Сглобяеми къщи 3

• 372 587
  • 1 080
  •   1
Отговори
# 540
Здрaвейте,
следa публикaциите във този форум от сaмото нaчaло, прочетох и достa от сходните форуми в нетa, но не съм нaмерил товa, което търся. Стaвa думa зa къщичкa около 60 - 70 кв.м. нa един етaж, но с модернa кубичнa визия и отличнa конструкция. Идеятa ми е след време дa я преместя нa ново място и дa я нaдстроя в същият стил. Виждaл съм чужди /СAЩ/ сaйтове със стрaхотни модулни къщички, със съвременнa визия и строителни системи достa по рaзличнa от товa, което мaсово предлaгaт у нaс. Снaсигурно звучa, кaто лaик, но кaквa е рaзликaтa между сглобяемa и модулнa къщa у нaс и имa ли реaлно мроизводство нa модулни къщи. Нямaм  в предвид тип строителен офис, контейнер. Всъшност не се ли предлaгa еднa и същa технология от всички строители нa сглобяеми къщи - рaмкa от дърво със съмнителни кaчествa пълнa с вaтa, кой знaе кaквa. И зaщо винaги ги опaковaт с товa OSB. Виждaл съм кaкво стaвa с него кaто се понaмокри. Кaто добaвя и тези псевдо фaсaди с стиропор със също тaкa съмнителнa плътност зaлепен върху OSB. Кaк стaвa товa? Не че имaм против стиропорa, но не съм съглaсен с постaвянето му кaто последен компонент. A декорaтивнaтa  мaзилкa? Подпирaш се нa стенaтa и остaвяш дупкa. Прaви ми и друго впечaтление. Нямa мнения нa хорa, които вече живеят в сглобяеми или модулни къщи. При положение че обикновенно ценaтa нa кв.м. зa сглобяемa къщa зaпочвa от 220-250евро /е имa и цинизми по 70/, товa което виждaм от потрфолиaтa нa фирмите е нaпрaво aбсурдно. Тa търся МОДУЛНA "Aмерикaнскa" къщa. Aко някой имa впечaтления, споделете. Между дугото бих предложил новa темa "Модулнa къщa".

Последна редакция: вт, 13 май 2014, 19:00 от pulsar

# 541
Здравейте,
Преди две години си построихме този модел сглобяема къщичка от Гортех: http://gortech-bg.com/model_sta013.html
Сега искаме да я застраховаме и се питаме къде е най подходящо да направим това?
 От гортех ни предлагат alianz но искам и други варианти.

# 542

Може ли снимки на реалната къща?

# 543
Здравейте,
Преди две години си построихме този модел сглобяема къщичка от Гортех: http://gortech-bg.com/model_sta013.html
Сега искаме да я застраховаме и се питаме къде е най подходящо да направим това?
Аз не знам някой да застрахова подобни къщи, поне когато се интересувах, условието беше да е монолитно с-во.

# 544
  • София
Здравейте,

Ако не е тайна колко ви излезе къщичката?

# 545
Здравейте,

Абе, още ли минава този номер с "ние си построихме къща, много сме доволни"?

# 546

Не, ясно е, че е рекламка. Не знам що си вярват, че някой им се връзва? Peace

# 547
Здравейте,

Към 65000лв.струваше къщата. Тук никой ли не отговаря по същество? Интересувам се от застраховки за този вид къщи!

# 548
Здравейте,

Изпратете ми отговор на въпроса и освен снимки може и кафе да Ви почерпя!

# 549
Към 65000лв.струваше къщата. Тук никой ли не отговаря по същество? Интересувам се от застраховки за този вид къщи!
Добре, тогава нека говорим по същество. Разговорът за застраховки неизменно минава през стоителната стойност на недвижимия имот. Къщата (т.е проектът) е със следните показатели:
Застроена площ: 145 м2
Спални: 3
Кота било: 4.81 м

Посочената цена 65000лв / 145 м2 = 448 лв/м2 = 230 евро/м2.

При подобна строителна стойност на къща трудно биха удовлетворени основни изисквания за качество, които застрахователите имат, за да преценят риска като приемлив. Така че не знам кой застраховател би рискувал. Но явно Аlianz имат друго мнение по "въпроса". Поздрави Simple Smile

# 550
SHB,  ако къщата има издадени актове и е регистрирана в данъчното има и данъчна оценка да се застахова проблем няма.. Има мин.  застр сума за 1м2, за Варна е 800лв,  т.е под тази стойност не може,  независимо от данъчната оценка

# 551
 [/quote]

Здравейте и от мене,
Показвате връзка към фирма за къщи, в коята се вижда проект, така и не е ясно реална къща има ли изобщо.. как да го приемем това освен като реклама (да не броим, че се регистрирате и веднага пускате мнение за къща и няма нищо друго във форума от вас).
Алианц са ви дали оферта, какво не е наред в тяхната застраховка, ако приемем, че може пък да има  истинска къща ?

# 552
SHB,  ако къщата има издадени актове и е регистрирана в данъчното има и данъчна оценка да се застахова проблем няма.. Има мин.  застр сума за 1м2, за Варна е 800лв,  т.е под тази стойност не може,  независимо от данъчната оценка
Благодаря за инфото и лека седмица!

# 553
Ама не бързай да бягаш, тука чакаме снимки, не картинки на неосъществени "проекти".

# 554
Изпратете ми отговор на въпроса и освен снимки може и кафе да Ви почерпя!
Ама не бързай да бягаш, тука чакаме снимки, не картинки на неосъществени "проекти".
А, искаме си и кафето също  Laughing Получи инфото, спазвай обещанието си Naughty

Общи условия

Активация на акаунт