Машина за хляб -41част

• 85 490
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
 newsm12  Момичета и момчета, има ли специална пита или погача за Гергьовден? Ако има такава рецепта, моля да я споделите. Не, че другите пити или погачи не стават. А дали има нещо по-специално за този празник? Може би украсата? Или да търся в друг форум...

# 511
  • София/Варна
А дали има нещо по-специално за този празник? Може би украсата? Или да търся в друг форум...
Да, специфичното е точно украсата - агне, кошара с овце или овчарска гега.

# 512
Като видях снимката, че да ви питам- в пекарните става ли ви пухкав и дунапренен кекса или е по-скоро сбит като щолен? Аз нещо не мога да си представя да се получи такъв, какъвто става след като се разбие сместа с миксер и т.н. и т.н..... от този тип да речем: http://www.recepti.lamqta.com/recs/images/C_2340@1261421674.jpg
Всъщност аз го разбивам преди това с миксер  и си стана много пухкав.

Аелис, на програмата за кекс го пекох. Rolling Eyes

# 513
  • Пазарджик/Лондон
Грозното Пате , аз само яйцата и захарта леко разбърквам, колкото да се разтопи захарта - останалото оставям на машинката Wink.На мен по- дебела коричка ми се получава на хлебчетата, които пека на програма Френски хляб, на останалите и на кексовете няма дебела коричка.

# 514
В момента се пече хляб с айрян и остават 50 мин., а вече почти е залепнал за капака. Дали ще се изпече и как  ще го извадя незнам.

# 515
  • Пазарджик/Лондон
smyrfieta , не знам какво да те посъветвам - няколко пъти казах, че хлебчето става много голямо, това с 350 мл. течност и при мен почти докосна капака, но се спря навреме.Ти с колко мл. течност го направи?

# 516
  • София
В момента се пече хляб с айрян и остават 50 мин., а вече почти е залепнал за капака. Дали ще се изпече и как  ще го извадя незнам.

Ще се изпече,не се притеснявай,но ще миеш капак!
Аелис,аз правя това с 260мл. айрян и няма проблем/моите машини са за 1250гр хляб/.

# 517

Ще се изпече,не се притеснявай,но ще миеш капак!
Аелис,аз правя това с 260мл. айрян и няма проблем/моите машини са за 1250гр хляб/.

И  моят опит беше с 260 мл айрян, за машина от 2lb (907г). Стана голям, но не е опрял капака.

Аз да попитам, знам че си има специална тема за рецепти, но някой да е правил наскоро сполучлив картофен хляб да ми даде рецептата Blush

# 518
  • Варна
 wavey

И аз направих хляба с айрян, по-малката доза и пак стана огромен Simple Smile, доста се надигна и имах притеснения да не излезе извън машината Mr. Green Joy и дали ще се опече, но стана много хубав  chef, въпреки че според мъжът ми имал вкус на козунак. ooooh! Joy Само че следващия път ще намаля дозата още наполовина да стане 500гр хляб, че няма изяждане. Grinning

Сега въпросче Grinning, някой правил ли е пълнозърнест хляб само с пълнозърнесто брашно, без да прибавя и бяло и ако да и е сполучлив да ми каже рецепта? Praynig Не ме притеснява това, че няма да се надигне много като няма бяло брашно, важно е на вкус да е добре. Sunglasses

# 519
  • София/Варна
Гануша, аз съм правила хляб с айран само с пълнозърнесто брашно. Става чудесен  Peace.

# 520
  • Варна.....
Здравейте, извинявам се, че нахълтвам в темата, но ви чета отдавна и реших да споделя относно Мулинекс 2000. Аз съм с такава машинка и да, наистина отгоре кората стои бяла на големия хляб, но отвътре се изпича перфектно. Давам и нагледен материал  

Моята машина също е Мулинекс 2000. Опитай след като свърши програмата да не вадиш хляба, а да изчакаш още 1 час /тогава машината подгрява/ . Хляба става чудесен и препечен, дори и отгоре.

# 521
  • Пазарджик/Лондон
KayRenn , хлябът с айрян на Полин ли си правила само с пълнозърнесто брашно?Ако е така - и аз ще пробвам Wink.

# 522
Правих го с 350 мл. айрян /машинката ми е до 1.500 кг./, яйца сложих 2, съвсем малко брашно добавих. Не успя да се опре в капака все пак. Много вкусен стана- коричката има вкус на питка. Снимах го, по-късно ще кача снимка.

# 523
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Да по принцип тоя хляб се води като погача.

# 524
  • Пазарджик/Лондон
smyrfieta , постъпила си като мен - и аз , като видях колко се надигна, се поуплаших, но не успя да докосне капака Flutter.Много се радвам , че ти се е получил Hug.

iv.elina , права си, от това тесто ще стане чудна погача  Wink.

Общи условия

Активация на акаунт