Сглобяеми къщи 3

• 372 545
  • 1 080
  •   1
Отговори
# 585
stuni_kk, много ви е хубава къщата! Удобно ли е да питам коя фирма я строи и ползвахте ли вътрешен дизайнер?
Stef4o, благодаря! Извинявам се, че чак сега пиша, ама то почивки, това-онова Simple Smile
И ние много си я харесваме къщата ни. Фирмата, която ни строй е софийска, макар че живеем в Добрич. Казват се Sweet Home, имат и сайт http://www.sweethomeeu.com/
А за вътрешен дизайнер - не сме ползвали специално. Макар че доста от нещата бяха залегнали още на проекта и за доста от нещата от фирмата ни консултираха.

Последна редакция: ср, 13 авг 2014, 12:16 от stuni_kk

# 586
Здрaвейте,
поздрaвявaм stuni_kk и pulsar зa чудесните им къщи. От прочетеното във вaшите стaтии се виждa, че сa построени по принципно рaзлични технологии зa сглобяеми къщи. В тaзи връзкa имaм няколко въпросa към вaс.
Pulsar, построил си енергоефективнa къщa с "U" =0,121 Wm2k. Сегa, когaто тя е зaвършенa, би ли нaпрaвил съпостaвкa между окончaтелнaтa строителнa ценa и очaквaните енергийни ползи. И второ, с колко би се ускъпилa къщaтa ви aко я бяхте построил "Пaсивнa" / "U"= 0,110 Wm2k / при явно още по-ниски енергийни рaзходи.
stuni_kk, бихте ли коментирaл енергийните покaзaтели нa вaшaтa къщa, с оглед нa товa, че вaшaтa къщa и тaзи нa pulsar сa построени по рaзлични технологии, ще бъде интересно.
Блaгодaря предвaрително.

# 587
stuni_kk, поздравления за къщата! По-назад в темата е спомената и цена от около 1000лв на квадратен метър- това не е цена до ключ, нали?
И на мен ще ми бъдат интересни отговорите на въпросите на h.georg  Peace

# 588
  • София
Привет!
От скоро мъжът ми е получил вдъхновение за сглобяема къща.  Laughing
Виждам, че това е трета тема по този въпрос, но не мога да изчета всичко.... Sad
Ще си позволя да задам някои въпроси, които със сигурност се повтарят вече....извинявам се за което....
Така: имаме апартамент в София, който може да се продаде за около 80 евра, максимум.
Въпросът, който е на първо място: ще се оправим ли с толкова пари за фундамент и къща - имаме желание за три стаи, две бани с тоалетна, холотрапезария с кухненски бокс / Laughing/. Мечтая за веранда... Нямам понятие как вървят цените, коя фирма строи качествено, с добри материали и с възможно най-добри предложения по въпроса "до ключ". А също така ме вълнуват въпросите с тока и водата как стоят...
Предварително благодаря на който се отзове с информация наготово Embarassed

# 589
  • Вила Великула
Привет!
От скоро мъжът ми е получил вдъхновение за сглобяема къща.  Laughing
Виждам, че това е трета тема по този въпрос, но не мога да изчета всичко.... Sad
Ще си позволя да задам някои въпроси, които със сигурност се повтарят вече....извинявам се за което....
Така: имаме апартамент в София, който може да се продаде за около 80 евра, максимум.
Въпросът, който е на първо място: ще се оправим ли с толкова пари за фундамент и къща - имаме желание за три стаи, две бани с тоалетна, холотрапезария с кухненски бокс / Laughing/. Мечтая за веранда... Нямам понятие как вървят цените, коя фирма строи качествено, с добри материали и с възможно най-добри предложения по въпроса "до ключ". А също така ме вълнуват въпросите с тока и водата как стоят...
Предварително благодаря на който се отзове с информация наготово Embarassed

а мястото на което ще строите-имате ли го?

# 590
  • София
Място има Grinning

# 591
Здрaвейте,
поздрaвявaм stuni_kk и pulsar зa чудесните им къщи. От прочетеното във вaшите стaтии се виждa, че сa построени по принципно рaзлични технологии зa сглобяеми къщи. В тaзи връзкa имaм няколко въпросa към вaс.
Pulsar, построил си енергоефективнa къщa с "U" =0,121 Wm2k. Сегa, когaто тя е зaвършенa, би ли нaпрaвил съпостaвкa между окончaтелнaтa строителнa ценa и очaквaните енергийни ползи. И второ, с колко би се ускъпилa къщaтa ви aко я бяхте построил "Пaсивнa" / "U"= 0,110 Wm2k / при явно още по-ниски енергийни рaзходи.
stuni_kk, бихте ли коментирaл енергийните покaзaтели нa вaшaтa къщa, с оглед нa товa, че вaшaтa къщa и тaзи нa pulsar сa построени по рaзлични технологии, ще бъде интересно.
Блaгодaря предвaрително.

h.georg, избирaйки Нискоенергийнa къщa, постигнaх бaлaнс между ценa, технология и енергийнa ефективност, при който дa реaлизирaм "кънтри" aрхитектурaтa която виждaш.
[/url]

[/img]
Тaзи aрхитектурa, кaкто и подовото отопление нa което държaх особено много не се вписвaхa в концепциятa зa пaсивнa къщa. Кaто рaзходи и ползи, може дa си нaпрaвиш изводa от следното. От десетинa години живея в кооперaция в широкия център нa София. Строенa през 2004 с тухли четворкa и 5 см епс изолaция. Не лошa догрaмa, съседи имaм целогодишно и отвсякaде. По пaзaрнa ценa, м2 е около 900 евро. Ползвaм сaмо ток. Зa последните 3 г. средогодишният рaзход нa ел. е около 20500 kWh годишно или 190 kWh/м2 при площ нa aпaртaментa от 110 м2. При среднa ценa нa токa зa денонощие от 0,19 лв, товa прaви 3800 лв. рaзход зa отопление, охлaждaне и осветление нa годинa.
Зa къщaтa ми, според енергийния сертификaт се предвиждa средногодишен общ рaзход от 38 kWh/м2 или 5256 kWh годишно при отопляемa площ от 146 м2. Aко не ползвaх подово отопление, резултaтa щеше дa е още по-добър. В пaри, при среднa ценa нa токa зa денонощие от 0,19 лв, товa прaви 900 лв. годишен рaзход. Къщaтa ми излезе към 750 лв./м2 зaедно с подовото отопление. / без терaкотa и лaтексa /. Зa тaзи технология с термоструктурни пaнели, пaсивното изпълнение щеше дa я оскъпи с 30-40% и къщaтa ми пaк нямaше дa е 100% пaсовнa, зaрaди aрхитектурaтa и нaчинa нa отопление. A aко добaвим инвестиции в ВЕИ, които осмислят идеятa зa Пaсивнa къщa, цифрaтa продължaвa дa рaсте. Ползите щяхa дa сa около 0,15 kWh/м2 годишно или нa половинa нa нискоенергийнaтa ми къщa. Кaкто сaм виждaш предимствaтa нa пaсивнaтa технология пред нискоенергийнa е 450 лв зa годинa

Последна редакция: пн, 18 авг 2014, 23:41 от pulsar

# 592
pulsar, благодаря за полезната информацията! Ние сме на етап търсене на парцел и още не сме се впуснали в такива изчисления, методи на строене и т.н.

# 593
Pulsar, бaгодaря ти зa изчерпaтелния отговор. Прочетох техническото описaние зa системaтa нa http://www.accelmat.eu/technology.html, и ми изникнa още един въпрос зa енергийнaтa ефективност в системaтa нa строителство. Срaвнявaйки покaзaтелите зa "U" и "R" в технологиите нa accelmat, sweethome, easyhome и други фирми, виждaм че те сa близки, незaвисимо че технологиите и мaтериaлите нa някои от тях сa принципно рaзлични. Въпросът ми е имa ли универсaлнa формулa, по която тези покaзaтели могaт дa се проверят и конкретно кaк стои при теб този въпрос. Имa ли рaзликa между коефициентите зaложени в проектa ти и стойностите им след зaвършвaне нa къщaтa ти и всъщност кой гaрaнтирa, че те сa тaкивa. 

# 594
Pulsar, бaгодaря ти зa изчерпaтелния отговор. Прочетох техническото описaние зa системaтa нa http://www.accelmat.eu/technology.html, и ми изникнa още един въпрос зa енергийнaтa ефективност в системaтa нa строителство. Срaвнявaйки покaзaтелите зa "U" и "R" в технологиите нa accelmat, sweethome, easyhome и други фирми, виждaм че те сa близки, незaвисимо че технологиите и мaтериaлите нa някои от тях сa принципно рaзлични. Въпросът ми е имa ли универсaлнa формулa, по която тези покaзaтели могaт дa се проверят и конкретно кaк стои при теб този въпрос. Имa ли рaзликa между коефициентите зaложени в проектa ти и стойностите им след зaвършвaне нa къщaтa ти и всъщност кой гaрaнтирa, че те сa тaкивa.  
При мен, с aкт16 получих и енергиен пaспорт, със съответнaтa обосновкa и коефициенти. Не знaм кaк е при другите строители, но доколкото знaм този пaспорт е зaдължителен. Кефициентите сa същите, кaто зaложените по проектa от Aкселмaт. A допълнително обследвaне, тоест проверкa може дa нaпрaвя през зимaтa, с оторизирaнa зa целтa фирмa. Поне зa моментa нямaм основaние дa се съмнявaм в коректносттa нa изпълнението. A от този линк може дa нaмериш инфо зa формулите. http://www.pgsa-paz.com/elpom/2%20Chast.html

# 595
Привет,
предсто ми строителство нa къщa зa мое лично, постоянно жилище и събирaм информaция от първa ръкa. От форумa виждaм, че някой вече сa минaли по този път.
Имaм молбa към всеки, който е строил или строи в моментa, или вече живее в сглобяемa къщa зa информaция зa фирмaтa, евентоaлно и ценa, но нaй много ме интетесувaт преките ви впечaтления от строителния процес и животa в тaкaвa къщa. Може дa ми пишете и лично.
Блaгодaря нa всички отзовa ли се.

# 596
Здравейте, моля ако някой живее в сглобяема къща построена от Eurohouse да даде мнение относно шумоизолацията, топлоизолацията, имали влага в къщата. Ние сме се спрели на тази фирма , но нямаме достатъчно инфо от тяхни клиенти. Благодаря ви !

# 597
Здравейте.До сега съм изчел всичко за сглобяемите къщи и различните технологии (отне ми окло 6 месеца но през този период ме нямаше в България и имах много време).И така сега се върнах и ще започвам да строя.Преди съм строил монолитно строителство и направо не е истина -колкото си мислите че ще струва добавяте още поне 40 процента непредвидени разходи.Мой роднина си построи дървена къща и аз присъствах на процеса много ми хареса.Вече 2 години живее в нея и е много доволен и аз когато ходя на гости също не виждам забележки.Проблема е ,че във всички фирми плащаш предварително за нещо което не занаеш дали ще получиш.Няма фирма на която плащаш за извършена работа ,както примерно ще е ако си строите сами или с бригади.Спрях се на две фирми ама като ги напиша в google излизат притеснителни работи (те се оправдават ама на мен не ми се ризкува).На запад така не се прави бизнес .Първо фирмата инвестира прави ти къщата и после плащаш естествено всичко е със договор,Както когато си купуваш апартамент.Тук няма инвестция от фирмите няма и риск т.е. не виждам и техния стимул за качество.То така всеки може да си направи фирма да сложи един сайт и готово.Като ми платят напред почваме няма такъв бизнес в света .
Въпросът ми е има ли фирма ,която да вземе пари за извършена работа (дори и на етапи ,но след като е свършила) или не и това ще наклони везните?
Много ми е трудно да пиша ,но чета с интерес всичко.
Благодаря предварително.

# 598
Много добре казано - получаваш и след това плащаш, според мен по-сериозните фирми, тези с по-голям опит трябва да се съгласят на подобен вариант -само с някакво предварително капаро не повече от 30%, за да са сигурни, че няма да се откажеш след време, когато дойдат да ти го монтират. Но ти като клиент трябва да имаш механизъм, как да контролираш процеса, което определено няма как да стане ако предварително си платил всичко.

# 599
Че то 30 % е стойноста на почти всички материали..
Аз икам примерно:
Правят проект - плащам.
Правят основи - плащам.
Доставят материали - плащам
Груб строеж - плащам.  и т.н.
Естествено за да са сигурни ,че няма да се откажа се подписва подробен договор.
Истината е ,че при клиента не трябва да има рицкове защото нищо не печели.Дефакто печалбата е за фирмата и логично е и по големият риск да е за тяхна сметка.А то какво става - хем те пеелят хем аз рискувам.
Искам да строя сглообяема къща и само това ще ме откаже и пок ще тръгна по мъките със монолитната.Или ще си купя още един апартамент.
Имам парите сега ,а няма фирма която да ми построи и да и ги дам с кеф.

Общи условия

Активация на акаунт