Рак на белия дроб

• 230 028
  • 765
  •   2
Отговори
# 645
Здравейте, моя близка е със съмнение за рак на белия дроб, трябваше да бъде приета за операция в белодробната в София, но я мотаят цял месец, извикаха я наскоро и пак почнаха да я мотаят, а тя жената е от провинцията, уж трябваше да я приемат, а изведнъж се оказа, че няма места.
Исках да й запиша час за друг лекар, обадих се в Токуда, но там отказаха да ми запишат час, ако не кажа за какъв точно специалист искам час. В момента е в София искам да се консултираме с още един лекар, но не знам къде и при кого и за какъв тип лекар да искам час като се обадя - онколог ли, гръден хирурги ли, какъв трябва да е профилът на лекарят? Благодаря предварително за помощта.

# 646
Как така я мотаят? Няма ли направление за хоспитализация? Хирург ви трябва, за да се уговорите за операция.
В Белодробната на нас много ни помогна д-р Динко Вълев и като цяло от всички болници, в които майка беше, там се държаха добре с неяю
Ако искаш звънни и в Онкологията в Дървеница.

# 647
Как така я мотаят? Няма ли направление за хоспитализация? Хирург ви трябва, за да се уговорите за операция.
В Белодробната на нас много ни помогна д-р Динко Вълев и като цяло от всички болници, в които майка беше, там се държаха добре с неяю
Ако искаш звънни и в Онкологията в Дървеница.
Няма направление, казаха й, че с направление ще чака много, а без направление платено ще я приемат веднага. Обаче имаше проблем с кръвните изследвания и се наложи да се отложи операцията с месец и сега я викат, пак е без направление и пак не я приемат. Искам да я заведа в друга клиника, но не знам къде? В Токуда има ли такива специалисти?

# 648
Биопсия правена ли е или бронхоскопия? Откъде идват тези съмнения за диагнозата?
Един месец е много време и ако наистина е рак, може да е изгубено ценно време. Освен това не всеки рак на белия дроб се оперира.
Обади се в Онкологията, в Сити клиник, в ИСУЛ и питай. Кажи, че има съмнения и Ви трябва спешен преглед.  Нещо ми се върти, че ни беше препоръчан хирург от Окръжна болница, но нямам спомен за име. За Токуда не знам дали правят такива операции.

# 649
Обадих се в Токуда, утре ще ходим на консултация. Предложили са й пункция и химеотерапия в Плевен, но това е максумима, който могат да направят там. Не оперират, а те са 2 образувания по-голямото е почти 4 см. Тя вече мина една операция преди няколко години - рак на гърдата от тогава я следят периодично и са го хванали при профилактичен преглед, правен е скенер и поради липсна на специалисти в провинцията са я насочили към София.
Сити клиник и Токуда вече не е ли едно и също или са две различни клиники?

# 650
Две различни болници са с един и същ собственик.
Браво, че сте успели да запишете час! Стискам палци за успешно лечение!

# 651
anbibian, кураж! Дано изходът да е благоприятен! Hug
Аз загубих майка си миналата година,
описала съм накратко историята си по-назад в темата.
Ужасът, който изживях, няма да го забравя до края на живота си!
За лекари, болници, здравна система и морал, нямам думи от възмущение!

# 652
Благодаря за куража. В понеделик постъпва за операция, аз в суматохата пропуснах да питам основни неща, колко е болничния престой, колко е възстановяването, колко време се чака за резултат от биопсия. Ще разпитам по-подробно другата седмица.

# 653
Браво! За резултатите - мой познат чака 4 седмици в Токуда за биопсия на черен дроб. Натоварването е голямо, патолозите са малко...Щом ще я оперират, значи има голяма надежда за добро лечение! Не губете вяра и надежда!

# 654
Включвам се за първи път с надеждата да помогна . В темата се препоръчват диети и изключване на някои храни . Мнението на немските лекари е противоположно. Храната трябва да е силна и повече ,за да издържи болният на лечението . Цитирам дословно : “ вярно ,че захарта храни тумора ,95 % от нея се усвоява от туморните клетки, но 5 -те процента дават така необходимата енергия на целия организъм “ . Когато болните са с ниско тегло, не може да се прилагат химио и лъчетерапия ,защото ги убиват .

# 655
  • София
Здравейте! Регистрирах се във форума за да събера и други мнения за рак на белия дроб. Преди 3 месеца направиха операция на майка ми от метастаза в главата. Доста късно го откриха докато разберат какъв е проблемът. Правиха биопсия и други изследвания и се оказа, че е рак на белия дроб - аденокарцином. След резултатите от хистологията ѝ изписаха Джиотриф вече го пие месец и половина. Откриха, че има метастаза в гръбначния стълб и назначиха лъчетерапия. В момента прави втора седмица лъчетерапия, като имаше една седмица почивка между тях. От нея се чувства отпаднала, намален апетит и като приключи първата седмица започна много да я боли корема. Казаха ѝ да пие морфин при силна болка. Иначе пие и Нони, цвекло и други хапчета за главата. Купуваме ѝ плодове - боровинки, къпини, малини, нектарини, банани...
Сега мисля да купя екстракт от броколи.

Каква друга терапия може да се направи? Четох за стволови клетки, но изобщо не съм наясно дали в нейният случай става и колко е рисково. Казали са, че ще правят туморни маркери на третия месец от терапията, не трябва ли да се правят по-често?

# 656
Има друга тема за рака на белия дроб.
http://m.bg-mamma.com/?topic=575994.msg37000016#new
А също и една обща тема за рака
http://m.bg-mamma.com/?topic=513011.3870 пиши в някоя от двете.
Моят съпруг има рак на белият дроб, но той няма разсейки, така, че съвет не мога да ти дам.
Успех и много много сила.

# 657
catgirl123, аз съвет не мога да ти дам, но ви желая от сърце успех! Hug
Аз също като теб се регистрирах миналата година точно в тази тема,
но след като майка ми почина, имах нужда да споделя, прочетох я от начало докрай.
За мен, сякаш всичко се е случило вчера, а не преди година и половина.
По същия начин беше и при нея, метастаза в главата, огромен тумор.
Описала съм накратко историята си по-назад в темата.
Трудно ми е да говоря за това, защото го преживявам отново и е много болезнено.
Кураж, миличка! Hug

# 658
  • София
Благодаря ви, ще прочета и другите теми. Днес купих Алое вера, ще купя и екстракт от броколи. Стегнала съм се и вяравам, че ще се оправи.

# 659
Благодаря ви, ще прочета и другите теми. Днес купих Алое вера, ще купя и екстракт от броколи. Стегнала съм се и вяравам, че ще се оправи.
Дай боже! Аз купувах на майка разни китайски гъби на капсули,
Саменто - за него знам, че много помага за имунната с-ма, особено при лъчелечение,
но нищо не помогна при нас, излязоха още разсейки в главата,
според мен операцията не е била сполучлива, знам ли...
Късмет! Стискам ви силно палци! Hug Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт