"Година мина откакто бе заченато ЯНУАРЧЕ сладко!" (8)

• 25 963
  • 724
  •   1
Отговори
# 315
  • В две тъмни очички
Бубе, тъй като не зная как се оформя първа страница, ще те помоля ти да пуснеш темата, ако не те затруднявам.   Hug  Боже,боже колко съм учтива  Laughing
Заглавието, което измисли е прекрасно,нека честта да пуснеш темата си е твоя!  Hug Току що се върнах на 1-вата тема за януарки 2011 - няма никакво оформление http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=489128.0 , само едно прекрасно пожелание!
Ако все пак те затруднява и аз мога да я пусна!  Hug

Леле....четох първата тема и настръхнах от кеф! Особено от постовете на момичетата, които са се записали от самото начало! Какви изблици на чувства......емоции ! Постовете на Сакси, Нощни, Антоанета, Ади, Инка, Тони Барабони, Лейди Ейнджъл и много други,които изпускам.... Знаели сте от самото начало!!! И сте се надявали точно на този месец! А аз....надявах се 9 месеца, докато стане чудото и точно април имах 10 дневно зацапване - кървене, което помислих за цикъл и не се надявах на бременност! Обаче на 05.05.2010 направих тест и беше положителен.... Боже каква радост беше  Heart Eyes Спомням си думите на мъжа ми "Моля те спри да подскачаш, успокой се малко, вземи си въздух, пий вода, че ще вземеш да пометнеш от толкова емоции:  Mr. Green Колко хубаво беше....Не мога да си представя,че мина цяла година от тогава

# 316
Бубе, благодаря!
В такъв случай ще пусна темата с пожелание към бъдещите януарки.

Момичета, пуснах темата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=576540.new#new

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 11:48 от pepita1973

# 317
днес се консултирах с втора мастита педиатърка и тя също казва да се дава водата от овесените ядки при неакане и то дори на всяко хранене (нашият препоръчваше през едно хранене)!!!

# 318
  • sofia
Здравейте и от мен!
Снощи разпитах подробно мъжа ми и каза, че на картофите няма какво да им сложат(тор - дали изкустрена или не- не е вредно), че да са вредни, моркови - търсете български и неугледни, криви, всичко останало - ако е в сезона е в допустимите норми и плодовете е много важно да се измиват мнооого добре! Домати - най-добре лятото купете от българските и консервирайте ако искате да ползвате през зимата! За тиквички- първите, които излизат не са препоръчителни. Не се сещам друго, казвайте ако се сетите нещо! Като цяло каза да се търси бг стока, но на много места лъжат, че е бг
Миналата година ядох едни череши без да ги мия и....познайте!

# 319
  • sofia
Бубе, и аз настръхнах! Аз до последно не съм си правила тестове, просто чаках и с мъжа ми бяхме объркано щастливи, защото бебе Лия беше планувана да се прави зимата, просто имахме планове за лятото, но уви.... И двамата бяхме така стреснати, че дори не говорихме за това, докато не влезнах в трети месец, аз си правих изследвания без да казвам нищо вкъщи и така, докато в следващия миг се говореше само за бебето и се трепереше над мен! Боже, колко емоции са минали през главите ни

# 320
И на мен ми стана едно мило като видях темичката за бъдещите янурки Simple Smile Спомени, спомени.... Миналата година по това време ми беше един от най-емоционалните периоди в живота.

пепита супер е заглавието и темичката

люба  Hug Мерси за съветите

# 321
днес се консултирах с втора мастита педиатърка и тя също казва да се дава водата от овесените ядки при неакане и то дори на всяко хранене (нашият препоръчваше през едно хранене)!!!

давай му на детето да си освободи коремчето, че толкова е малко и да го боли и да му тежи едва ли е много приятно. Ако е склонно към алергия и с въздух да се храни в някакъв момент ще се проявят. Пък и все си мисля, че в темата никой не е учил медицина, специализирал педиатрия и практикувал 10-15 години. То пък ние вече тия педиатри ги изкарахме най-некомпетентните хора на света
 за термометрите- ползвам безконтактен, доволна съм

вие извеждахте ли ги тези дни- мен нещо ме е страх, аз съм от тия българи дето все ги е страх да не настине и да не се мине Laughing защото миналата седмица се разпищолих единия топъл ден и резултата е, че вече 5 ден така ме боли гърлото и ушите, че не мога да си кажа заглавието

иначе и на мен ми става едно такова мило като се сетя за емоциите от преди 1 година. Хем при мен от началото до края беше много тежко и всеки ден беше изпълнен със страх. И въпреки всичко нямам търпение пак да съм бременна. Знам точно кога сме го направили 5 срещу 6 май, по същото време преди 10 години с мъжо се загаджихме, тоест си полегнахме. И вчера даже си говорихме да вземем да му направим кръщене на 5-6 май. Явно ни е късметлийска тази дата. Честно казано на моменти още не мога да повярвам, че го имам.

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 12:38 от look_at_me

# 322
давай му на детето да си освободи коремчето, че толкова е малко и да го боли и да му тежи едва ли е много приятно. Ако е склонно към алергия и с въздух да се храни в някакъв момент ще се проявят. Пък и все си мисля, че в темата никой не е учил медицина, специализирал педиатрия и практикувал 10-15 години. То пък ние вече тия педиатри ги изкарахме най-некомпетентните хора на света
Образованието ти дава основа на знания в дадена област, но не е заместител на интелигентността и здравия разум. Къде ги намирате тези "педиатри"?

# 323
Аз до сега четох нашата първа темичка, и ме налегнаха спомени. На места чак се просълзих.

# 324
И на мен ми става едно такова мистично,опияняващо хубаво като върна лентата година назад.На 30 април чукнах 33  лазарника.На  следващия ден беше трансферът ми на 3 ембриончета,замразени февруари 2009.Влязох в манипулационната загрижена и радостна,уверена и плаха...Там,на монитора, ги видях-моите прелестни,изящни снежинки...всичко наоколо беше изпълнено с приказна вълшебност,чувствах се като частичка от някакво великолепно тайнство.Дните до теста се нижеха бавно,но аз бях настроила сетивата си на вълшебна честота  и знаех,че този път чудото ще се случи.На 17 май направих кръвен тест,който показа доста високи стойности на бчх.Плачех от радост,не стъпвах по земята,преливах от щастие,вътрешният ми свят празнуваше...Сега,година по-късно,вглеждайки се в очетата на дъщеря ми и чувайки бълбукащия и смях,емоциите са същине ,само че в пъти по- силни и истински.

# 325
  • ул. "Мечтание"
Някой вчера питаше защо не трябва овесените ядки да се ядат с прясно мляко.
Всъщност прясното мляко трябва да се яде отделно, без да се комбинира с нищо.
Не случайно се дава прясно мляко при натравяне с храна. Прясното мляко полепва по другата храна в стомаха и ѝ създава нещо като филм, съответно другата храна не може да бъде усвоена пълноценно, а храносмилането се затруднява и затормозява яко. Отделно, че като цяло прясното мляко е твърде нетипично за нас като храна и се усвоява трудно заради специфичния белтък, който съдържа.
Млечните храни с пресечен белтък (сирене, кисело мляко, извара и т.н.) не са проблем доколкото знам.

# 326
И нашия педиатър ми каза за овесените ядки като най-безобиден лек. Е не е и много надежден. Иначе 2-ра опция е запарка от сушени сливи, но много трябва да се внимава с количеството и честотата на използване, за да не се получи прекалено голям ефект. За Дуфалака каза, че е хубаво ако се дава, то това да става в рамките на 10-тина последователни дни, а не еднократно.
А иначе - истината винаги е някъде там.
look_at_me -  за съм

# 327
Тези ЛЛ ги мързи да четат и да са в крак с новостите, затова дават съвети научени преди 30 години в Медицинските институти.

# 328
  • София
Момичета, вашите бебоци заглеждат ли се по ТВ? Йоана от 3 дни я слагам в шезлонга и пускам някое анимационно филмче и тя гледа.  Laughing
Е, издържа по 10-15 мин. макс, ама при условие, че почти не спи през деня, на мен тези минути ми идват идеално да хапна например...

Иначе преди два дни ни посети консултантка по кърмене, заради ненаддаването на тегло при Йоана. Оказа се, че всичко ни е наред - според нея имам много кърма, бебето засуква добре, изглежда добре, т.е. от гледна точка на кърмене няма проблем, който рефлектира върху слабото наддаване на тегло.
Консултанката ни препоръча да се консултираме с гастроенеролог, защото може да има някакъв стомашен проблем като скрит рефлукс примерно.

Утре сме на лекар, да видим какво ще кажат.

А, сетих се и за друго - вашите бебета хълцат ли? Йоана хълца по няколк пъти на ден и това я изнервя супер много и почва да крещи и недоволства...

# 329
  • София, Лагера
Ей, заинтригувахте ме, ще питам и моя ЛЛ да видим какво ще каже. Иначе Тервел също ака на по 7-8 дни, но свикнах. Не му давам нищо, то организъмчето си знае работата.
Спи ми се. Егати времето!

Общи условия

Активация на акаунт