Сглобяеми къщи 3

• 370 152
  • 1 080
  •   1
Отговори
# 180
  • Перник
Аз проучвам "сглобяемите" фирми вече 2 години. 99 % съм си избрала изпълнител за бъдещата къща. А имам и положителни отзиви за него от познати, които трета година живеят в дървената си къщичка и са доволни. За мен е по-важно изпълнителят да направи фундамента И къщата с инсталациите (водопровод, ел...), а не да ми залепи плочки на пода в банята примерно.  Peace

SvetlaK били споделила цената на кв на които строи въпросната фирма с фундамент и довършителните работи.

В момента не мога да дам актуална цена, а и в сайта им не е посочена такава. Позволявам си да постна лин към сайта, с уговорката, че не искам да правя реклама, още по-малко на продукт, който не съм пробвала лично. Да, имам добри отзиви от познати, но това не е същото  Peace
http://www.bialborad.com/?r=view_article&article_id=3&lng=bg

За сега съм се спряла на тази фирма основно заради дългогодишния опит, който има и заради гаранцията, която дават за изграденото от тях.
Дай Боже скоро да започнем да "строим", обещавам инфо от първа ръка  Simple Smile

# 181
# 182
SvetlaK, а цените им как са?

# 183
Факта,че някои фирми избягват да поемат изпълнението на някои части,говори за непрофесионализъм.Не мога да си представя,че клиент,който веднъж в живота си строи къща ще се справи по-добре с фундаментната част отколкото фирма.
Нормалното е фирма да поеме от копка до ключ,в противен случай след време само се прехвърлят отговорности и в крйна сметка губи клиента-нерви,време,качество.

# 184
Факта,че някои фирми избягват да поемат изпълнението на някои части,говори за непрофесионализъм. Не мога да си представя,че клиент, който веднъж в живота си строи къща ще се справи по-добре с фундаментната част отколкото фирма.
Нормалното е фирма да поеме от копка до ключ,в противен случай след време само се прехвърлят отговорности и в крйна сметка губи клиента-нерви,време,качество.

Напълно споделям мнението ти, maxidizayn. Забалязваш ли, че ти навсякъде ги наричаш "фирми", вместо "строителни фирми" - може би случайно се е получило така, но повечето от тях действително не могат да се нарекат "строителни". Повечето от фирмите за сглобяеми къщи са тръгнали от бивши мебелни предприятия. Мебелната промишленост се сви чувствително, а в бизнеса със сглобяемите къщи има все повече хляб...

И хоп : "Другари и другарки, от утре ще произвеждаме по-големи мебели. Някои ги наричат "сглобяеми къщи". Имаме всичко необходимо - имаме си дървообработващи машини - режем греди, кроим OSB и други плоскости...Бетон не пипаме, не знаем как се работи. Пък и бетона - т'ва е толкоз мръсна работа - да се оправят клиентите"...

Някои "фирми" се усетиха вече, че се излагат, като карат клиентите си да се справят с дейности, с които те самите дори не смеят. И започнаха да си наемат подизпълнители. Ама подизпълнители да видиш - бай Иван и бай Стоян, нищо де - нали цена гоним, друго к'во му требе - бетон някакъв.

Нищо, че точно около бетоновата основа има ключови моменти, както по отношение недопускане проникването на влага в къщата, така и по отношение на недопускането на топлинни мостове при връзката стена-основа.

# 185
  • Перник
SvetlaK, а цените им как са?

Вече писах - не знам.  Peace В сайта няма цени, а не съм звъняла да питам, просто, защото ние все още не сме си изяснили на 100 % колко кв.м. къща и на колко етажа - 1 или 2 искаме. А и все си мисля, че цената зависи освен от това и от терена, разпределението на помещенията, броя и размера на прозорците и още куп неща. И ми звучи несериозно, когато фирма обяви цена от 300 евро на кв.м. примерно. Всички къщи ли струват по толкова?  newsm78

# 186
SvetaK терена тях не ги интересуват понеже фундамента ние го правим, повече фирми предпочитат така или пък ако много държиш те да се го поемат ще ти предложат цена само за фундамент.   Аз направих примерно искане за оферта от две фирми едната ми даде 300 евро на кв до ключ без фундамент, другата 270 евро на кв  без фундамент и без теракот и фаянс  в мокрите помещения влиза само труда за полагането сиреч теракота и фаянса го купуваме ние и те го полагат. забравих да кажа оферта ми беше за къща на 2 етажа.

Имам информация от един приятел  от румъния които е живял в щатите и са занимава със строителство че не е за предпочитане за се построи една сглобяема къща на 2 етажа понеже след време почва да скърца втория етаж между другото той си е построил първият етаж монолит и вторият сглобяем, но по някаква друга технология /само от греди пред 30 см./ не тази които ни предлагат българските строители.   

# 187
  • Перник
Niklen, аз искам фирмата, която ще ми прави къщата да направи И фундамента, а не после да се оправдават, че не е като хората  Peace
Аз получих една оферта за ок. 500 евро на квадрат до ключ, без фундамент.
И в България се предлагат къщи от дървени трупи/греди, но са по-скъпи, а и на мен лично не ми харесват на външен вид  Peace
Описаният от теб вариант го имаше и при нас - вместо да събаряме сегашната стар тухлена къща, да я укрепим и да направим втория етаж дървен.

# 188
...Аз получих една оферта за ок. 500 евро на квадрат до ключ, без фундамент...

#Crazy И такова животно ли има вече ?!

# 189
  • Перник
...Аз получих една оферта за ок. 500 евро на квадрат до ключ, без фундамент...

#Crazy И такова животно ли има вече ?!

Черно на бяло  Mr. Green Сега отворих пак офертата - това е за 120 кв.м. на 1 етаж и включва идеен и инвестиционен проект. НЕ включва изграждането на нулевия цикъл (основата) и оформяне на цокъл.

# 190
На тази цена е възможно да се направи пасивна къща,не,суперпасивна,с фандамента включително.

# 191
Черно на бяло  Mr. Green Сега отворих пак офертата - това е за 120 кв.м. на 1 етаж и включва идеен и инвестиционен проект. НЕ включва изграждането на нулевия цикъл (основата) и оформяне на цокъл.

SvetlaK, може ли да те питам няколко въпроса:

1. Ако тези юнаци изпълняваха и нулевия цикъл на твоята къща, каква ли би била цената им на м2? - предполагам са ти казали цена за ориентир, преди да решите сами да се оправяте.
2. А тези, които ще ви правят основата - те знаят ли къде ще слагат топлоизолация - върху плочата или под плочата? Ако слагат топлоизолацията отдолу, то отстрани предвиждат ли също да има такава?
3. А хидроизолацията, нея как ще правят - под основата, отстрани на нея, отгоре...?
4. Най-отгоре какво се предвижда да има, т.е върху какво ще си монтирате подовите настилки?

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 18:01 от SHB

# 192

Къде намери тази цена и то без фундамет? Тез хора почнаха да работят на  newsm78 300 % печалба.

По моито проучване 400 евро е най високата цена с фундамент до ключ с някакви екстри- водят ги люкс изпълнение.   

# 193
Виждам, че споменавате пасивна къща ...  newsm78 ... Тук съм влизала в няколко "пасивни къщи" през зимата и единственото, с което ги запомних, е ужасното качество на въздуха вътре - пълна липса на вентилация, свеж полъх, кислород ... някакво неописуемо нещо ... но нали пасивна къща, спестявало енергия, да не се проветрява зимата ... А лятото? Без вентилация и прохлада? Не, благодаря ... Не знам дали тези "пасивни къщи" са били някакво изключение или просто съвсем нормални "пасивни къщи", но аз в такова нещо не мога да живея.
Извинявам се за лекия оффтопик.

# 194
Здравейте, да взема да си кажа и аз мнението за дървените къщи. Както всички тук и аз съм много запален по тях. От две седмици проучвам сериозно в интернет фирмите,гледам снимки и ....и случайно попаднах на това - http://krasivdom.com/2010/01/05/%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B5%D … BE%D1%81%D1%82-2/ -  розовите ми очила се счупиха ,аз прогледнах и разбрах че нищо не знам за дървените къщи.
    Съветвам всички желаещи да имат дървена къща нека прочетат статиите и задължително коментарите след тях.
     След тези статии твърдо реших че къщата която искам ще бъде дървена, но няма да бъде построена от никоя българска фирма. Хора не се подлъгвайте от фирмите в бг независимо каква цена ви обявяват. Строят по технологии които са отречени в америка и канада. Качеството на строеж е под всякаква критика.На един от сайтовете имаше снимки на етапите от строежа. Строителите застанали ухилени на фона на стените с погрешно поставена изолация Shocked Shocked Shocked
     Ако искате да имате хубава дървена къща в която да живеете дълго време - прочете статиите
и задължително коментарите след тях. Ще разберете как фирмите ви лъжат, и ще ви построят нещо което  прилича на мечтания от вас дом. Нещо което след 5-10 години ше изгние и ще се чудите - "а сега накъде"

Последна редакция: сб, 26 ное 2011, 01:13 от kostedd

Общи условия

Активация на акаунт