Сглобяеми къщи 3

• 370 893
  • 1 080
  •   1
Отговори
# 810
Здравейте! Включвам се и аз.. И на нас ни предстой строеж на дървена къща и всички мнения ще са ми полезни. За сега сме се насочили към Фирма Грудеви. Ако някой има отзиви ..

# 811
Здравейте! Включвам се и аз.. И на нас ни предстой строеж на дървена къща и всички мнения ще са ми полезни. За сега сме се насочили към Фирма Грудеви. Ако някой има отзиви ..
Тези май бяха от Варна нали?
Аз им бях пуснал запитване, обещаха да ми изпратят оферта, но така и нищо не получих.
Така че, подробностти за тях за съжаление не знам...

# 812
Здравейте! Аз се срещнах с тях и първите ми впечатления са доста добри. Поканиха ни на техен строеж, казаха че можем да посетим и вече завършени обекти. Казаха ми даже и цена на това,което бях "проектирала" аз.

# 813
Здравейте и от мен! Има ли някой, който вече живее в сглобяема къща и може да сподели реално дали наистина е нискоенергийна? Какви са разходите за отопление и как се отопляват? Това според мен е много важна част от решението да строим подобни къщи и не мога да преценя кой е най-изгодния начин за отопление.

# 814
  • Перник
Здравей, lenny221, все още не живеем в къщата и не я отопляваме, но мога да кажа, че през зимата вътре беше значително по-топло, отколкото в тухлената сграда (наистина, стара и неизолирана), която мъжът ми ползва за офис. И това, при положение, че все още не е направен и сухият под на къщата.

# 815
Здравейте и от мен! Има ли някой, който вече живее в сглобяема къща и може да сподели реално дали наистина е нискоенергийна? Какви са разходите за отопление и как се отопляват? Това според мен е много важна част от решението да строим подобни къщи и не мога да преценя кой е най-изгодния начин за отопление.

Здравей Лени,
Още не живея, но имам приятел който си построи ниско енергийна къща от дървени панели в Австрия.
В момента плаща към 200 лева ток общо с термопомпата през зимата - това за 160 м2

Колко отопление ще плащаш зависи каква и колко изолация е заложена, стъклопакета и дограмата.
Но най-важното е самото изпълнение.
Може да си заложил най-добрите материали и изолации но бай Ганьо все ще намери начин да ти преебе нещата.
Термо-мостове, сплескана вата, дупки в изолацията ще ти струват с времето парички за отопление.
Аз инвестирах преди 2 седмици за една ужасно скъпа лента която се облепват краищата на догравата където е пияната. Уж за допълнителна изолация, спиране на духане,но паропропусклива... 2000 лева ми струва този "евро-стандарт".
И като видях селяндурите колко калпаво са я сложили ми прилошя! Аз на 15 бири с вързани очи щях дя су справя по-добре.... тава си е излягация на Ролпласт.... иначе от прозорците им за сега съм доволен.

# 816
Здравейте,
а също искам да се включа в темата.
Интересувам се от всичко за сглобяемите къщи, защото искам да избера стройтел, който да ми изготви проект и съответно реализация.
Също така се интересувам и от мнения по въпроса.

# 817
Тези май бяха от Варна нали?
Аз им бях пуснал запитване, обещаха да ми изпратят оферта, но така и нищо не получих.
Така че, подробностти за тях за съжаление не знам...

И аз говорих с Грудеви и все още нямамоферта но това е защото архитекта още работи по плана. Ако някой ви даде оферта без архитектурен план да е видял бягайт. Има две срещи вече с Г рудеви  вдъхват ми доверие и от един двама чух добри отзиви и съм решила да работя с тях. Направиха и оглед на парцела...за сега съм доволна

# 818
Здравейте,
а също искам да се включа в темата.
Интересувам се от всичко за сглобяемите къщи, защото искам да избера стройтел, който да ми изготви проект и съответно реализация.
Също така се интересувам и от мнения по въпроса.

Давам линк към много добра статия, която е била полезна на мен, а и на мои познати. Добре е всеки да я прочете преди да почне да строи: http://happy-at-home.com/%e2%80%9e%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d0%b8-%d0% … %b0-%d0%b2%d1%81/

# 819
Здравейте, от няколко дена съм собственик на парцел. Целта на покупката е да се построи сглобяема къща. Решил съм да бъде дървена. Моля да ме насочите към фирми които да са горе-долу коректни, защото от това което изчетох до момента разбрах, че повечето са некоректни (ако ще прозвучи като реклама може и на лични).

Благодаря предварително!

# 820
Здравейте, от няколко дена съм собственик на парцел. Целта на покупката е да се построи сглобяема къща. Решил съм да бъде дървена. Моля да ме насочите към фирми които да са горе-долу коректни, защото от това което изчетох до момента разбрах, че повечето са некоректни (ако ще прозвучи като реклама може и на лични).

Благодаря предварително!

фирми в кой град?

# 821
Ох, ние въпреки всичко изчетено пак ударихме на камък. Хем щеше да е по-евтино и по-лесно с документите, хем не става само с 2 подписа. Искат си пак планове и къщата струва колкото монолитна  Tired Нещо сме сбъркали ли, защо всички фирми ни предлагат ужасяващо скъпи оферти, а уж от тук гледах кои стават и кои не. Разочарована съм  Outta Joint
Ако ще са такива пари ще си правим монолитна!

# 822
Едни познати строиха с Евтин дом и са доволни, на 250 евро квадрата.

# 823
  • Перник
Ох, ние въпреки всичко изчетено пак ударихме на камък. Хем щеше да е по-евтино и по-лесно с документите, хем не става само с 2 подписа. Искат си пак планове и къщата струва колкото монолитна  Tired Нещо сме сбъркали ли, защо всички фирми ни предлагат ужасяващо скъпи оферти, а уж от тук гледах кои стават и кои не. Разочарована съм  Outta Joint
Ако ще са такива пари ще си правим монолитна!

Всички тръгваме към сглобяемите къщи с очакването, че за тях не трябват документи и че са много евтини. Истината, която установяваме впоследствие е, че по закон къщата с дървена/метална конструкция е  сграда 5-та категория, както и тази, построена от тухли. Като се замисля, по-спокойна съм, като знам, че къщата ми е проектирана да издържи земетресение до 8 по Рихттер. Естествено, това си има цена. Сглобяема къща може да се направи евтино. Ако се направи компромис с качеството и използваните материали. Аз не бих го направила с дома си. Това не е дреха, не са обувки, не е уред, който ако не ти хареса, или се развали след 2 месеца да смениш с лека ръка. Това е моята логика. И не бих предпочела "монолитна" къща. А и, както пише най-отгоре на сайта на един  производител на сглобяеми къщи, "Евтино, бързо и качествено строителство няма"  Peace

# 824
Монолитната къща не е ли тази от тухли? От горния пост оставам с впечатление, че са 2 различни неща, пък аз си мисля, че е едно и също  newsm78

Последна редакция: чт, 17 мар 2016, 22:40 от sto24mims

Общи условия

Активация на акаунт