Машина за хляб -41част

• 85 504
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
  • ГР. ВАРНА
може ли да попитам нещо, вие мерителните лъжички ли ползвате, или обикновенни супена и чаена лъжица

и този хляб на програма за 1 кг. ли го пекахте

# 451
Според мен това нещо с 3 яйца едва ли може да се нарече хляб. По скоро е пита във формата на хляб. На мен лично хлябовете с яйца са ми странни на вкус и нямат нищо общо с нормалния хляб, който да става и за закуска и за обяд. предпочитам от това тесто да направя месеница.

# 452
Странно при мен рецептата за хляб с айрян на Полин е друга.. с 260гр. айрян и 1 яйце.. Сега ще я потърся цялата.. newsm78

Редактирам се направо

Хляб с айрян- polin_a

250мл. айрян
2 яйца
1,5 с. л. захар
1 с. л. сол
60 гр. разтопено масло
500 гр. брашно / може и малко повече
5гр. суха мая

Аз го правя с 1 яйце.. в тутамника също сложих 1.

# 453
  • Бургас
Втората рецепта е модифицирана за по-малки машинки Peace

# 454
  • София
Благодаря за отговора момичета - и аз се съмнявах, че пекарната не се мие в съдомиялна, но друго си е да попитам вас   bouquet

Сега гледах на Кенууд, модел ВМ 450. Някой ползвал ли е тази пекарна - уж била усъвършенствана, с вентилатор (каквото и да значи това).

# 455
Втората рецепта е модифицирана за по-малки машинки Peace
Прецакнала съм се значи... Връщам се на първата  Joy

# 456
  • Пазарджик/Лондон
BubolecheMeche , това е същият хляб, но по- малък - аз направих първо него, после този с 350 мл. айрян - вторият ми хареса повече, макар че като гледам рецептите - разликата е само в количествата Wink.Направих го с две яйца, че ми бяха големи Wink.

djuri , специално за тази рецепта ползвах чаени и супени лъжици, може и да са идентични с мерителните, не знам  newsm78.Иначе за рецептите от книжката си ползвам мерителните лъжички.Пробвай рецептата с по- малко айрян, тази , която е написала BubolecheMeche - това при положение, че машинката ти е с лимит до 1000 гр., ако е до 1500 - пробвай смело рецептата с 350 мл. айрян, страхотен хляб се получи .

mama Tin, сложих две яйца и вярно, по- вкусен е от обикновен хляб, но нали това е идеята Wink.Съгласна съм с теб, тестото е подходящо за пита или месеница, но и като хляб  ми хареса.Съпругът ми каза, че е като козуначен Wink.

# 457
Аелис, сигурно е невероятно вкусен , но доста калоричен. Определено не е за мен, за съжаление.

# 458
  • ГР. ВАРНА
аелис благодаря за отговора, моята е за 1500 и довечера ще го метна, предполагам че става на основна програма за 1 кг. хляб

# 459
  • Пазарджик/Лондон
Да, на такава го включих, на средно изпечена коричка.Само че втаса малко преди да започне печенето, притесних се да не превтаса и изключих машинката, включих я на програма, на която само пече, беше готов за 40 мин..При теб може и по- различно да е и да си стане на първа програма без излишните подробности, но аз да си кажа Wink.

# 460
И моята рецепта за хляба със айрян е като на АЕЛИС.Наистина става огромен и прекрасен.Във къщи правим само него,златния на Лабрекс,и Млечен хляб.

# 461
  • Пазарджик/Лондон
ditsan , може ли рецептата за Млечен хляб?

# 462
  • Paris, France
Благодаря за отговора момичета - и аз се съмнявах, че пекарната не се мие в съдомиялна, но друго си е да попитам вас   bouquet

Сега гледах на Кенууд, модел ВМ 450. Някой ползвал ли е тази пекарна - уж била усъвършенствана, с вентилатор (каквото и да значи това).

На този модел май влиза формата в съдомиялна, но не съм сигурна. Вентилаторът помага да се изпече и отгоре добре, което е слабо място на повечето пекарни. Този Кенууд е Ролс-Ройса на хлебопекарните тук. Има си отделение за ядки, осветление, програмируем е и то абсолютно програмируем, в смисъл всяка част на процеса. Не е особено шумна, макар, че Панасоник я бие по този параграф. Хубав хляб съм яла от нея и е доста популярна тук сред правещите хляб със закваска, защото е сред сравнително евтините (за около 130-140 евра), които правят и печат наистина добре. Бъркалката и пада и не остава в хляба. Имат добър сервиз и технологията си е тяхна. Успех каквото и да решиш.

# 463
Аз имам пак едно въпросче (сигурно риторично, за което предварително се извинявам)-вашите хлебопекарни си изпичат точно както си трябва, за времето, което е заложено нали Embarassed
Като е настроена за програма бял хляб със средна коричка, след изтичане на трите часа (и колкото още са прогамирани) изваждате едно абсолютно "средностатистическо" бяло хлебче, без никакво допълнително допичане. При препечена коричка излиза препечено хлебче и т.н. Rolling Eyes
С този Мулинекс 2000, направо ми мина желанието да пека... ooooh!

# 464
  • Пазарджик/Лондон
Lady Julie , и аз съм с Мулинекс, само където е 5023 - много хубаво се изпича хляба , като опция давам средна коричка и се изпича идеално.Не допичам допълнително, не ми се е налагало досега, но пък и имам машинката отскоро.

Общи условия

Активация на акаунт