Машина за хляб -41част

  • 84 262
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
  • София
  • Мнения: 62
Внимателно ви изчетох всички,които са писали за козунаците,но нещо не разбрах.
В блога пише,че козунаци НЕ се правят с програмата за сладък хляб.Е,моята Silver crest няма програма за френски хляб,както споменавате тук.Значи ли това,че трябва да се откажа от козунаците?  Rolling Eyes Cry
Но има програма за пухкав хляб (№2) Peace
Аз пускам първо да измеси веднъж на тази програма,но краткия вариант,след което си я пускам на пълна програма.

# 76
  • Мнения: 7 779
А как стои въпроса с конфитюрите в хлебопекарната, четох някъде, че се повреждали, наистина ли е така и ако да, се чудя защо въобще има такава пограма
то и от пържолите се поврежда организма ама .... дай ги насам  hahaha
всичко е за привличане на клиенти. реално погледнато от всичките програми на машината се използват основно 3-4 до 5 програми.

# 77
  • Добрич
  • Мнения: 757
Абе бат Бонго, аз сериозно се бях замислила да си правя конфитюр през лятото
И аз чакам за пържолки ама нямааааааа  Confused

# 78
  • Мнения: 7 779
Абе бат Бонго, аз сериозно се бях замислила да си правя конфитюр през лятото
И аз чакам за пържолки ама нямааааааа  Confused
ами направи си де. кво чакаш  hahaha
да не мислиш,че ако не правиш сладко машината ще ти е вечна?  newsm78

# 79
  • Добрич
  • Мнения: 757
Ще си направя и още как, само чакам да узреят плодовете на село  bowuu

# 80
  • Мнения: 3 428
Аз да се поправя малко - току що си погледнах чувала, ми той бил 25кг Laughing
 Значи за 25кг - 20 лв Peace

# 81
  • Мнения: 1 111
.... и вчера реших отново да направя, но сложих малко повече захар и стана сбит, не бухна, друго ново, което сложих беше локум и сега незнам от повечето захар ли стана така или от локума
ако прочетеш в блога за козунаците /малко по-нагоре дадох линк/,там се визира именно това,че от многото захар козунакът става сбит...за да  е по-сладък козунакът, аз обилно ръся отгоре със захар
иначе като рецепта съставките на козунака с аедни  исъщи,според мен,варира само количестото яйца и мляко, а от там и брашно Peace
за конфитюрите - и аз четох,че се скапват машините от тях и не бих рискувала на моята,че не мога да си я прежаля,но ако беше от по-евтините марки знам ли-може би щях да направя една пробичка...а,както щях да пробвам и супа да направя в машината,като Ердинч... Peace
 /ей сега Бонго ще се включи за чорапите и прането им/
а относно съхранението на брашно от чували-ние пресипваме в хартиени малки торбички и запечатвам Wink

# 82
  • Австрия
  • Мнения: 28
НУДЕЛ никой не е казал,че не вярваме ами искаме да видим постиженията ви.Лошо няма нали?Много ти е красив хляба.

Не се притеснявай, няма нищо лошо  Wink Аз обичам да се хваля с постиженията си.  Peace
Радвам се, че ти е харесал хляба. А какъв аромат се разнесе като се изпече, нямам думи.

# 83
  • Мнения: 315
Благодаря, Дес,
Подариха ми хлебопекарната с 3 пакета разлилни брашна на Техра и резултатите са сполучливи. Но идва време за нова покупка и ме интересуват и вашите впечатления от различните марки.

Моля те, дай някоя рецепта с брашната на "Техра", която е сполучлива? Имам на тази фирма "Грахам" и "Ръжено-пшенично", но опитите ми да направя нещо с тях досега са пълен провал. Sad

Правих хляб от бялото и ръженото на Техра, но ще дам точните пропорции като се прибера довечера, че сега пиша от служебния.
Ето рецепта от моята книжка,която става сполучлива
вода/мляко 300мл
маргарин /масло 1 1/2 с.л.
яйца 1
сол 1 ч.л.
захар 1 с.л.
брашно тип 500 -360г /2ч
пълнозърнесто 180г / 1ч
суха мая 1 ч.л.

програма за пълнозарнест хляб -3ч40ми

В момета пека такъв хляб, но чак като сложих маята видях, че съм купила  и сложила такава с изтекъл срок на годност и сигурно ще се провали  рецептата. Мога ли да направя нещо на по-късен етап?

# 84
  • Мнения: 7 779
В момета пека такъв хляб, но чак като сложих маята видях, че съм купила  и сложила такава с изтекъл срок на годност и сигурно ще се провали  рецептата. Мога ли да направя нещо на по-късен етап?
ами сложи читава мая и пак пусни да се меси (10-на мин), а после и да втаса   bouquet

# 85
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 179
Няма да ти се прецака хляба от маята.Не се шашкай.Само не схванах кой го измисли това,че от правенето на сладко се прецаквала пекарната?Айде признавайте си.

# 86
  • Мнения: 7 779
Няма да ти се прецака хляба от маята.Не се шашкай.Само не схванах кой го измисли това,че от правенето на сладко се прецаквала пекарната?Айде признавайте си.
то не е измислено. някои , които са правили сладко, споделиха това.   bouquet

# 87
  • Мнения: 1 111
мисля,че Дядо Хаджия беше споделил,стига да не греша,де...но имам съвсем ясен спомен,че четох тук някъде това,защото и аз исках да правя сладко,попитах тук и ми беше отговорено ,че има опасност за машината...но има и успешни опити,така че,който иска да пробва... Peace

# 88
  • София
  • Мнения: 3 874
iv.elina, много е писано през годините в темите, за повреждане на машинките от сладкото. Аз съм една от потърпевшите, първата ми машинка се скапа точно от това, мисля че беше през 2006 година. Ето едно много добро обяснение на Ердинч, за това какво се случва с машинката. Аз повече не рискувам да правя сладко в нея, но всеки си преценява сам Peace.
Цитат на: Ердинч
от тук

....много се обсъжда по въпроса и в предишните теми

понеже нямам много време, да се помъча да обобщя проблема много накъсо със две три думи, 

* най големият и единствен проблем при правене на сладко е че сока на сладкото прониква между разхлабената ост и втулка на бъркалката 
* а след изстиване на контейнера, сока на сладкото проникнало между оста и втулката се втвърдява,
* и ти без хабер от това състояние си напълваш контейнера със продукти и се мъчиш да включиш машината а то "пустото"не ще 
* проникналата между оста и втулката сок блокира оста и машината не може да я завърти, в следствие на това блокиране ти се счупват запчатките на машината или ти изгаря направо електромоторчето

# 89
  • Добрич
  • Мнения: 757
Ясно, отказахте ме да правя конфитюр, благодаря че споделихте всички
За захарта в козунаците вече ще имам едно наум, малко количество+подсладител или както е по рецепта, а за локума да питам, сложих го при сигнала заедно със стафидите, грешка ли е според вас

Общи условия

Активация на акаунт