Накратко, в блока им живее един човек, доста агресивен, съотвенто и сексуално агресивен, според слуховете, доказан пияница и скандалджия.
Преди няколко години сериозно биеше майка си и жена си, майка му се спомина, жената след огромен тормоз избяга и ч/з организация мисля намери спасение от него. В един момент той открадна детето ( което е момченце в основно училище), и сега текат дела, за да си го прибере майката, но не може да го открадне на свой ред, не знам защо, не било желателно.
Та, съседите на този човек вечер чуват нещо като стенание, мучене, сякаш от запушване на уста.
И съответно са се побъркали какво се случва в този апартамент с това дете.
Моят съвет беше да се обърнат към училището, класната на детето, и ОЗД ако могат да съдействат да се разбере какво се случва от самото дете ( което било доста затворено и неразговорливо), защото бащата е от полицейски среди, а и аз не виждам какво може да помогне полиция, без никакви доказателства... Не можеш просто да извикаш полиция, защото ти се счува нещо...Така че мисля, че може би училищен психолог и социален работник от ОЗД могат в рамките на самото училище да направят нещо?
С темата се интересувам за други идеи за адекватна реакция, като под това разбирам някакви реални неща, не разбиване на врати, организизране на групи за бой и прочие.
Какво се прави при съмнения за насилие над дете..
Дано нещо от написаното ти е от полза и се надявам на добър изход.