Машина за хляб -41част

• 84 237
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
Ето рецепта от моята книжка,която става сполучлива
вода/мляко 300мл
маргарин /масло 1 1/2 с.л.
яйца 1
сол 1 ч.л.
захар 1 с.л.
брашно тип 500 -360г /2ч
пълнозърнесто 180г / 1ч
суха мая 1 ч.л.

програма за пълнозарнест хляб -3ч40ми

Ето ми го хлебчето по твоята рецепта:  1 2  3

Доволна съм от резултата и най-вече, че брашната на "Техра" няма да отидат в боклука, както се бях засилила.  Hug

# 121
аз до сега в моята машина - Мулинекс 5023.... (моятa e същaта)
.... и за какви 9 минути говориш? - след като програма Френски хляб приключи с втасването и точно преди да започне печенето - забелязах, че козунака не е достатъчно бухнал, та пробвах метода с изключването на машината, която помни програмата 10 мин и после тръгва от там до където е стигнала.. да ама не - аз направо спрях програмата.. след 10 мин наистина тестото беше набухнало достатъчно и пекох на програма Погача печене. При мен тестото за козунак изпълва казанчето... замесено с 2 ч.л. суха мая - при мен маята беше жива активирана мая половин кубче (20г) в 125 мл прясно топло мляко и 1 с. л. захар и може би за това втасването беше по-бавно, но в резултат си изпълни нормата - стана си до ръба
Днес ще направя втори опит с тази рецепта, искам да изчистя това недоразумение с печенето и да видя дали пак ще докарам толкова хубави конци и сладост едновременно. Ще ви покажа опит след 4 часа и след това ако някой се интересува ще споделя и рецепта.

Ето и снимката на вчерашният опит:

# 122
Здравейте, момичета, и момчета  #2gunfire
имам въпрос, вече зва пъти се опитвам да направя козунак ......

# 123
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Айде-е-е-е-е!Пак има гърмежи.

# 124
Айде-е-е-е-е!Пак има гърмежи.
така ще е докато сме дискриминирани.  #2gunfire
дори при комунизма всяко събрание или конгрес започваше с обръщението "другарки и другари..."[ - независимо че в залата можеше да няма другарки или другари .
а в днешно време мисля, че е наложително да се пише и за двата пола - другарки и другари,дами и господа, момичета и момчета ......   bouquet/color]

# 125
Днес ще направя втори опит с тази рецепта, искам да изчистя това недоразумение с печенето и да видя дали пак ще докарам толкова хубави конци и сладост едновременно. Ще ви покажа опит след 4 часа и след това ако някой се интересува ще споделя и рецепта.

Ето и снимката на вчерашният опит:

аз да попитам - като си видяла че козунака върви към прегаряне защо не си предприела необходимите мерки ?  #2gunfire
все едно , че си оставила всичко да изгори при пожар и чак след това да се обадиш на пожарната и да започнеш да гасиш пожара с подръчни средства .  hahaha
отиваш на поправителен.  #2gunfire

# 126
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
БГ защо си мислиш,че не се интересуваме?

# 127
аз да попитам - като си видяла че козунака върви към прегаряне защо не си предприела необходимите мерки ?  #2gunfire
все едно , че си оставила всичко да изгори при пожар и чак след това да се обадиш на пожарната и да започнеш да гасиш пожара с подръчни средства .  hahaha
отиваш на поправителен.  #2gunfire

Като го гледах през прозореца - беше получил добър загар, исках да е по-хрупкав и чаках да стане по-тъмен отгоре... но се оказа, че нагревателя е отстрани и за да стане отгоре толкова тъмен, означава изгорял отстрани..  Малко да имаш, ама да ти дойде навреме...  newsm78 Та изводът е -  когато печеш в хлебопекарната - хубав цвят отгоре, означава въглен отсрани - така че трябва да е по-леко препечена коричката..
пак откривам топлата вода...  bowuu

БГ защо си мислиш,че не се интересуваме?
Не мисля, че не се интересувате.. Но мисля, че трябва да се изгладят въпросителните в една рецепта, преди да я споделиш.. Искам да стане перфектен - и публикувам!   chef

# 128

Изкусителни козунаци виждам! Heart Eyes  bouquet

Днес пекох една шарлотка, дълго се чудих дали да пробвам, пък се прежалих. Оказа се, че изобщо не е трябвало да се чудя, получи се нещо много вкусно. Не е като шарлотките от печката, не знам с какво да го сравня, но стана страшно вкусно и страшно много ми хареса. Като гледам, обаче, колко измухах, още гореща, май трябва да си забраня да я правя или пък много рядко да я пека. Слагам рецептата, който иска да пробва, супер е! Peace

ШАРЛОТА

3 яйца
200 гр захар
Ванилия – сложих течна на Йоткер
Всичко това се разбива с миксер 3-4 мин и се изсипва в контейнерчето.
Добавят се 285 гр брашно и 3ч.л. бакпулвер (1 пакетче на Йоткер 10 гр)
3 средни ябълки, нарязани на кубчета при сигнала.

Печем на 10 програма – Кекс. При мен е 1.50ч. В тестото, освен ябълките, добавих стафиди, орехи натрошени и шоколадови люспички. Стана фантазия! Преди да извадите шарлотката, леко с дървена или друга подходяща шпатулка отделете от стените на контейнера.

# 129
  • София
Ехаа, тъкмо се чудех какво сладичко да направя...Благодаря, Labrex, днес е шарлотен ден  Hug

# 130
labrex, и мен ме изкуши с шарлотата си.Ще се пече сега,а ще се яде за закуска.  Hug

# 131
lucy60, Просто аз, пробвайте, на мен ми се стори много вкусна. Че топла и с масло мазах филийки........ Embarassed За пръв я правя, но стана много добре! Peace   bouquet

# 132
Моята програма за кекс не ми дава възможност да добавям разни неща като ябълки за шарлотата.Дали мога да я изпека на програмата за сладък хляб? Тя е доста по-дълга (3ч. и кусур),но мога да добавям разни неща. Или да сложа ябълките преди печенето на програмата за кекс?
labrex,а за какъв грамаж зададе да пече твоята шарлота?

Помагайте,моля ви,че започнах вече с рецептата.  Praynig

# 133
Моята програма за кекс не ми дава възможност да добавям разни неща като ябълки за шарлотата.Дали мога да я изпека на програмата за сладък хляб? Тя е доста по-дълга (3ч. и кусур),но мога да добавям разни неща. Или да сложа ябълките преди печенето на програмата за кекс?
labrex,а за какъв грамаж пече своята шарлота?

Дано се включи някой разбиращ, аз няма да мога да помогна, само много ми се виждат тия 3 часа, при 1.50 при мен newsm78 Когато пека италиянский хляб слагам всички компоненти в началото, хич не чакам сигнал. Не знам дали и при теб няма да може така с шарлотката?
Машинката ми е за 700 и 900 гр. Когато пека хляб винаги е на 900, тя така си беше, като я взех, не съм я слагала аз. Днес на шарлотката се вгледах, че няма стрелка нито на 700, нито на 900 гр, само на средна коричка. Така се пече.

# 134
  • Разград
labrex,а за какъв грамаж зададе да пече твоята шарлота?

Добавяш каквото решиш по време на месенето,да речем 5-7 минути след като започне програмата.

Общи условия

Активация на акаунт