Има ли значение вида на образованието?!?

• 11 961
  • 273
  •   1
Отговори
# 45
  • При хората, които обичам
Може би колебанието кое е правилно да е причината в повечето случаи да се изписва като инж. Joy
В правописния речник е ясно указано.

# 46
  • София
Както и докторите си държат на титлата.  hahaha Даже се обиждат на обръщението  - господин/госпожо.
Виждам и тук пренебрежение към инжинерите. Thinking

Е, не е пренебрежение, ама е малко смешно, не може да го отречеш... Звучи като груба проява на черен хумор, но като видя некролог на "инж. Петров", винаги ме напушва смях, и се чудя защо не съм виждала такъв на "оксиженист Димитров" или "водопроводчик Иванов".

С най-добри чувства, и аз си отглеждам инженер вкъщи, даже го майтапя на "инженер Георгиев", като ме хване лигата.

ПП. Категорично се изписва инжЕнер, просто няма място за колебания.

# 47
  • При хората, които обичам
Сетих се за Вергилия, която по едно време носеше ник инж. Македонска, макар и недипломирана.

# 48
Нищо против лекарите, но ми е много странно, че когато си попълват документи в графа "Име, презиме, фамилия" започват с доктор. Че някой дами са с четири имена и се сърдят, че не им стига мястото  Grinning

# 49
Преди години проф. Радков ме изгони от кабинета си, защото влязох и се обърнах към него с "господин". Каза ми да изляза и да чета какво пише на вратата, как толкова труд е положил за тая титла и колко много държи да се използва тя в обръщение към него.
Незабравимо.

# 50
Ако няма допълнително поле за титла си е точно там мястото.

# 51
Преди години проф. Радков ме изгони от кабинета си, защото влязох и се обърнах към него с "господин". Каза ми да изляза и да чета какво пише на вратата, как толкова труд е положил за тая титла и колко много държи да се използва тя в обръщение към него.
Незабравимо.
А трябваше да кажеш "Професоре...", Grinning Вече четеш табелките, нали?  Grinning

# 52
нямам грешка от тогава  Laughing

# 53
Ако е доцент, също няма да сбъркаш, ако кажеш Професоре.  Аз гордо си носа титлата п.д.к.

# 54
ПП. Категорично се изписва инжЕнер, просто няма място за колебания.

В нета пише, че правилното е Инженер, но на мен лично един Инженер ми е правил забележка, че се пише Инжинер.
Хайде някой който носи тази титла да ме просветли кое е правилното?

Иначе по темата не смятам Инженерите, за прости, само, че юристите и медиците се имат за по важни и може би някакъв такъв е комплексирал авторката. Simple Smile

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 11:50 от ~Виктория~

# 55
  • София

В нета пише, че правилното е Инженер, но на мен лично едини Инженер ми е правил забележка, че се пише Инжинер.
Хайде някой който носи тази титла да ме просветли кое е правилното?

Що да те просветлява някой, който носи тази титла (още повече, че носещите титлата се справят по-добре с числата, отколкото с буквите, поне в общия случай)? Има си правописен речник, утвърден от БАН, отваряш го, просветляваш се. Поздрав на познатия ти инжинер.

ПП. Рокси, според мен думата е навлязла в българския език от френски - Ingеnieur. Затова се изписва с Е.

# 56
"оксиженист Димитров" или "водопроводчик Иванов".

на тях най-вероятно са им викали "майсторе"

# 57
  • Куциндрел
Цеца, не се обиждай на образование, но ми прави впечатление, че пишеш инжинер.
това, щото съм неграмотна, вие не знаете ли?!? и не съм филолог Mr. Green

# 58
Преди години проф. Радков ме изгони от кабинета си, защото влязох и се обърнах към него с "господин". Каза ми да изляза и да чета какво пише на вратата, как толкова труд е положил за тая титла и колко много държи да се използва тя в обръщение към него.Незабравимо.

От страничен човек е трудно да се разбере наистина.

# 59
На мен изобщо не ми беше трудно, разбрах го на секундата  Blush

Общи условия

Активация на акаунт