Мартенчета сладки с песен на уста правят ежедневно беля след беля!

• 30 211
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
  • София - Рим и обратно
За бибата ме притеснява единствено да не й се изкривят зъбите. Все се вглеждам дали не са се изместили напред. Макар че само нощем я иска от време на време. Аз също не смятам, че е наложително да се маха бибата, само щото детето било "голямо". Проблемът за мен е само ортодонтски.

# 646
Ама то и аз се притеснявам точно за зъбите, а не защото е голяма.Не знам обаче и това дали не е някакъв мит- че щели да се изкривят.А определено не искам да я махам насилствено, с цената на много рев. Просто много си я обича и искам да я остави по нейно желание, доброволно.Кога ще е това, обаче, не знам.Няма изгледи да е скоро.Определено до детската градина трябва да я е махнала вече, но то имаме още много време.

# 647
здравейте,

ние се стягаме за морето. Дребното няма търпение вече. Ще пътуваме с влака. Някой пътувал ли е? И как го понесе детето"

Да подсетя пак за колажа.
Миналата година се връщахме така от морето - детето геройски издържа 6 часа път само с половин часово придремване и без почти никакви истерии Rolling Eyes

# 648
  • София - Рим и обратно
Абе май не е мит. Имам 2 познати дечица, които до много късно не успяваха да се разделят с шишето с вода, ползваха го като заместител на бибата всъщност. Ами щръкнали са им зъбките отпред. Е, вярно, че не е точно от биба, но  механизмът все пак  ми се струва, че е същия.

# 649
Никита- мерси. Тръгваме в четвъртък в 6:30ч сутринта. Ще сме в Бургас в 12:40ч, тати ще ни чака и от там в Слънчев бряг. Ще седим до 15 юли.  Тати ще си работи, ние ще си печем дътата  Embarassed Даже се засичам за 4 дни с една приятелка- колежка, та ще се моткаме заедно поне сутрин.

Иначе вашите снимки от морето много ме изкефиха.   Hug

за кариеса- не е от сладко, а по- скоро от плаката. Поне така ми е обяснила моята зъболекарка. Аз скоро я водих Елия да я види. Тогава и казах, че папкаме много шоколад. Аз също ям много шоколад, пък кариеси нямам.

Шу- всички ми казваха да пътувам през нощта, но не ме устройва. Пък и ме е страх сама.

bouquet Hug на всички. Едно ми е летящо. Не съм ходила на море 2 години и сега ще е супер.

# 650
Elg, много хубаво време и прекрасно да си изкарате. Ние море тази година няма да видим - само тукашния плаж, та се топнете и за нас. Hug

И Рая я водихме назъбар за сега всичко е наред. Имахме период и ние с Рая с почти не миене на зъбите, или с рев и мрънкане...ама няма още кариес за мое щастие. Сега уж ѝ ги мия хубаво всяка вечер, та дано се запази тази тенденция.

# 651
А какво ще рече "от плаката" ? Т.е., ако не се мият редовно ли? Защото ние ги мием най-съвестно всяка вечер( сутрин понякога пропускаме). Тя и зъболекарката пита дали мием зъбките- ами мием ги, да, но ето, че имаме кариес. Но сигурно и консумацията на сладко има значение.И ми е много трудно да я опазя  Crazy Ето, днес бяхме на гости при майка ми, там бяха и баба ми с братовчедка ми- надонесли едни шоколади, желирани бонбони...всеки им бута( на двете с кака и) кой в ръцете, кой в устата по нещо..по едно време направо се вбесих.Аз прибирам, те пак нещо дават.Не можеш да им обясниш на хората, просто не разбират и аз излезнах лошата.То било до ген, не зависело от сладкото  Crazy Но вече ще съм още по-лоша, пък ако щат да се сърдят.

# 652
  • София
Елг, хубаво изкарване и от мен  Hug
Никита, много сте хубави  Peace И аз обичам морски снимки да гледам, май не са показвали много хора тази година  Rolling Eyes Ние се очертава да ходим в началото на август за няколко дни.
За бибата - баткото ни я отказа ма 3г и половина  Crazy , сега ми се струва че е бил много голям, а тогава го приемах за нормално  newsm78 Стана съвсем лесно и подозирам, че е могло и по-рано да я махнем, но исках да се водя по него, пък той си я търсеше  Rolling Eyes Иначе захапката му е по-добра от тази на Алекс, който освен с 1 счупен, 1 нерастящ зъб, май има и дълбока захапка  newsm78 , трябва пак да го види зъболекарката.  ooooh!

# 653
Мерси момичета за хубавите думи.  Hug Ще се топна заради всички ви.

Аз снощи събрах багажа, че днес тати да ги кара натам и ние с дребното да пътуваме само с ръчен.
Абе уж малко дрехи, ама пак трупам, да има.  Rolling Eyes

Кариесите- да обясня какво ми е казвала моята зъболекарка. Аз кариеси нямам, при мен се разваля от корена. Всичко е до миене на зъбите. Е и до консумация на храните де, но не чак толкова. Аз например ям сладко от 1 годишна. Пломби имам 3 и то на голяма възраст.
Едно време в училище нали имаше зъболекари и ни показваха как да се мият зъбите. С въртеливи движения. И е много важно да се започва от основата на зъба, даже и венците да се масажират. Ние ги мием зъбите сутрин и вечер, без пропуск. А през деня, когато яде нещо давам дъвка и я карам да се изжабурка с водичка. Оставането на храна между зъбите не е добро. От там идват кариесите.

# 654
Елг, весело изкарване и от мен. Ние май сме следващите и от сега много се вълнувам, както всяка година всъщност.
За бибите, аз лично съм виждала дете с изкривена захапка - зъбките напред, така че определено не е мит. Но майката изобщо не се притесняваше, просто когато му дойдело времето щели да отидат на ортодонт и така.
Лора също мина през профилактичен преглед при зъболекар, за щастие за сега всичко е наред.

# 655
  • София
Как успяхте с миенето на зъбите - при нас още е напълно, напълно невъзможно. Да не говорим за тоталния отказ да се мие и къпе, ужасно е  Confused

# 656
Как успяхте с миенето на зъбите - при нас още е напълно, напълно невъзможно. Да не говорим за тоталния отказ да се мие и къпе, ужасно е  Confused

не знам как точно. Като беше още малка и купих една четка на Фалин, дрънкаща, но много приличаща на нашите електрически.
Лека полека почна да и става интересно. Четкахме редовно.
Сега влиза в баняка, катери се до мивката, взима си сама четката, аз слагам паста и се почва. После обезателно ми се зъби да я видя, пък и аз минавам за всеки случай. И така. Вечер е под душа.

Тя като цяло много обича да се къпе, мие и бърше. Нали ми е рибе.

# 657
Митко също обича да се къпе и да мие зъбки, но много се страхува да не му влиза вода в очите и все се пазари да не мием главата. Иначе кисне по половин час в коритото и си играе. Зъбки мием не особено редовно по моя вина  Embarassed Вечер понякога се чувствам толкова изтощена, че не мога да се разправям и за зъбките (не за започване, а за приключване на процедурата). Той предимно дъвче четката и смуче водата, та колко реално са измити, не съм сигурна. Кариесите наистина са до ген, защото аз имам малко проблеми със зъбите, а мия само вечер и то не особено усърдно. По тази причина имам зъбен камък (плака). Това, което аз знам е, че за емайла е вредна киселината, която се съдържа в газирани напитки, много "плодови" бонбони, плодове и т.н. Сладкото е вредно, защото когато се преработва от бактериите в устата може да се отдели киселина, но ако се мие или дори изплаква устата с вода след консумация на сладко, този проблем отпада.

Много слънчеви дни на всички, които ще посетят морето преди нас! Ние ще ходим първата половина на август.

# 658
  • София - Рим и обратно
До ген е, да. Макар че, лично според мен и флуорът си оказва влияние - Валентина е двойно обременена генетично - и аз и баща й сме с лоши зъби. Аз много старателно ги поддържам, та не личи, но иначе съм с кариесите от преди 1ви клас. Всеки зъб ми е с поне 2 пломби. Но пък Валентина, да чукна на дърво, на 11 години никога не е имала кариес. Сладко яде много и от малка, особено шоколад. Много флуор е изпила Mr. Green Давах й ги стриктно и като бременна пиех. С малката не бях редовна, сега не й давам, но пък й ги мия с флуорна паста. Знам, че има много противници на флуора, но аз мисля, се разумно използван, спомага срещу кариесите.

# 659
Много спорове имаше напоследък за този флуор и сега със София нито съм пила като бременна, нито на нея давах.И ето, вече е с кариес.С Никол стриктно си пиех, после и на нея давах първите няколко години(по съвет на зъболекарката ни) и ето- тя чак сега, на 9г. е с първия кариес.Не знам дали е съвпадение, но си е факт.А София много обича да си мие зъбите, понякога, ако забравя, тя сама ме подсеща.Първо ги мие тя, после ми дава четката на мен.И пастата ни е с флуор.

Общи условия

Активация на акаунт