Детска Градина за неваксинирани деца

• 13 150
  • 103
  •   1
Отговори
# 30
  • София
е не е длъжна, защото не е задължително образование.(за прадучилищна и училище е задължена, но  не и за детската градина)

а за имунизирането - ясно, че никой няма да ти имунизира детето без твое съгласие, това трябва да стане със съгласието ти(никой не говори за това да стане без твое знание и съгласие нали)...но ваксинирането е задължително....
имаш право  да откажеш ваксинации, но тогава държавата има право да каже, че това дете след като не е ваксинирано по нейният закон, няма да посещава ясла/градина или няма да изплащат на майката детски и т.н.

А за русите деца... ако по закон в държавата трябваше всички да са чернокоси  сигурно щяха да имат право да не допъскат и руси...ама такъв закон няма, но за ваксините има.

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 11:48 от Angel_Dust

# 31
е не е длъжна, защото не е задължително образование.(за прадучилищна и училище е задължена, но  не и за детската градина)

а за имунизирането - ясно, че никой няма да ти имунизира детето без твое съгласие, това трябва да стане със съгласието ти(никой не говори за това да стане без твое знание и съгласие нали)...но ваксинирането е задължително....
имаш право  да откажеш ваксинации, но тогава държавата има право да каже, че това дете след като не е ваксинирано по нейният закон, няма да посещава ясла/градина или няма да изплащат на майката детски и т.н.

А за русите деца... ако по закон в държавата трябваше всички да са чернокоси  сигурно щяха да имат право да не допъскат и руси...ама такъв закон няма, но за ваксините има.

Ох, малко се уморих да обяснявам разликата между права и задължения... Който не иска да ме разбере какво се трепя да обясня, няма как да ме разбере... След като държавата ти дава право на нещо е и длъжна да ти осигури ползването на това право... За правото на образование и труд се грижи държавата и тя е длъжна да създава условия за осъществяването на това право...

За ваксините пак не си ме разбрала... Когато имаш някакви права, то ползването им означава, че за теб няма да има негативни последствия... Имаш право да откажеш медицинска манипулация и от това за теб не би трябвало да следват негативи като глоби или отнемане на някакви други права... В случая казваш, че имам право да откажа ваксини... То тогава от ползването на това мое право не би трябвало да следват негативи за мен, нали? Изискването в ДГ за всички сложени ваксини е незаконно... Изискването за всички сложени ваксини, за да се получават детски надбавки също е незаконно (това последното го каза и прокурорката на Върховния Административен Съд)... Искането за плащане на клиничната пътека за здраво новородено при отказани ваксини също е незаконно... Не знам защо смяташ всички незаконни неща за нормални в тази държава, само защото никой още не си е потърсил правата и не са отменили всички глупости... Всички тези неща, свързани с ваксинирането ще отпаднат, но трябва време, защото съдебната ни система е "малко" тромава и им трябват по половин година време за да отсъдят нещо си едва на първа инстанция...

# 32
  • София
Оф, да...след като държавата трябва да се грижи за това да може да работиш, явно според теб трябва да осигури и работни  места държавни за всички свои граждани.... то си е същото...

а това, че упражнявайки си едно право, не трябва да има негативи за теб е малко абсурдно...
аз имам правото да се откажа от образование, после мога ли да съдя някой, който не ме наема на работа защото нямам висше, по логиката, че ми нарушава правата да работя?

# 33
Angel_Dust, можеш ти да кажеш как се тълкува цитираното от Конституцията, след като смяташ, че не го тълкувам правилно... Надявам се, че поне останалите разбират какво съм написала, защото ти явно нямаш никакво желание... Държавата нарушава много от собствените си закони - да не цитирам повече от тях, защото няма да сме по темата... Можеш сама да си прочетеш законите и да си научиш правата, можеш да се консултираш с адвокати, за да разбереш кое как е, след като това, което пиша ти се струва абсурдно...

# 34
  • София
Уфф, малко трудно ви изчетох. Дъра-бъра, дъра-бъра.

Stelt, само не разбрах, защо се намеси в темата? За да покажеш на всички родители на неоправдано ваксинирани дечица какво пише в конституцията или за да отговориш на въпроса на авторката? Извинявай, ама май не е второто. Или да приемаме, че предложението ти е да отиде в детската градина, да каже на директорката, че нарушават конституционните и права и след като и тряснат вратата под носа да отиде да съди държавата? Хмм, съветът ти не е лош, стига да не отнемаше толкова време. Докато се стигне до краен резултат, детото вече може да е абитуриент  Wink

# 35
 Laughing  Сигурна съм, че бях полезна на авторката поне малко, за разлика от повечето останали мнения... Те обаче не те дразнят, нали...  Wink   Иначе аз също не смятам да търся правата си... Ще си седя и ще чакам Супермен да ме спаси от гадните задължителни имунизации и ще се моля да дойде по-скоро (поне преди детето ми да стане абитуриент)...  Praynig

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 19:11 от stelt77

# 36
Stellt 77 , виждам че е минало доста време откакто сте обсъждали темата, но все пак искам да те питам ти дали си си ваксинирала децата/ детето или не? На мен ми предстои тепърва да реша как да постъпя...проблемът ми е че не искам детето ми да расте изолирано, но не виждам изход от ситуацията. искам просто мнението на някоя майка която НЕ е ваксинирала детето си и да разбера какви "неприятности" ще си навлека на гърба с отказът ми да ги поставя.
strange_one бих се радвала на коментар и от теб  Simple Smile

# 37
Детето ми не е ваксинирано, НО... Промениха наредбата за детските градини (както и тази за детските ясли)... Сега ясно и недвусмислено са написали, че детето трябва да е имунизирано с всички задължителни за възрастта си ваксини или да е освободено от имунизации по реда на Наредба 15 за имунизациите в РБ... Разбира се, това изискване е абсолютно незаконно, но докато някой не ги осъди и не го променят под натиск (и никога по собствено желание), то неимунизираните здрави деца остават дискриминирани и без образование...

# 38
  • София
ох, да без ясла и детска са си направо без образование....

# 39
ох, да без ясла и детска са си направо без образование....

Наясно съм колко познаваш законите, вече го обсъждахме, нали...  Laughing   
Сега иди си препрочети Законът за народната просвета, той не е за образование, за краставиците и ешерихия коли е...

# 40
  • София
виж когато в БГ ваксините станат пожелателни, ще се променят и тези наредби...до тогава...надали...
и яслите и детските не са задължително образование, пък ти ако искаш върви и съди  наред - успех.

# 41
Разбира се, че задължителното предучилищно образование не е задължително и не е образование - кой твърди друго...  Laughing  Кво пречи да си запиша вундеркиндчето направо в трети клас...   33uu

# 42
  • София
за предучилищна никой няма и да ти откаже, нито за училище.

# 43
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Уфффффф, Стелт, не разбирам ... явно съм блондинка под прикритие (да ме прощават блондинките) ..., ама ти - ту така, ту иначе ... за законите иде реч. Хем по Конституция държавата ти е длъжна да осигури образование, хем искаш да има възможност да не слагаш пак законово изискуемите ваксини ... Вземи реши, дали трябва да се спазват законите или не! То не може по желание ...

# 44
la vida loca, аз съм наясно със себе си - за теб не отговарям...  Wink

Angel_Dust, предполагам съм го писала и преди, но Наредбата за ДГ е еднаква за всички групи, т.е. ако я нарушавам в първа група, то ще я наруша и в четвърта предучилищна група... Какво точно ми обясняваш - че ще допуснат детето на ДГ в нарушение на Наредбата ли?

Общи условия

Активация на акаунт