализиран . PeaceНо поетизма ти се отдава много добре така ,че продължавай да дерзаеш в тази посока а пък на нас не ни остава нищо друго освен да възхваляваме талантитие ви. Hug  bouquet

Старичко е но си остава актуално .Нали ? Peace

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 11:46 от mariq_72

Общи условия

Активация на акаунт