Машина за хляб -41част

  • 84 237
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 3 922
Ето рецепта от моята книжка,която става сполучлива
вода/мляко 300мл
маргарин /масло 1 1/2 с.л.
яйца 1
сол 1 ч.л.
захар 1 с.л.
брашно тип 500 -360г /2ч
пълнозърнесто 180г / 1ч
суха мая 1 ч.л.

програма за пълнозарнест хляб -3ч40ми

Ето ми го хлебчето по твоята рецепта:  1 2  3

Доволна съм от резултата и най-вече, че брашната на "Техра" няма да отидат в боклука, както се бях засилила.  Hug

# 121
  • Мнения: 12
аз до сега в моята машина - Мулинекс 5023.... (моятa e същaта)
.... и за какви 9 минути говориш? - след като програма Френски хляб приключи с втасването и точно преди да започне печенето - забелязах, че козунака не е достатъчно бухнал, та пробвах метода с изключването на машината, която помни програмата 10 мин и после тръгва от там до където е стигнала.. да ама не - аз направо спрях програмата.. след 10 мин наистина тестото беше набухнало достатъчно и пекох на програма Погача печене. При мен тестото за козунак изпълва казанчето... замесено с 2 ч.л. суха мая - при мен маята беше жива активирана мая половин кубче (20г) в 125 мл прясно топло мляко и 1 с. л. захар и може би за това втасването беше по-бавно, но в резултат си изпълни нормата - стана си до ръба
Днес ще направя втори опит с тази рецепта, искам да изчистя това недоразумение с печенето и да видя дали пак ще докарам толкова хубави конци и сладост едновременно. Ще ви покажа опит след 4 часа и след това ако някой се интересува ще споделя и рецепта.

Ето и снимката на вчерашният опит:

# 122
  • Мнения: 7 779
Здравейте, момичета, и момчета  #2gunfire
имам въпрос, вече зва пъти се опитвам да направя козунак ......

# 123
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 179
Айде-е-е-е-е!Пак има гърмежи.

# 124
  • Мнения: 7 779
Айде-е-е-е-е!Пак има гърмежи.
така ще е докато сме дискриминирани.  #2gunfire
дори при комунизма всяко събрание или конгрес започваше с обръщението "другарки и другари..."[ - независимо че в залата можеше да няма другарки или другари .
а в днешно време мисля, че е наложително да се пише и за двата пола - другарки и другари,дами и господа, момичета и момчета ......   bouquet/color]

# 125
  • Мнения: 7 779
Днес ще направя втори опит с тази рецепта, искам да изчистя това недоразумение с печенето и да видя дали пак ще докарам толкова хубави конци и сладост едновременно. Ще ви покажа опит след 4 часа и след това ако някой се интересува ще споделя и рецепта.

Ето и снимката на вчерашният опит:

аз да попитам - като си видяла че козунака върви към прегаряне защо не си предприела необходимите мерки ?  #2gunfire
все едно , че си оставила всичко да изгори при пожар и чак след това да се обадиш на пожарната и да започнеш да гасиш пожара с подръчни средства .  hahaha
отиваш на поправителен.  #2gunfire

# 126
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 179
БГ защо си мислиш,че не се интересуваме?

# 127
  • Мнения: 12
аз да попитам - като си видяла че козунака върви към прегаряне защо не си предприела необходимите мерки ?  #2gunfire
все едно , че си оставила всичко да изгори при пожар и чак след това да се обадиш на пожарната и да започнеш да гасиш пожара с подръчни средства .  hahaha
отиваш на поправителен.  #2gunfire


Като го гледах през прозореца - беше получил добър загар, исках да е по-хрупкав и чаках да стане по-тъмен отгоре... но се оказа, че нагревателя е отстрани и за да стане отгоре толкова тъмен, означава изгорял отстрани..  Малко да имаш, ама да ти дойде навреме...  newsm78 Та изводът е -  когато печеш в хлебопекарната - хубав цвят отгоре, означава въглен отсрани - така че трябва да е по-леко препечена коричката..
пак откривам топлата вода...  bowuu

БГ защо си мислиш,че не се интересуваме?
Не мисля, че не се интересувате.. Но мисля, че трябва да се изгладят въпросителните в една рецепта, преди да я споделиш.. Искам да стане перфектен - и публикувам!   chef

# 128
  • Мнения: 22 867

Изкусителни козунаци виждам! Heart Eyes  bouquet

Днес пекох една шарлотка, дълго се чудих дали да пробвам, пък се прежалих. Оказа се, че изобщо не е трябвало да се чудя, получи се нещо много вкусно. Не е като шарлотките от печката, не знам с какво да го сравня, но стана страшно вкусно и страшно много ми хареса. Като гледам, обаче, колко измухах, още гореща, май трябва да си забраня да я правя или пък много рядко да я пека. Слагам рецептата, който иска да пробва, супер е! Peace

ШАРЛОТА

3 яйца
200 гр захар
Ванилия – сложих течна на Йоткер
Всичко това се разбива с миксер 3-4 мин и се изсипва в контейнерчето.
Добавят се 285 гр брашно и 3ч.л. бакпулвер (1 пакетче на Йоткер 10 гр)
3 средни ябълки, нарязани на кубчета при сигнала.

Печем на 10 програма – Кекс. При мен е 1.50ч. В тестото, освен ябълките, добавих стафиди, орехи натрошени и шоколадови люспички. Стана фантазия! Преди да извадите шарлотката, леко с дървена или друга подходяща шпатулка отделете от стените на контейнера.

# 129
  • София
  • Мнения: 4
Ехаа, тъкмо се чудех какво сладичко да направя...Благодаря, Labrex, днес е шарлотен ден  Hug

# 130
  • Мнения: 804
labrex, и мен ме изкуши с шарлотата си.Ще се пече сега,а ще се яде за закуска.  Hug

# 131
  • Мнения: 22 867
lucy60, Просто аз, пробвайте, на мен ми се стори много вкусна. Че топла и с масло мазах филийки........ Embarassed За пръв я правя, но стана много добре! Peace   bouquet

# 132
  • Мнения: 804
Моята програма за кекс не ми дава възможност да добавям разни неща като ябълки за шарлотата.Дали мога да я изпека на програмата за сладък хляб? Тя е доста по-дълга (3ч. и кусур),но мога да добавям разни неща. Или да сложа ябълките преди печенето на програмата за кекс?
labrex,а за какъв грамаж зададе да пече твоята шарлота?

Помагайте,моля ви,че започнах вече с рецептата.  Praynig

# 133
  • Мнения: 22 867
Моята програма за кекс не ми дава възможност да добавям разни неща като ябълки за шарлотата.Дали мога да я изпека на програмата за сладък хляб? Тя е доста по-дълга (3ч. и кусур),но мога да добавям разни неща. Или да сложа ябълките преди печенето на програмата за кекс?
labrex,а за какъв грамаж пече своята шарлота?

Помагайте,моля ви,че започнах вече с рецептата.  Praynig

Дано се включи някой разбиращ, аз няма да мога да помогна, само много ми се виждат тия 3 часа, при 1.50 при мен newsm78 Когато пека италиянский хляб слагам всички компоненти в началото, хич не чакам сигнал. Не знам дали и при теб няма да може така с шарлотката?
Машинката ми е за 700 и 900 гр. Когато пека хляб винаги е на 900, тя така си беше, като я взех, не съм я слагала аз. Днес на шарлотката се вгледах, че няма стрелка нито на 700, нито на 900 гр, само на средна коричка. Така се пече.

# 134
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Моята програма за кекс не ми дава възможност да добавям разни неща като ябълки за шарлотата.Дали мога да я изпека на програмата за сладък хляб? Тя е доста по-дълга (3ч. и кусур),но мога да добавям разни неща. Или да сложа ябълките преди печенето на програмата за кекс?
labrex,а за какъв грамаж зададе да пече твоята шарлота?

Помагайте,моля ви,че започнах вече с рецептата.  Praynig


Добавяш каквото решиш по време на месенето,да речем 5-7 минути след като започне програмата.

Общи условия

Активация на акаунт