Рак на белия дроб

• 228 891
  • 765
  •   1
Отговори
# 90
  • седмото небе
Здравейте момичета! Моят баща също има рак на белия дроб - дребноклетъчен. Направихме 3 химиотерапии.След първата му окапа косата, но нищо само да има ефект. След третата започна да го боли под плешката, хемоглобинът му е много нисък,изморява се бързо,въздух не му стига и въпреки това той не се е предал.Постоянно си "бръмка" с колата.Живее сам и не иска да дойде при нас. Много ми е тежко. Иска ми се да крещя и да обвиня някой,но няма кой. Незная за добре или зле  на 30.05 беше планиран за 4-та химиотерапия, но от онкологията го върнали, че нямало лекарства. Страх ме е...

# 91
kikito19,съжалявам,че и вие попаднахте в тази тема.
Я кажи,къде правите вливките?Как се чувства след тях?И при баща ти има ли разсейки?

п.п.Момичета,ще ви помоля да ми кажете какво да питам лекарите Rolling Eyes

# 92
  • седмото небе
Химиотерапията ни е във Враца. По време на вливанията не е имал никакви оплаквания,не му е ставало лошо. Косата му опада на 14-ия ден след първата процедура.Болките под плешката започнаха пак около 14-ия ден след 3-та. Доколкото разчитам резултата от скенера има разсейки в лимфните възли.Притеснява ме тази болка,която има.Никой нищо не казва,какво да очакваме,как да постъпим...

# 93
Вие от къде сте?При кой лекар сте там?

# 94
  • седмото небе
От Козлодуй сме. Д-р Лишковска му назначи терапията.ако баща Ви има други здравословни проблеми непременно ги уведомете.Моят баща е с ХАНК и го изпратиха за консултация със съдов хирург,който му назначи придружаваща терапия/за разреждане на кръвта/.

# 95
И при нас ще е Лишковска.Да,задължително ще ги уведомя за миастенията.
Там ли правихте бронхоскопията?Бихте ли ми обяснили всичко свързано с потъпването за първи път там.Ние в понеделник постъпваме и ще съм благодарна,ако ми дадете повече информация.

# 96
  • седмото небе
Бронхоскопията я правихме в Козлодуй.Отидохме с готови резултати във Враца,без скенер.При първото ни ходене само го диспансеризираха/направиха му досие/ и насрочиха дата за химио,която беше месец по-късно.Имай предвид, че докторката е в отпуск до 10.06.Незнам дали сте ходили преди в онкодиспансера, но той не е в онкологията,а е зад поликлиниката/пътя за ТЕЛК/.
  Когато отидохме очаквах, че ще му направят скенер,но това се случи след 1-вата терапия.Престоят му в отделението е 3 дни.

# 97
На мен ми казаха по тела,че на 6-ти Лишповска ще ни обясни всичко.Бронхоскопията я правихме във Враца.Пратиха ни от кабинета във една клиника,която се намира точно преди болницата да търсим един лекар.И вече на другия ден му я направиха на първия етаж като влезеш през бариерата.Ако не се лъжа точно там е белодробното отделение.Онкодиспансера е това което се намира най-отзад на самата болница.Там дето дават картончета с номера и се чака пред съответният кабинет...Или бъркам?

# 98
Здрасти Kikito19, жалко, че и ти попадна тук. Йо, ти как си? Започнахте ли със скорпиона? Как успя да се снабдиш с него толкова бързо? Чудя се дали и ние да не пробваме. Сега да ви кажа как протекоха нещата при баща ми по време на вливанията. Бяха му назначени 6 курса химиотерапия (д-рката каза, че за този тип е най-агресивна и тежка), след 3-тия или 4-тия курс му направиха скенер за да видят дали се повлиява и имаше малко напредък, в смисъл, че туморът се беше посвил малко, както и лимфните възли (имаше разсейки и там), след 6-тия курс се оказа, че още се свива и му назначиха още 4 курса. За съжаления те не дадоха никакъв резултат. Бяха абсолютно безмислени и само го увредиха тотално. Окапалата коса беше най-малкия проблем. Започнаха да не го държът краката и да го болят, ръцете му започнаха да треперят и се наложи да го заведем на невролог. Той каза, че в следствие на платината, която вливат се е увредила периферната нервна система, което е необратимо. Може само с хапчета да се поддържа. Появи се и много силно парене в ходилата, и за него хапчета. И въпреки всичко това той се държеше. След известно време се прави скенер или ямр (не си спомням точно) на главата, за да се види дали има разсейки там - нямаше. Обаче трябвало да се направи превантивна лъчетерапия на главата - 10 курса. И това вече му дойде в повече. Косата отново окапа, много по-бързо. Дойде и следващия проблем, точно след последния курс получи исхемия на мозъка, нещо като микро инсулт. Беше на косъм, но успя да се възстанови по чудо. Нямаше парализа, нито говорни нарушения. След което пак консултация с невролог - отново хапчета за да не се повтори. Е, повтори се, беше по-лек, но този път му личеше. Малко по-забавено говореше, движенията му станаха трудни, ходенето също и от тогава все е зле. Демек от януари месец до сега. Виене на свят, ниско кръвно, нисък хемоглобин, на легло. И според нас всичко се влоши след превантивната лъчетерапия. Забравих да кажа, че по време на ХТ му правехме и кръвопреливане, нямаше друг начин да се подобрят показателите на кръвта. Но при всеки е индивидуално, други пък много лесно понасят ЛТ, а ХТ ги скапва, при баща ми стана обратното. Това беше положението при нас през изминалата година. Имам още много да пиша, но спирам, че стана дълго, ако искате питайте за каквото се сетите.
Поздрави  Hug

# 99
julls_st ,ако искаш пиши ми на скайпа,за да те свържа с жената и да вземеш едно шише отрова.
Аз днес чакам,малка част от отровата,която една жена подарява на баща ми.Другата жена,която я продава ми пусна и тя едно шише.Другите шишета,каза,че ще ми задържи.Но ще те свържа с нея да вземеш и за твоя баща.
Баща ми я чака с нетърпение тази отрова.
Аз озни ден се свързах с Неогенезис.И жената ми каза,че имат уговорка те да го внасят от Куба за България.Но все още незнае точно кога ще стане.
Препоръча ми да намеря и доставя Имунофан от Москва.

# 100
Химиотерапията и льчетерапията е известна на лекарите с жертвите си.

Доколкото разбирам Йо,сте намерили някакьв начин да се лекувате затова се оттеглям. Peace

# 101
Химиотерапията и льчетерапията е известна на лекарите с жертвите си.

Много ви моля,достатъчно темата е тягостна.Не е необходимо във всеки ваш пост да споменавате за жертвите от химиото и лъчето.
Нима ние искаме да ставаме жертви,не желаем по свое желание да се облъчваме.Такава е практиката,такова е лечението.Ами,ако не пробваме-нали после цял живот ще се упрекваме Rolling Eyes

Доколкото разбирам Йо,сте намерили някакьв начин да се лекувате затова се оттеглям. Peace

Christian ,не Ви карам да се отегляте.Но,да,за момента а избирам да давам отровата от скорпиона.Не смятам,че би му навредила повече,отколкото е сега.

# 102
Вижте,
В кой "всеки мой пост" споменавам за жертви от химиотерапия?
Вижте сьстоянието на бащата на julls_ст след така нареченото "лечение".
Прочетете си листовките на това,което ви вливат.Едва ли знаете за какво става дума....

Това е ваше решение все пак и аз не се бьркам.
Предложих помоща си,няма да пиша повече,ако искате вие ми пишете.

# 103
Незнам,какво вливат....Когато отидем,ще чета и ще знам.
Аз останах с такова впечатление,че сте против така нареченото''лечение''....Но,можем ли да знаем,нали все пак сме в ръцете на лекарите.

# 104
Не сте в ничии рьце.
Четете и мислете.
Не се плашете и не давайте да ви плашат.
Човек в паника и страх взима грешни решения.
Аз сьм против много неща,но това няма значение.Вие си решавате какво да правите.
Дадохте ли му да чете?

Общи условия

Активация на акаунт