ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 17

• 32 575
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
персона,бегамота ,кашалота все повече ме навеждат на мисълта за фонд за обезщетения от производителите на ваксини.
ако бъдат задължени фармакомпаниите да изплащат обезщетения при постваксинални  реакции  и дори смърт,едва ли държавата ще все държи като ,,ощипана мома,, и едва ли ще  продължава да настоява за задължителност.

# 421
Чукчи,как се спонсорира изследователска дейност? WinkНали не мислиш,че бегемнулата от спестявания живее... Mr. Green

Десилоша,много добра идея. Peace

Темида,ако искаш ми пиши на лс за тремора.

# 422
Цитат
"Вие не виждате ли какви случаи имаме тук, вървете си"
Е тази байганювщина най я мразя....
Аман от тези "класации по степени", честно.

И на мен ми се е случвало - в спешното. Седи отвън петгодишното ми момиче с току-що счупена ръка в неделя. Влиза един циганин, олюлявайки се, псува, вика, фъфли....с разбита глава, тече му кръв от слепоочието. Е, взеха го веднага. Нямам против, ок, явно му е по-тежка травмата (въпреки че и тук можем да поспорим, нищо, че е глава). И понеже в Пазарджик явлението е масово, та наясно съм с ромските изпълнения през уикендите...
Явно трябваше да се напие детето ми, да се сбие с някой друг пияница, та тогава да е с предимство!!! Излезе една куха курабия и пита- "Боли ли те много, лелче?" То горкото сълзи на очите, ама стиска зъби и казва "Не много". И цялата философия беше да отчетат, че сме за ортопедията, ама нали по закон трябва първо през спешното да минем....

# 423
Проблемът с фондовете е, че за да те обезщетят от тях, трябва да докажеш, че си пострадал точно от ваксина... Нали ги виждате тука разните персоноподобни как бързо приключват със случаите - ми след ваксина е, ма не е от нея, щото то и случайности има понякога - айде следващия... Така работят и комисиите за освобождаване от имунизации в България... При отказ не дават нищо писмено, дори и входящ номер или нещо друго, вземат ти всичката документация, пък иди доказвай после, че въобще си ходил на комисия и какво ти е рекнала тя...

# 424
За пореден път отворих КП № 279 ГРИЖИ ЗА ЗДРАВО НОВОРОДЕНО ДЕТЕ и освен ваксините против хепатит Б и туберкулоза, виждам и такива против тетанус и полиомиелит... За тетанус четох някъде, че се поставяла на бебета, родени извън болнично заведение, но полиомиелитната за първи път я виждам в тази клинична пътека - някой има ли идея на какви деца я поставят?  newsm78

# 425
би трябвало да може.сигурна съм ,че има начин.просто трябва да се извърви пътя до него.иначе в нашия протокол на медиц. комисия съставен от 4 членове пише следното
,,Дете на 6 г. възраст с доказана астма с преобладаващ алергичен компонент и уртикария.първата идва .провежда неспицифична десенсибилизация.
Диагноза - Астма с преобл. алерг. компонент.
Заключение- с мнение за освобождаване от имунизации за 1 г! ,,
.....
на сина
,,диагноза- уртикария.Алергичен ринит.
заключение -с мнение заосвоб.от имуниз. за 1 г!,,
при кандидатстването приложих анамнезите от всички болници ,по които сме лежали с каката.прегледите ,рецептите и схемите от пулмолог и стана.но не съм търсела компенсации от производителя на ДТК-то.зора беше след като моя ,,любим ,, министър Тотю Младенов,, завърза,, имунизациите с детските
....сега обявиха пак по ТВ-то ,че извънредната кампания за полиото е започнала и продължава до края на май...
стелт,стига де!

Последна редакция: чт, 21 апр 2011, 12:55 от desilosha

# 426

кво де  Laughing

Забравих да напиша, че в България си имаме животно, наречено МЕТОДИЧНО УКАЗАНИЕ за надзор върху нежеланите реакции след ваксинация Цитирам от въпросното:

Системата за надзор върху нежеланите реакции след ваксинация
(НРВ) обхваща мониторинга, съобщаването и проучването на
нежеланите реакции след ваксинация и представлява неразделна част
от имунизационната програма и от системата за контрол на
имунизациите и ваксинопредотвратимите инфекциозни болести.
Настоящето методично указание определя реда за установяване,
уведомяване, проследяване и контрол върху нежеланите реакции след
ваксинация.
Целта на надзора върху НРВ е:
1. Да подобри качеството на имунизационното обслужване чрез
ранно откриване на появилите се НРВ и своевременно и адекватно
поведение спрямо тях, по начин приемлив за пациента, обществото и
за извършилия имунизацията;
2. Да намали отрицателното въздействие върху здравето на инди-
вида;
3. Да повиши общественото доверие в имунизациите и да не възпре-
пятства изпълнението на имунизационната програма.

....и още:

2. Класификация
2.1. Според изхода на НРВ или характера на предприетите мерки
за овладяването й:
2.1.1. сериозна - всяко отклонение в здравния статус на ваксини-
ралото лице, възникнало в рамките на един месец след имунизацията
и довело до спешна помощ, хоспитализация, инвалидизиране, или
причинило смърт до един месец след ваксинирането;
2.1.2. други, които не са сериозни - всяко друго отклонение в здрав-
ния статус на ваксинираното лице, възникнало в рамките на един месец
след имунизацията и завършило с оздравяване, за което е възникнало
съмнение, че има причинно-следствена връзка с ваксинирането
и при
което не се налага болнична помощ и не е регистриран смъртен изход
или инвалидизация.

Вие това животно, освен на теория, виждали ли сте го някъде и на практика? Дали има по-голяма вероятност да срещнем чудовището от Лох Нес или Голямата стъпка...  Rolling Eyes

# 427
Ясно, точно и категорично е казано - за евентуална връзка с ваксинирането се следи само ЕДИН МЕСЕЦ след него. Ако човекът се разболее на втория месец, връзка с ваксината не се изследва даже...

# 428
Ясно, точно и категорично е казано - за евентуална връзка с ваксинирането се следи само ЕДИН МЕСЕЦ след него. Ако човекът се разболее на втория месец, връзка с ваксината не се изследва даже...
а какво останало за една или повече години.. Tired

# 429

То реално въобще не се следи - още ЛЛ казва, че няма връзка... Ако случайно се подаде инфо до РИОКОЗ, те пък казват, че няма връзка... Нито детето виждат, нито родителите чуват, по какво преценяват, че няма връзка, само те и Господ знаят... А в указанието уж друго пише, проследявали се НРВ, къде се проследяват, че не ми е ясно... Даже своевремнно и адекватно поведение прилагат спрямо НРВ...  ooooh!

# 430
Да кажем, че 2 седмици след ваксина бебе се разболява от бронхеолит, без друга видима причина и го хоспитализират. ЛЛ е длъжен да докладва това или не? Ако не е докладвал подлежи ли на санкции или те са само за обикновените хорица?  Confused
Така да се каже ние сме от "късметлиите" с реакция до месец.  ooooh!
ЛЛ казва, че няма връзка, но пулмоложка ми каза, че е от ваксината - коклюшният компонент и ми го е написала в листа от прегледа. ЛЛ, въпреки че отрича да е от ваксини, явно й е ясно че е така, щото и дума не обелва оттогава за ваксиниране, но някой ден трябва да изясним как ще процедираме занапред документално.

# 431
begem0t_, ако едно дете развие аутизъм след ваксина, то може и да си помислиш, че е случайност, но ако 10-100-1000-10000 деца развият аутизъм след ваксина, то това е ебати съвпадението...  Shocked  

колко деца развиват аутизъм след ваксина по твои данни?

Ставаш леко досадна - само леко...   Laughing   Аз данни нямам и не предлагам, не съм статистически център

ами тогава от къде знаеш, че са значително повече от аутистите, които не са ваксинирани т.е. че въобще има връзка с ваксините. харесва ти да си мислиш така просто?

колко деца развиват аутизъм след ваксина по твои данни?
всички, но ако можеше да се докаже в съда нямаше за се ваксинират децата и това би довело до огромни имплицитни загуби за съвременната медицина!

ВСИЧКИ  Shocked оо, това е щедро  Confused

а с алтернативната - нула.
Точно с конвенционалната е нула, но това е трудно за приемане от хора, като теб....

ами като алтернативната е по-добра, защо не си се излекувал с нея?

# 432
  • Варна
Нещо любопитно, за тези, които ползват руски.http://newsland.ru/news/detail/id/644637/cat/42/

# 433
Да кажем, че 2 седмици след ваксина бебе се разболява от бронхеолит, без друга видима причина и го хоспитализират. ЛЛ е длъжен да докладва това или не? Ако не е докладвал подлежи ли на санкции или те са само за обикновените хорица?  Confused

Длъжен е... За санкция в момента не съм сигурна... На ЛЛ не им се занимава да докладват такива неща, щото трябва да изпишат маса документи... Затуй по-лесно е да кажат, че не е от това и айде през вратата... То проследяването на НРВ не е проста работа, трябва някой да се ангажира с това, пък няма кой, нямат и желание, а и за какъв зор им е да има повече НРВ, като статистиката може да си мине и с по-малко...

begem0t_, нещо мисловния процес ти прекъсва около празниците...   Laughing  Кой къде е казал, че аутистите след ваксини са повече от аутистите по други причини? Нямате ли си здравно осигуряване в Англия, лични лекари, въобще някой към който да се обърнеш за медицинска помощ?

# 434
ВСИЧКИ  Shocked оо, това е щедро  Confused
ВСИЧКИ развили аутизъм!!!

Общи условия

Активация на акаунт