Има ли значение вида на образованието?!?

• 11 968
  • 273
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Той пък има на вратата си гордото "инж." , нищо че ходи с шопски калпак и кара все още Лада.

Това пък какво общо има? Забранено е да си инженер и да караш лада, или може би обратното - аз карам рено и мога да се пиша инженер, нищо, че с математиката се разделих след таблицата за умножение? А пък това с "едното нищо" съвсем не го разбрах, тия с ладите ли са "нищо"?

Отилия, би трябвало да прекръстиш на Оливия. Често се оливаш.

# 151
. ...Каква е поуката? - не професията прави човека. Може да си инженер, и пак да си едното нищо.

Ох, поеми си въздух, дишай спокойно, сега вече по-добре ли си? Laughing

А ти караш....?

Не знам дали си човек на точните науки, съмнявам се да е така. Много спамиш, и не пишеш по темата.

# 152

Нова-нова, вече годишна.
Не се притеснявам от тези неща. Гледам само да не пиша неща от рода на словестната бонбандировка отцели някой компроментирани кифладжий и всичко е наред по моите критериЙ  Grinning

Мислиш така, защото си нова (поне така пише). Я да те нападнат нялколко от Безгрешните във форума, та да е зачудиш откъде ти е дошло. Но - стига спам!  Wink

# 153
Да се абстрахирам от правописа ти и да ти отговоря- сигурно има връзка с обожествяването при лекари, адвокати и ...инженери. Психолозите не влизат.

а икономистите и филолозите?

# 154
Веднъж видях удостоверение за доход, подписано отдолу Икономист: ....................... Не счетоводител, не гл. счетоводител, а икономист. Не знам дали е правилно.

# 155
. ...Каква е поуката? - не професията прави човека. Може да си инженер, и пак да си едното нищо.

Ох, поеми си въздух, дишай спокойно, сега вече по-добре ли си? Laughing

А ти караш....?

Не знам дали си човек на точните науки, съмнявам се да е така. Много спамиш, и не пишеш по темата.

Да, не съм по точните науки, но си признавам, че ме е яд, че образованието все повече девалвира.

# 156
Съседът поправач на хладилници също се води инженер- хладилен инженер. Аз пък му викам майстор. Той пък има на вратата си гордото "инж." , нищо че ходи с шопски калпак и кара все още Лада. Каква е поуката? - не професията прави човека. Може да си инженер, и пак да си едното нищо.
В темата се поставяше въпроса дали има връзка образованието с възпитанието ,обноските и т.н,а не с финансовото състояние.
Какъв трябва да е извода от твоя коментар,че щом не си богат, значи си нищо.
И друго което си мисля,това че някой е добре възпитан,любезен и т.н не означава,че е "човек".

# 157
В темата се поставяше въпроса дали има връзка образованието с възпитанието ,обноските и т.н,а не с финансовото състояние.
Какъв трябва да е извода от твоя коментар,че щом не си богат, значи си нищо.
И друго което си мисля,това че някой е добре възпитан,любезен и т.н не означава,че е "човек".

Да, такава е темата. И аз отговарям по нея. Няма връзка между образованието и любезността, обноските, възпитанието, липсата или наличието на вкус.

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 15:53 от Отилия

# 158
Няма връзка образованието с възпитанието.  Mr. Green

Моя приятелка си хвана гадже ядрен физик(работещ по професия)  Mr. Green.Излизаха известно време и при една от срещите им се засякли с негови познати лекари.Тя ми сподели,че се чувствала не на място в компанията им и не можела да се включи във високо интелигентните им разговори.  Mr. Green За сведение тя е инж.-много контактна личност,работила е какво ли не,тук и в чужбина,но физикът и дойде твърде много  Laughing.Разделиха се  Whistling
Ceca -психолозите са доктори. Те са със степен д-р.  Grinning

# 159
Ceca -психолозите са доктори. Те са със степен д-р.  Grinning

Сериозно ли смяташ така или се шегуваш?  Психолозите  са си бакалаври по психология в общия случай...

# 160
  • гр. Шумен
Той пък има на вратата си гордото "инж." , нищо че ходи с шопски калпак и кара все още Лада.

Това пък какво общо има? Забранено е да си инженер и да караш лада, или може би обратното - аз карам рено и мога да се пиша инженер, нищо, че с математиката се разделих след таблицата за умножение? А пък това с "едното нищо" съвсем не го разбрах, тия с ладите ли са "нищо"?

Да, и аз не схванах какво общо има. Моят баща от 1944-та е инж., но никога не е карал кола - нито лада, нито варшава, нито дори запорожец.  Аз също от 20 г съм инж. но имам нулев интерес към автомобилите. Пиша го туй, щото те са явно признак на успех по логиката на Отилия.
Колкото до титлата, в началото на трудовия си стаж държах на нея и я изписвах навсякъде - от молбата за отпуска, до проекта-разработка. Сега - точно обратното. Ако някой ме нарече инж. К. се наежвам. Всички колеги се обръщат към мен на малко име. Или на прякор.

# 161
Средното образование,да,оформи ме,това беше гимназия с индивидуалност и дух,
висшето-не,
мой съученик реши ,че трябва да завърши с пълно отличие медицина,в резултат на огромните усилия-се сдоби с нетърпима мигрена,за да се справи, се обърна към Бог,стана силно религиозен,
завърши с пълно отличие и си излекува мигрената,т.е. при него висшето образование оказа влияние върху личността му,нямам наблюдения дали е станал по-възпитан....

# 162
Ceca -психолозите са доктори. Те са със степен д-р.  Grinning

Сериозно ли смяташ така или се шегуваш?  Психолозите  са си бакалаври по психология в общия случай...

както и магистри и всички следващи степени по психология,  вкл. и д-р, но не са лекари

Онези доктори са психиатри  Wink

т.е психиатърът е д-р, по професия лекар, психологът може да има научна степен д-р, но не е лекар по професия

вярвам правиш разлика между лекар и д-р, Вещи в занаята Simple Smile

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 17:32 от Анджелина

# 163
Да, и аз не схванах какво общо има. Моят баща от 1944-та е инж., но никога не е карал кола - нито лада, нито варшава, нито дори запорожец.  Аз също от 20 г съм инж. но имам нулев интерес към автомобилите. Пиша го туй, щото те са явно признак на успех по логиката на Отилия.
Колкото до титлата, в началото на трудовия си стаж държах на нея и я изписвах навсякъде - от молбата за отпуска, до проекта-разработка. Сега - точно обратното. Ако някой ме нарече инж. К. се наежвам. Всички колеги се обръщат към мен на малко име. Или на прякор.

Случаят, който цитирам, се отнася до твърдението на една съфорумка, че не се става току така инженер, че те полагат неимоверни усилия да станат такива, че са хора заслужаващи уважение, преклонение и т.н., а аз просто и казвам, че това не важи за всички. Може да си инженер и да работиш в АЕЦ или НАСА, а може и да си инженер, и да поправяш стари хладилници. А колата и калпака са показателни не за успеха и материалното положение, а и за манталитета. Защото въпросният инженер, който иначе гордо е изписал "титлата" си на вратата, ходи с овчи калпак и кара ладата си, която е на над 30 години. Това вече е манталитет и избор на начин на живот. Всичко това във връзка професията, и твърдението, че тя определя донякъде характера на човек, както и относно твърдението, че инженерите са нещо повече от филолозите, по-точни и надеждни и т.н. , имаше и такива изказвания.

# 164
И да изпреваря малко събитията, ето съвсем сбито са дадени приликите и разликите между психиатър, клиничен психолог, психотерапевт и психоаналитик

Общи условия

Активация на акаунт