Машина за хляб -41част

• 85 516
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Ето го и моето производство днес:

Машината тоя път се предаде, поради това че се престарах и ѝ сложих голяма доза тесто, но успях да ги довърша ръчно.

# 406
Супер са дядо Хаджия, супер, да ви е сладко!

# 407
https://lh4.googleusercontent.com/_ep_YCoLbL5E/TbMmIB0cIQI/AAAAA … s512/DSC00624.JPG
https://lh6.googleusercontent.com/_ep_YCoLbL5E/TbMmIKXWusI/AAAAA … s576/DSC00625.JPG
Ето го и моят козунак. След като го правих цял ден,заради другите ми ангажименти-това стана.

# 408
  • София
Христос воскресе! Нека светлината на Неговото воскресение озари живота ви! Много здраве и благополучие на всички!

# 409
  • София
Христос Воскресе! Обич и топлота на всички!

Имам бързо питане - не съм си вкъщи и съм си шзела само мащинката (мулинекс 5023), но не и книжката - кога е последното премесване на програмата за фрнски хляб? Остават около 1 ч. и  50 минути и си мислех, че трябва да е минало, страх ме е да не изтърва момента, в който трябва да си оформя козунака.

# 410
Христос Воскресе,бъдете живи и здрави,и нека в кухните ви винаги да ухае на вкусно приготвени ястия.Весело посрещане на празника.

# 411
Воистина воскресе,компанията. Здраве,щастие,мир и любов

# 412
  • Варна
Здравейте Simple Smile
Взехме за подарък Мулинекс 3101 от промоцията на Метро. С моята машина никога не съм имала издънки , но с тая станаха вече две поредни и нито едни успешен хляб. При месенето не се получи никаква топка, брашното е по мярка, всичко си е по рецепта и НИЩО. Някой купил ли си я е вече?

# 413
Христос Воскресе! Хубави празници на всички   bouquet

http://pretynka.snimka.bg/cooking/neshto-si-tam.482176.23175523.big

# 414
Христос Воскресе!

На този Великден обрах овации навсякъде с козунаците, които замесих по рецептата на Ердинч.

Моите модификации по нея бяха - сложих 3 вида мазнина - 1:1:1 кр.масло:св.мас:олио(общо ок.90г). Добавих стафиди, накиснати в коняк, локум, стръкче карамфил и индийско орехче на върха на ножа. Ароматът е един път! И конци, конци, конци...

На всички, от които черпя опит и идеи в тази тема - бъдете много здрави!  bouquet

# 415
Христос воскресе и от мен.

# 416
Здравейте Simple Smile
Взехме за подарък Мулинекс 3101 от промоцията на Метро. С моята машина никога не съм имала издънки , но с тая станаха вече две поредни и нито едни успешен хляб. При месенето не се получи никаква топка, брашното е по мярка, всичко си е по рецепта и НИЩО. Някой купил ли си я е вече?

За това, че не се е получила топка, не е виновна машината. Възможни причини - грешна рецепта, грешно измерване на продуктите, некачествено брашно.   bouquet

# 417
  • Варна
Да, машината не е виновна Simple SmileОт неправилно мерене се е получило и вече всичко е о.к.Хляба е страхотен  Peace Peace

# 418
Барбера, моя опит (скромен,наистина,но пък си е мой  Sunglasses)показва,че не е задължително да става топка тесто.
Тези дни ми свърши маята и пробвах готовата смеска на "София мел" за хлебопекарни.Добавя се вода и малко олио. Докато свършат втасванията и месенията,тестото си беше абсолютно течно (гъстота като за палачинки,но не и топка),при печенето се надигна,коричката отгоре се пукна и всъщност стана страшно вкусен хляб. Всички други хлябове ми превтасваха,надигнат се много и при печенето хлътне надолу. Така и досега не разбрах количеството на маята ли е причината, качеството й ли или нещо друго.

# 419
Просто аз, опита ли с по-малко мая? Доста е изписано по въпроса с количеството мая, но не всеки има време да чете темите открай докрай.

Общи условия

Активация на акаунт