Машина за хляб -41част

  • 80 308
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 3 743
Просто аз, май делиш на три и получаваш количеството на суха мая, което е необходимо Peace

# 271
  • Мнения: 151
Питане: 1/3 кубче жива мая на колко грама суха е равно?
Започвам козунака на еликсир,а нямам жива мая.  Confused
Виж 1-ва стр.  в Нашия блог Peace

# 272
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 4 807
Претегли го на везната и раздели на 3.ГАЛЧЕ май не е така защото примерно на Йоткер е 7г.,а живата е 42г.

# 273
  • Мнения: 7 779
Аз да попитам нещо пак, следя си топката на тестото при месенето, оформя се добре според мен, често добавям малко брашно, но забелязвам, че към края на месенето, след звуковия сигнал тестото започва да залепва за казанчето, по точно остава като филм по него, нормално ли е това  Thinking
а как да разберем за какво тесто говориш ? newsm78
за кекс може и да е нормално,но за хляб  - не.
избери си верният отговор

# 274
  • Мнения: 115
Питане: 1/3 кубче жива мая на колко грама суха е равно?
Започвам козунака на еликсир,а нямам жива мая.  Confused
кубчето мая е 40 гр. или 42 беше - нямам в момента да видя.

1 ч.л. суха мая се равнява на 9 гр. прясна.
така по мои сметки 1/3 от 42 гр. = 14 гр., което в суха мая се равнява на 1 и 1/2 чаени лъжички.

# 275
  • Мнения: 7 779
Питане: 1/3 кубче жива мая на колко грама суха е равно?
Започвам козунака на еликсир,а нямам жива мая.  Confused
кубче на грам трудно се дели  Laughing
ако знаеш колко гр. тежи 1/3 от кубчето тогава ще се сметне на колко грама суха мая е равно.
предполагам че кубчето е 42 гр - 1/3 от него е 14 гр.
съотношението суха към жива е  1:3 .  или 14 : 3  е някъде около  4,6 - 4,7 гр суха мая.
ако кубчето ти е с друг грамаж смяташ по същият начин  Joy

# 276
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 4 807
За маята с две думи-суха/жива-1/3

# 277
  • Мнения: 1 054
Здравейте! Simple Smile Не съм писала тук откакто купих машината, но сега идвам да ви се похваля, че заредих козунака по модифицираната рецепта от Хлаба с айрян на Полин ... Мале, сложно!  Joy Та, Брадата ме зариби и сега го сложих.. До сега откакто е купена машината провал не съм имала и сигурно е време   hahaha

# 278
  • Мнения: 7 779
За маята с две думи-суха/жива-1/3
не е една трета (1/3) , а  едно към три (1:3). благодаря   bouquet

# 279
  • Мнения: 3 743
За маята с две думи-суха/жива-1/3
не е една трета (1/3) , а  едно към три (1:3). благодаря   bouquet

Да де, и аз това се опитах да напиша, ама може да не е станало ясно Blush

# 280
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 4 807
Е да де!Умни и схватливи!  bouquet

# 281
  • Мнения: 7 779
просто едно уточнение.
само преди няколко поста ставаше въпрос за 1/3 от кубчето мая.
а сега се говори за съотношение между 2 маи , което не е 1/3 (една трета) , а е  1 : 3.
всичко е за улеснение - да не объркваме колегите   bouquet

# 282
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 4 807
айде-е-е-е-е!

# 283
  • Добрич
  • Мнения: 757
Аз да попитам нещо пак, следя си топката на тестото при месенето, оформя се добре според мен, често добавям малко брашно, но забелязвам, че към края на месенето, след звуковия сигнал тестото започва да залепва за казанчето, по точно остава като филм по него, нормално ли е това  Thinking
а как да разберем за какво тесто говориш ? newsm78
за кекс може и да е нормално,но за хляб  - не.
избери си верният отговор

Бонго, за хляб става въпрос, ама защо така се получава незнам след сигнала за добавките започва леко затопляне и тогава започва така да ми лепне тестото по казанчето  newsm78 преди това си е на хубава топка според мен съвсем леко залепва част от тестото по казанчето, но се прибира отново в тестото при завъртането/дано обясних добре/
Това означава ли, че трябва още брашно да добавям, и докога е допустимо прибавянето на допълнително брашно, след сигнала може ли?

# 284
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Ето го и моето първо успешно козуначе:
 

Общи условия

Активация на акаунт