Сглобяеми къщи 3

• 372 420
  • 1 080
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Ама то това важи и за монолитното строителство, пак може да е некачествено и след 5 години да ти падне покрива на главата. Важи всъщност за всяка сфера и тема в България -тарикатлъци и мазане на очи евриуеър !

# 706
Ама то това важи и за монолитното строителство, пак може да е некачествено и след 5 години да ти падне покрива на главата. Важи всъщност за всяка сфера и тема в България -тарикатлъци и мазане на очи евриуеър !

Точно това имах предвид.

# 707
Ето как го правят хората с традиции и опит:
http://xn----7sbbho0cbmkbu5p.xn--p1ai/images/k/Haun_Larry_-_The_ … rpenter_-_199.pdf

Същия автор има два филма на темата - може да ги потърсите из нета:
https://www.youtube.com/results?search_query=larry+ahun

# 708
  • густо майна Филибето
Уникални са , изгледала съм ги (на руски). Двама братя вдигат дървената конструкция за месец (и то заради снимките го правят два пъти по-бавно) къща от над 200кв.м. Ходят по гредите като циркови артисти. Отстрани изглежда толкова лесно.... Simple Smile

# 709
При нас все още няма развитие по въпроса ....поставиха интериорните врати и до там!!!

При мен вратите ги сложиха преди 2 седмици, но спряха строежа временно за около месец/отпуски, няма как/  Rolling Eyes

# 710
При нас все още няма развитие по въпроса ....поставиха интериорните врати и до там!!!

При мен вратите ги сложиха преди 2 седмици, но спряха строежа временно за около месец/отпуски, няма как/  Rolling Eyes
Да Ви кажа честно, слабо ме интересуват техните отпуски!!!
От 04.12.2014 до сега отдавна трябваше да издадат обекта в готов и завършен вид!!!
Взеха всички пари от баща ми  по договор + отгоре,без издаване на фактури или касов бон и започнаха лъжите и криениците ,да го играят обидени...наглостта им премина всякави граници!!!
Подадох жалби до където трябва ,дано си вземат поука за в бъдеще и да не  мислят клиентите за балъци!!!
Все повече хора научават за техният "бизнес"и "коректност", да не се притесняват!!!
"dom-nedelcheva.com"-НЕ ПОРЪЧВАЙТЕ,ЗА ДА НЯМАТЕ ПРОБЛЕМИ!!! Главни действащи лица: Весела Неделчева и Богомил Тодоров. В сайта им пише,че имат представителства и  в други градове,не само във Варна!!!
Пиша ,за да предпазя бъдещи клиенти от поредната некоректна фирма в БГ!!!
Ако има някой въпроси ,може и на л.с.

Последна редакция: пн, 17 авг 2015, 12:22 от may-lily

# 711
  • густо майна Филибето
Преди известно време обещах да пусна снимки на разреза в стената.
Става въпрос за изрязване на отвор във външна стена изградена от дърво по познатия начин, като пълнежа е от стиропор, няма никакви паропропускливи мембрани.
Вчера отрязахме дупката. В помещението е живяно три години (три зими). Стената е дебела 10см, от вътре навън пластовете са -
гипскартон,2х5см стиропор, ОСБ, 2см стиропор, мрежа и мазилка.
Намерението беше къщурката да е сезонна,затова е направена как да е, но стана постоянна.
    Точно срещу отвора е банята, на която ММ така и не направи отдушник, макар че купи всичко необходимо. Банята съхнеше на отворена врата, тоест пара в изобилие. Живяхме 5 човека. Не можем да говорим за херметизация, проветрението беше доволно.
Тук се вижда разреза, напречната греда е сива от едната страна, долната, но не съм убедена, че не си е била поставена така. Не е обработвана с нищо.
Ето я и самата греда от едната и от другата страна.
Това е гипскартона откъм стиропора: https://lh3.googleusercontent.com/7rjGRQKILvXGXZDQEJVZCsSGNNaUBA … PZNz=w340-h605-no
Така изглежда ОСБ, и от двете страни си е абсолютно чисто https://lh3.googleusercontent.com/HrBFlFL_CMNRxIQ5aiQZG3vb3RgAcn … LU2=w1078-h605-no
А това е стиропора, тук не знам кое отпред кое отзад, но всъщност е без значение, абсолютно чист https://lh3.googleusercontent.com/RTeJq3lBdz2_4kDaP6M1DriYQNEbii … 7a9=w1078-h605-no
  Това е разреза от другата страна. Там спира до колоната. Тази колона си беше открита, част от навеса, няколко години, даже е правен опит да бъде лакирана, донякъде. После я затворихме в стената. Абсолютно суха. https://lh3.googleusercontent.com/uL__isEvvtk3GnLWzHqhqFxVdSTZXI … HCJF=w340-h605-no

Ами това е, правете си изводите. Пак подчертавам, че херметизация не е имало, но помещение от 40 квадрата отоплявахме с по 3 кубика дърва на сезон, отопляваше се от ставане до лягане.

# 712
  • София
Любознателна, с парно или някаква камина сте се отоплявали? Чудя се как бихме отоплявали такава къща? Казаха ми на ток с климатици или конвекторни радиатори, на към момента плащаме много ток в настоящето ни жилище и не ми се иска да продължаваме така. Искам парно, но дали ще е удачно?

# 713
  • густо майна Филибето
Още не сме се нанесли в новата къща, във въпросната уж временна се отопляваме с печка на дърва. За новата мислим да е  въздуховоди.

# 714
  • София
Ljuboznatelna , мерси!
Може ли някой да ми каже какъв е реда , в който се оправят документите. Имаме актуална скица на парцела. От там какво следва?

# 715
Скица - Комбинирана скица (прави се от геодезист)- Виза за проучване и проектиране - Предварителни договори с експлоатационните дружества (обикновенно само ВиК и Ел )- Проект (Обикнвоенно започва с предходните но чак след тях може да вземеш РС) - РС (Разрешение за строеж) - Откриване на строителна площадка - Строителство (със съпътстващото му документиране) - Оформяне на документите по време на строителство (включително отразяване в кадастъра) - УВЕ (Удостоверение за въвеждане в експлоатация)

# 716
  • София
мерси   bouquet

# 717
Ljuboznatelna , мерси!
Може ли някой да ми каже какъв е реда , в който се оправят документите. Имаме актуална скица на парцела. От там какво следва?
Този линк го препоръчаха в съседна тема, много е полезен.

# 718
  • София
Благодаря и на Stef4o!
Може ли някой от опит да каже фирми, които предлагат собствен лизинг или такива, които работят с някоя банка за финансирането на къщата.

# 719
Благодаря и на Stef4o!
Може ли някой от опит да каже фирми, които предлагат собствен лизинг или такива, които работят с някоя банка за финансирането на къщата.

аз лично не мисля че има такава фирма в този бранш, поне не съм я засекъл...
По-добре сама се разрови и провери възможносттите ти и дали банките ще ги одобрят.
Въпреки че българските банки с техните условия ме отказаха - побъркана работа.
Добре че се сдобих с кредит от Австрия, че иначе с тукашните % лихви и такси направо те таковат...

Общи условия

Активация на акаунт