Има ли значение вида на образованието?!?

• 11 917
  • 273
  •   1
Отговори
# 135
Нямах предвид изписване на входна врата, а служебни документи и все разни служебни неща Simple Smile

От служебните документи на всеки човек става ясно на каква длъжност е. Дали е старши митнически инспектор, научен сътрудник първа степен, преподавател или инженер химик да речем. Ясно е, че в служебни документи пише длъжността и заеманата служба, нали за това са служебни. Но аз също имам съседи, които са се писали на входната врата инж. Не-знам-коя и инж. Не-знам-кой. Това на кого е нужно?

На тях явно, теб какво ти пречи ???

Не ми пречи, просто го коментирам. Трябва ли нещо да ми отхапе носа, за да имам право да изкажа мнение? Аз ако съм диригент какво да си изпиша на вратата? "Инженер" не е титла. Най-малкото е неуместно, да не кажа друга дума, съкращението инж. да се мъдри на табелката на нечий дом.

# 136
Нямах предвид изписване на входна врата, а служебни документи и все разни служебни неща Simple Smile

От служебните документи на всеки човек става ясно на каква длъжност е. Дали е старши митнически инспектор, научен сътрудник първа степен, преподавател или инженер химик да речем. Ясно е, че в служебни документи пише длъжността и заеманата служба, нали за това са служебни. Но аз също имам съседи, които са се писали на входната врата инж. Не-знам-коя и инж. Не-знам-кой. Това на кого е нужно?

На тях явно, теб какво ти пречи ???

Не ми пречи, просто го коментирам. Трябва ли нещо да ми отхапе носа, за да имам право да изкажа мнение? Аз ако съм диригент какво да си изпиша на вратата? "Инженер" не е титла. Най-малкото е неуместно, да не кажа друга дума, съкращението инж. да се мъдри на табелката на нечий дом.

Не ти пречи, но неуместно било, не знам какво, изобщо не бих подложила на анализ кой, къде, как е решил да се представи ако лично не ме касае по-някакъв начин.

# 137
Инжовете държат да има отпред инж.! Поне повечето от половината, с които така или иначе се е налагало да работя или общувам. Но на входната врата си е чиста фукня!
Някои заслужават да има отпред инж. - оценявам много тяхното образование, защото е много трудно да го завършиш, поне на мен не би ми било по силите. Още повече приятелите ми, които са инжове, знам с цената на какво са придобили званието си.
Ама някои .... ей го тук имаме една - не, просто се чудя как е завършила, чудя се дори как е завършила средно и изобщо недоумявам как е завършила за инженер!
А, между другото, имаме износ за Република Турция - страшно се развива икономиката им /20% ръст за 2010/. И там инженера е повече от доктор! Имам съученик доцент в нашия МЕИ - масово хора от Кърджали завършват тук, дипломата им се признава в Турция и са много високо заплатени там.

# 138
аз имах колега, който се пенсионира като "юристконсулт".
Мълчи де, сваляш реномето на юридическото образование. Нали се разбрахме да крием черните Овци Grinning  

# 139
aaa, видяхме вече  Laughing

# 140
Навремето като се регистрирах във форума си бях променила ника на Мишон,Ph.D.
Обаче събирах ужасно много негативи от това - хората, с които си общувах по темите си мислеха, че съм някава изродка с некво самочувствие до небесата и се отнасяха с мен като с боксова круша. Най-активни бяха все хора с полузавършено образование, с дотолкова елементарно поведение, че чак не се осъзнаваха...
До ден днешен има съфорумци, които се обръщат към мен с "Мишон", въпреки че отдавна има и друг Мишон /от мъжки пол/ тук. Simple Smile
Продължавам да съм си Ph.D. и много се радвам, че положих значителни усилия да си заслужа тази научна степен - сега ми се отплаща всеки месец. Wink

Повечето от хората, с които работя, се обръщат към мен с "мис" или "тийчър" или с най-естественото "госпожо". Свикнала съм и не ми прави впечатление. Обаче колегите си имат етикет и си се обръщат на степени  и звания в катедрата. Аз също спазвам тази порядка. Към хората се обръщам на малко има и на "Вие", а когато човекът отсъства от разговора - с научната му степен и фамилията. Така е уважително. Изобщо - уважавам всеки, който си е напънал акъла и е завършил вишу, срамота е в днешно време, ако не си - толкова  е достъпно, само малко усилие трябва.

В ежедневието си извън работа рядко имам поводи да кажа какво съм завършила и какво работя - направо е чудесно, че човек може да си е дете на майка си, както се казва, без да се притеснява, че някой ще го уязви по тази причина.

Извод: Сесе, да н' ти пука, леля. Mr. Green

# 141
# 142
Не ти пречи, но неуместно било, не знам какво, изобщо не бих подложила на анализ кой, къде, как е решил да се представи ако лично не ме касае по-някакъв начин.

Нормално е представянето да буди коментари. От подобно представяне следва да се запитаме, защо да си инженер е повод за такава гордост, че чак на входната врата на дома си го подчертаваш. И също така, дали представителите на другите професии следва да не са така горди с тях, щом няма практиката да ги изписват на вратата си. Един инженер по-представителна професия ли упражнява от един актьор да речем? Нали това коментираме тук- поставянето на професиите и образованието на различни стъпала в професионалната стълбица. От това, че само архитектите, докторите, инженерите и адвокатите пишат на входните си врати професията си следва за заключим, че именно тези професии са повод за най-голяма гордост. Направо безгранична гордост. Те се имат иначе казано за нещо повече от всички останали професионалисти.

# 143
Не мога да разбера, какво ви пречи инж. или д-р пред името на табелката? Ако иска и маг. фарм. да си напише- негово си е.
Абе, кво става- пак ли има облъчване някакво в клюкарника?

# 144
  • Куциндрел
Да се апстрахирам леко от заяждането и да кажа:
На мен отнесена професия ми се струва Психологията.
Дали получават титли: псих. Димитрова...

Зачезвам, ако не заключат темата, после ще ви чета.
Молба към Виктория, Терещица и т.н.  - събирайте си негативите към мен и сбито ги излагайте.

# 145
не получават звание псих.
там степените са както навсякъде.

# 146
Инжовете държат да има отпред инж.! Поне повечето от половината, с които така или иначе се е налагало да работя или общувам. Но на входната врата си е чиста фукня!
Някои заслужават да има отпред инж. - оценявам много тяхното образование, защото е много трудно да го завършиш, поне на мен не би ми било по силите. Още повече приятелите ми, които са инжове, знам с цената на какво са придобили званието си.
Ама някои .... ей го тук имаме една - не, просто се чудя как е завършила, чудя се дори как е завършила средно и изобщо недоумявам как е завършила за инженер!

Милена, има инженери, и инженери. Съседът поправач на хладилници също се води инженер- хладилен инженер. Аз пък му викам майстор. Той пък има на вратата си гордото "инж." , нищо че ходи с шопски калпак и кара все още Лада. Каква е поуката? - не професията прави човека. Може да си инженер, и пак да си едното нищо.

# 147
Да се абстрахирам от правописа ти и да ти отговоря- сигурно има връзка с обожествяването при лекари, адвокати и ...инженери. Психолозите не влизат.

# 148
. ...Каква е поуката? - не професията прави човека. Може да си инженер, и пак да си едното нищо.

Ох, поеми си въздух, дишай спокойно, сега вече по-добре ли си? Laughing

А ти караш....?

# 149
Ето тук са посочени научните степени и звания, ако някой се интересува, де.

Общи условия

Активация на акаунт