Машина за хляб -41част

• 85 093
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
  • Добрич
Кливия В ръжта се съдържа минимални количества глутен,което я прави неподходяща за консумация от лица, болни от цолиакия.
Източник: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%8A%D0%B6
 Peace

# 601
Ердинч, може да са от една фамилия, ама нямат много общо по отношение на глутена  Peace
   Аз ръжта също я броя, че няма глутен, защо не втасва с мая хляб само от ръж?!???
Има глутен.  То и пълнозърнестият, пшеничен хляб не бухва, но това не значи, че е без глутен. Peace

# 602
На мен пълнозърнестия бухва много повече от ръжения. Не става като от бяло брашно, но става по-добре от ръжта.
   За цьолиакията е ясно  Peace Веси, ти сама пишеш, че са минимални количествата глутен.
   Интересни факти са, че ръженият хляб не повишава рязко кръвната захар и също така засища за 4 часа, вместо за 3 часа, както прави пшеничният. Гликемичният индекс на ръжта също е по-нисък от пшеницата и оттук  си правя аз изводите  Simple Smile
   Нали брашно тип 450 има най-много глутен?

# 603
  • Добрич
Минимални са количествата глутен, но все пак има глутен

# 604
Здравейте, имам хлебопекарна ariete 139. Моля, ако някой има инструкции, рецепти за програмите или каквото и да е друго за нея, да ми ги даде. Благодаря

# 605

Май 650 беше с най-много Thinking

# 606
Здравейте , на път съм да се възползвам от офертата на Carrefour за хлебопекарна Carrefour HOME HBM810-10
Ако има някой с мнение относно този модел ще се радвам да сподели  Hug

# 607

Не, 450 е  Peace

# 608

Не, 450 е  Peace
Може ли да посочиш източник? Аз знам, че 450 е с най-малко пепелно съдържание, но съдържанието на глутен не е най-високо.

# 609
Здравейте!
Моля споделете имате ли впечатления от хлебопекарните на NEO и MIDEA и какви.
Благодаря  bouquet

# 610
Tова е моят принос към спора за глутена във видовете брашна.
"Брашната от централната част на зърното са фини и сипкави - имат малко глутен( 8%) и са подходящи за сладкарски изделия - блатове, кексове и прочие - тип 400.
Брашната тип 500 са за обща употреба - те са смеси от различни грисове с цел да се докара някаква универсалност - глутен 9-11%
Брашната тип 650-850 са отлични за изпичане на хляб, но са вече по-тъмни - глутен 10-14%
Брашната 1150-1400-1600 са за пълнозърнести печива.
"
А това е статията от която е взето. http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,330.0.html

# 611
Болярка, ти разби всичките ми представи за глутена  Simple Smile
   Моите представи бяха, че колкото е по-рафинирано едно брашно, толкова повече глутен има, а то излиза, че е обратното според цитата  Thinking

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BB%D1%83%D1%82%D0%B5%D0%BD

Тук пише друго- дават много по-високи % на глутен.

# 612
Кливия, и аз се  Shocked като четох статията. Не знам дали я погледна.

# 613
Извинявам се на всички-може да се сметне, че оспамваме темата, но ... за мен например е важно да знам такива неща  Peace
   Да, хвърлих око на статията и точно затова не ми се връзват нещата  Thinking
   Дано се включи някой сведущ по въпроса

# 614
  • Варна
Момичета, сега пробвах да направя ръжен хляб, но въобще не успя да се замеси топка от продуктите Shocked, като видях накъде отива работата спрях машината и изхвърлих "тестото", което беше супер лепкаво, ама много. Ще ви постна рецептата да кажете според вас къде е грешката, според мен е много водата и да не би става трудно за машината да меси, знам ли и аз, а толкова добре ми изглеждаше рецептата. Rolling Eyes Ето я и нея:

400 гр. ръжено брашно
100 гр. бяло брашно
1 суха мая
2 ч.л. сол
2 ч.л. захар
1 с.л. олио
400 мл. вода
1 с.л. кориандър на зърна
1 ч.л. кимион
2 с.л пшенични трици
Приготовление
На програма Пълнозърнест хляб, за 750 гр.

Общи условия

Активация на акаунт