Хърватия

• 171 509
  • 732
  •   1
Отговори
# 630
В Черна гора, Словения и Хърватска туризмът се развива от обикновените хора, а не от големите хотелски вериги. Разбира се, и такива се намират тук-там, но съществуват само за нуждите на западните туристи, които са свикнали всичко да планират за половин година напред. В тях цените са високи, а условията доста по-лоши от предлаганото в собите, вилите и апартаментите. Затова в Адриатика се търси нощувка на място, в зависимост коя къща и гледка ти харесва и точно това й е хубавото и приключенското. На улицата няма да останете - около крайбрежието поне 70-80 % от къщите предлагат място за настаняване. Ние наехме хотел само за първата вечер, защото се очакваше да пристигнем късно в Черна гора и пак докато го открием поне 5 човека ни предложиха да ни настанят в къде по-приятни места. На сутринта станахме и на 200 м. си харесахме прекрасна виличка на самия бряг на Которския залив. И така обиколихме цялото крайбрежие до Словения. Където ни харесваше, оставахме по 2-3 дена, други места (като Сплит) подминахме като неподходящи за нощувка. Ако все пак държите да планирате, погледнете какво се предлага в Airbnb (когато ходихме все още не съществуваше), но това значително ще ограничи свободата ви. В най-прекрасните места, където бяхме отседнали, хората не говореха английски, така че е малко вероятно да предлагат апартаментите си там.

Последна редакция: вт, 17 яну 2017, 10:22 от ice_sparky

# 631
Аз просто се страхувам да пътувам със собствен превоз и си мислех да заложим на туристическа агенция, та затова питах за хотели, но сега определено се замислям....

# 632
Хората са много различни. Не бива да се ръководите от чужди мнения, ако вътрешният ви усет ви кара да го направите. Не съм била в Хърватия и в най-скоро време мисля да я посетя.

# 633
  • In transit
Аз искам да запитам, може ли да се доверим на туристическите агенции,които предлагат хотели за почивки с ол инклузив. До сега сме почивали в Турция, но тази година предвид обстановката там, решихме да заменим с Хървтия. Искам да запитам дали е читав ол инклузивът им и дали звездната категория на хотелите им, отговаря на нашата?
Аз в Хърватия не бих отседнала изобщо на хотел, а камо ли ол инклузив.
Малко силно изказване! Има много частни хотели и обслужването е много добро!

# 634
Аз искам да запитам, може ли да се доверим на туристическите агенции,които предлагат хотели за почивки с ол инклузив. До сега сме почивали в Турция, но тази година предвид обстановката там, решихме да заменим с Хървтия. Искам да запитам дали е читав ол инклузивът им и дали звездната категория на хотелите им, отговаря на нашата?
Затова изрично съм натъртила, че аз не бих отседнала. Не ангажирам други хора с мнението си Simple Smile

# 635
Ами гледам, че екскурзиите са в тризвездни хотели с включена закуска. Това означава, че трябва да мислим за обяд и вечеря. Доколкото разбирам е безбожно скъпо?! Или греша. Предлагат и хотели с кухненски бокс с условия за приготвяне на храна. Високи ли са цените и в хранителните им магазини?

# 636
Апартаментите, които наемахме бяха 40-50 евро за нощувка с всичко необходимо и прекрасни морски гледки. Предполагам, през юли-август ще са малко по-високи цените (ние бяхме там септември). Най-скъпата ни нощувка беше първата вечер в семеен хотел - 60 евро в една малка стая. Редувахме един ден хранене в ресторант и един ден самостоятелно приготвяне на храна. В магазините не ми е направило впечатление да е скъпо, продуктите са много качествени и истински, за разлика от тези в Западна Европа, че дори и при нас. Особено в Черна гора зеленчуците бяха много вкусни. По-осезателна е разликата в цените по ресторантите, но всичко е много прясно и си заслужава. Не знам как е след влизането на Хърватска в ЕС, дочувам, че цените са се покачили. Естествено, най-скъпо е в Дубровник. Ние нощувахме не в самия град, а наблизо в Млини.

# 637
  • In transit
Последно бяхме в Хърватия октомври 2016. Цените в хранителните магазини са колкото тук, някои неща даже са по евтини. В заведенията също са като тук. Може да питатя хазяите, със сигурност ще ви упътят къде готвят вкусно и не е скъпо. Много вкусна скара имат и бюреци с кайма.  Heart Eyes Тези две неща ги има на много места, както са при нас дюнерджийниците.

# 638
А на мен любими ми бяха морските продукти, особено мидите на скара или със сос (мушуле на бузару).

# 639
  • София

Напълно съм съгласна. В Хърватия има страхотни хотели, както и добър All inclusive. Стига да знаеш кой и къде.
Ако кажете район ще помогна...

Shocked Олеее, защо така. А така ми се искаше да видим поне Дубровник и езерата.....

Въобще не се отказвай, ще намериш това, което търсиш с наша помощ...

Можеш да обърнеш внимание на хотелите от веригата http://www.valamar.com/
Посетили сме няколко, мога да дам информация...
Последният посетен от веригата в Пореч...
Valamar Riviera Hotel & Villa Parentino
Намират се и добри цени. В случая отседнахме на 75 евро на вечер-промоция.

За теб...

Dubrovnik, Croatia

Plitvička jezera, Croatia

Последна редакция: нд, 22 яну 2017, 16:33 от Bled

# 640
  • София

Opatija, Istria, Croatia

Porec, Istria, Croatia

Island of St. Nikola, Poreč, Istria, Croatia

Последна редакция: нд, 22 яну 2017, 17:40 от Bled

# 641
Блед, божествено е. Аз не съм се отказала. Просто още умувам. Климатът като нашия ли е? През кой месец е най-добре да се почива?

# 642
  • София
Блед, божествено е. Аз не съм се отказала. Просто още умувам. Климатът като нашия ли е? През кой месец е най-добре да се почива?

Да, приличат си...
В една друга тема дадох един сайт, който дава отговор на въпрос като този. Ето го и тук...
http://www.thebesttimetovisit.com/weather/croatia-idpaysglobaleng-58.html
Цветовете показват най-подходящото време по региони. Като кликнеш върху тях има още информация.
Успех...

# 643
А мога ли да запитам за мнение за хотел LAGUNA MOLINDRIO в Пореч.

# 644
  • София
А мога ли да запитам за мнение за хотел LAGUNA MOLINDRIO в Пореч.

Много пъти го заглеждам заради спокойствието, залива и зеленината... Но не сме го резервирали защото при тези пътувания все искаме да сме в тези прекрасни градчета, а не извън тях.
Мисля, че си заслужава...

Общи условия

Активация на акаунт