Има ли значение вида на образованието?!?

• 11 971
  • 273
  •   1
Отговори
# 105
А кои са по- качествени хора- тези, с кестенявите коси или другите- с черните. А в комбинация с къдравост към каква посока е промяната- нагоре или надолу?
Ако имаме къдрава кестенява биоложка и руса физичка с права коса коя е по- качествената?
Червенокосата акушерка или побелялата адвокатка.
Аз така, без ясна скала, не мога да се оправя. И все ще се десетоумя коя къде следва да поставя.

# 106
  • Far away from here...
Ceca , не ти е образованието проблемът. Търси другаде.
Ако можех, мислиш ли, че щях да пусна темата? Mr. Green

Опитвам се да ти дам жокер и да бъда по темата: опитай с личностните ти характеристики и/или качества.

# 107

Не ме порицавай   bouquet
Аз се възхищавам на хората, които умеят нещо конкретно, освен "paroles, paroles", както се пее в едноименната песен  Simple Smile
А и като хора ми се струват по-читави, по-безхитростни онези от инженерно-техническата сфера.

Щом "сме", не мислиш ли, че е малко крайно да твърдиш категорично да поставяш под определена последователност специалности, за които единствено имаш твои си представи?

Филолог съм, не се поставям при кифладжиите, не симулирам "образованост и духовност".
Това си зависи от човека, не от специалността. В момента, по стечение на обстоятелствата, се занимавам с хора на точните науки - ами не са особено ралични  Wink. От мен, де  Grinning

# 108
  • София

Питай кой да е тийн и ти гарантирам, че червенокосата акушерка ще обере всичките му... гласове  Mr. Green

# 109
Не знам, ама тоя път ще се съглася с хлапето Виктория - да си инжЕнер,пък да не знаешх как се пише...

# 110

Питай кой да е тийн и ти гарантираш, че червенокосата акушерка ще обере всичките му... гласове  Mr. Green

Не бързаа-а-ай, не си видяла как е моторизирана другата!  Grinning
Цеца, трябваше по- конструктивно, така по- инженерски:
Да даваме точки- степен образование, вид, специалност, година на завършване, университет. След това идват цветовете и къдравите и правите коси.
Да видим при тоз обективен подход кой щеше да е на върхови позиции...

# 111

Явно зависи гледната ни точка от характерите и нагласите ни. За мен всяка точна наука е по-високо от хуманитаристиката. Последната дава много повече място за празнодумие и чисто симулиране на образованост и висока духовност.
В моята класация точните и природни науки са най-напред, заедно с изкуствата, после идват занаятите и най-накрая при кифладжиите са (сме) хуманитаристите.  Grinning

Много жалко, че разсъждаваш така, още повече щом самата ти си хуманитарист. Ако класацията ти се базира върху възможностите за печелене на пари - може би си права. Но аз съвсем друго имах предвид - възможностите за личностно самоусъвършенстване и развитие. Точно хуманитарните науки предоставят такива възможности. Точните науки са в служба на обществото и икономическото развитие. С риск да обидя лекарското съсловие, ще кажа, че медицината за мен е слугинска професия - да обслужваш болни тела, колкото и благородно да е това.

# 112

А и като хора ми се струват по-читави, по-безхитростни онези от инженерно-техническата сфера.

Това е много субективно, и повърхностно изказване. На мен пък точно те не ми се струват читави. И сега какво?

# 113

Не ме порицавай   bouquet
Аз се възхищавам на хората, които умеят нещо конкретно, освен "paroles, paroles", както се пее в едноименната песен  Simple Smile

Щом "сме", не мислиш ли, че е малко крайно да твърдиш категорично да поставяш под определена последователност специалности, за които единствено имаш твои си представи?

Филолог съм, не се поставям при кифладжиите, не симулирам "образованост и духовност".
Това си зависи от човека, не от специалността. В момента, по стечение на обстоятелствата, се занимавам с хора на точните науки - ами не са особено ралични  Wink. От мен, де  Grinning

Какво да те порицавам, сега си погледнах поста в детайли и срам ме хвана - отивам да си редактирам мнението, че...  Mr. Green

# 114
С риск да обидя лекарското съсловие, ще кажа, че медицината за мен е слугинска професия - да обслужваш болни тела, колкото и благородно да е това.

Няма как да обидиш, човек само може да се диви на чуждите представи Mr. Green

# 115
  • Куциндрел
Ceca , не ти е образованието проблемът. Търси другаде.
Ако можех, мислиш ли, че щях да пусна темата? Mr. Green
Опитвам се да ти дам жокер и да бъда по темата: опитай с личностните ти характеристики и/или качества.
Пак не захапвам. Явно ще трябва да ми помогнете. Стига с тези недомлъвки, чакам си личностните характеристики и/или качества.
 hahaha Особено последното hahaha

# 116
С риск да обидя лекарското съсловие, ще кажа, че медицината за мен е слугинска професия - да обслужваш болни тела, колкото и благородно да е това.

Няма как да обидиш, човек само може да се диви на чуждите представи Mr. Green

Един обслужва телата, друг- интересите им /финансови и лични/, трети- духовните потребности, четвърти- джаджите за бита, ползвани от тези тела.
Всеки от нас обслужва по нещо.
Това ли ще е допълнителният критерий за степенуване на човешката качественост?

# 117
Един обслужва телата, друг- интересите /финансови и лични/, трети духовните потребности, четвърти- джаджите за бита, ползвани от тези тела. Всеки от нас обслужва по нещо.

Цеце, кАжи какво си точно завършИла, кога, къде и ще ти метна един личен разбор.

# 118
  • Куциндрел
Не знам, ама тоя път ще се съглася с хлапето Виктория - да си инжЕнер,пък да не знаешх как се пише...
Това вече го разбраха всички, дай нещо по-различно.

# 119
  • Куциндрел
Цеце, кАжи какво си точно завършИла, кога, къде и ще ти метна един личен разбор.
Толкоз лично инфо едва ли ще ти дам. Дай с наличната информация.
Като се спри на качествата. hahaha

Общи условия

Активация на акаунт