Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво показват резултатите от белодробния скенер?
Какви са прогнозите за рак на белия дроб?
Как мога да насърча баща си да се храни по-добре?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво показват резултатите от белодробния скенер?
Резултатите от сканирането показват наличието на тумор с няколко кухини със заоблена и неправилна форма, неравномерна дебелина на стената, както и консолидации на белодробния паренхим, разнокалибрени нодуларни промени и ивицесто мрежови сенки. Това предполага разпадане на засегнатия бял дроб, като също така се споменава наличие на окръглена мекотъканна формация с неравни очертания, което може да бъде тумор. Всички тези промени показват сериозно заболяване.
-
Какви са прогнозите за рак на белия дроб?
-
Как мога да насърча баща си да се храни по-добре?
В ситуации, когато баща ви има сериозно заболяване, важно е да осигурите подходящо хранене, дори и в малки количества. Можете да опитате да му предложите любими храни, които биха му харесали. Важно е също така да вземете предвид неговите предпочитания и възможностите за прием на храна. Освен това консултацията с медицински специалисти за най-подходящите методи за стимулиране на храненето е от решаващо значение.
-
Какво да очаквам след бронхоскопия в случай на кръвохрачка?
-
Какви са възможните причини за изтръпване в половината на главата на баща ми?

Беше само на 50 години,а се надявах да остареем заедно.Няма отърване от тази болест.Направих всичко...Ужасно е.Бъдете силна,прегръщам Ви.
Моята майка има рак на белият дроб, който открихме след като започна да я боли лявата плешка. От дълги години е пушач, затова кашлицата не ни правеше впечатление, защото беше станала хронична. Минахме през какви ли не диагнози, първата беше проблем със сърцето, след като се установи, че сърцето е добре, докторите казаха, че били шипове, след шиповете беше туберкулоза, след нея - пневмония... Лекува се в "Света София", лежа няколко дни там, вливаха се антибиотици, за мнимата пневмония... И накрая след неколкократно изследване на храчка , бронхоскопия и КТ, стигнаха до тази тежка диагноза, която никой никога не е готов да чуе... Вчера бяхме при доцент д-р Росен Петков от същата болница, който без да каже дума, само с физиономия ме срина, както и да е... Каза, че трябва да я хоспитализира отново. Днес постъпи в болница по КП 44. За сега знам само ,че ще се прави биопсия, за да се установи вида на карцинома, за други изследвания не съм информирана... Майка ми е в добро физическо състояние - чисти, готви, разхожда кучето, няма никакви признаци на тази тежка диагноза, само тази болка, за която и купих НАКЛОФЕН дуо, който за момента върши работа и я облекчава. Друг симптом е отслабването, което не е толкова шокиращо за нас, защото от както я помня винаги е била слабичка и никога не се е хранила много. Бих се чувствала малко по-добре, ако мога да си пиша или да се чуя с някой, който преживява същото като мен... Старая се да бъда силна, не плача пред семейството ми, само пред моят приятел, който вече се чуди по какъв начин да се погрижи за мен... НЕ МОГА ДА СПЯ, НЕ МОГА ДА МИСЛЯ ЗА ДРУГО, НЕ МОГА ДА СИ ПРЕДСТАВЯ КАКВО ИЗЖИВЯВА МАМА. НАЙ-МНОГО МИ ТЕЖИ, ЧЕ НЕ МОГА ДА Й ПОМОГНА! Моля ви, дайте ми сили, не искам да съм слаба, но просто чувствам, че ще рухна психически, а не искам да пия успокоителни...

Боже! Каква е тази жена, каква е тази сила, каква е тази психика...
Обичам я!
Знам че най-вероятно не ви интересува и се отклонявам от темата, но искам да знаете само това - Мама е гледала сестричката си ,която е била изпусната при раждане и е останала инвалид ,другите деца са си играли в междучасията ,а мама е тичала да храни сестра си ,да й сменя памперсите и да я обгрижва... След това е загубила брат ми при катастрофа с мотор, бил е на 18 г., след няколко дни в кома е издъхнал...