Мартенчета сладки с песен на уста правят ежедневно беля след беля!

• 30 209
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
Привет от моренцето! Днес е още дъждовно, но имам големи надежди от утре!

За зъбките - от ген е да ви кажа, каката не е пила навремето флуор, пастите бяха само с флуор, на 14 няма нито един кариес, а си е фен на сладкото!
Аз пък съм чувала, че соковете от кутия дето минават за натурални развалят и стомах и зъби, много са киселинни!
Със сигурност обаче няколко антибиотика един след друг  в бебешка възраст могат да съсипят зъбките! Уфф, при всички случаи добра хигиена си трябва, без да е гарант за хубави здрави зъби!

# 661
привет пак.

Да се оплача, че отново не съм взела изпита.   newsm78 Толкова не съм чела за 4 години студенстване, ама карай. Здраве да е. За сега се отказвам. И без това има лека опция да стане чудо, та така.

Стискайте ми палци утре по влака.

Много  Hug и  lovekiss

# 662
~Elg~ ,не се отчайвай, но и не се навивай. Нямам представа как е с едиторите, но от изпитите за съдии, на които се явяваха мои приятелки, останах с впечатление, че не е съвсем коректно оценяването и е възможно пробутването на "свои" хора. Все пак не споделям лични впечатления, но винаги, когато се борят много хора за малко места се промъква съмнение в системата на оценяване.
Опитай пак след време, ако държиш на това. Сега си гледай почивката и детенцето и не си трови нервите!
Лек път!

# 663
  • София
Здравейте мили момичета!

отдавана не съм се вясвала, но се опитвам да следя събитията Simple Smile

Най-съдечни поздрави за всички хубави поводи и най-вече за новите ни попълнние  милите майчици - Тони, Бухте, Нагаина, Фивър - много се радвам за всички и пожелавам много сили, търпение и любов  Hug

Аз пък вчера станах леля, или по-точно стринка. Роди се нашият племенник Самуил - на брата на Ванката. Голям мъж- 4 кг, ама те май напоследък такива ги раздават от родилното  Laughing

Та покрай вас момичета и хубавите новини за още предстоящи малчугани, а и покрай многото и напрегната работа все по-често се замислям за бебче. Та току виж....

Да не говорим за тоталния отказ да се мие и къпе, ужасно е  Confused

Зеленко, всъщност ето това твое изречение ме провокира да се разпша. Много добре знам за какво говориш. Ние минахме през такъв ужасен период преди малко повече от месец. Та къпането беше нечувана истерия, а косата не я бяхме мили 14 дни.... ooooh! Обяснението на  Бибата беше, че я е страх от водата, че щяла да  намокри.... Shocked Бях на предела на нервите и силите си. Не знам какво беше това чудо - пубертет ли, що ли, но беше лек ад. Пожелавам да мине много бързо при вас този перод, че едва ли имаш нужда точно от такива емоции в "деликатното ти състояние"  Hug

На всички, на които им предстои почивка - пожелавам хубаво време и настроение

# 664
  • София
Танче, вярвай ми, точно днес се сещах за теб, че отдавна не си писала, и се чудих дали сте добре. Че и във Фб не си от най-активните  Blush

Проблемите с миенето и къпането, тоталният отказ от гърне и платнени гащи, постоянното гушкане на нещо (вкл. мръсни дрехи  Sick), тоталният отказ да се качва на до скоро любимите пързалки и още няколко подобни неприятности, случайно или не, при нас се случиха успоредно с почването на яслата. Донякъде си мисля, че не еслучайно. Понякога изпадам в ужас какво ли правят там по цял ден. Понякога обаче си мисля, че има светлина в тунела. Ето вчера на следяслената игра се събра половината група на площадката и мой Дзвер даваше и връщаше играчки - нещо немислимо до скоро. Все още съм на кантар за пустата ясла.

# 665
  • София
 Зеленко, сигурно има пръст и яслата, защото естествено новото ги изнервя децата, но и възрастта им е такава. И Илия има периоди, в които се държи като умопомрачен, въпреки че вече ходи с кеф на ясла, защото там си има приятели. И това ще мине.
 Нашият човек пък стана почти неуправляем вкъщи. Вече във всяка стая си е намерил по нещо, на което може да се качва и да достига по-високите места и е ужасТ просто. Новата му страст е да пече филийки на тостера. Оня ден ми се появи с една чиния, пълна с филийки. Аз почнах да се карам на баща му за какво е опекъл толкова филийки, а се оказа, че Илийката се самоуправлявал- взел си хляба от кутията, придърпал стола до тостера, извадил си чиния...
 Другият номер е като почна да му се карам, ме поглежда с тези честни сини очи и изтърсва едно: "Мамо, обичам те!". Grinning Първите два пъти подейства, но на третия му казах, че и аз много го обичам, но ще изяде някой шамар, ако продължава с простотиите. Grinning Grinning И те така.
 Таня, честит племенник. Много хубаво име са му избрали.

# 666
zdraveite ot morenceto.
Tyk e syper. No vse pak imaxme i problemi- Eliq sno6ti vdigna 39.5 T, ta se kupaxme s ledena voda. sega e ok, no plaja 6te propysne dnes.

Hug na vsi4ki

# 667
  • София
Мънки, много си права... аз считам, че яслата е една огромна травма за децата и често се самообвинявам... но нали той поиска и сега колелото се завъртя...  Поне днес покрай безобразните жеги се нави да се пльока в басейнчето с вода на балкона, дано да е на хубаво  Praynig
А на Илийката номерата ме изумяват, буболец никога не би се сетил да направи такова нещо, някак не му хрумва  Rolling Eyes

# 668
А, здрасти! Нещо позамряла темата, всички като сте по почивки и морета... Laughing

Днес моят малък мъж става на 2 месеца. Пораства си детето и вече започва да става интересен. Heart Eyes

Обаче Рая пък за сметка на това ще ме довърши. От седмица не иска да я оставям без памперс. Ходи по мен и мрънка да ѝ сложа памперс. Изобщо не иска да остане без него - как ще го махаме този памперс нямам идея. За сега съм я оставила малко да не и говоря за това. Дано като мине малко време да реши да стои по гащи пак. ooooh! Ако някой се е сбъскал с подобен проблем да даде идеи, моля.

Мънки, Илийката ме изумява с всеки твой пост... Joy Дано нямате проблеми с наранявания. Praynig

Танче, хубаво е да наминаваш по-често с новини за Бибата. Hug Честит ви племенник - жив и здрав да е!  bouquet

# 669
  • София
Обаче Рая пък за сметка на това ще ме довърши. От седмица не иска да я оставям без памперс. Ходи по мен и мрънка да ѝ сложа памперс. Изобщо не иска да остане без него - как ще го махаме този памперс нямам идея. За сега съм я оставила малко да не и говоря за това. Дано като мине малко време да реши да стои по гащи пак. ooooh! Ако някой се е сбъскал с подобен проблем да даде идеи, моля.

Бе да не са заедно раждани тези деца, а  Joy Едно към едно, едно към едно! Нищо не мога д анаправя, изпада в истерии или повтаря до безкрай. Слагам памперс и само чакам някой да посмее да ме нарече лоша майка, че да му кажа аз на него  Mr. Green

# 670
Аз пък да се похваля, че ние сме с памперс вече само на спанетата и то само заради моето спокойствие, че Ники още спи на спалнята при нас и нямаме подложка Simple Smile Иначе младежът настоява да е без памперс и за спането и си иска гащите. Има от време на време изпускане с пишкането, но все по-малко, а с голямата работа не сме имали инцидент. Стана много лесно, буквално за една седмица и то по негово настояване. Така че се убеждавам, че когато им дойде времето, нещата се случват, така че девойки - дерзайте и бъдете спокойни, всеки по реда си  Hug

# 671
Ето ме и мен.

Тони да ти е жив и здрав сладура. Рая сама ще реши и ще го махне памперса.

Еля хубаво море на вас Hug

Аз съм много доволна, сега си се подмотвам с колата и ми е супер кеф. Яна и тя е доволна, че все я водя на различни места. Тези дни и колела карахме, ходихме да храним патета и мишки:) Яна така се вълнува, много е смешна. Днес ходихме да и купя нови обувки, че каквато съм малоумна и пуснах едната обувка да се пере на 70 градуса Crazy. Ходихме обикаляхме, на обяд хапнахме по едни спагети, поигра в градинката и откърти само като си видя възглавницата. Само да и махнат превръзките и я записвам на плуване, гимнастика и тн.
Иначе Боян малко ме ядосва и всъщност не той а училището. Те нямат оценки - под-очакванията, на очакваното ниво и над-очакваното ниво. Боян по математика, четене, говорене и наука е на очакваното ниво, но по писане е под-очакваното. Очакваното ниво обаче по БГ оценки е 4-5, което ама хич не  ми харесва, но за тях е супер. Но не е виновно детето, цяла година ми обясняват че е супер, да ама не. Със средни оценки не се влиза в добра гимназия, нито после се взимат матурите. Мъж ми  ще ходи да говори с директора, да казват че е супер само когато е над очакваното ниво, а и да вземат да му кажат къде са книгите за неговото ниво, че все ми носи по-лесни. Чудя се също, ако той, който е на средата на най високото ниво по писане е под очакванията им, то другите които са 2-3 нива под него, колко под очакванията са.

А за памперса... има си деца и деца. Яна не ползва хич, от повече от два месеца, нито на път нито нощем, но..... Боян си спи и си го пълни всяка нощ. В петък ще ходя да говоря с доктори за това. Той се притеснява,но... даже не се и усеща когато се напишка.

Хайде стига от мен. Много поздрави на всички.

# 672
  • София - Рим и обратно

Иначе Боян малко ме ядосва и всъщност не той а училището. Те нямат оценки - под-очакванията, на очакваното ниво и над-очакваното ниво. Боян по математика, четене, говорене и наука е на очакваното ниво, но по писане е под-очакваното. Очакваното ниво обаче по БГ оценки е 4-5, което ама хич не  ми харесва, но за тях е супер. Но не е виновно детето, цяла година ми обясняват че е супер, да ама не. Със средни оценки не се влиза в добра гимназия, нито после се взимат матурите. Мъж ми  ще ходи да говори с директора, да казват че е супер само когато е над очакваното ниво, а и да вземат да му кажат къде са книгите за неговото ниво, че все ми носи по-лесни. Чудя се също, ако той, който е на средата на най високото ниво по писане е под очакванията им, то другите които са 2-3 нива под него, колко под очакванията са.

Шу, и при нас е така. Нивото е доста ниско, супер улеснен материал. Да не се напънат децата случайно, да не вземат да се измъчат Rolling Eyes. Тук сега в БГ като ги слушам нашите връстници какво и как учат и как отсега са тръгнали да кандидатстват за по-добри училища /половината от бившия клас на Валентина са се пробвали в СМГ за след 4ти клас/ и направо се хващам за главата. Ако сега тя, примерно, се върне в старото си училище, направо ще се озъби от зор Crazy.

# 673
  • София
Много набързо по темите, че много бач напоследък.
Танче, честит ти племенник - да ви е жив и здрав и много да ви радва.
Тони, честити 2 ри месец - Боже, как лети това време само...
За памперса, Стела отдавна го махна, особено ме изненада, че махна и нощния - само го инициира, преди около 2 месеца - просто една нощ, когато тръгнах да го слагам каза, че не го иска и аз със страх в душата (тъй като  не бях купила протектор за матрака), реших да я послушам. За близо 2 месеца има само две съвсееем леки изпускания, и то към 7.30 чак сутринта - пишва няколко капки в гащичките и скача стреснато на гърнето. Но, напоследък все повече време изкарва гушкайки се по леглата, след като се събуди и преди да си седне на гърнето и май даже няма да се налага да купувам протектор въобще. Подкрепям СЗА, че явно когато детето си е готово, всичко става бързо, леко и безпроблемно (имахме същия опит с отбиването и махането на бибата). Иначе, Стеличка все повече бърбори (нали това не ни е от най-силните страни, да не кажа по-силни думи) и ми е ужасно сладичка, като почне да ми обяснява нещо или да се вълнува и разказва... Тези дни много детски РД-та, много приятни емоции.
Елг, приятно ви море. Ако знаете само колко ми се е доходило и на мен вечеее... И отдавна се каня да те помоля да ми пуснеш на ЛС мейла, да пратя снимка за колажа, че все забравям.
Цунки и хубава вечер.  Hug

# 674
Да споделя и аз за нашето безпроблемно махане на памперс, а и аз се бях отчаяла, защото той не искаше да седне на гърне и си искаше памперса.и за един ден стана чудо, бяхме при майка ми в Благоевград и тя го прилъга с нешо да седне на гърнмето с обещанието, че след това ще мият гърнето.и от този ден той установи,че гърнето не е нешо страшно и си пишка редовно, не е имал нито едни напишкани гащи,  а е по цял ден по гащички.  Само нощем слагаме, но той пие по двемлека вечер и не смея да го махна, първо трябва да махаме млеката Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт