Машина за хляб -41част

• 85 513
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Здравейте,

Прочетох блога за хлебопекарните, но не намерих инфо за почистване.

Мият ли се частите в съдомиялна?

# 436
Тефлон в съдомиялната? Не ми се струва добра идея, покритието ще се съсипе за нула време от препаратите. Аз си мия казанчето и бъркалката на ръка.

# 437
еее , ти пък искаш да не пипаш нищо .....
с мека гъба ,веро и хладка вода всичко измиваш.
ако ми немаш вера опитай в съдомиялната и после докладвай  hahaha

# 438
Имам следния проблем: с машина Мулинекс при изпичане на какъвто и да е хляб (и от малкия грамаж, и от по-големия) задължително трябва да се пусне допълнително изпичане и хлябът да се доопече поне още 20-тина минути. Иначе си остава суров и отвън и отвътре.
Така стана и с козунаците. Дефектът се получава и при задаване на нормалната коричка за изпичане, и при препечения вариант. Т.е. отложеният старт или печенето без надзор е изключено, което е меко казано неприятно. Меря съставките с електронна везна, опитах по няколко пъти с различни продукти, и със суха и с жива мая. Някой да е имал подобен проблем? Дали се дължи на някакъв дефект или аз не правя нещо както трябва Thinking
колко време ти трае печенето по програма ?
опитвала ли си да печеш само на програма  "печене" ?

# 439
в книжката изрично пише - НЕ....а и без книжка би трябвало да се ориентираш,че отговорът е пак същия Peace

# 440
Имам следния проблем: с машина Мулинекс при изпичане на какъвто и да е хляб (и от малкия грамаж, и от по-големия) задължително трябва да се пусне допълнително изпичане и хлябът да се доопече поне още 20-тина минути. Иначе си остава суров и отвън и отвътре.
Така стана и с козунаците. Дефектът се получава и при задаване на нормалната коричка за изпичане, и при препечения вариант. Т.е. отложеният старт или печенето без надзор е изключено, което е меко казано неприятно. Меря съставките с електронна везна, опитах по няколко пъти с различни продукти, и със суха и с жива мая. Някой да е имал подобен проблем? Дали се дължи на някакъв дефект или аз не правя нещо както трябва Thinking

Напиши рецептата (почти съм склонна да мисля, че машинката не е наред).

# 441
  • В града на тепетата
Преди Великден и аз си купих Мулинекс OW3101 от промоцията в Метро. Първо месих козунаците, които станаха супер, а вчера изпекох и първия хляб, който също много ни хареса, с тънка и хрупкава коричка, докато със старата ми Клатроник кората на хляба винаги беше дебела и твърда.  Peace

# 442
Честито, със здраве да си я ползваш!

# 443
  • В града на тепетата
Честито, със здраве да си я ползваш!
Благодаря mama Tin!  Hug
 Дано да съм от полза на такива като мен, които се чудят каква машинка да си купят.   Peace

# 444
  • Пазарджик/Лондон
 Вчера направих хляба с айрян на Полин:

Мноооого вкусен, но ме изненада с размера си - моята машинка е с капацитет 1500 гр. , а този хляб почти докосна стъклото, за момент се притесних , че няма да се получи.Наистина вкусен хляб, ще се прави често.

Да ви попитам нещо - кърпите, с които завивате хляба, с какво ги перете?Моите ароматизират хляба, а не ми се иска да е така Rolling Eyes.

И още един въпрос - като махна бъркалките има тесто , полепнало по вътрешността им - кисна ги с вода и част от него пада, но друга си остава залепнала - как я почиствате?Около осите, на които се поставят бъркалките също има тесто, което леко се е "вклинило" в едни малки улейчета - тях как почиствате?

# 445
Аелис, много хубаво се е изпекло хлебчето ти! В Мулинекса винаги слагам кисело мляко и вода, както и яйце (иначе не ми е вкусен хлябът).
Рядко ми се налага да увия хляб, но все пак понякога ползвам кърпа. Пера с Ариел, но не ползвам ароматизатори и омекотители (половинката не ги долюбва). Иначе изпечения хляб го слагам на решетката във фурната и там си стои, докато свърши. Ако ми потрябва фурната, слагам в найлонов плик.
Като помощен инструмент ползвам клечка за зъби при почистване на бъркалките, а около осите обикновено ръчно почиствам (рядко ползвам клечка).

# 446
Рецептата за хляб беше точно същата, която е описана в книжката. Пробвах вариант 1 кг. и 750г., съответно със суха и с жива мая. За козунаците ползвах хвалената в готварския рецепта, която наистина стана превъзходна. Но.... с допълнително изпичане от 20 минути, а и ние предпочитаме хубава препечена коричка.
За съжаление машината е Мулинекс 2000, а изобщо не съм се сетила да я проверявам толкоа щателно и тук. А трябваше...На всичкото отгоро в магазина ми я препоръчаха #2gunfire #Cussing out
И сега се чудя как точно да постъпя, защото е ясно че с фолио или с допълнително изпичане става, но не съм дала толкова пари на вятъра, за да не мога да си разчитам времето и да я пека все едно е обикновената ми фурна Tired ooooh!

# 447
  • Пазарджик/Лондон
alys , благодаря ти Hug.Аз си мислих, че задължително трябва да се увива в кърпа Rolling Eyes.Твоят вариант ми е по- удобен - щи изстива на решетка, а после в найлон Wink.

# 448
може ли да ме насочите към тази рецепта на Полин,че ме мързи да ровя назад? БуболечеМече, тези тутманици направо са страхотни Heart Eyes
Аелис, аз винаги накисвам машината след като извадя хляба и полепналото тесто само се отделя.Около осите не почиствам с нищо,само с гъбата и не съм имала проблем.Съпругът ми ме предопреди да не ползвам клечки за зъби или нещо друго за осите,защото можело да стане нещо си,но забравих какво...Вътре,в кръгчетата на самите бъркалки,почиствам с малка четка,която вкарвам вътре /четка за биберони - умален вариант на четка за шишета/, а понякога с нея минавам и около осите Peace
Аз винаги увивам хляба с кърпа,която пера в пералнята заедно с другите кърпи, обаче допреди да прочета тук, не съм и предполагала,че може хлябът да поема миризмата на прахта Peace ще пробвам и аз с решетката на фурната,както предлага Алис Wink
лейди Джули, и аз съм склонна да мисля,че проблемът  е в машината/реотани/мощтност, а не в рецептите Peace

# 449
  • Пазарджик/Лондон
tuly, копирам ти рецептата така, както съм си я свалила от темата с рецепти :

ХЛЯБ С АЙРЯН – ОГРОМЕН

350 мл айрян
3 яйца /по-малки/
2 с.л. захар /непълни/
1 с.л. сол
75 г краве масло
670 г брашно
1 пакет суха мая 7 г.

Малко повече брашно ми пое на мен тестото , за да стане хубава топка.Много голям стана, да знаеш Wink.

Общи условия

Активация на акаунт