Има ли значение вида на образованието?!?

• 11 958
  • 273
  •   1
Отговори
# 60
На мен изобщо не ми беше трудно, разбрах го на секундата  Blush

А аз не оправдавам грубото отношение, за да не съм разбрана погрешно:)

# 61
  • Кърджали
За мен лично не само вида, ами и степента на образование няма кой знае какво значение. Нагледах се на това как се взимат изпити от някои от колегите ми. И после висшисти ми се водят. В един спор с приятел, който смееше да твърди че щом съм имала висше образование съм се имала за много повече. Това, при положение, че никога не съм парадирала с това какво съм учила, къде и прочие. Отговора ми беше просто, че не университета прави човека, и ако си идиот и сто димпломи да имаш пак може да си останеш идиот. Та такива има навсякъде, независимо дали са завършили някой ВУЗ и кой точно..
Моята специалност сигурно се води непрестижна, поне в нашия край - Екология. Учила съм я с мерак и не мисля, че съм с нещо по - долу от някой адвокат или лекар...

# 62
А аз не оправдавам грубото отношение, за да не съм разбрана погрешно:)

къде е грубото отношение?
Професорът беше абсолютно прав.

# 63
къде е грубото отношение?
Професорът беше абсолютно прав.

реших, че може да е овикал повече, някои имат и този навик, спирам, че съм офф:)

# 64
и аз офф - не, тогава бях само аз, а той говореше по-скоро разяснително Simple Smile

# 65
Това отношение съм го срещала от хора без висше образование - някак си, да те натикат на кучето в гъза, като си завършила, да не си нещо повече. Особено като млад специалист.  Като не можеш да се издигнеш до едно ниво, готино е да сринеш другия.

# 66

Що да те просветлява някой, който носи тази титла (още повече, че носещите титлата се справят по-добре с числата, отколкото с буквите, поне в общия случай)? Има си правописен речник, утвърден от БАН, отваряш го, просветляваш се. Поздрав на познатия ти инжинер.

Защото авторката, на темата която твърди, че е Инженер, го изписва с И тоест Инжинер.
Чудя се колко ли прост трябва да си за да не можеш да изпишеш правилно титлата си.
Това е   все едно да не можеш да изпишеш правилно името си, за което разбира се не се изисква да бъдеш филолог. Simple Smile

# 67
  • София

Чудя се колко ли прост трябва да си за да не можеш да изпишеш правилно титлата си.

Е, чак пък прост... Те с формули се занимават, не с граматика. Аз пък дори формулите за съкратено умножение не ги научих като хората  Embarassed , ама ще ми стане обидно, ако някой инженер ми каже, че съм проста. Всеки със своето  Peace

# 68
Това отношение съм го срещала от хора без висше образование - някак си, да те натикат на кучето в гъза, като си завършила, да не си нещо повече. Особено като млад специалист.  Като не можеш да се издигнеш до едно ниво, готино е да сринеш другия.

има такива, да. Един мой бивш шеф, който беше с най-ниското образование от всички, които беше наел на работа. Много арогантен. Настояваше всички да му говорят на Вие и да се обръщат към него с г-н Едикойси, а той наричаше хората на малко име и с -ке накрая - Анджелинке, Еленке и т. н.

Лично аз смятам, че титлата, която човек е защитил трябва да стои пред името му.

# 69
  • Куциндрел
Защото авторката, на темата която твърди, че е Инженер, го изписва с И тоест Инжинер.
Това е   все едно да не можеш да изпишеш правилно името си, за което разбира се не се изисква да бъдеш филолог. Simple Smile
Чудя се, ти като хИнтилигентна, не можеш ли да определиш колко съм проста?
10, 20, 100 или повече проста?!?
Добре, че намина да посипеш акъл, чакам да сметнеш и да напишеш. Mr. Green

# 70
Последно признак на първенющина ли е да си напишеш на табелката, че си инж. Едикойси, или не? За Д-р пред името на лекарите никой, май, не възроптава, а по- голямата част от тях реално не са доктори на медицинските науки  Thinking   Млади хора не съм срещала да се подписват с инж. пред името, но преди 30 години не е ли било общоприето? Има момент, че излишна скромност да проявяваш кому е нужна? Като си се изучил, като си заслужил. Сетих се, че масово лекарите в подписа си започват с Д, при положение, че наистина не се казва Доктор, за да сложат Д-то пред завъртулките след това.

# 71
  • Куциндрел
Вече не е модерно да си изписваш титлата, но преди не е било така. Доста по-възрастни хора познавам, които умишлено си изписват титлите.

# 72
Последно признак на първенющина ли е да си напишеш на табелката, че си инж. Едикойси, или не?

за мен - не  Simple Smile

аз имам три различни специалности със степен магистър, викайте ми маг. Анджи, моля Wink

# 73
Има значение специалността, разбира се. Как може да се сравняват "Туризъм" и "Медицина", примерно?

Предполагам, че зависи къде си учил Туризма и какво е включвало обучението ти. Във Варна има полувисше заведение, в което ги учат да сервират и подобни неща, но ако си го учил на по- адекватно място и включва 3 чужди езика, които да можеш да ги говориш накрая, все пак, няма да е толкова просто.

# 74
аз имам три различни специалности със степен магистър, викайте ми маг. Анджи, моля Wink

Преди години като виц се носеше, за един общински съветник, май (да не го натаманявам сега), който като гледал как наоколо всеки се подписвал къде с инж., къде с д-р, пък той прост магистър и не измислил друго, написал си магр. пред името. Много му се подигравали, от магаре ли идвало.

Общи условия

Активация на акаунт