Детска Градина за неваксинирани деца

• 13 135
  • 103
  •   1
Отговори
# 90
За децата без ваксини има два варианта- първия частна градина (там имаш по голям шанс да те приемат дори и без ваксини), втория " имунизационен календар" (за съжаление и това се практикува вече).

Начини винаги има просто изчакай да му доиде времето. Дори някъде имаше такава тема за ваксините и там беше засегнато точно това, че децата без ваксини не ходят в Държавна ДГ.

Това за детски не го знаех  Rolling Eyes, егати дискриминацията е това с тези детски (ние също не вземаме по друг критерии) newsm78

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=575991.0   Ето я едната такава тема.

Последна редакция: ср, 27 юли 2011, 22:22 от Danu-Ani

# 91
Елора има едни декларации за отказ от ваксинации. Ако ЛЛ много ти дава зор просто я попълни и му я занеси- така ще го освободиш от отговорност и ще я поемеш цялата върху себе си. Аз си бях подготвила такава, но засега само пишем в едни протоколи че отказвам ваксиниране и се подписвам. Малката се роди с трета степен недоносеност и без да ни искат писмено съгласие й сложиха 2 противохепатитни ваксини. Въпреки, че в така коментираната тук Наредба 15 на недоносените не се поставят никакви ваксини до навършване на 6м коригирана възраст.
От опит ви казвам, че въпреки че се разправяхме - полза никаква. Три седмици след втората HB ваксина и след караниците, без въобще да погледнат картона щяха да поставят пак HB ваксина, като си мислели, че не е слагана.  #2gunfire
Объркано стана, но мисълта ми е че и ние сме решили да НЕ ваксинираме и аз също живо се интересувам от последиците от това ни решение.
Не знам, явно трябва някаква подписка ли да направим по въпроса.

Искам да питам какви са таксите в ЧДГ ?

# 92
# 93
Записвам се да следя темата.

# 94
Запис.

# 95
Нещо ново по тематам предвид, че наредбата е променена и отпадна врътката 'имунизационен статус'?????

# 96
Какво искаш да кажеш, че вече не е задължително децата да са ваксинирани, за да ходят на държавна градина?
Къде мога да прочета подобна новина?

# 97
Мисля, че по-скоро точно обратното: вече и за градините се искат всички ваксини, а не само информация за имунизационния статус.

# 98
Както Алексче правилно отбелязва, вече изискването е за поставени ваксини, а не само имунизационен статус  Sad Sad

# 99
А в предучилищна искат ли поставени ваксини  Confused

# 100

Това за детски не го знаех  Rolling Eyes, егати дискриминацията е това с тези детски (ние също не вземаме по друг критерии) newsm78

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=575991.0   Ето я едната такава тема.
Бележка за поставени задължителни ваксини от ЛЛ за детските надбавки въведоха миналата година заради определено малцинство, което основно ги взима и което не ваксинира децата си и 2010 г. направи епидемията от морбили в страната. Преди нямаше такова изискване, но след като в няколко големи града инфекциозните заведения се оказаха препълнени от цяла рода тежко заболели от морбили роми (от бебетата до бабите), единствения вариант да ги задължат да слагат ваксините беше да ги обвържат с получаването на определен вид помощ.

# 101
Тъп въпрос, ама яслените групи в ОДЗ тата , със статут на гладини ли са или на ясли. Т.е. трябва ли потрокол от ХЕЙ

# 102
Тъп въпрос, ама яслените групи в ОДЗ тата , със статут на гладини ли са или на ясли. Т.е. трябва ли потрокол от ХЕЙ

И в яслите, и в градините се иска протокол за освобождение от РИОКОЗ...

# 103
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт