Машина за хляб -41част

• 85 490
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Момичета благодаря ви за отговорите относно екзотичните брашна. май ще пробвам да си намеря само брашно от лимец, а просото ще го оставим за папагалчетата.
Брат ми ми смля пшеница на неговата машинка и си имам натурално грахамено брашно, супер е, повече няма да купувам пакетирано такова от мелница. Иначе от ръженото брашно на една фирма от гр. Камено съм много доволна.

Аз правих от лимец - хлябът има леко странен аромат, но е вкусен. А ръжено брашно съм ползвала на ЕТ ТИТ и съм доволна. Изобщо тровя семейните членове с всякакви експерименти  Laughing Синът ми вече отказва да яде моя хляб, защото все е пълен с разни семки и ядки и не е бял като от магазина  Laughing

# 496
И моето ръжено е от тази фирма , и моята девойка все мърка за бял хляб, ама мен като ме сърбят ръцете да експериментирам, ще ме търпят.

# 497
Марито , ако беше само бял и такъв, като този който си показал на снимката, въобще нямаше да смятам, че не пече. Но при няколко пъти изпечен (според машината) хляб и козунак, отгоре си беше изцяло сурово Naughty

# 498
Lady Julie,  тогава остава наистина проблема да е машинката ти.  Hug

# 499
  • София
Искам да попитам някой пробвал ли е да добавя към бялото брашно - нахутено, оризово, соево, от просо и тн? Ако да, какъв е резултата?

Да добавял съм и много съм доволен. Нахутеното специално много се хареса на маята, соевото го ползвам когато правя постен козунак и то ми замества яйцата и млякото, оризовото го предпочитам по скоро в кори за баница и брикове (арабски бюреци с най различни плънки). Когато ще ги ползвате като добавки има лимит колко да е тяхното количество - в блога на темата ще видите материал за това.

Момичета и момчета Grinning, днес правих козунак за пръв път в живота си и резултата е ..... как да го нарека незнам Mr. Green, много отчайващ на квадрат ooooh! Mr. Green, по-зле не съм правила нещо. Машинката не ми е виновна, там само го месих и втаса, пекох го във фурната, по-скоро мисля че брашното нещо не уцелих, нямам кухненска везна и приех че една мерителна чашка е равна на една чаена чаша, т.е. 130 гр. брашно, но определено не се получи тестото, като правих хляб се оформи хубава топка, а тук малко мажеше под бъркалката. Трябва да си купя везна май.

Аз друг въпрос имах, но се отплеснах Laughing(наистина много се разочаровах, но пак ще пробвам скоро да видим какво ще направя този път Mr. Green), каква марка и тип брашно ползвате, кои са най-хубави, днес взех някакво бяло брашно тип 450, за първи път виждам, да не би заради него да не ми се е получил козунака. Mr. Green Joy

Lady Julie, при мен хляба не е недопечен в никакъв случай, коричката отгоре наистина е доста светла, но хляба като се разреже изглежда като този, който iri_is е пуснала.

Бях написал едно дълго обяснение, но реших да го изтрия. Може би следващия път ще успеете. А ако мога да си позволя един съвет - не си купувайте везна тя не ви трябва.

# 500
Здравейте и от мен.
И аз нямам везничка, но и не ми трябва. Налучкала съм правилното количество и си ползвам чашките за мерки. За хляб 750 гр. - 250 мл. течност + 6 к. ч. брашно (от 100мл.), за хляб 1 кг. - 300 кг. течност + 8 к.ч. брашно.
С мелначката съм си смляла различни зърнени: елда, ръж, жито, овесени ядки, изсушени кълнове от жито и слагам по 2 с.л. по избор в хляба. Машинката ми е мулинекс 200034. А за козунака - рецептата на Max mama е страхотна, мн. сполучлива. За което мн. ти благодаря Max mama, да си жива и здрава.

# 501
Да споделя само, че и аз правих хляба с айрян с пълнозърнесто брашно и стана много добре, замених само маслото с олио и правих малката доза с 2 ч.л. суха мая  chef

Мъжът ми ми се смее, че два хляба ми станали добре и сега вече не съм можела да се спра да експериментирам  Laughing

# 502
  • София-Младост
Сега знам защо отглагах покупката на този уред-много сложно изглежда всичко...но пък за добро или зло ми подариха. И след като 2 седмици упорито го заобикалям днес реших все пак да го сефтосам. Чета в книжката някакви рецепти, обаче нищо не разбирам. Изсипвам всички продукти избирам си програмата и край...така ли? Тя си има и месене и втасване и печене... ? Поне така пише...но чак когато я пусна ли мога да разбера коко време продължава цялата операция, това не го пише никъде Sad И в основните рецепти пише вода, брашно и мая колко се слага...сол и захар на око ли? Аз обещавам да се върна и да чета, но ако някой все пак даде две думи за разяснение ще съм благодарна.   chef

# 503
  • София
Ако не ти е късно...,прочети началото на този линк http://store1.data.bg/gato/Recipe%20for%20Breadmaker.htm#_Toc102190821
Много ще ти е полезно да прочетеш линковете на първа страница от темата!
За солта и захарта в рецептите...Ами не може да няма поне сол.Прегледай ги пак.
Другия вариант ти е да си избереш рецепта и от тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.0
Не е сложно!Успех newsm10!

# 504
  • Пазарджик/Лондон
Да си покажа днешният кекс :

# 505
Като стана дума за кексове.
И аз правих по рецепта на Аелис, малко експериментирах, но стана много вкусен.
Но си имаше и недостатък.Коричката стана много дебела и твърдичка.Идеи защо се получава така?
Аз го обичам повече с тази коричка, но виждам, че на Аелис не е така, значи бъркам някъде  Thinking

# 506
  • Пазарджик/Лондон
На програмата за кекс ли ги правиш?Не знам защо ти се получава дебела коричка, при мен не е така newsm78.Да не би брашното да идва в повече?А пък и след като е вкусен - не е голям проблем Wink.То аз съм начинаеща в работата с машинката, може по- опитните да дадат съвет Wink.

# 507
Като видях снимката, че да ви питам- в пекарните става ли ви пухкав и дунапренен кекса или е по-скоро сбит като щолен? Аз нещо не мога да си представя да се получи такъв, какъвто става след като се разбие сместа с миксер и т.н. и т.н..... от този тип да речем: http://www.recepti.lamqta.com/recs/images/C_2340@1261421674.jpg

# 508
  • София
Цитат на: advise link=top

:Сега гледах на Кенууд, модел ВМ 450. Някой ползвал ли е тази пекарна - уж била усъвършенствана, с вентилатор (каквото и да значи това).[/quote

На този модел май влиза формата в съдомиялна, но не съм сигурна. Вентилаторът помага да се изпече и отгоре добре, което е слабо място на повечето пекарни. Този Кенууд е Ролс-Ройса на хлебопекарните тук. Има си отделение за ядки, осветление, програмируем е и то абсолютно програмируем, в смисъл всяка част на процеса. Не е особено шумна, макар, че Панасоник я бие по този параграф. Хубав хляб съм яла от нея и е доста популярна тук сред правещите хляб със закваска, защото е сред сравнително евтините (за около 130-140 евра), които правят и печат наистина добре. Бъркалката и пада и не остава в хляба. Имат добър сервиз и технологията си е тяхна. Успех каквото и да решиш.

Благодаря за отговора! На този модел ще се спра, щом наистина е добър.

# 509
  • Пазарджик/Лондон
Като видях снимката, че да ви питам- в пекарните става ли ви пухкав и дунапренен кекса или е по-скоро сбит като щолен? Аз нещо не мога да си представя да се получи такъв, какъвто става след като се разбие сместа с миксер и т.н. и т.н..... от този тип да речем: http://www.recepti.lamqta.com/recs/images/C_2340@1261421674.jpg

Кексчето, което направих по рецепта от книжката стана много поресто, мекичко и пухкаво, въобще не беше сбито.
Това, което съм показала на предната страница , е по- плътно, но в никакъв случай не прилича на щолен - на кекс си прилича Wink.

Общи условия

Активация на акаунт