ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 17

• 32 571
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
araxna , много хубав експеримент ! Смятам , че трябва да се присъединят още спонсори и сумата да набъбне до 1 милион . И тогава няма никой да се навие , сигурна съм .

И пак от тази статия...сами преценете има ли или не връзка между ваксините и аутизма . Тя тази болест , според някои тук подвизаващи се, явно от въздуха е паднала или се е зародила в гените на човека от слънчевите протуберанси . Whistling

"Аутизм был обнаружен в США в 1943 г. у ребёнка, спустя 12 лет после того, как этилртуть (тимеросал) была добавлена в коклюшную вакцину. Эта болезнь не наблюдалась в Европе до 1950 г, т.е. как раз до того момента, пока там не стали использоваться вакцины с тимеросалом. Тогда национальный календарь прививок содержал всего 4 прививки, а аутизм развивался у одного ребёнка из 10 000. Аутизм сегодня поражает одного из 100 мальчиков и одну из 400 девочек, и каждый год врачи диагностируют 100 000 новых случаев этой болезни в США по диагностическим критериям DSM-IV , которые более жёстки, чем в предыдущем DSM-IIIR (D . Miller, MD, 2004)." За последние 30 лет более миллиона детей заболели аутизмом. В настоящее время одна из каждых 68 семей в Америке имеет ребёнка, страдающего от аутизма.

# 466
Кога в БГ е бил последния случай на полиомиелит?

Децата с положително Манту не ги имунизират наново с БЦЖ. Та, то меко казано е тъпо. Ваксинират наново тези с отрицателно Манту. А и едва ли на някого всичките проби Манту са били негативни. Ако има такъв посочете ми.

# 467
Къде па казах "някои аутисти са ваксинирани, следователно ваксините могат да причинят аутизъм"...  Tired  

тогава какво те кара да смяташ, че ваксините могат да причинят аутизъм?

Същото, което ме кара да смятам, че след ваксина може да се умре или детето ти да развие менингит, енцефалит или да е в кома и на командно дишане... Просто има такива случаи, родителите пишат в този форум (и къде ли не още), но няма кой да ги чете... Ти колко родители на увредени деца познаваш? Защото аз много...

Чакай сега, не се отклонявай към енцефалитите, говорим за аутизма; това, че нещо евентуално причинява една болест не значи, че причинява друга, така че нека едно по едно, сега сме на аутизма...

какво те кара да смяташ, че ваксините могат да причинят аутизъм?

ти казваш по-горе: "Просто има такива случаи"; аз ти казвам - ми то просто има случаи и на деца, които са кърмени, и са развили аутизъм - причина ли е това да смяташ, че кърменето причинява аутизъм?

Nice, не знам кой пада на низини на ЛС: да покажа ли колко "nice" ми говориш там; виждам, че дискредитирането на бизнесчето ти с хомеопатията те дразни, но това е положението - не всички са доволни от хомеопатията; даже повечето които са опитали са недоволни. дори направи статистика на мненията доволни/недоволни в този форум  Wink

stelt77, поздрав и за теб: брояч на предотвратимите смърти с ммр

http://jennymccarthybodycount.com/Jenny_McCarthy_Body_Count/Home.html

# 468
Kalifornia , ако си със свръх реакция те диспансеризират и те очакват 6 месеца антибиотици.

# 469
# 470
Kalifornia , ако си със свръх реакция те диспансеризират и те очакват 6 месеца антибиотици.

Диспансеризират те, ако си болен от ТБ и лекуват съответно. Защото може да се дада положително Манту и да не е болен човек. Например аз.

А при вас как се разбра за оток на мозъка и след коя ваксина?

# 471
Мами, помогнете да взема правилното решение! За пръв път пиша тук, Simple Smile , новоизлюпена мама съм, на дъщеря ни не са поставяни ваксини дори и тези от родилното спестих и ЛЛ на детето ме убеждава да вексинирам поне за полиомиелит с ваксината, която отпускат сега. Колко е вероятно според вас заразяването и как да постъпя?

Polio anywhere is a threat everywhere!
Полиомиелит (детски паралич) някъде е опасност навсякъде!

Полиомиелитът може да протече като тежка невроинфекция и само пълен идиот може да подценява това заболяване.

Цитат
Докато по света все още циркулират диви полиовируси, съществува риск от вноса им в свободните от полиомиелит страни.

От 2003 до 2009 г. по света са регистрирани 133 случая на внос в 29 свободни от полиомиелит страни. Това е довело до възникване на 60 взрива (дефинирани като наличие на ≥2 генетически свързани случая), при които са парализирани 2 193 лица в 25 страни.

Основни източници на импортации на диви полиовируси през този период са Нигерия и Индия. Нигерия се превърна в епицентър на голям полиовзрив, възникнал като последица от няколкомесечно спиране на полиоимунизациите през 2002 г. От тази страна започна безпрецендентно по своите мащаби интернационално разпространение на диви полиовируси, в резултат на което възникнаха стотици случаи на полиомиелит в редица съседни и далечни страни, имащи статут на свободни от полиомиелит.

През 2005 г. само в Йемен случаите бяха 478, в Индонезия – 303. Подобен голям взрив от полиомиелит, дължащ се на полиовирус 1-ви тип, внос от Индия е регистриран през пролетта на 2010 г. в Таджикистан. От началото на взрива през април 2010 г. до септември 2010 г. броят на заболелите е 456, а починалите са 19. В тази страна, член на Европейския регион на СЗО, последният случай на клинически потвърден полиомиелит е от 1997 г. Имунизационното покритие с три дози ОПВ през 2008 г. е субоптимално (87%), което довежда до формиране на значителен контингент неимунни лица. 11 случая на изолация на див полиовирус 1-ви тип са съобщени в началото на септември 2010 г. в Руската федерация. Доказаните случаи в Кавказ представляват значителен риск за по-нататъшно разпространение в други страни.

За да се избегне опасността от възникване на взривове от полиомиелит, дължащи се на внос, във всяка свободна от полиомиелит страна трябва да се поддържа високо (>90%) имунизационно покритие, гарантиращо напрегнат колективен имунитет. Съществуването на "джобове" от неимунно население крие огромен риск за възникване на взривове от полиомиелит и бързо разпространение на вирулентни полиовируси. Тук е мястото да се припомни, че при последните два взрива от полиомиелит в България през 1991 г. (в резултат на внос на див полиовирус 1-ви тип от Таджикистан) и през 2001 г. (в резултат на внос също на див полиовирус 1-ви тип от Индия), бяха засегнати основно неимунизирани и непълно имунизирани деца от малцинствен произход. Пропускането на редовните имунизации в някои малцинствени групи обрича децата на риск да развият редица ваксино-предотвратими инфекции: полиомиелит, морбили и др., за което свидетелстват последните епидемии. (доц. д-р Н. Корсун, д.м.)

Разликата между 1991 г., 2001 г. и 2011 г. е, че ако в България в момента възникне епидемия от полиомиелит, ще можем да добавим и нов контингент - неимунизирани или непълно имунизирани деца от немалцинствен произход, чиито родители са антиваксинисти или подлъгани от антиваксинисти.
Тук е моментът да ви се припомни, че най-шумните антиваксинисти в тази тема всъщност ваксинират децата си и децата на тези хитреци няма да пострадат при каквато и да е епидемия, а децата на онези - да го кажа по-меко - наивничките, които вярват на всяка глупост, която прочетат в интернет.

Бъдете умни и имунизирайте децата си срещу ваксино-предотвратимите инфекции!

# 472
begem0t  Ти въобще говорила ли си с родители на деца болни от Аутизъм? Повечето казват едно и също"Детето ми се развиваше добре, казваше някой думички, усмихваше се, повтаряше, обръщаше се когато го викаш и след ваксина нещата се променят коренно- никакъв контакт с детето, тотална промяна" и това е историята на повечето родители.Докторите казват " не знаем, каква е причината- може би генетична/ пълна глупост/, знаем само че при повечето деца има повишени стойности на алуминий, живак и другите боклуци които се съдържат във ваксините.На въпроса от къде попадат тези вещества в децата"Не знаем" .На въпрос към фармацевтичните компании, произвеждащи ваксини дали може да се предизвика аутизъм "Нямаме дългосрочни наблюдения" .Еееееее при тези отговори хората сами си правят изводите.Трябва да си сляп за да не виждаш очевадното. Вчера научих за още две дечица, близки на наши приятели със същата история...... Много съвпадения....А медиците не могат да дадат адекватен отговор, е как при това положение да  вярвам "Няма данни, че ваксините предизвикват Аутизъм"

# 473
За положителното манту мога да потвърдя, че те диспансеризират и пиеш антибиотици, докато не се върне в нормални граници.

# 474

Nice, не знам кой пада на низини на ЛС: да покажа ли колко "nice" ми говориш там; виждам, че дискредитирането на бизнесчето ти с хомеопатията те дразни, но това е положението - не всички са доволни от хомеопатията; даже повечето които са опитали са недоволни. дори направи статистика на мненията доволни/недоволни в този форум  ;-

Изобщо не можеш да ме разтревожиш , стоя зад всяка дума и запетайка . Начинът ти на "комуникация" с хората в този форум / а забелязвам , че си доста "зелена " в него/ е под всякаква критика и определено би си заслужила и по-драматичен изказ . Сигурно , както твърдиш си млада , образована, живееща в чужбина / явно това се счита за предимство / , успяла , а другите , пак според теб , са неуспели , но ще ти кажа в кое си тотален провал - в етиката ! EQ -то ти витае около критичната нула /надявам се разбираш щом си образована какво определя то / . И забелязах , меко казано , граничещи с психологически проблем опити да се образоваш от форума и Интернет за хомеопатията и то с великата вселенска цел да си лекуваш .... мишките .  ooooh!

Ти и жалките ти проявления по никакъв начин не вредят на хомеопатията като метод , нито пък на мен . Whistling

... но ти очеизвадно имаш проблем и мисля , че е време да си вземеш Лахезиса . Peace Или вече си го взела  Joy, това обяснява всичко . Mr. Green Heart Eyes

Като си "паднала" доброволно в тази тема - някакво коментарче относно текстчето за аутизма по-горе ???

какво те кара да смяташ, че ваксините могат да причинят аутизъм?

Мен лично /едно от нещата , които са неоспорими / пълното съвпадение между симптомите на аутизъм и неврологичните такива при отравяне с живак .

Последна редакция: чт, 21 апр 2011, 18:01 от nice

# 475
# 476
Persona

В този форум на познавам лично родителите, но познавам лично много  хора които не имунизират децата си, сега и внуците си.Сред тези хора има много медицински лица, който по принцип това го пазят в дълбока тайна.Всичките тези деца са в отлично психическо и физическо здраве, за разлика от масово имунизираните!Поредната случайност............. е аз ще постъпвам като по "глупавата и заблудена"първа група...

# 477
Persona, причините за тези болести са самите ваксини! Чакам си отговорите!

# 478
За положителното манту мога да потвърдя, че те диспансеризират и пиеш антибиотици, докато не се върне в нормални граници.

Не се заяждам, за обективността съм Peace. Аз съм пример с половително Манту, графия, ПКК и нито съм диспаренсиризирана, нито съм пила АБ, нито са ми правили Манту след това. Разкажи как е било при теб. Била си болна от туберкулоза?

Персона, кой е човекът пишеш тук и е ваксинирал децата си, въпреки че е против това.

# 479
Мен лично /едно от нещата , които са неоспорими / пълното съвпадение между симптомите на аутизъм и неврологичните такива при отравяне с живак .

Я се спрете по-подробно и на двете, защото е очевидно, че не сте наясно с нито едно от двете.  ooooh!
Живак във ваксините вече няма, а лекарите продължават да диагностицират деца с разстройства от аутистичния спектър.

Цитат
Вчера научих за още две дечица, близки на наши приятели със същата история......
Persona
В този форум на познавам лично родителите, но познавам лично много  хора които не имунизират децата си, сега и внуците си.Сред тези хора има много медицински лица, който по принцип това го пазят в дълбока тайна.Всичките тези деца са в отлично психическо и физическо здраве, за разлика от масово имунизираните!Поредната случайност............. е аз ще постъпвам като по "глупавата и заблудена"първа група...

Брей, много хора познавате Вие - много аутисти, много хора, които не имунизират децата и внуците си, че и лекари, които го пазели в "дълбока тайна".  Joy
Знаете ли колко ме интересуват измислиците Ви?

Персона, кой е човекът пишеш тук и е ваксинирал децата си, въпреки че е против това.

Kalifornia, вижте в подписа ми и тук.

Последна редакция: чт, 21 апр 2011, 18:22 от Persona

Общи условия

Активация на акаунт