Велико Търново и региона

• 128 588
  • 769
  •   1
Отговори
# 705
  • В.Търново
Здравейте на всички. )
Извинявам се за безпокойството, но ще се радвам на малко информация.
Ще гостуваме в града за 1нощ, (сряда) и бих искала да попитам за следното нещо.
Харесали сме х-л Търнава (на ул. Иван Вазов 6). От хотела обясниха, че нямат собствен паркинг, но в близост имало 2паркинга.
Интересува ме каква е цената за паркиране? на час, на ден?
И евентуално има ли наоколо къде да се паркира и без пари. )

Също, за х-л Царевец, твърде далеч ли е от х-л Търнава, или не чак толкова? (ще сме с малко дете и евентуално от там до другият хотел ще се придвижваме пеш).

за хотел Търново ли става въпрос.Наблизо има платен паркинг наистина,може би на 100-ина метра по-нагоре след поликлиниката,но незнам как са цените.Разстоянието между двата хотела не е малко.За без пари може да паркирате някъде между блоковете на съседната улица,ако намерите място,защото хотел Търново е точно до полицията и малко с паркирането на свободно място ще имате проблем.

сега видях и че в другата тема ти си питала за този хотел и там съм ти писала. Simple Smile

# 706
Да, благодаря много за отговора. )
Ето това е хотела
http://hotel-tarnava.com/index.php
и тук се намира
http://hotel-tarnava.com/jpg/tarnava_map.jpg
От там ми обясниха, че пред хотела има 3паркоместа и зад него също. ) Така че все пак въпросът е уреден. )
Благодаря много и тук за информацията.

И последен въпрос. )
А от хотела, до факултета по Изобразително изкуство какво е разстоянието? Ще сме с дете на 4г и ще трябва да се придвижим до там. Предпочитам да е пеш след като оставим колата, но ако е твърде далеч няма да стане.

# 707
Роси, тя пита за Търнава, не за Търново.
Търнава е на 200 м. от Царевец. Близо до х-л Царевец е. А до факултета пеш е максимум 10 мин. пеш.
Е, ще зависи и от скоростта на детето. Grinning

# 708
  • В.Търново
Роси, тя пита за Търнава, не за Търново.
Търнава е на 200 м. от Царевец. Близо до х-л Царевец е. А до факултета пеш е максимум 10 мин. пеш.
Е, ще зависи и от скоростта на детето. Grinning
Извинявам се  Laughing Честно...този Търнава не съм го чувала,за това съм се заблудила!

# 709
Здравейте! Влизам във вашата тема с една молба. Чухме за някакъв доцент, който лекува с билки, бил от София, но идвал в началото на всеки месец във Велико Търново. За съжаление информацията ни е много малко, жената, която ни каза за него не си спомни дори името му. Решили сме да отидем и при него да опитаме да открием лек за майка ми, която от много години страда от някаква алергия (някои лекари я наричат копривна треска) - къде ли не сме ходили и какво ли не сме опитали, но до сега няма положителен резултат. Сега да опитаме и при този лекар.
 Много моля, ако някой е чувал или знае нещо за този доцент - билкар, да ми даде информация!
 Приятен и слънчев ден на всички!

# 710
  • В.Търново
За такъв доцент не съм чувала,но знам,че в Плевен има един бивш военен лекар,който се занимава с ирисова диагностика и лекува с билки.Ходила съм при него.Намира се в Сторгозия.

# 711
  • София
Привет, и аз съм тук с въпрос Simple Smile В Търново ще сме повече от месец и децата взеха, че се разболяха. Препоръчайте ми добър педиатър, че и двамата са ми болни и не знам при кого да ги заведа.

# 712
  • В.Търново
Привет, и аз съм тук с въпрос Simple Smile В Търново ще сме повече от месец и децата взеха, че се разболяха. Препоръчайте ми добър педиатър, че и двамата са ми болни и не знам при кого да ги заведа.

http://www.doctorsbg.com/content/view/28/44/

Д-р Кьорчева.Лично не съм водила децата при нея,но мои познати и тук от форума са с добри отзиви от нея.На лекциите на сп.9 месеца,когато бях бременна е била там и съм останала с приятни впечатления от нея.До колкото знам прегледа е 30лв.,но не съм сигурна на 100%.

# 713
Здравейте отново на всички. )
Още един въпрос за Търново. )
Настанихме се в хотела, доста е прилично, хубав е.
Сега въпроса ми обаче е за Царевец.
Искаме да отидем до там и да разгледаме. Предполагам с колата няма да има проблем да стигнем до там, но на самият Царевец има ли къде да се остави (паркинг)? Ако е платен, колко е?
Вход за самият Царевец?
Колко време горе-долу отнема до кулата и обратно, ще сме с детето, да се приготвя дали ще трябва да я носим навръщане?. )
Нещо друго в близост има ли, което си заслужава да се види?

Благодаря много за отговорите. )

А за този с ирисовата диагностика в Плевен, изобщо не си губете времето.

# 714

http://www.doctorsbg.com/content/view/28/44/

Д-р Кьорчева.Лично не съм водила децата при нея,но мои познати и тук от форума са с добри отзиви от нея.На лекциите на сп.9 месеца,когато бях бременна е била там и съм останала с приятни впечатления от нея.До колкото знам прегледа е 30лв.,но не съм сигурна на 100%.

И аз мога да препоръчам Кьорчева. Много съм доволна от нея. Прегледът е 15 лв и трябва да си запазите час  по телефона, защото има много пациенти. Понеже си с малко бебе, помоли да ти дадат първия час сутринта или след обедната почивка.  Peace

# 715
  • В.Търново
Здравейте отново на всички. )
Още един въпрос за Търново. )
Настанихме се в хотела, доста е прилично, хубав е.
Сега въпроса ми обаче е за Царевец.
Искаме да отидем до там и да разгледаме. Предполагам с колата няма да има проблем да стигнем до там, но на самият Царевец има ли къде да се остави (паркинг)? Ако е платен, колко е?
Вход за самият Царевец?
Колко време горе-долу отнема до кулата и обратно, ще сме с детето, да се приготвя дали ще трябва да я носим навръщане?. )
Нещо друго в близост има ли, което си заслужава да се види?

Благодаря много за отговорите. )

А за този с ирисовата диагностика в Плевен, изобщо не си губете времето.

Както писах по-рано,строяха някаква сцена пред Царевец ,точно на паркинга и не знам сега как стоят там нещата с паркирането.Друг да каже.Скоро не сме посещавали хълма и цената на билета не знам каква е,имаше и безплатни дни на музеи и такива,но как ....в една друга тема имаше коментар от едно момиче посущавали Търново и беше описала точто това.Ще го потърся....Да вметна,ако сте в ден,в който се плаща искайте семеен билет,по-евтино ще ви излезе.
Цитирам я:
Повечето музеи почиват в понеделник, а всеки последен четвъртък от месеца са абсолютно безплатни. Изключение прави само църквата "Св. 40 мъченици", в която безплатният ден е първият или последният понеделник /като НИМ/. Има намаление за ученици и студенти, но има и семеен билет = възрастен + дете, на стойността само на възрастния /обикновено 6 лв/. Интересни са Музеят-затвор и Музеят на Възраждането, за чието съществуване по-рано нищо не бях чувала.  Embarassed Много от църквите са строени от Колю Фичето, вкл. и църквата "Св. Спас", която е зарязана на произвола на съдбата и в нея расте гора.  Mr. Green Странно отношение !  Shocked
Ако искате да посетите църквата "Св. Димитър" /в която Асен и Петър обявяват въстанието/ - никак не е лесно. По-успешно ще си организирате посещение на Ватикана или Саграда Фамилия... Дори в свободния за посещения ден, тя беше затворена, защото женицата си мислела, че е сряда и е санитарен полуден.  Shocked. На вратата бодро виси някакво работно време, което не се спазва, а в "тур. център" /голямото недоразумение на този град/ твърдят, че се гледа само с предварителна заявка, но не знаят на кой телефон се прави тази заявка.
За светлинното шоу - на нац. празници е безплатно, а в останалите дни - 700лв. На практика правят почти всяка сряда, но това никой и никога няма да ви го каже, защото преди това ще се опитат да ви съберат по 25 лв. Наблюдава се прекрасно от катедалата "Св. Богородица", трае 20-30 мин. и наистина е впечатляващо!
Ако искате някой служител в музей да ви каже нещичко - услугата струва 10 лв. за час. Ако не ви се дават - няма и "Добър ден" да ви кажат. Единствето г-жата в Археологическия музей с удоволствие ще си побъбри с вас, но явно тя е изключение и за нея е удоволствие да общува с туристите.
Съветът ми е да не си купувате местни пътеводители /5лв./, т.к. в тях нито са изброени музеите, нито адресите им, нито контакти - ни-щич-ко! Вероятно са правени от споменатия вече от мен Туристически информационен център!
Ако отивате в Арбанаси - предварително си набавете карта, за да знаете какво и къде ще търсите. Манастирът "Успение Богородично" с чудотворната икона не е в центъра, аси заслужава да се види.

Тези музеи и църкви се намират много близо до Царевец.Да добавя,посетете и Къщата с маймунката.

За кулата на Царевец бъдете много внимателни,не изпускайте детето от ръце,много е стръмно и на места необезапасено.Преди време,около две години имаше смъртен случай на дете на 6г. в района около кулата,по новините го даваха даже.Горе ще е интересно да се качите до върха,но е стръмничко.Ако е малко наистина детето ще се наложи на моменти да го носите.

Сподели за тоя с ирисовата диагностика,защо така?Той преди време помогна на свекърва ми,изкара  камъни от жлъчката и й помогна да се избави вече няколко години от тежки астматични пристъпи.

Последна редакция: ср, 03 авг 2011, 22:35 от rosinauzunova

# 716
rosinauzunova, мерси много за инфото.  Утре ще отидем на място и ще видим какво е положението. 

А за ирисовата диагностика, в повечето случаи е пълна шарлатания. Естествено това не изключва посещенията от много хора при този човек. Но в повечето случаи познаването му за болеста на някой е като игра на тото.
А "билките" му са разни треволяци, люцерна и др. подобни. )

# 717
  • В.Търново
rosinauzunova, мерси много за инфото.  Утре ще отидем на място и ще видим какво е положението. 

А за ирисовата диагностика, в повечето случаи е пълна шарлатания. Естествено това не изключва посещенията от много хора при този човек. Но в повечето случаи познаването му за болеста на някой е като игра на тото.
А "билките" му са разни треволяци, люцерна и др. подобни. )

Сериозно ли за него?!?Вярно ,че веднъж за мен като бях на преглед ми каза,че съм имала два спонтанни аборта,което въобще не беше вярно,ама той си повтаряше,че е станало,но пък какво я прави свекървата,стиска я по гърба,натиска я,осуква я ,пи някакви билки и от тогава е добре.А тя беше много тежък случай.

# 718
  • В.Търново
Трябва ми отново вашата помощ спешно,защото времето накъсява и нямам много избор!

Става въпрос за качествено и добро на идеи видео заснимане за кръщене.За сега имам запазена дата за сватбена агенция Сиана,казаха ми за запис до 30мин.-70лв.,което за това време ми се вижда висока цената,може и аз да бъркам....

Болярка,Алтънов,Мериан вече са заети за нашата дата,между другото в сайта на Мериан много харесах клипчетата,идеите ми допаднаха,начина по който са заснети и съжалявам,че ги изпуснах Sad .Днес гледах клипчето и в сайта на Сиана,ами не ми хареса,ако е такова и нашето кръщене на видеото ни....направо ще ме е яд.То ако е така по-добре с нашата камера да си снимаме и после на компютъра да сглобим всичко,да си сложим надписите и да направим едно аматьорско видео,имаме такава програма.

Обаждах се на един Росен Бонев мисля че беше,после му прегледах и неговите клипчета в сайта,ами и те едни такива аматьорски ми се видяха,Сиска ми даде номера на един мъж,но той ми предложи пък цена 100лв,което ми е височка.Все пак ще плащаме и църква към 100лв.,ще купувам дрешки,тортата 50лв,питата...,ресторанта,незнам ....сметката ще излезе към и над 400лв.

Помагайте! Praynig

# 719
Иван Солников?!?  WinkДобър е !Заснема ни РД и за около 200-250 снимки ни взе 15лв.
http://skvideopro.com/index.pl?todo=photo
skvideo@abv.bg 0896 683 271 0878 245 884
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт