Има ли значение вида на образованието?!?

• 11 888
  • 273
  •   1
Отговори
# 240
  • в страната на чудесата
аз мисля, че тук има много опростенческо разглеждане на нещата.
стефанел, това какъв е бил бала на кандидатстуденсткия изпит мери единствено пазарната стойност на съответната специалност. много жалко ако не си наясно с това. не е възможно да се преценява каквото и да е друго от входящ изпит!!! освен това, медицината, и свързаните специалности са много, много по-близо до точните науки и математиката, отколкото до хуманитарните. медицината не е хуманитарна наука, в смисъла на история, политология, психологгия, филологиите и т.н.
освен това мисля, че един добър инжинер, ако беше завършил медицина щеше да е добър лекар. и за Бога - медицината не е морга, трупове и кръв. и в много специалности, даже в повечето това може да се избегне. въпреки това има повее желаещи да станат инженери или както се изписва Simple Smile

Последна редакция: нд, 10 апр 2011, 20:57 от mishka_moja

# 241
  • Ямбол
....

Това предлагам да го оставиме за домашно.  Wink
Оф, този отговор дори и аз не го ползвам, когато ми е трудно да отговоря.
Да кажем, че не съм се справила с домашното и си поставям въпроса отново.

П.П.   оставя - 1л.ед.ч.
         оставим - 1л.мн.ч.
         оставиме - няма такава дума на български език

# 242
  • София
Лилянa От отговорите на твоя въпрос се правят най- много пари. Напоследък класическият отговор "Бог" се заменя с най- различни неща, сред които и любимото ми "извънземните". Laughing

# 243
  • Ямбол
Лилянa От отговорите на твоя въпрос се правят най- много пари. Напоследък класическият отговор "Бог" се заменя с най- различни неща, сред които и любимото ми "извънземните". Laughing
А точно тук пък е голямо значението на образованието, дали ще приемеш такъв отговор.

# 244
  • София
А точно тук пък е голямо значението на образованието, дали ще приемеш такъв отговор.
И аз така си мислех, но се оказа, че повече играят други фактори. Просто е яко да произлизаш от извънземни, а останалите да са турбо плебеи. Laughing

# 245
Аз мисля че е повече от простичко.Хора различни, манталитети, разбирания.Възпитанието идва основно от мама и тати.А за образованието..незнам, представих си един художник и един зъболекар как спорят кой е по по най...

# 246
  • в страната на чудесата
Аз мисля че е повече от простичко.Хора различни, манталитети, разбирания.Възпитанието идва основно от мама и тати.А за образованието..незнам, представих си един художник и един зъболекар как спорят кой е по по най...
че какво общо има?
художникът в общия случай не се нуждае от образование за да е талантлив. или поне не от конвенционалното виШе.

# 247
че какво общо има?
художникът в общия случай не се нуждае от образование за да е талантлив. или поне не от конвенционалното виШе.

Peace

# 248
Като говорите за образование, аз имам един въпрос към mishka_moja - защо не започва изреченията с главна буква?
Не се заяждам.  Peace

# 249
... освен това, медицината, и свързаните специалности са много, много по-близо до точните науки и математиката, отколкото до хуманитарните. медицината не е хуманитарна наука, в смисъла на история, политология, психологгия, филологиите и т.н.
освен това мисля, че един добър инжинер, ако беше завършил медицина щеше да е добър лекар. и за Бога - медицината не е морга, трупове и кръв. и в много специалности, даже в повечето това може да се избегне. въпреки това има повее желаещи да станат инженери или както се изписва Simple Smile

Ах, ужас.
Мишке, медицината наистина не е свързана с математиката, мила...
И има много общо с психологията, психопатологията и даже историята...
И един инженер, ако трябва да стане и медик, първо ще трябва да си опрай правописа, да поучи философия и етика и тогава, ако мине приемия изпит по химия и биология да стане първокурсник. Т.е. качествата и мотивацията, които карат хората да кандидатстват инженерен профил са съвсем различни от тези, които карат хората да кандидатстват медицина /и сродни...кои са сродните? ветеринарна медицина, стоматология, фармация ли?/

# 250
Разбира се, че медицината е свързана с математиката - като започнем от дозирането на лекарствата, разчитането на кардиограми или друга графика на органите /това са синусоиди или подобни криви/, обработка на статистически данни, формули за изчисляване на степен на затлъстяване и т.н. Peace
Това, че не се изисква да си математически гений, за да учиш медицина, също е вярно. Peace

# 251
Стига де, не всички инжИнери са неграмотни. ЛекЪрите нали пишат хем на латински, хем неразбрано, не мож ги прецени.

# 252
И неграмотно, на български. Чета, чета амбулаторни листи и друга документация и все си викам- еее, сигурно сестрата го е писала Mr. Green или пък от бързане- на компютъра, щото...Да не кажете, че се диференцирам, споделям само.

# 253
Кат' са лекЪри да не са филолози  Laughing

# 254
Кат' са лекЪри да не са филолози  Laughing
Ееее, Анджелина, по тая логика всички, които не сме филолози, трябва да пишем, който, както може. Wink

Общи условия

Активация на акаунт