Детска Градина за неваксинирани деца

• 13 143
  • 103
  •   1
Отговори
# 45
  • София
училищата също предлагат предучилищна.

# 46
училищата също предлагат предучилищна.

Колко от училищата предлагат предучилищна? В градовете/селата, където предучилищната е само в ДГ кво прайм? Нарушаваме наредбата или...?

# 47
  • София
ми нарушаваш...щото е  задължително образование и държавата е длъжна да ти го осигури.
докато пожелателното не е длъжна...ама никак....

# 48
ми нарушаваш...щото е  задължително образование и държавата е длъжна да ти го осигури.

Т.е., когато детето ми навърши възраст за предучилищна група, държавата в лицето на МЗ и МОМН нарушават Наредбата за ДГ, защото Законът за народната просвета определя предучилищната група като задължителна? Интересно ми е по каква логика Министерствата имат право да нарушават собствените си закони? И твърдим, че нямаме законови противоречия, така ли?  Thinking

# 49
  • София
Влязох в темата, защото конкретно ме вълнува, а то поредната пълна с майки набиващи канчето на други как не било редно и колко грешали. Писна ми от изявления от този сорт. И в този ред на мисли да сте видяли някой да напада за други не по-малко наболели за мен проблеми - масово използване на АБ и други фармацевтични продукти с неясен произход с които масово се тъпчат децата, а в колко теми някой опреква друг за ужасните храни, които консумират децата, в по-лоши случай и бебета. Айде стига и насочете упреците си и в друга посока, защото има и други доста по-лоши неща от неваксинирано дете.

# 50
  • София

Т.е., когато детето ми навърши възраст за предучилищна група, държавата в лицето на МЗ и МОМН нарушават Наредбата за ДГ, защото Законът за народната просвета определя предучилищната група като задължителна? Интересно ми е по каква логика Министерствата имат право да нарушават собствените си закони? И твърдим, че нямаме законови противоречия, така ли?  Thinking

има законови противоречия..но ти искаш да обориш два подкрепящи се закона, защото на теб не ти е удобно Wink

ra_iv - кой точно упреква  някой, че не си е ваксинирал детето? къде ги видя тези упреци.
обаче факт е, че са задължителни, факт е че яслите и детските не са задължителни и държавата не е длъжна да поеме всички желаещи деца, факт е, че е въвела критерии за прием, за предимства, за това кой може да се възползва от тази услуга...защото това е услуга...
точно както надали някой има основание да съди държавата, че не го е приела в университет, щото видиш ли балът му бил нисък, ама той имал желание и значи му отказват образование... или да кандидатстваш за държавтна работа и да съдиш после държавата, че не те е назначила, а ти имаш конституционно право да работиш, което тя  погазва...и т.н.

# 51
Angel_Dust, виждам, че напълно не си наясно и се чудя за какво да ти отговарям вече... Единственото противоречие е задължителните ваксини... Този чл. 58 от ЗЗ си противоречи с Конституцията на РБ, с някои членове също от ЗЗ, с международни нормативни актове, които са много над ЗЗ в йерархията и какво ли още не... Говоря за един единствен член от ЗЗ, който влачи няколко Наредби след себе си, които пък са основа на заповеди към конкретни държавни чиновници... Чиновниците от своя страна работят по заповеди и пред тях нарушението на Конституцията или на международен акт не важат, защото в пряката им заповед пише еди какво си... Хайде стига ти толкоз, щото ми писна да ти обяснявам, как пък не разбра за толкова страници...

# 52
  • София
и остава да кажеш, че България е единствената държава със задължителни ваксини.

а ти всъщност на мен защо ми се обясняваш - върви в съда да се обясняваш...

# 53
  • София
Знам, че си говорим на различни езици. Правя тези ми коментари и до тук ми спира дискусията.

факт е, че е въвела критерии за прием, за предимства, за това кой може да се възползва от тази услуга...защото това е услуга...
Напълно си права, че при предлагането на услуга можеш да въведеш критерии за хора които използват тази услуга. Може пък някой ден държавата да ни реши, че деца които пият Антибиотици спонсорират фармацията, която пък от своя страна излишно създава разни птичи, свински и подобни вируси, чиято цел е да увеличи потреблението на продукцията им и в много случай реално създават опастност за човешкия живот, защото случайте на починалите от днешните по-модерни вируси са в милиони пъти повече от тези от болести, срещу които децата се имунизират / и то не защото масовата ваксинация срешу тях ги е преборила - справка медицинска литература/

точно както надали някой има основание да съди държавата, че не го е приела в университет, щото видиш ли балът му бил нисък, ама той имал желание и значи му отказват образование... или да кандидатстваш за държавтна работа и да съдиш после държавата, че не те е назначила, а ти имаш конституционно право да работиш, което тя  погазва...и т.н.
И тук си права, но дали пък няма и случай и то за съжаление бол в нашето общество - млади, умни деца, но без физическата възможност да ходят и в университет за образование и да стигнеш до офиса на работа, ако случайно пък някой се навие да те вземе. Защото обществото ни е закостеняло и е много по-лесно да махнеш с ръка, да отхвърлиш и да кажеш, хубави, нека си ви има, но не искам да сте покрай мен и моето дете... Защото случайте за отказ за имунизация в болшинството от случайте е породено от това, че децата са ни родени различни и организма им реагира на ваксините. Но е жалко, много е жалко да виждаш дете с постваксинален проблем и да искаш да го доунищожиш, за да има право да контактува с другите деца. Иначе си права - точно на принципа това на мен не може да се случи...Няма да променя мнението на никой - но се замислете, че зад всяка борба, както в случая в правото за избор, стои и много болка и тъга, за да бъде започната тази борба е имало причини!

Но както казах и по-горе имам си и друга работа, а проповядването за проявяване на малко повече толератност ще го оставя за друг път!

# 54
  • София
ra_iv - ако детето ти реагира на ваксини - действай в насока освобождаване от такива например.

Контакти никой на никого не отказва ,все пак едно дете до 5-6 години спокойно може да контактува с другите и без детска. Има родители, които предпочитат този вариант.

И аз пак ще се повторя, но по медицински причини съм освободено от всички ваксини до живот. Как мислиш наистина гледам на неваксинираните деца? И как мислиш лично дали съм против да ходят на детска? И дали пък не съм за това да са и препоръчителни.... НО противоречиви или не законите са такива каквито са в момента.

Има съдилища - възползвайте се, пък може да успеете и да промените нещо.

# 55
Ако детето е освободено по медицински причини, предполагам, че има някакъв регламент за това и това не би попречило на постъпването му в детска градина или училище, имам приятелка, която не си ваксинира второто и третото дете, намерила си е джипи, кето и пише картоните за училище и детска и въобще не се обяснява кое как.
В нашата детска градина са много стриктни с медицинската документация, но предполагам че не навсякъде е така, има и много детски центрове, които работят като детски градини така че предполагам че все ще намериш нещо.

# 56
  • София
Разбира се, когато е официално освободено няма никакъв проблем.

# 57
  • София
Добре де, много се отклонихме от темата. Не исках въобще да стигам до такива детайли - след Пентаксим в продължение на месеци детето ака кръв. Освен психически на мена като майка си предствавям какво е коствало на неговия малък организъм. Знаете ли въобще какво предлага законово държавата ни - да ни освободи пожизнено от коклюшната компонента. Това е. А знаете ли какво означава това - не може да му се поставя Пентаксим, но за да е с пълен имунизционен календар трябва да му се поставят останалите - Дифтерит, Тетанус и Полиомелитната, освен че те пък самите под старата си форма дават доста повече странични ефекти, и личната ги издирва в ХЕИ и не успя да намери...А никой и не гарантира след следваща как неговия оргазнизъм би реагирал. А за съществуването на специални фондове в чужбина и поемат лечението на деца пострадали от задължителните имунизации едва ли сте чували, че има? Та такива ти ми работи в милата ни татковина. И както казах, това не е единичен случай, но това си е наш проблем, които трябва да си го решаваме за съжаление в съда. А там, там има хора, като вас, като 99% от цялото ни общество, които нямат желание да погледнат по надълбоко в проблема...

# 58
  • София
 Crazy ти всъщност от какво точно се чувстваш лично нападната в темата, че нещо не мога да схвана, която впрочем не е за и против ваксините, за последиците от ваксини и т.н

# 59
  • София
Аз лично ли? От нищо, просто и моето дете няма право официално да посещава ясла. Това е нещото което ме касае по темата и влязох в детайли, да ви кажа, че има една голяма недомислица.
Лека вечер.

Общи условия

Активация на акаунт