Машина за хляб -41част

• 85 490
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
  • София/Варна
KayRenn , хлябът с айрян на Полин ли си правила само с пълнозърнесто брашно?Ако е така - и аз ще пробвам Wink.
Да, точно него правих. Правила съм го изцяло с пълнозърнсто брашно, изцяло с типово, с микс типово-пълнозърнесто и типово-ръжено. Винаги се получава чуден хляб. Не опира капака на машинката, но пак бухва доста. Често добавям разни семена, сух чесън или сух лук.

# 526
Моята машина също е Мулинекс 2000. Опитай след като свърши програмата да не вадиш хляба, а да изчакаш още 1 час /тогава машината подгрява/ . Хляба става чудесен и препечен, дори и отгоре.

А не става ли влажна кората отдолу?

# 527
  • Варна.....
Моята машина също е Мулинекс 2000. Опитай след като свърши програмата да не вадиш хляба, а да изчакаш още 1 час /тогава машината подгрява/ . Хляба става чудесен и препечен, дори и отгоре.

Става влажна, ако остане в машината след този 1 час. През него тя подгрява хляба, за да е топъл, но на практика го допрепича.

# 528
Аз правих вчера хляб с доматено пюре и се получи доста добре. Следващият път ще пробвам да добавя пълнозърнесто брашно, да видим как ще стане.

# 529
Да попитам някой намерил ли е разрешение на стария проблем със зацапването под перката?
   Все си мисля, че се дължи на голямото недоразумение тефлонова перка да се трие в метална ос /нали не бива да се докосва тефлонът с желязо  newsm78/
   При мен вече при всяко месене е така  Sad Затова после махам тестото, свалям перките и бърша хубаво осите. Но ми остава съмнението, че може нещо вредно така да попада в тестото  Confused

# 530
  • София/Варна
Кливия, а смазвали ли сте машинката?

# 531
  • Варна
KayRenn,   bouquet

# 532
Да попитам някой намерил ли е разрешение на стария проблем със зацапването под перката?
   Все си мисля, че се дължи на голямото недоразумение тефлонова перка да се трие в метална ос /нали не бива да се докосва тефлонът с желязо  newsm78/
няма недоразумение.
и двете са метални , само че перката е с тефлоново покритие върху метала. неизбежен е контакта на перката с оста. и не би трябвало да има триене между перка и ос по простата причина ,че перката се нахлузва върху оста и двете се въртят едновременно. ако имаме износване на засечките на оста и перката тогава е възможно да има частично несъответствие в напасването на перката и оста,вследствие на което е възможно да има леко превъртване на перката. но това го изключвам като причина ,тъй като рано или късно двете засечки ще се износят и оста няма да върти перката. при теб има въртене на перката - значи нямаме износване.
евентуална причина е във втулката (гумена или силиконова) която се износва и може да зацапва тестото. когато е износена тя може да пропусне грес (масло) - ако въобще има такава де Laughing
незнам да ли стана ясно   bouquet

# 533
Машината ми е Мулинекс XXL, преди година купувана, средно по 2 пъти седмично употребявана.
   От скоро почна да зацапва, в гаранция ми е май още /мисля, че 2 години е гаранцията/, амча не ми се разправя.
  Не съм я смазвала.
  Бонго, не ми стана ясно. Не съм инженер, обаче никой не може да ме убеди, че е нормално производителят да надене тефлонова перка върху метална ос  ooooh!

# 534

Става влажна, ако остане в машината след този 1 час. През него тя подгрява хляба, за да е топъл, но на практика го допрепича.
Благодаря  Hug

# 535
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Аз правих вчера хляб с доматено пюре и се получи доста добре. Следващият път ще пробвам да добавя пълнозърнесто брашно, да видим как ще стане.
Много интересно ми прозвуча и искам да пробвам. Колко доматено пюре сложи и от количеството течност ли го приспадна или го броиш като отделна добавка?
Обичам да експериментирам, последният път нарязах маслини и винаги резултатът е отличен, но домат още не съм забърквала в хляба.

# 536
Кливия,и при мен имаше подобен проблем.Питах тук,не се получи ясен отговор(не че съм недоволна,имаше отговори,но аз също не открих причината).Аз лично реших че при миенето се събира някъде малко водичка,все пак има там местенца дето водата би проникнала.И в контаката и с метала,който се е позахабил може би се получава някаква кафеникава течност дето отива в тестото.Аз почнах сега като я измия да обръщам кнтейнера да се изкапе хубаво,незнам и аз какво капе ама Mr. Green Сякаш няма вече подобно зацапване на тестото.Не ми се смейте на лаишкото обяснение Embarassed

# 537
Здравейте. Hug
Днес си получих машината от и-бей.Модела е DeLonghi BDM 1200S.Но не са ми сложили никакви инструкции. От къде мога да намеря?

Предварително благодаря  bouquet

# 538

Бонго, не ми стана ясно. Не съм инженер, обаче никой не може да ме убеди, че е нормално производителят да надене тефлонова перка върху метална ос  ooooh!
перката също е метална на която е "наденато" тефлоновото покритие.
оста е от неръждаема стомана. поне аз не съм виждал тефлонова ос. и е безсмислено да се прави такава. практически оста не се вижда когато върху нея е надената перката.
ръждата като вариант я изключвам , тъй като оста е неръждаема , а перката алуминиева с тефлон - сиреч не ръждясват.
това е мойто скромно мнение. зацапването идва от друго място - според мен от втулките и грес или от алуминии ако втулката превърта в гнездото си.   bouquet

# 539
  • София
Да попитам тук, може някой и да знае отговора: донесоха ми от Германия подарът - квас (!) в пакетчета от по 75 г. Указанието на опаковката е: 300 мл вода, 75 г квас, 500 г брашно, 10 г суха мая, 10 г сол се поставят в машината и се стартира програмата. Питам се аз, след като ще сложа 10 г суха мая на 1/2 кг брашно каква е функцията на кваса? Сблъсквал ли се е някой с подобен проблем?

Общи условия

Активация на акаунт