Велико Търново и региона

• 128 622
  • 769
  •   1
Отговори
# 60
  • В.Търново
И на Ани преди 3 дена и' поставиха Инфанрикс, вместо Пентаксим за реимунизация, въпреки, че миналата година и' биха Пентаксим. Доколкото разбрах, вече няма да има Пентаксим.
Ами на насПентаксим ни сложиха в четвъртък.Нали е петвалентна,тая Инфанрикса каква е...не може щом са слагали Пентаксим за реимунизация да слагат друга ваксина. Naughty

Точно Инфанрикс-IPV+Hib е петвалентна и е новия заместител на Пентаксим.
Щом веднъж е сложен Пентаксима не може да се слага друга ваксина след това!

# 61
  • Велико Търново
И на Ани преди 3 дена и' поставиха Инфанрикс, вместо Пентаксим за реимунизация, въпреки, че миналата година и' биха Пентаксим. Доколкото разбрах, вече няма да има Пентаксим.
Ами на насПентаксим ни сложиха в четвъртък.Нали е петвалентна,тая Инфанрикса каква е...не може щом са слагали Пентаксим за реимунизация да слагат друга ваксина. Naughty

Точно Инфанрикс-IPV+Hib е петвалентна и е новия заместител на Пентаксим.
Щом веднъж е сложен Пентаксима не може да се слага друга ваксина след това!

Няма да споря, нямам медицинско  образование, че да знам кое може и кое не. Но точно тази ваксина представят за заместител на Пентаксим и щом ЛЛ я сложи, вярвам, че няма да има проблем. Попитах я, дали след като предишните приеми са били с Пентаксим, ще има проблем, каза не. И ако наистина това е същата ваксина, но просто с друго име, какво значение има?

# 62
  • В.Търново
Възможно,щом така ти е казала дкторката.Но защо има такива разминавания ми е чудно!На нас ни сложиха Пентаксим и ми каза сестрата,че има от нея. Thinking
Започнах да си мисля дали не ме е излъгала сестрата за името на ваксината...?

# 63
  • Велико Търново
То и аз се обадих да питам, дали има Пентаксим. Казаха ми "да" и накрая се оказа, че не е Пентаксим, а Инфанрикс-IPV+Hib. Но щом е една и съща, за мен няма значение как се казва.

# 64
Ние минахме отдавна ваксините,но слагахме Инфанрикс и когато ни беше последния прием вече беше прието това с Безплатния Пентаксим и ни сложиха от него.

# 65
Искам да попитам дали някой знае добър логопед.Дани има едно приятелче от градината ,което от една година много започна да заеква.Бяхме на тържество в сряда и всички деца пеят ,казват стихотворения.Дойде ред на детето и то милото като заекна и край. Стои и не може да продължи.Настъпи една тишина  SadТолкова жал ми стана.Майката била търсила помощ,но за сега педиатъра не е успял да помогне.Ако някой знае към какъв специалист да се обърне/аз си мислех за логопед/,моля нека даде съвет и телефон за да предам на майката Praynig
Весел и усмихант уикенд от нас с Дани!  bouquet
логопед  детето може да ползва безплатно и платено.платено има в Happy Mums-25лв. безплатно има в Център за социална рехабилитация и интеграция,който се намира в Пионерски дом. Управлява се от Международна социална служба,които управляват и нашия Център по приемна грижа. казвам това, защото чух добри отзиви от шефовете за дамата,която работи там, а те са много взискателни към специалистите си. твоята приятелка може да отиде и да попита-като влезне от входа на "Българче",има указателни табели. ако влезне от другия вход, трябва да се качи по стълбите,завива на ляво и ще види голяма табела.ще подаде една молба и това е. важното е детето също да хареса логопеда баче Peace

# 66
Благодаря за инфото относно логопеда HugЩе предам на майчето.Ние още чакаме резултат за приема в Бачо Киро и Патриарха за 1 клас.Дано ни приемат в едно от двете Praynig

# 67
  • Велико Търново
Ангелче, виждала съм логопедката в Happy Mums, изключително сладка жена Simple Smile

# 68
добър вечер!
влизам с професионална новина и личен въпрос Wink
НОВИНАТА е,че имаме първият одобрен приемен родител в Община Полски Тръмбеш,която на всичкото отгоре иска да се грижи за две деца-братчета и сестричета. браво за куража и  bouquet

Въпросът ми е, някой премахвал ли си е бенки по време на бременност. имам 2-3 по-големички,които доста ме дразнят вече,а едната,която е на гърба, ме понаболява Confused преди ходех при д-р Ангелов,но той почина Sad ако ме насочите към някой кожен лекар или естетичен хирург в Търново-ако изобщо е възможно, ще съм ви благодарна  bouquet

# 69
dessy encheva, много се радвам за семейството от Полски Тръмбеш. Дано някои от дечицата в Страхилово да намерят дом при тези хора!
За лекар, мога да препоръчам д-р Маслянков, който е хирург в онкологията. Знам, че приема в кабинет с направление в петък преди обед. Много етичен и симпатичен лекар. А дали през бременността можеш да се подложиш на такава манипулация сигурно ще може да те посъветва твоят гинеколог.

# 70
Мами, моля помагайте със съвет за добър детски пулмолог във В Търново. Вече повече от месец детето ми кашля, водих я на д-р, пихме АБ, 2 сиропа за кашлица, Вентолин, Ериус и макар че намаля кашлицата не спира. Така че взех да си мисля да водя детето на пулмолог. Ако някой има лични впечатления от добър пулмолог моля да сподели къде приема и кога са му приемните часове, с направление ли са прегледите?

# 71
dessy encheva ,много е хубава новина за приемното семейство!Браво на такива хора!
За бенката,щом те наболява не го отлагай за след бременността.Съветвай се още сега с онколог-хирург,пък заедно ще решите кога е най-добре да се действа. Hug

4akura,детски пулмолог е д-р Иванка Кьолиева.Имала съм контакти с нея преди години,когато сина ми беше малък и кашляше с месеци.Беше пил какви ли не лекарства,изписани от кого ли не.Та тя ни помогна тогава.Преглежда в поликлиниката на "Караминков" и приема по ЗК.  Hug

# 72
Благодаря, Bagira. А някакъв телефон дали можеш да ми дадеш?  Hug

# 73
Мая, благодаря за съвета. Ще го запомня този доктор Peace
Иначе и аз се надявам да изведем малко дечица от Страхилово-много рядко кандидатите ни искат толкова големи деца. Сега мисля,че имаме шанс Praynig
Успешен ден на всички  bouquet

# 74
Благодаря, Bagira. А някакъв телефон дали можеш да ми дадеш?  Hug
ул. "Хр. Караминков"19
ет.2,каб.13
сл. телефон 062/619763
Mobile: 0885 315 877
E-mail: kyolieva@mail.bg

Общи условия

Активация на акаунт